32. kolo
27.04.2014 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 0:1

Boj o Ligu mistrů bude v Německu ještě pořádně napínavý! Schalke dnes mohlo udělat klíčový krok k pojištění strategické třetí příčky, s přímým konkurentem z Gladbachu však doma prohrálo 0:1. Autorem jediné trefy zápasu byl Patrick Herrmann, díky němuž tak Hříbata stále mají šanci na milionářskou soutěž.

Svěřenci Luciena Favreho v současnosti ztrácí na Schalke šest bodů (dva zápasy před koncem), na čtvrtý Leverkusen jsou to však pouze body tři. Mezi těmito dvěma celky je navíc vmáčknutý ještě Wolfsburg, takže se dá očekávat tuhá bitva o poslední vstupenku do LM. Dnes byla klíčem k úspěchu perfektně zvládnutá brejková hra, jak je u Hříbat pod Favrem dobrým zvykem.

Asi nikoho nepřekvapilo, že Schalke zahájilo utkání vyvíjením tlaku a snahami o postupný útok, zatímco hosté zůstávali vzadu a pozorně bránili. Jejich taktika se však ukázala jako správná, což se mohlo potvrdit už ve 14. minutě - to však ještě gólman Ralf Fahrmann Herrmanna vychytal. Königsblauen udávali tempo zápasu, to však hrálo Gladbachu přesně do karet.

Deset minut před poločasovou pauzou pak hosté ukázali, kde je jejich síla - po dalším bleskovém brejku zahrávali rohový kop, obrana Schalke se nedokázala ve vápně včas zkonsolidovat, a tentokrát už Herrmann nedal přesnou ránou Fahrmannovi sebemenší šanci. Gólovou asistenci si připsal Raffael.

Oba týmy pokračovaly v nastoleném trendu i po změně stran - Schalke drželo míč, Gladbach vyhlížel potenciální skulinky. Domácí však zůstávali ve svém tlaku zcela bezzubí, zatímco Favreho tým měl další šance - Max Kruse takto obešel Fahrmanna, před zívající bránou však trefil pouze boční síť. Po hodině hry pak málem navýšil vedení Juan Arango.

V této fázi už Hříbata začínala pomalu přebírat kontrolu nad děním na hřišti, na což domácí kouč Jens Keller zareagoval vysláním Klaase-Jana Huntelaara - a byl to dobrý tah. Nizozemský forvard se okamžitě zařadil mezi nejvýraznější postavy na hřišti a právě po jeho pasu mohl Ádám Szálai na bližší tyči vyrovnávat, těsně však netrefil. Königsblauen tak budou mít před samým závěrem sezony hodně o čem přemýšlet..

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
johnn

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele