32. kolo
26.04.2014 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 2:2

Wolfsburg sice doma nad Freiburgem díky trefám Ivana Perišiće dvakrát vedl, nakonec se však musí spokojit pouze s bodem za remízu 2:2. Jeho naděje na Ligu mistrů tak utrpěly další ránu, naopak Freiburg si de facto zajistil prvoligovou účast i pro následující sezonu..

Na Perišićovy branky za hosty odpovídali Admir Mehmedi a Marco Terrazzino, kteří tak svému týmu zajistili důležitý bod - pokud Hamburk zítra nevyhraje na půdě Augsburgu, mají svěřenci Christiana Streicha matematickou jistotu záchrany. Naopak Vlci se musí spoléhat na ztráty Leverkusenu a Schalke, chtějí-li se ještě probít do elitní čtyřky.

Domácí dobře věděli, co je v sázce, a nastoupili proto pěkně zostra - už po třech minutách rozehrál Ricardo Rodriguez přímý kop a Perišićova hlavička z penalty zapadla přesně do levého vinglu hostující brány. Po úvodních 20 minut se Freiburg vlastně vůbec nechytal a Vlci zápasu jasně dominovali; pojišťující branku však přidat nedokázali, o což se postaral zejména gólman Oliver Baumann.

Vůbec první šanci hostů měl Vladimír Darida, jehož rána z nějakých pětadvaceti metrů trefila brankovou konstrukci, na obrazu hry to však nic nezměnilo. Wolfsburg mohl zvýšit poté, co si De Bruyneho pas málem srazil do vlastní sítě Julian Schuster; poté už první půle nic zajímavého nenabídla.

Freiburg se dočkal vyrovnání zničehonic po hodině hry - a máslo na hlavě měl Max Grün, kvůli jehož špatnému postavení našla Mehmediho rána zpoza vápna cestu podél jeho bližší tyče až do sítě. Vlci se však nehodlali vzdát a zasloužené odpovědi se dočkali o deset minut poté, kdy přízemní pas Christiana Träsche proměnil ve druhou trefu z malého vápna agilní Perišić. Brankář Baumann byl v postavení, z něhož nedokázal vůbec nic ovlivnit.

Mehmedi se mohl stát freiburgským hrdinou i podruhé, jeho druhou šanci na vyrovnání však zachránil na brankové čáře Träsch; nebýt jeho, připsal by si Grün na triko další branku. Další branku tak přidal až Terrazino, kterému se podařilo zúročit bleskový brejk a poslat míč neomylně k zadní Grünově tyči. Když pak Perišiće o hattrick připravil skvělý Baumann, bylo hotovo - oba týmy si připsaly po bodu, který se rozhodně více hodí hostujícímu Freiburgu.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele