Bundesliga - preview 32. kola

25.04.2014, 08:47, aktualizováno 27.04.2014, 09:10
Previews
Schalke dnes hostí Mönchengladbach a bude se snažit pojistit si třetí místo, hosté se momentálně nacházejí na pohárové sedmé pozici. O příčku níž je Augsburg, který přivítá Hamburk. Svěřenci trenéra Slomky se snaží napravit zpackanou sezonu a odvrátit sestup.
FC Augsburg - Hamburger SV  (neděle 15:30)
Extrémně důležitý zápas čeká na Rothosen, kteří se během nedělního odpoledne představí na hřišti Augsburgu, jenž na rozdíl od hostující ekipy stále usiluje o postup do Evropy, zatímco přístavní celek bojuje o přežití.

Skromný tým zažívá hodně vydařený ročník, během kterého se nemusí, jak už bylo tradičně zvykem, strachovat o sestup a místo toho výrazně čeří vody na opačném kraji ligového pelotonu. FCA dokonce zůstává ve hře o evropské poháry (sedmý Mainz má k dobru čtyři bodíky).

O motivaci tak má domácí strana rozhodně postaráno, soupeř rozhodně nedostane na hřišti SGL Areny nic zadarmo. "Čeká nás zajímavý duel," pronesl Markus Weinzierl, jenž chce předposlední domácí vystoupení opanovat. "Chceme doma vyhrát, čímž bychom si pojistili osmé místo," apeluje na své ovečky ambiciózní a hodně žádaný kouč.

Určitý neklid a celková nerovnováha uvnitř klubu během letošní sezóny naplno ukázaly svoji moc a Hamburk tak opětovně hraje jen o udržení prvoligové příslušnosti, což je pro nejdéle sloužící bundesligový celek poněkud málo. Momentálně HSV sídlí na barážové příčce a ve třech posledních zápasech potřebuje tento post minimálně udržet (bodový náskok na FCN).

Cílem severoněmeckého mužstva je záchrana a je už jedno, jestli toho Rothosen dosáhnou ve třech nebo pěti utkáních (přes baráž). "Každý hráč si jistě uvědomuje, co všechno je ve hře. Je to o přežití celého klubu," vysvětlil sportovní ředitel Oliver Kreuzer. "Tlak se musíme naučit zvládnout," nabádá svěřence trenér Mirko Slomka, jenž má s bojem na chvostu tabulky zkušenosti ze svého předešlého působení na lavičce Hannoveru. "Využijeme všechny možnosti. Máme na záchranu tři nebo pět utkání," potvrdil výše uvedená slova.

Dlouhodobě mimo hru jsou Andreas Ottl a Jan Morávek (svalové zranění), které na marodce doplnil Arkadiusz Milik, jenž hlásí problémy s kolenem. Na opačném konci barikády není k dispozici šestice Djourou, Lam, Rajković, van der Vaart, Beister a Lasogga.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier - Esswein, Vogt, Halil Altintop, To. Werner - Mölders
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Westermann, Mancienne, Jansen - Iličević, Badelj, Arslan, Jiráček - Çalhanoğlu - Zoua
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.80 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach  (neděle 17:30)
Aktuální kolo uzavře další zajímavé utkání, ve kterém Königsblauen poměří síly s Borussií Mönchengladbach. Obě strany usilují o pohárovou Evropu a motivaci Hříbat zvyšuje fakt, že už 22 let na hřišti S04 nevyhráli!

Nadmíru vydařené jaro zachránilo die Knappen, kteří se během úvodní poloviny sezóny nemohli chytit, rázem však dokázali prohnat i dortmundského rivala. Na toho ale domácí nyní ztrácejí šest bodů a mohou se tak tři kola před koncem soustředit na udržení třetí pozice, která rovněž Schalke zajišťuje přímou účast mezi evropskou klubovou fotbalovou smetánkou.

Čtvrtý Leverkusen ztrácí na hornický tým čtyři body a případná výhra tak již může svěřencům Jense Kellera zajistit splnění předsezónního cíle. "Jsme k jeho splnění opravdu blízko," uvedl Keller, jenž si chce zajistit klidný závěr sezóny. "Společně s našimi skvělými fanoušky za zády chceme proti Gladbachu udělat další velký krok směrem k Lize mistrů," vyhlásil domácí lodivod, který během letošního ročníku dovedl Königsblauen až do vyřazovací fáze Champions League, kde byl hned na začátek nad jejich síly momentálně už semifinalista Real Madrid.

Hosté se rovněž dlouho drželi na příčkách, ze kterých by se mohli podívat do prestižní evropské soutěže, ovšem následně se po sérii nemastných a neslaných výkonů propadli, přičemž nyní Borussia sídlí na průběžné šesté příčce a zřejmě se tak bude muset spokojit s EL.

Tak jako tak se však mužstvo z Dolního Porýní potřetí za sebou podívá do evropských pohárů, což byla před několika lety z pohledu Gladbachu čirá fantasie. "Udělali jsme během posledních let obrovský pokrok. Před dvěma nebo třemi roky jsme byli týmem, který se čistě zaměřoval na protiútoky, momentálně už sami dokážeme diktovat hru," řekl Lucien Favre, jenž má na obrození tradičního celku rozhodující zásluhu. "Stále však máme co dělat," doplnil.

Domácí strana se může spolehnout na totožné složení, ve kterém nastoupila během posledních zápasů, otazník akorát visí nad použitím Klaase-Jana Huntelaara (nemoc).

Oscar Wendt už se pomaličku vrací do tréninkové zátěže, ale do utkání tak jako tak ještě nachystaný nebude. To platí i pro Granita Xhaku, jenž si musí odpykat disciplinární trest.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Hoogland, Ayhan, Matip, Kolasinac - K.-P. Boateng, Neustädter - Goretzka, M. Meyer, Draxler - Huntelaar
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Brouwers, Álvaro Domínguez, Daems - Kramer, Nordtveit - Herrmann, Arango - Raffael - M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.75 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Další krok k vysněnému postupu do Ligy mistrů touží udělat Wolfsburg, který přivítá na vlastním hřišti fotbalisty Freiburgu. Ti sice ještě nemají záchranu matematicky jistou, to by však měla být pouze otázka času.

Ať už se Vlkům podaří urvat místo v první čtyřce nebo ne, jisté je, že si dosavadním ziskem 53 bodů předplatili místo v příštím ročníku evropských pohárů. To byl také hlavní faktor pro klíčového forvarda Ivicu Oliće, který tak ve Wolfsburgu podepsal zbrusu nový dvouletý kontrakt; odmítl přitom zájem od anglického Stoke.

"Jsem šťastný, že se vše podařilo dotáhnout do konce, protože to trvalo opravdu dlouho. Vše jsem důkladně zvážil a jsem velmi rád, že tu mohu zůstat další dva roky," citovaly chorvatského útočníka oficiální stránky klubu. "Měl jsem nabídku ze Stoke City, takže jsem se rozhodoval mezi Německem a Anglií, nakonec jsem si ale vybral setrvání ve Wolfsburgu. Konečně se teď mohu plně soustředit na konec sezony a mistrovství světa," dodal.

Právě Olićových 12 branek notně přispělo k tomu, že si Wolfsburg zajistil pohárovou Evropu po třech letech a stále má reálnou šanci proniknout i do její nejprestižnější soutěže. Aktuálně pátý tým ztrácí pouhý bod na čtvrtý Leverkusen, třetí Schalke má potom náskok další čtyři body.

"Týmu se teď velmi daří a mě osobně také," těší Oliće. "Hraje se mi opravdu dobře. Tuto sezonu už se nám podařilo splnit objektivní cíl, kterým byla kvalifikace do pohárů. Jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci a doufám, že mi to bude umožněno i příští sezonu. Mám teď dobrou formu, takže proč měnit věci, které fungují?" dodal řečnicky.

Freiburg však rozhodně nedá kůži lacino - na čtrnácté příčce má osmibodový náskok na šestnáctý Hamburk, což tři kola před koncem znamená, že mu k definitivní jistotě záchrany chybí skutečně už jen krůček. Pokud Hamburk vyhraje a Freiburg u Vlků padne, mohou se věci ještě zvrtnout, jakýkoliv jiný výsledek však bude pro svěřence Christiana Streicha znamenat bezpečí.

Oba celky tedy mají o co hrát, na hostující straně je však výhoda možného překvapení. Streichův tým určitě nemá co ztratit, bude se však muset obejít bez služeb zraněného Diagneho (sval) a rehabilitantů Mujdži s Pilařem. Za pět žlutých karet pak stojí Klaus a Sorg. Domácí kouč Dieter Hecking musí oželet brankářskou jedničku Diega Benaglia, který má poraněný prst, mimo jsou i Junior Malanda (koleno), Bas Dost (kotník) a Luíz Gustavo (disciplinární trest).
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Grün - Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez - Medojević, Polák - de Bruyne, Arnold, Perišić - Olić
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Schmid, Krmaš, Ginter, Günter - Schuster, Darida - Freis, Fernandes - Guedé, Mehmedi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 5.25 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Eintracht Braunschweig  (sobota 15:30)
Na první pohled to vypadá, že je s Braunschweigem amen, kouč Torsten Lieberknecht však má v zásobě ještě jeden poslední trik. Jestli bude fungovat, to se uvidí už dnes v těžkém duelu na půdě berlínské Herthy.

Minulou středu totiž Lieberknecht vzal své svěřence na tréninkový kemp. Stalo se tak potřetí za posledních šest let, a v prvních dvou případech se kýžené výsledky nakonec dostavily. "Poprvé jsme to udělali v roce 2008 před posledními třemi zápasy, které nám vynesly postup do třetí ligy," vzpomíná kouč.

"Poté v březnu 2013 před klíčovým zápasem s Kaiserslauternem. Poté jsme postoupili do Bundesligy. Máme na tyhle kempy opravdu dobré vzpomínky," usmívá se. Eintracht se připravoval kousek od Berlína, města, které dost možná rozhodne o osudu celé jejich sezony. "Je určitě výhodou, že jsme tak blízko k hlavnímu městu. Tohle místo nám bylo doporučeno," těšilo Lieberknechta, jehož svěřenci ztrácí dva body na barážovou pozici.

Právě tato příčka, již momentálně okupuje Hamburk, zřejmě zůstává realistickým cílem nováčka - na patnáctý Stuttgart (a tedy přímou záchranu) ztrácí bodů už sedm, museli by tedy všechny zápasy vyhrát a spoléhat na kolaps Švábů. "Nebudeme dělat žádné drastické změny, pouze jsme chtěli strávit více času pohromadě jako tým," objasňoval Lieberknecht.

Podobnou taktiku zvolil nedávno i Hannover, který tváří v tvář kritické situaci po absolvování krátkého soustředění porazil Hamburk 2:1, a v Braunschweigu by rádi docílili podobného efektu. "Chceme všem ukázat, co v nás vlastně je," burcoval záložník Omar Elabdellaoui. "Hertha má dobrý tým, naším cílem jsou ale tři body. Dáme do toho vše, tuhle šanci musíme využít," dodal bojovně.

Eintrachtu se na jaře poměrně daří, naopak Hertha to má přesně naopak - jestliže to po podzimu vypadalo, že by berlínští mohli zaútočit na poháry, v roce 2014 jsou vůbec nejhorším celkem v celé Bundeslize a za umístění v klidném středu tabulky vděčí pouze silnému startu sezony. Z posledních 14 zápasů získali svěřenci Jose Luhukaye všehovšudy 10 bodů.

"Nebudu soudit celou sezonu jen podle její jarní části," nechal se slyšet nizozemský stratég. "Nemůžu ani říct, že bychom byli vyloženě zklamaní. Letos se mi stalo nicméně poprvé, že by druhá část roku byla horší než ta první," dodal kouč, který může vybírat z prakticky kompletního kádru - chybí pouze zraněný Lustenberger. Na druhé straně absentují Wauhausen s Kortem (oba kolenní vazy), Ademi (chřipka) a Oehrlein (juniorka).
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekárik, Langkamp, Brooks, van den Bergh - Hosogai - Allagui, Skjelbred, Cigerci, Schulz - Ramos
Braunschw. - pravděpodobná sestava:
Davari - Elabdellaoui, Bičakčić, Dogan, Reichel - Kratz, Theuerkauf - Boland, Hochscheidt - Kruppke, Nielsen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Hodně zajímavé utkání se odehraje ve Falcku, kde Mainz přivítá Norimberk. Domácí si vítězstvím za určitých okolností mohou zajistit jistotu předkola Evropské ligy, naopak Norimberk potřebuje stůj co stůj vyhrát, aby měl nadále reálnou šanci na udržení prvoligové příslušnosti.

Dobrou sezónu prožívá FSV, které sice častokrát po dobrém výkonu další zápas nezvládne, avšak i přesto se skromný celek dokázal prokousat do horní poloviny ligového pelotonu, kde dokonce atakuje pohárové místenky (letos bude, díky poháru, postupovat z ligy sedm týmů).

Tři kola před koncem soutěže mají domácí na osmý Augsburg čtyřbodový odstup a po tomto kole tak již mohou slavit definitivní pohárovou jistotu. "Pokud náš sobotní zápas vyhrajeme, můžeme být při nedělním utkání Augsburgu naprosto klidní," řekl sportovní ředitel Christian Heidel, který však nehledí kupředu. "Musíme se zaměřit především na sebe," nabádá.

Zcela jiné starosti hlásí na druhém konci: Frankové se na začátku jara užuž dostali z nejhoršího, ovšem následně z devíti ligových utkání vyhráli pouze jedno jediné (proti VfB) a rázem se do záchranářského bahna ponořili ještě výrazněji. Při kombinaci se zlepšeným projevem Braunschweigu zůstává FCN těsně nad chvostem (pouze bodový náskok), avšak čas se krátí...

...patnáctý Stuttgart, jenž se drží těsně nad sestupovým pásmem, má k dispozici pětibodový náskok, což tři kola před koncem sezóny nevěstí pro hosty nic dobrého. "Tým si je plně vědom nastalé situace," uvedl na tiskové konferenci Roger Prinzen, jenž během týdne vystřídal u kormidla nešťastného obětního beránka Gertjana Verbeeka (vedl Franky od října).

FSV nadále postrádá Parka, Baumgartlingera, Nicolaie Müllera a Schahina, jimž může na tribuně dělat společnost také Bungert, který bude "stát" za červenou kartu ze zápasu na půdě Dortmundu. Hosté dlouhodobě nemohou počítat s Hasebem (zůstává u týmu jako morální podpora), Gebhartem a Ginczekem. Potíže s kotníkem navíc stále hlásí Ondřej Petrák.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Pospěch, Bell, Noveski, Júnior Díaz - Geis, Soto - Moritz, Malli, Choupo-Moting - Okazaki
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Feulner, Stark, Pogatetz, Pinola - Balitsch, Frantz - Kiyotake, Campaña, Plattenhardt - Drmić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.55 - 4.00 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Fotbalisté Hoffenheimu se v tuto chvíli nacházejí na devátém místě tabulky se ziskem čtyřiceti bodů a je jasné, že se do pohárové Evropy nepodívají. Tři kola před koncem mají před desátou Herthou dvoubodový náskok a na pohárové umístění Mainzu ztrácejí téměř nedostižných sedm bodů. Nyní přivítají v domácím prostředí Frankfurt, který ještě nemá záchranu zcela jistou.

Eintracht se nachází na dvanácté pozici a má o pět bodů méně než jeho sobotní protivník, k definitivní záchraně mu bude stačit bod a v podstatě může být také v klidu. TSG ze šesti předchozích ligových duelů prohrálo pouze jednou a to v posledním měření sil na půdě Brém po výsledku 3:1, jinak dokázalo porazit Augsburg, Hannover i Leverkusen a nerozhodné výsledky uhrálo s Herthou i na půdě mistrovského Bayernu.

Frankfurt má přeci jen o něco horší formu, když ze čtyř utkání porazil Mainz 2:0 a jinak si na konto připsal porážky od Wolfsburgu, Schalke a naposledy od Hannoveru po výsledku 2:3. Oba dva protivníci 32. kola se spolu utkali začátkem prosince uplynulého roku a TSG zvítězilo na půdě Frankfurtu po velké bitvě 2:1, mírným favoritem by mělo být také teď. V hostujícím dresu působí český útočník Václav Kadlec, který by měl začít pouze na lavičce.

Domácí stratég Markus Gisdol se bude muset obejít bez zraněného Casteelse, Strobla a Schipplocka, dlouhodobě mimo hru zůstává kvůli rehabilitaci Vukčevič a karetní trest do hry nepustí ani Elyounoussiho. "Pochopitelně nás zlepšené výkony z poslední doby velmi těšily a chceme zapomenout na minulou porážku s Brémami. Chceme ve všech třech zbývajících duelech bodovat a posunout se ještě na osmé místo," řekl v dobrém rozpoložení.

Jeho protějšek Armin Veh postrádá kvůli zranění Andersona, Fluma, Kittela a Rodeho. "Naším cílem je se posunout do horní poloviny tabulky a pokud se nám to má povést, tak musíme v Hoffenheimu bezpodmínečně zvítězit. Nebude to vůbec jednoduché, na půdě soupeře se vítězí jen velmi obtížně. Stále sice ještě nemáme jistou záchranu, ovšem za těchto podmínek máme situaci bezpečně ve svých rukách," uvedl spokojeně třiapadesátiletý stratég.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Grahl - F. Johnson, Süle, Vestergaard, Beck - Rudy, Polanski - Volland, Roberto Firmino, Salihovič - Modeste
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Zambrano, Madlung, Djakpa - Schwegler - Lanig, Russ - Meier - Aigner, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.75 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Po rekordně rychlém zisku titulu už Bayern hraje v Bundeslize pouze o čest, i přesto je však úpadek jeho formy nezanedbatelný - ještě několik týdnů zpátky představovali svěřenci Pepa Guardioly neporazitelnou mašinu, nyní se jim však vůbec nedaří. Najet zpět na vítěznou vlnu se pokusí dnes doma proti Brémám.

A Werder cítí šanci. Jeho kouč Robin Dutt se totiž nechal slyšet, že hosté rozhodně nejedou do Allianz Areny na výlet, a přestože záchranu už mají prakticky jistou, bezpochyby se pokusí v prestižním duelu překvapit. Do karet jim může hrát i fakt, že Bayern ještě čeká přetěžká odveta v semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid.

"Pokusíme se je zaskočit," plánuje Dutt. "Musíme podat odvážný výkon a hodně napadat. To, že o pár dní později hrají další zápas, nás nijak nezatěžuje." Hostující kouč by si mohl vzít příklad z Realu, který obhájce nejcennější klubové trofeje v úvodním semifinále doma porazil 1:0, to však prý nehrozí; způsob, jakým Merengues výhry dosáhli, se mu totiž nezamlouval.

"Je fascinující pozorovat, jak se role v evropském fotbalu změnili," nechal se slyšet na tiskové konferenci. "Bayern hrál stylem, jako by proti němu stál celek z nižší ligy, a Real připomínal outsidera z DFB-Pokalu. Myslím, že pokud Bayern dominuje takovým stylem ve venkovním utkání a ještě je za to kritizován, něco je špatně," uvedl Dutt.

"To Real by měl být kritizován, a ne chválen za to, že se zmohl na tři nebo čtyři brejky, z nichž jeden vyústil v rozhodující gól," dodal. Faktem nicméně zůstává, že Realu sázka na opatrnost vyšla dokonale; naopak brémský pokud vyrukovat v podzimním vzájemném duelu na favorita s otevřenou hrou vyústil v hrozivou porážku 0:7.

"Samozřejmě že i my budeme spoléhat na brejky, nesmíme se ale panicky obávat ztráty míče," zakončil bývalý lodivod Leverkusenu a Freiburgu. Pokud by se jeho svěřencům skutečně podařilo zvítězit, bylo by to podruhé v řadě, co Bayern padl před domácími fanoušky - naposledy musel složit zbraně před Borussií Dortmund, která na jeho půdě vyhrála jasně 3:0.

Domácí odveta s Realem čeká na Guardiolův tým v úterý, očekává se proto, že katalánský kouč nevyšle na hřiště tu úplně nejsilnější sestavu. Koneckonců, Bayern už bundesligovou sezonu pouze dohrává, první místo mu nikdo nevezme. Od zajištění titulu sehráli Bavoři čtyři zápasy a připsali si dvě prohry a jednu remízu, takže je jasné, že se momentálně soustředí spíše na možnost historické obhajoby v Lize mistrů.

Guardiola určitě nemůže počítat se službami čtyř zraněných hráčů - mimo hru jsou Starke, Shaqiri, Thiago Alcantara a Badstuber. Chybět bude také suspendovaný Rafinha, který si odpyká trest za červenou kartu. Naopak Dutt může vybírat z prakticky kompletního kádru, na marodce jsou pouze Stevanović (lýtko) a Yildirim (přitahovač).
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Javi Martinez, van Buyten, Alaba - Schweinsteiger, Kroos - Robben, Götze, Ribéry - Pizarro
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Gebre Selassie, Prödl, Caldirola, Garcia - Bargfrede - Junuzović, Makiadi - Hunt - di Santo, Elia
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 7.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Největší pozornost ze sobotního programu bude na německé fotbalové scéně jistojistě poutána k večernímu duelu na hřišti BayAreny, kde Bayer přivítá BVB. Dojde tak na střetnutí druhého se čtvrtým.

Série dvanácti ligových zápasů, během nichž dokázal farmaceutický tým pouze jednou jedinkrát naplno bodovat, znamenala konec pro Samiho Hyypiäho, kterého do konce sezóny na lavičce nahradil jeho bývalý spolupracovník Sascha Lewandowski. Kýžený efekt začal účinkovat okamžitě a trápící se Werkself ze zápasů s Herthou a Norimberkem zabrala plný bodový zisk.

Dočasný lodivod Bayeru se však od nové sezóny vrací k mládeži, kde má podepsanou dlouhodobou spolupráci (až do roku 2019), jeho místo pak zaujme Roger Schmidt, který má za sebou skvělé působení na lavičce Salzburgu. Nyní se ale domácí ekipa soustředí na uhájení čtvrté pozice. "BVB je momentálně ve skvělé formě. Budeme muset předvést bezchybný výkon, pokud chceme pomýšlet na úspěch," uvědomuje si Lewandowski, jehož tým má na Vlky bod k dobru.

Také Borussen ještě musí ve zbytku sezóny bojovat: Dortmund však má na třetí Königsblauen šestibodový náskok a uhájení druhé příčky se tak zdá pro svěřence Jürgena Kloppa poměrně jasnou záležitostí. Hosté z posledních šesti ligových mačů nepoznali přemožitele a ztratili pouze jednou za bezbrankovou remízu se Schalke. Tento styl by pochopitelně rádi udrželi.

Motivaci na straně Schwarzgelb navíc umocňuje fakt, že poslední vzájemné utkání na Westfalenstadionu opanovali Farmaceutici, kteří si po gólu Heung-Min Sona odvezli z Dortmundu tři body. "Stále zůstává ve hře devět bodů, které chceme získat," vyhlásil Klopp, jenž si chce co nejdříve pojistit druhou příčku. "Výhra na půdě Leverkusenu by nám dala jistotu," dodal populární kormidelník, jehož tým u Rýna neprohrál již šestkrát po sobě!

Kromě zraněného kvarteta, které je ve složení Reinartz, Hegeler, Kruse a Guardado, nebude domácí straně k dispozici ani Giulio Donati, který si musí odpykat disciplinární trest. Vyjma dlouhodobě absentujících (Subotić, Bender, Gündogan a Blaszczykowski) nemůže BVB počítat s kapitánem Sebastianem Kehlem (svalové problémy) a Erikem Durmem (třísla).
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Toprak, Spahić, Boenisch - L. Bender, Can - Brandt, Castro, Son - Kießling
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Hummels, Großkreutz - Kirch, Şahin - Jojić, Reus, H. Mchitarjan - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.60 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - VfB Stuttgart  (pátek 20:30)
Páteční předehrávka 32. kola mezi Hannoverem a Stuttgartem mohla být ještě nedávno přímým soubojem o záchranu, ale nyní už má reálné starosti jen hostující celek.

Hannover v posledních dvou kolech zdolal Hamburk a Frankfurt a tím nejen že utnul nepříjemnou sérii čtyř porážek v řadě, ale také si prakticky zajistil prvoligovou příslušnost i pro příští sezónu. Na barážové 16. místo totiž má tři kola před koncem k dobru už osm bodů. Matematickou jistotu tedy ještě nemá, ale do baráže, nebo dokonce přímo do druhé Bundesligy, už jej může poslat jen zázrak.

Naopak Stuttgart se ještě musí obávat, i když z celků bojujících o udržení má suverénně nejlepší výchozí pozici. V posledních třech kolech zdolal Schake a Freiburg, další bod dovezl z Gladbachu a díky tomu má na šestnáctý Hamburk čtyřbodový náskok. V závěru však nemá snadný los, za týden hostí o Ligu mistrů bojující Wolfsburg a na závěr zajíždí do Mnichova, takže pokud si chce svou pozici pojistit nějakým bodovým přísunem, měl by zabrat právě v Hannoveru.

Ve vzájemných soubojích byl Stuttgart dlouho poměrně suverénní, v posledních letech se ale poměr sil vyrovnal. Na podzim VfB přestřílelo soupeře v poměru 4:2

Turecký kouč domácího celku Tayfun Korkut bude postrádat Millera se Sobiechem kvůli operovanému kolenu, nedávno definitivně ukončil kariéru Cherundolo a operované rameno do hry nepustí ani Dioufa. Karetní trest navíc nedovolí nastoupit ani trojici Bittencourt, Hoffmann, Prib a do plného tréninku se teprve vrací Felipe.

"Naším cílem je co nejrychlejší záchrana a dobře víme, že si při případné výhře zajistíme stoprocentní jistotu. Chceme navázat na minulé dva celkem solidní výkony a doufáme, že se nám bude dařit podobně střelecky. Na druhou stranu máme proti sobě protivníka, který dokázal porazit Schalke a bodovat s Gladbachem, což pro nás musí být dostatečným varováním," krotí předčasnou radost ze záchrany čtyřicetiletý trenér Hannoveru. V domácím dresu působí český krajánek František Rajtoral a i tentokráte by měl začít na lavičce.

Hosté se nemohou spolehnout na zraněného Khediru, Rojase a Sararera. "Určitě ještě nemáme vyhráno, jdeme však dobrým směrem a rádi bychom měli před úplným závěrem sezóny klid. Musíme pro to něco udělat a pevně věřím, že nám poslední výhra nad Schalke psychicky pomůže. Na druhou stranu se v Hannoveru vyhrává velmi obtížně," řekl holandský trenér VfB Huub Stevens.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Pander - Schmiedebach, Andreasen - Schlaudraff, Stindl, Huszti - Ya Konan
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Schwaab, Rüdiger, Niedermeier, G. Sakai - Gruezo, Gentner - Traoré, Didavi, Harnik - Cacau
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.40 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov31263284:2081
2.Borussia Dortmund31204771:3464
3.Schalke 0431177757:4158
4.Bayer Leverkusen311731154:3854
5.VfL Wolfsburg311651056:4653
6.Borussia Mönchengladbach311471054:3949
7.1. FSV Mainz 05311451246:4947
8.FC Augsburg311271241:4543
9.TSG Hoffenheim3110101167:6640
10.Hertha BSC311081338:4238
11.Werder Brémy31991337:5936
12.Eintracht Frankfurt31981439:5335
13.SC Freiburg31981439:5435
14.Hannover 96311051641:5735
15.VfB Stuttgart31871648:5931
16.Hamburger SV31761847:6527
17.1. FC Norimberk315111536:6226
18.Eintracht Braunschweig31671828:5425
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Hannover 96 - VfB Stuttgart
sobota 15:30Bayern Mnichov - Werder Brémy
sobota 18:30Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund
neděle 15:30FC Augsburg - Hamburger SV
neděle 17:30Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (133)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vite nekdo jak je na tom Brazilie pred MS? Pulka ty jejixh sestavy co hrala pripravny zapasy mi prijde z formy....Jak to vypada s Kaka a Ronaldinhem, maj sanci na nominaci?

Reagovat
smazaný uživatel

to by ses nejlíp měl zeptat martyho. Ten o tom bude vědět asi nejvíce..

Reagovat
smazaný uživatel

ved maju krala vsetkych simulantov to im staci

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho na to má, viděl jsem několik sestřihů a ta jeho chytrost, to je podobné, jak to měl Zizou, ale druhá věc je porovnání Brazilské ligy a MS..

Reagovat
vrabejka

Přál bych mu hrát doma na šampionátu. V záloze sice maju velků konkurenci, ale hráči nemají formu. Je až nevěřitelné, že má stále svoji rychlost a ty jeho užasné triky jsou skvěle. Je jedno jaká je to liga, prostě ve 34 bych už čekal, že ztratí rychlost, ale furt je skvělý. Jeden z nejlepších fotbalistů na světě co kdy běhaly po fotbalovém trávníků.

Reagovat
Ángel di María 22

Supermario do BVB, poď mi

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

No spíš do Wolfsburgu....je hroznej teď..

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu, na marodce mu musi byt hrozne

Reagovat
smazaný uživatel

what ?

Reagovat
db18

u fialek rozhodně nedostává tolik co v Bayernu, takže si myslím, že by neměl být mimo možnosti BVB - a k taktice by se taky dokázal přizpůsobit, i když by to chvilku trvalo

Reagovat
smazaný uživatel

Mám Maria rád, ale koupě Ramose byla asi to nejlepší, co BVB udělalo.

Reagovat
Shevchenko

To by byla bomba

Reagovat
smazaný uživatel

do BVB ne, by muselo překopat taktiku, navíc by byl dost nákladný... To radši ať vysaje vlky.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Lidičky omlouvám se za spam, ale daruju 75% slevovy kupon na FM 2014. Má-li někdo zájem pište

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

snad dortmund vyhraje a už konečně dotáhněte do kádru mathiase guuntera

Reagovat
smazaný uživatel

no.. tak dneska k dlouhodobým absencím přibydou ještě Seb a Durm. Takže na pravém Beku bude asi Kevin a místo Kehla asi opět dostane šanci Kirch, který se za poslední dobu hodně zvedl. (Nebo tam nastoupí Jojic, ale ten bude možná i na křídle).

Každopádně by dnešní výhra byla dobrou odplatou za tu prohru na domácím hřišti

Reagovat
maxton

bude dnes bayern skor setrit sily alebo skusat taktiku na Real ?

Reagovat
db18

Podle sestavy to spíš vypadá, že bude šetřit - a bude hrát Franck, aby se konečně někdy zas dostal do formy

Reagovat
db18

Neuer - Weiser, Boateng, Dante, Alaba - Martinez, Schweinsteiger - Müller, Götze, Ribéry - Pizzaro

tak teda nějak částečně - zaměnit Weisera za Lahma a konečnou sestavu bych bral i proti Realu

Reagovat
smazaný uživatel

a Arjena místo Francka

Reagovat
Arne

Jednoznačně.

Reagovat
Kenneth

Taky bych to takhle bral.

Reagovat
db18

Hmm, tak RB po penaltě už vede nad Hansou 1:0

Reagovat
Ferguson6

OT: Neuhaus najskôr oznámi, s ktorými hráčmi už nepočíta a následne o deň už končí aj on? Zaujímavé riešenie

Reagovat
smazaný uživatel

Gebree

Reagovat
stas87

gebre ale di santo excelentne tak by sme mali tie brejky robit stale

Reagovat
db18

...jak můžete s herním projevem Realu Madrid hrát jen ve středu tabulky?

Reagovat
stas87

pretoze obrana obcas posobi dojmom regional ligy

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Jako s Realem nikdo nejde do souboje a Alaba pak zase nemá hráče co jde z kraje k brance

A proč zorvna Gebre?

Reagovat
smazaný uživatel

já to m*dám, Gebre dal gól Bayernu!

Reagovat
OVi.77

Gebre si tímto vysloužil základ v repre tak do 30ti

Reagovat
db18

na pravý kraj zálohy stejně nemáme hráče, tak co...

Reagovat
smazaný uživatel

tak on už skoro 30 má, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Kdyz ho dal i Gebre, tak to musi byt pro Ronalda v utery hracka.

Reagovat
db18

Však to byla hračka pro Benzemu... gól se skoro stejnou "přípravou"

Reagovat
Kenneth

Byl to nadherny gol. Rozebrali si je ve 3 lidech jak lego.

Reagovat
db18

...teďka ve dvou

Reagovat
db18

Franck! Konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

To chtěl Boateng Hunta hlídat nebo ne?

Reagovat
stas87

aaron velmi dlho som sa u nasho zapasu nebavil,vlastne tuto sezonu nie franco a clemens hra tiez dobre,bayern by fakt mal rozbit bank a kupit stopera,maju tam parodiu a LM neobhaji s tym co maju

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Koupí si Hummelse, je to přece odchovanec

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Minulý rok s tou obranou se vyhrála LM, takže to tím nebude.

Reagovat
stas87

minuly rok bol iny trener a aj to vplyva na hru obrancov ale ak to obhaji aj s boatengom tak sa to zapise do historie

Reagovat
smazaný uživatel

minulý rok byl lepší trenér

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
AndR

Jenže se hrálo na 2 defenzivní prasata na středu, kteří vytvořili pravděpodobně nejlepší pár na světě. Boateng s Dantem dělali hodně chyb, ale skrylo se to.

Ono jak jsme kritizovali ještě před sezónou to, že Guardiola chce hrát 4-1-4-1, bylo logické a měli jsme pravdu .

Nejsem proti tomu, aby si to Guardiola udělal tak, jak chce, ale pokud to tak má být, tak musí být kvalita na stoperech. Takhle se to nezdá být funkční a někdo by asi musel přijít.

V odvetě proti Realu to už nemá smysl řešit, tam, vzhledem k tomu, že prohráváme, se stejně musí hrát v ofenzivní sestavě. Proti Dortmundu by se k tomu měl ten syčák ale vrátit

Reagovat
db18

Minulý rok taky půl sezony proseděl Boateng na lavičce a údajně měl i ultimátum, že jestli nezlepší výkony tak odejde (nakonec to prý byl výmysl Scholla, ale sedělo by to...)

...pak ten půlrok hrál skvěle, ale on ty chyby dělá pořád, jako třeba v dvojutkání s Gladbachem a pak finále LM s Chelsea

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

No, je to koukatelnější, rychlejší, dokonce přicházejí i střely z dálky, ale ta obrana ...

Reagovat
Bayern +

Omg, mňa raz z toho Boatenga trafí...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Som rad, ze to niesom jediny jeho hejter A posledne zapasy ma ide porazit aj z Danteho c

Reagovat
bayern987

Bohatému souhlas hraje hovno... Ale Dante??

Reagovat
bayern987

Boateng sory píšu na mobilu...

Reagovat
Kenneth

Reagovat
AndR

Dante chyba, ale Boateng .... ve špatném prostoru, když to náhodou doběhl, tak se tam nechá naprosto čitelnou a předvídatelnou zasekávačkou, respektive úhybem, vyškolit

Sice mám Boatenga celkem rád, ale tohle není hráč, se kterým by se měla obhajovat LM. Obávám se, že by zahrál lépe Buyten nebo i ten Kirchhoff .

RIbéry byl poslední dobou také hodně špatný, snad mu ten dnešní gól a pár povedených akcí zvedne sebevědomí a probere se.

V tuhle chvíli bych nechtěl být v kůži trenéra, protože osobně bych neměl žádné nápady, co vymyslet proti Madridu. Když by se náhodou povedlo hrát dobře dopředu, tak dozadu nám tam něco prostě spadne.

Reagovat
db18

Ale lepší by bylo tam dát van Buytena, ten aspoň není pozičně mimo, takže by tu rychlost vykompenzoval, za Boatenga takhle stejně musí hasit ostatní a dopadá to takhle

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Bayernista18

Vyhrajem do konce týhle sezóny ještě aspoň 1 zápas v Bundeslize?

Reagovat
db18

Když koukam na to s kym ještě hrajeme, tak trochu doufám, že ne...

Reagovat
Bayernista18

Je to tam, paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

nasa hra smerom dopredu zasluzi jedine slovo-chytrost mame o level horsich hracov ako bayern ale ked hraci chcu behat,ponukat sa a mat chut tak to aj na takeho supera staci..nemusime kombinovat casto,staci dve tri prihravky+nabeh a potom je to uplne vyrovnane proti boatengovi a dantemu,on ani alaba nepomaha prilis tej lavej strane mi pride,weiser je neskuseny a nemozno cakat od neho nejaky kvalitny vykon

franco to uplne natrel nilsovi,myslel som si jeden cas ze dutt tlaci do zostavy di santa ale to nie je pravda,makiadi aj zlatko sa mi paci,aaron moc nie a to ani bargfrede no bavme sa tym aj nadalej,aj keby bayern otocil stav a vyhral tak nastvany nebudem,tento zapas si uzivam,po tom zapasu na weseru som toto vobec necakal,tak nejak v kutiku duse verim ze by hunta mohol koniec jarnej casti zlomit a on si to este rozmysli a podpise..

Reagovat
db18

Pizza

Teď už by na plac mohl Mandžukic, aby se podpořil v boji o korunku krále střelců

Reagovat
stas87

caldirola to je blb,ak by sa ten lenochod pohol aspon o meter tak claudio ten gol neda..skoda,treba nam este vyjde nejaky brejk len kludne mohol stiahnut dole boatenga a nie weisera

Reagovat
db18

Lahm+Basti

Schweini ten gól taky dost potřeboval...

Reagovat
AndR

Pěkné, konečně. Ribéry rozdává skvělé míče, centr Lahma extra třída. Takhle to má vypadat.

Reagovat
db18

+ i dozadu mi přijde už více angažovaný

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutecny, jak nekdy pomuze polocasova prestavka

Reagovat
vrabejka

Ten Freiburg je neskutečný jak se ted chytil. Navíc potěší, že se i konečně Darida chytil a je z něj pílíř týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ten Guedé teď

Reagovat
smazaný uživatel

Arjen

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern pěkný váleček, 4 góly za 20 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že se nehrají jen 2. poločasy.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
DieFohlenBMG

Frankfurt

Reagovat
Bayern +

Otázka do pléna: prečo podľa vás Pep upustil od stabilného 4-1-4-1 a v poslednej dobe čoraz viac tlačí 4-2-3-1?? Nemyslím konkrétne dnes, že chcel dať Javi - Basti na Doppelsechser, ale celkovo, aj keď je tam Lahm...

Reagovat
db18

Řekl bych že to bude i zraněním Thiaga... ale osobně mi to zase tak stabilní nepřišlo...

Reagovat
stas87

poda si ze hoffe da aspon 2 goly a oni hraju 0:0?shit a druhy tiket mi odjebe terrazino no aspon som si spravil chut u raya 3:0 v granade

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím parádní utkání - i díky hodně laxním chybám v obranách obou týmů

Škoda jen, že Marco nevyužil tu svojí megašanci...ale stejně má dneska zase 1+1 (zatím), takže letos jen v BL už má 16 golu a 13 asistenci

Reagovat
Bayernista18

Penalty se nepočítaj. Ale je to úžasnej hráč!

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne na jar je Marco neskutočný ťahúň.

Reagovat
stas87

vyborny futbal a brandt..hra ako 23 rocny hrac so styrmi sezonami v BL pacia sa mi jeho riesenia situacie,len raz tam mal taky hlupy prienik do troch ked nemal sancu inak dal loptu od nohy vcas a urobil to spravne

trosku mi vadi to posudenie canovho faulu pred golom na 1:1,byt rozhodcom tak automaticky nepisknem faul ked idu dvaja do suboja rovnako len jeden padom vyuzije toho ze sa to zapiska,rozhodca ale toto piskne 8 z 10 subojov lebo nema sancu vidiet to drzanie a je aj jednoduchsie zapiskat faul

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi dobrý futbal v prvom polčase, skvele tempo...Škoda tej zbytočnej ruky, ale remíza určite zaslúžená. Brandt vynikajúci...

Reagovat
Arne

Fußballmafia DFB !!! To je neskutečný, taková penalta.

Reagovat
db18

Teď to sudí "vyžehlil"

Reagovat
Arne

Jj, tohle byla taky taková chuťovka... Ale aspoň na něm měl ty ruce a tak nějak se to dá obhájit, ale to první, míčem do ksichtu = ruka a penalta, takhle hrůznou penaltu jsem dlouho neviděl.

Sudí ale může děkovat Bennymu, bez jeho zákroků by to žehlení už nemělo smysl.

Reagovat
db18

No, ale spíš to vypadalo, že se tam zapletl sám Poté

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo Dynamo

Reagovat
Arne

Hezký, asi vyměním za to choreo z derby.

Reagovat
db18

jinak tohle: https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t31.0-8/1974153_628467943897259_1358552148441446366_o.png

bylo ve finále na švýcarském hokeji

jinak tohle je Hansa ze soboty: https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/10268573_627512913990494_2628638402268861643_n.jpg

Jinak nemá někdo fotku chorea z Mnichova včera? Kvůli té minutě ticha ho hned zabalili, tak nebylo moc vidět ani v tv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
jv

Reagovat
Bayern +

Reagovat
db18

Hitz, Verhaegh, Klavan, Vogt, Altintop, Baier, Esswein, Callsen-Bracker, Ostrzolek, Hahn, Mölders

...tak Hahn opět v základu, tak ho nenechávají sedět kvůli tomu přestupu.

Reagovat
stas87

paderborn zajtra vyhra klauternu a dobre kolo

Reagovat
db18

Chce to teda aby Fürth už nic nevyhrál - Paderborn to samé a Lautern všechno

Reagovat
stas87

greuther zacne stracat klasicky ked pojde o vsetko

Reagovat
db18

No, hlavně aby Paderborn byl v baráži a nedostal se nahoru

(Nebo pak FCN-Fürth v baráži, ale to by zase znamenoval osestup HSV - to ale nakonec asi taky bude jedno, když je Kühne nezachrání příspěvkem 10 mil. € Něco teda přinese Rudnevs, ale tam ta opce neni moc velká)

Reagovat
stas87

ako to chcu teda riesit?rudnevs je asi za 2 mega,cize musi zohnat 8,predaj jansena celu ciastku nezaplati..hakana sa vzdat nechceju..a lautern ma dalsie kolo doma dynamo takze budes priat domacim?

augsburg ich pomota,hraju doma v plnej zostave,tipujem tak 3:1

Reagovat
db18

Tak já nejsem blázen do Dynama, jako většina těch co tam odsud jezdí...

Navíc v Baráži snad uspějou a s Darmstadtem by to mohl být pěkný zápas i ohledně atmosféry...

A prostě nechci Paderborn v první lize...

No, FCA už možná zamotal

Reagovat
db18

A z Jansena dostanou max. 5 milionů. To má jako klauzuli, nakonec si ale myslím, že spíš půjde levněji...

Reagovat
stas87

redka? ved tam bol este bregerie..dost prisna teda,tu by som dal zltu

Reagovat
stas87

altintop uz sa vezu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
stas87

andre nadherne si to spracoval do behu a poslal skvelu nahravku,nie kazdy center z tejto pozicie skonci golom,tu stacilo nastavit placku a zavesit krute pre pristav ale taky je futbal

Reagovat
db18

Taky pěkná obrana, akorát narozdíl od nás chybí oba stopěři a ne jen Boateng (kde se to asi Jerome naučil )

A myslel jsem si, že to je asi Halilova nejlepší sezona, a teď koukam, že dal jednou 20 gólů

Reagovat
jv

Za Lautern tehdy válel neskutečně.

Reagovat
db18

Hahn Ale Adler tohle musí chytat

Reagovat
stas87

takze podla losu bude naprosto klucove ci norimberk porazi hannover dalsie kolo..ak ano odskoci na sva body,hsv ma doma bayern a necakam ze by bayern nieco vypustal,na sucasny hsv by zostava z prveho polcasu vcera stacila v poslednom kole ide norimberk na schalke,panuju tam dobre vztahy medzi nimi..a hsv ide do mainzu,tuchel tiez nic nebude vypustat,to nie je pre pristav dobre

Reagovat
db18

Neposlalo při minulém (nebo předminulém) sestupu FCN právě Schalke Club do druhé ligy?

Reagovat
stas87

arminia remizovala v poslednom kole 2:2 vo stuttgarte,mala lepsie vzajomne zapasy s norimberkom,ten aj keby vyhral v poslednom kole doma so schalke tak by mal rovnako bodov a padal by dole,ak teda rozhoduju vzajomne,na skore by sa der club udrzal

Reagovat
db18

1. rozdíl skore

2. počet vstřelených branek

3. vzájemné souboje

4. počet vstřelených gólů na hostující půdě ze vzájemného zápasu

5. počet vstřelených gólů na hostující půdě ve všech utkáních

6. zápas na neutrální půdě

Reagovat
stas87

rozhodovala uz niekedy stvorka co si pamätas?

Reagovat
db18

já si nevybavuju ani tu trojku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď to přístav už pořádně nahnuté. Příští kolo dostanou maximálně bod a předpokládám, že Nürnberg vyhraje a pak bude poslední kolo parádní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele