Bundesliga - souhrn 31. kola

22.04.2016, 22:24, aktualizováno 24.04.2016, 19:30
Komentáře a souhrny
Frankfurt získal důležité body proti Mainzu a odsoudil tím k sestupu Hannover, jenž pouze remizoval s Ingolstadtem. Mönchengladbach si bez větších potíží poradil s Hoffenheimem. Bayern ještě titul slavit nemůže. Svůj těžký duel na půdě Herthy sice zvládl poměrem 2:0, Dortmund však ve Stuttgartu zaválel ještě lépe. Ve večerním šlágru během šesti minut úchvatně otáčel Leverkusen. Obří krok k záchraně učinil Augsburg na půdě Wolfsburgu. Köln deklasoval Darmstadt. V pátek v důležitém derby uspěl Hamburk...

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05 2:1

24.04.2016 17:30

Góly: 28. Marco Russ, 84. Stefan Bell (vl.) - 18. Daniel Brosinski

Eintracht Frankfurt porazil Mohuč a ze hry o udržení rozhodně ještě není venku. Oproti tomu bude hodně zajímavé sledovat, jestli se v Coface Areně budou příští sezonu hrát evropské poháry.

Orli mají v této fázy sezony dost zraněných hráčů, ale i bez nich to očividně jde. Commerzbank-Arena však nejprve po osmnácti minutách ztichla. Daniel Brosinski rozehrál z nějakých osmadvaceti metrů přímý kop a balon nádherně zakroutil k levé tyči - 0:1. Vyrovnání se tým Nika Kovače dočkal deset minut poté, co inkasoval.

Po rozehrávce přímého kopu nedostatečně odhlavičkoval do bezpečí Stefan Bell. Vlastně tím jenom prodloužil na Anise Ben-Hatiru, jenž po zpracování míče podklouznul, tudíž nezbylo než přihrát před branku. Marco Russ stál sám v obležení sedmi (!) hráčů Mohuče, ale přesto dokázal z voleje skórovat - 1:1.

Poté se dvakrát musel vytáhnout Loris Karius. Nejdříve proti hlavičce Marka Russe, a poté proti Harisovi Seferovićovi, který využil nedorozumění mezi Bellem a Donatim. První poločas tedy skončil 1:1. Ve druhém se o první nebezpečnější pokus postaral v 65. minutě Jhon Córdoba, nicméně Hradecky neměl žádnou velkou práci. Za dvě minuty hlavičkoval z nějakých pěti metrů Seferović a Karius vytáhnul famózní zákrok.

Jenže porážce (druhé v řadě) svého týmu nakonec stejně nezabránil. S druhým obdrženým gólem ale nemohl dělat vůbec nic. Ve vápně stojící Ben-Hatira chtěl totiž evidentně centrovat na Oczipku, jenže od Bellových zad míč letěl rovnou za Kariuse - 2:1. Eintracht ve zbytku sezony čekají ještě Darmstadt, Borussia Dortmund a možná v rozhodujícím utkání Werder Brémy.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 3:1

24.04.2016 15:30

Góly: 7. Jeremy Toljan (vl.), 45. Mahmoud Dahoud, 61. André Hahn - 54. Andrej Kramarić

Borussia Mönchengladbach potvrdila, že v domácím prostředí patří k nejsilnějším celkům soutěže. Třetí zaváhání v řadě svěřenci Andrého Schuberta nepřipustili, takže soupeř z Hoffenheimu nadále nemá nic jistého.

Už od úvodního hvizdu šla Hříbata za jasným cílem - zvítězit. Reálné obrysy začal mít hned v 7. minutě, když Granit Xhaka využil uličky mezi stopery, aby poslal do výborné pozice Oscara Wendta. Ten ve vápně nechrtil a ještě poslal míč po zemi Andrému Hahnovi, jelikož ten by zakončoval do prázdné. Podmiňovací způsob je namístě, neboť domácího hráče předběhnul ne zrovna šikovným skluzem, po kterém míč zamířil za záda vlastního brankáře, ten hostující - Jeremy Toljan.

Ve 21. minutě mohl odpovědět Mark Uth, ale neodpověděl. Závěr prvního poločasu znovu patřil Borussii. Xhakův pokus se neujal, Nordveit mířil mimo a Hahn jen do levé tyče. Zvýšit tak musel až poslední minutě Mahmoud Dahoud. Raffael z levé strany vystřelil, Baumann jeho šanci nezkrotil. Odražený balon tak sebral dvacetiletý záložník, udělal si prostor a rozvlnil síť - 2:0.

Hostující gólman sice reklamoval faul na svoji osobu, ale rozhodčí branku uznal. Šest minut po změně stran o sobě dal taky vědět Ibrahima Traoré. A nutno dodat, že Oliver Baumann měl hodně co dělat, aby z toho nebyl třetí gól v jeho svatyni. Za tři minuty tak mohli Hoffenheimští snížit. Přečíslení zakončil Kevin Volland přihrávkou na lépe postaveného Andreje Kramariće a tomu v podstatě stačilo jenom netrefit Sommera - 2:1. Prakticky se jednalo o téměř totožnou situace, jako před první brankou zápasu. Pouze s tím rozdílem, že neskóroval spoluhráč překonaného brankáře.

Následně zazdil velkou šanci Wendt. A Baumann se musel mít na pozoru i necelou minutu poté, když se chtěl zase prosadit Dahoud. Po hodině hry však šel sám na hostující jedničku André Hahn a bylo to 3:1. Julian Nagelsmann poslal do hry další ofenzivní borce, ale na stavu se už do závěrečného hvizdu vůbec nic nezměnilo. Gladbach tedy ještě není ani bez šance na Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 2:3

23.04.2016 18:30

Góly: 14. Eric Choupo-Moting, 29. Leroy Sané - 54. Julian Brandt, 56. Karim Bellarabi, 60. Javier Hernández

Sobotní bundesligový program zakončil dech beroucí duel mezi Schalke a Leverkusenem. Bayer po pěti zápasech v řadě konečně inkasoval a po prvním poločase dokonce musel dohánět dvoubrankové manko, během šesti minut ale zásluhou Juliana Brandta, Karima Bellarabiho a Javiera Hernándeze dokázal skóre senzačně otočit a na třetí příčce si vytvořil již pětibodový náskok.

Svěřenci Andrého Breitereitera vstoupili do utkání skvěle a do vedení mohli jít již po pěti minutách hry. Unikajícího Leroye Saného poslal v pokutovém území k zemi Ömer Toprak a rozhodčí Wolfgang Stark odpískal penaltu. K ní se postavil sebevědomý Klaas-Jan Huntelaar, Berd Leno však vystihl směr a střelu po jeho pravé ruce zneškodnil.

O chvíli později ovšem stejně inkasoval. Eric Choupo-Moting se blýskl výborným individuálním průnikem, na jehož konci vypálil a míč mimo dosah Lena ztečoval nešťastník Toprak. Druhý gól padl ve 29. minutě. Leroy Sané si efektním i efektivním způsobem vyměnil balón s Maxem Meyerem a pak chladnokrevně kolem bezmocného Lena zvýšil na 2:0.

Chvíle Leverkusenu přišly v rozmezí 54. až 60. minuty. Pojďme pěkně popořadě. 54. minuta - důležitou práci odvádí u levé postranní čáry Wendell, míč se pak dostává k Bellarabimu, jenž vysunuje Juliana Brandta a ten z úhlu nasazuje Fährmannovi jesličky - 1:2. 55. minuta - nádherná kombinace na jeden dotek, Charles Aránguiz z malého vápna však pouze orazítkoval břevno. 56. minuta - Henrichsův dlouhý nákop nachází kopačky Bellarabiho a ofenzivní univerzál s marocko-ghanskými kořeny z absolutně nestřelecké pozice k překvapení všech zaskočil Fährmanna - 2:2. Obrat dokonal v 60. minutě po vybídnutí od Brandta přesnou ranou na zadní tyč Javier Hernández.

Ralf Fährmann dnes působil velmi nejistě a z přímého kopu ho málem překvapil pro změnu Aránguiz, i tentokráte mu ale proti tomuto chilskému reprezentantovi pomohlo břevno. Na druhé straně Bernd Leno zářil, po zneškodněné penaltě pokračoval v zmařování šancí Huntelaara, v 68. minutě jeho dělovku fantasticky vytáhl na roh. Také Fährmann poté alespoň částečně napravil svou obrovskou chybu, když si poradil s tutovkou Brandta. Jenomže jeho spoluhráči z několika příležitostí vyrovnat nedokázali, a tak bude tato minela dnes stát Schalke body.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 0:2

23.04.2016 15:30

Góly: 1. Alfred Finnbogason, 57. Halil Altintop

S pohárovými nadějemi Wolfsburgu je nejspíš amen. Obhájci stříbrných medailí protáhli svoji strašidelnou sérii o další zápas, když doma prohráli 0:2 s Augsburgem a klesli až na desátou příčku. Naopak hosté už jsou prakticky zachráněni; ve skutečnosti je nyní od dnešního soupeře dělí pouhé tři body. O výhru se postarali Alfred Finnbógason (1') a dnes skvělý Halil Altintop (57').

Vlci šli do utkání v hrozivé formě. Z posledních pěti kol totiž získali pouhopouhé dva body, navíc vypadli z Ligy mistrů, i když až ve čtvrtfinále a na půdě Realu Madrid. Nyní mají jistotu, že se do milionářské soutěže na podzim nepodívají, na čtvrtou Herthu totiž ztrácí tři kola před koncem nestáhnutelných deset bodů. Ve skutečnosti je právě Wolfsburg týmem s vůbec nejhorší ligovou formou, a dnes se to potvrdilo po pouhých 47 vteřinách. Augsburg vstřelil svůj nejrychlejší gól v bundesligové historii jednoduše - Halil Altintop narýsoval vynikající pas na Finnbógasona, který se s míčem dostal do vápna a suverénně zakončil. Pátá trefa v posledních šesti zápasech a nečekaně rychlé vedení pro hosty.

Ne že by Vlci herně vyloženě propadli; po většinu zápasu drželi kontrolu nad obrazem hry, míč měli na kopačkách celých 67% času. Jenže bavorský kouč Markus Weinzierl je mistrem ve vyčkávání v úkrytu a následných smrtících brejcích - takto se ostatně loni probil až do pohárové Evropy. A tak ačkoliv domácí byli opticky lepším týmem, příliš šancí si proti soustředěnému soupeři nevytvořili. V prvním poločase stojí za zmínku snad jen volej Maxe Kruseho, který se otřel o břevno.

Po změně stran se pokračovalo v podobném duchu: domácí tvořili, hosté se bránili a udeřili hned v první šanci celého poločasu. Opět u toho byli Finnbógason s Altintopem; nezastavitelný Islanďan se v rohu vápna opřel do míče, který nadělal Diegu Benagliovi velké problémy. Kapitán Vlků jej sice vyrazil, ale pouze k Altintopovi, jemuž stačilo pohodlně doklepávat do prázdné. S blížícím se závěrem hráli Vlci energicky a tlačili se do ofenzivy, výrazně jim ale chyběla kreativita ve finální třetina, takže Augsburg se o výsledek vlastně nikdy ani bát nemusel. Pro Heckinga jde už o dvanáctou porážku sezony.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 0:3

23.04.2016 15:30

Góly: 21. Shinji Kagawa, 45. Christian Pulisic, 56. Henrich Mchitarjan

Bayern ještě titul slavit nemůže. Svůj zápas v Berlíně sice zvládl, Borussia Dortmund si ale po výhře 3:0 ve Stuttgartu stále ještě udržela teoretickou naději. Naopak domácí si v boji o záchranu vůbec nepomohli. Mladík Christian Pulisic opět skóroval; prosadil se na sklonku první půle, kdy zvyšoval na 2:0 po úvodní trefě Shinjiho Kagawy (31'). Skóre uzavřel Henrik Mchitarjan (57').

Stále platí, že Dortmund potřebuje k ukořistění mistrovského titulu totální mnichovský kolaps v závěrečných třech kolech; svěřenci Thomase Tuchela však byli od začátku odhodlaní ukázat, že ještě nejsou ze hry venku. Borussia od úvodních minut suverénně kontrolovala hru a do vedení mohla jít už po osmi minutách, Marco Reus ale v dobré šanci pálil mimo. Zasloužený průlom přišel až po půlhodině hry, kdy Mchitarjan připravil úvodní trefu pro nikým nehlídaného Shinjiho Kagawu.

Stuttgart má letos velké problémy v obraně, což se potvrdilo i dnes - a tentokrát své spoluhráče příliš nepodpořil ani gólman Przemyslaw Tytoń. Agilní Mchitarjan vypálil ve 45. minutě a polský strážce dokázal míč pouze vyrazit, čehož promptně využil číhající Pulisic. Pro mladého Američana šlo o druhý gól v řadě; zároveň se stal nejmladším hráčem bundesligové historie se dvěma kariérními trefami na kontě. Je mu přesně 17 let, sedm měsíců a pět dní.

Dortmund měl až do konce nad zápasem absolutní kontrolu a jedinou otázkou tak byla výše konečného skóre. To se nakonec zastavilo na 3:0 poté, co Tytoń neuhlídal hlavičku Adriána Ramose; míč se odrazil k Mchitarjanovi, který korunoval své brilantní představení jednoduchou dorážkou z bezprostřední blízkosti. Šestinásobný nejlepší fotbalista Arménie má letos na kontě už 24 "kanadských" bodů a nadále platí, že jakmile vstřelí gól, Borussia neprohrává.

Hostující gólman Roman Bürki se poprvé zapotil až za rozhodnutého stavu v 73. minutě; střelu Georga Niedermeiera ale bez problémů zkrotil. Další šance už si svěřenci Jürgena Kramného nevypracovali a od sestupové zóny je dělí pouze dva body. Následující zápas proti šestnáctým Brémám tak bude pro oba týmy extrémně důležitý.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - SV Darmstadt 4:1

23.04.2016 15:30

Góly: 4. Anthony Modeste, 35. Anthony Modeste, 52. Marcel Risse, 75. Marcel Risse - 12. Jérôme Gondorf

Hned trojnásobná radost po dnešku zavládla v Kolíně. Zaprvé je to samozřejmě radost z jasné výhry - Darmstadt se na Rhein Energie Stadionu vůbec nechytal a po zásluze prohrál 1:4. Zadruhé si Kozlové tímto výsledkem zajistili záchranu (Stuttgart a Brémy hrají za týden spolu, takže někdo z nich stoprocentně ztratí body, což pro Kolín znamená matematickou jistotu. A konečně zatřetí tento triumf přišel doma, čímž byla přerušena série čtyř porážek před vlastním publikem.

Hrdinové zápasu dnes byli dva - Anthony Modeste, který ve 4. minutě otevřel skóre a následně po Gondorfově vyrovnání (12') přidal deset minut před koncem první půle vítězný gól. Stal se tak prvním hráčem Kolína po Lukasi Podolském, který v sezoně nasázel více než deset gólů. A také Marcel Risse, jehož dvě trefy po změně stran (52', 75') daly výsledku konečnou podobu.

Domácí nastoupili do utkání sebevědomě a hladově, což se velmi brzy projevilo i na ukazateli skóre. Modeste si chytře narazil s Yannickem Gerhardtem, zpracoval míč a přesně jej umístil do rohu Matheniovy brány. Nováček, který také potřeboval body v boji o záchranu (a navíc byl před utkáním ve velice dobré formě), se však nevzdal a rychle udeřil zpět - hrubka domácí obrany umožnila Jerome Gondorfovi ukrást míč a vyrovnat na 1:1.

Kolínští nicméně ještě před změnou stran opět vedli - Frederic Sörensen napálil míč dopředu, nezastavitelný Modeste jej zpracoval a propálil Matheniu podruhé. Po změně stran pak už skóroval jeden tým. Risse svůj první gól vstřelil nádhernou střelou v 52. minutě. Zhruba po hodině hry se Darmstadt krátce dostal opět do zápasu, Vrančićův přímý kop ale trefil pouze tyč a Aytac Sulu hlavou orazítkoval břevno. Nakonec se tak radovali domácí, jejichž výhru ještě pojistil skvělým volejem opět Risse.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Bayern Mnichov 0:2

23.04.2016 15:30

Góly: 48. Arturo Vidal, 79. Douglas Costa

Hertha potvrdila, že ji závěr sezóny nezastihl v optimální formě a počtvrté z posledních pěti ligových zápasů prohrála. Dnes proti Bayernu, jehož mistrovské oslavy se navzdory dalšímu vítězství odkládají do Allianz Areny, za celé utkání ani jednou nevystřelila na branku a po zásluze tak po výsledku 0:2 přenechala všechny tři body soupeři. Za hosty skóroval Arturo Vidal a Douglas Costa.

Brazilec Costa o sobě dal vědět již v úvodní desetiminutovce, na jejímž konci převzal míč na své polovině, po padesátimetrovém sprintu tvrdě vypálil, bohužel pro něj pouze do míst, kde stál připravený Kraft. Domácí brankář své spoluhráče znovu výrazně podržel ve 21. minuty, kdy musel napravovat své drobné zaváhání při odkopu (ovšem malá domů, kterou dostal, rozhodně nebyla ke Kraftovi příliš ohleduplná). Thiaga Alcantaru pak vyslal do stoprocentní příležitosti elegantně Douglas Costa, Thomas Kraft však perfektně zmenšil střelecký úhel a nebezpečnou situaci zažehnal.

Skóre se měnilo až po změně stran. Hertha se nemohla vymanit ze sevření Bayernu, Mario Götze si navedl míč do středu, a když už se zdálo, že bude střílet, přiťukl míč proti noze Arturovi Vidalovi, jehož dělovka zpoza vápna i díky teči zapadla do sítě. Zanedlouho mohl vedení navýšit po pěkném úniku Lewandowski, Kraft ale jeho nechtěné zakončení z ostrého úhlu reflexivně vyrazil.

Definitivně rozhodnutí přinesla 79. minutě. Douglas Costa napřáhl z nějakých pětadvaceti metrů a Thomas Kraft se za rychle padajícím balónem stihl jen ohlédnout. Rychlonohý křídelník si touto úchvatnou trefou řekl minimálně o nominaci na gól měsíce.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - Hannover 96 2:2

23.04.2016 15:30

Góly: 10. Alfredo Morales, 25. Moritz Hartmann - 58. Hiroki Sakai, 82. Hiroshi Kiyotake

Hannover se stále nechce vzdát bundesligové příslušnosti a boduje potřetí za sebou. Vzhledem ke ztrátě, jakou Roten na nesestupové příčky mají, se však dá v tomto případě užít přísloví "pozdě bycha honiti". To ostatně můžeme říci i o dnešním utkání, ve kterém hosté naprosto prospali první poločas, ačkoliv hrál Ingolstadt od 20. minuty v deseti, a alespoň remízu zachraňovali až v závěru.

Ron-Robert Zieler musel poprvé vytahovat míč ze sítě již v 10. minutě, kdy si na centr Dannyho da Costy z pravého křídla naskočil důrazný Alfredo Morales a připsal si svou premiérovou trefu v německé nejvyšší soutěži. Za chvíli ovšem unikajícího Felixe Klause poslal zezadu k zemi Romain Brégerie a jelikož už byl posledním obráncem, hlavní sudí Stegemann tasil červenou kartu.

Nicméně domácí ještě dokázali svůj náskok navýšit. Pascal Gross centrem z volného přímého kopu našel hlavu Moritze Hartmanna a Zieler opět inkasoval. Hannover své početní výhody začal využívat až po přestávce. Kontaktní branka přišla půlhodiny před koncem. Rozhodčí citlivě ponechal hostům výhodu, Ádám Szalai přiťukl míč Hiroki Sakajovi a ten propálil Nylanda.

Také o vyrovnání se postaral fotbalista ze Země vycházejícího slunce. Ještě předtím ovšem mohl definitivně tři body pro Ingolstadt zajistit střídající Lukas Hinterseer, tváří v tvář Zielerovi ale minul a pak při šel trest. Tečovaný centr Albornoze doputoval ke kopačkám Hiroši Kijotakeho a šestadvacetiletý Japonec z halfvoleje uzavřel na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Werder Brémy 2:1

22.04.2016 20:30

Góly: 5. Pierre-Michel Lasogga, 32. Pierre-Michel Lasogga - 65. Anthony Ujah

Páteční předehrávku obstarali dva tradiční rivalové Hamburk s Brémami a velmi důležité tři body si za vítězství 2:1 připsali Rothosen. Domácím zajistil dvougólový poločasový náskok Pierre-Michel Lasogga, po změně stran se však Werder zvedl a sahal po vyrovnání. Zásluhou střídajícího Anthonyho Ujaha se mu povedlo snížit, navíc se už ale nezmohl a to i kvůli tomu, že Jaroslav Drobný chytl Pizzarovi penaltu.

Český brankář se v základní sestavě objevil vůbec poprvé od 5. prosince loňského roku a mezi třemi tyčemi tak nahradil stabilní jedničku Reného Adlera, jenž si odpykává trest za červenou kartu z duelu s Dortmundem. Právě Drobný stál u zrodu první gólové akce - po jeho dlouhé nákopu se balónu zmocnil Nicolai Müller, podél pravé postranní čáry pláchl Djilobodjimu a zcela volnému Lasoggovi připravil gól na stříbrném podnose.

Čtyřiadvacetiletý urostlý útočník se podruhé prosadil po půlhodině hry. Tentokráte šlo o akci z opačné strany, Matthias Ostrzolek snadno obelstil Vestergaarda a s jeho nadýchaným centrem si už důrazný Lasogga věděl rady. Brankář Felix Wiedwald se v brance mohl uvztekat.

Šanci vrátit se do zápasu dostaly Brémy v 56. minutě. Claudio Pizarro si navedl balón do středu na pravačku, načež ho v šestnáctce poslal k zemi Johan Djourou a hlavní rohodčí Gräfe bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Jenomže sám faulovaný zkušený Peruánec nabídnutou příležitostí pohrdl, nepotvrdil tak svou výbornou formu z posledních zápasů a nechal vyniknout Jaroslava Drobného.

Kontaktní trefu nicméně svěřenci Viktora Skripnika přece jen vsítili. Míč do ohně vrátil hlavou Djilobodji, střídající Anthony Ujah se perfektně zorientoval a i když proti prvnímu zakončení opět výborně zakročil Drobný, z dorážky už nigerijský kanonýr dokázal skórovat. Více branek už ovšem nepadlo, a tak je rezultát z Nordderby jasný - Werder zůstává v sestupových vodách namočený až po uši, naproti tomu Hamburk se zdá být takřka zachráněn.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov31263274:1481
2.Borussia Dortmund31235375:3074
3.Bayer Leverkusen31166950:3554
4.Hertha BSC311471040:3849
5.Borussia Mönchengladbach311531362:4848
6.1. FSV Mainz 05311361243:4145
7.Schalke 04311361243:4645
8.1. FC Köln3110101136:4040
9.FC Ingolstadt 043110101129:3540
10.VfL Wolfsburg311091242:4339
11.Hamburger SV311071437:4437
12.FC Augsburg31991340:4836
13.SV Darmstadt318111235:4835
14.TSG Hoffenheim318101336:4834
15.VfB Stuttgart31961646:6333
16.Werder Brémy31871643:6331
17.Eintracht Frankfurt31791531:5030
18.Hannover 9631642128:5622

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
stas87

Zasluzena vyhra a zachrana HSV.Hrat len polcas nestaci,mozme byt radi,ze to bolo len 2:0,kludne tam Wiedwald mohol dostat dalsie dva kusy.Nas gol z ofsajdu,nemal platit ale asistent mal dost zly vyhlad,lopta co sa vratila za obranu a boli tam myslim este dvaja nasi.Goly co sme dostali su proste hlupe,strasne hlupe.Nepochopim coho sa Jumanji bal,sak ho skopnem a dostanem zltu.Je to kurva Nordderby,maximalne vyhecovany zapas a on spravi toto.

Dlho som nechvalil rozhodcu ale dneska to Gräfe zvladol na podtrhnutu jednotku. Nezral tam tie sracky ani jednemu timu,pustal to ale vedel kedy ma zapiskat.Penalta jasna,mozno mohol vyliat Clemensa,ten sklz zozadu na Kacara si zltu zasluzil.Nadstavil pomerne dost a na konci ta sanca Claudia zamrzi,Vzhladom k priebehu zapasu by to ale bolo asi nezasluzene.

Vlastne pocas cele jari pisem,aby hraval Yatabare namiesto Öztunaliho,Ujah namiesto Pizarra a ukazuje sa,ze to nie su zle napady.Jasne,Claudio tie goly dava,odmaka toho dost ale absencia rychlosti a to,ze celkom casto prevaha vhodny moment pre prihravku,je skratka fakt.My musime padnut poriadne na drzku,zatnut zuby a musi pod nami horiet trava.Frankfurt nesmie bodovat proti FSV a my ich musime definitivne poslat dole na Weseru.

Nur der SVW.

Reagovat
smazaný uživatel

Drobný>Adler

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes zase vyťahoval neskutočné lopty, na neho by to človek nepovedal, že sa tak natiahne a dokáže ponúknuť tak skvelé reflexy.

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta od Pizarra dobrý vtip....to snáď nekopal ani on.

Reagovat
smazaný uživatel

Faulovaný hráč nemá kopať penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelý zápas HSV vyhralo zaslúžene a výrazne sa priblížilo k záchrane. Pre Werder dúfam, že priamy konkurenti body stratia (ako som už písal v preview článku moc veľké šance nedávam Stuttgartu, Frankfurtu, o čosi väčšie FCA a naši s hromotlkami budú hrAť asi bez gólov )

Reagovat
Rudnevs

Ešte by som dával pozor na Hannover, stačia dve výhry a dotiahnu sa na Frankfurt.

Reagovat
smazaný uživatel

No to som zabudol napísať, že Hannover ešte skončí 17-ty Frankfurt už v tejto sezóne nevyhraje

Reagovat
Rudnevs

Hannover to môže dotiahnúť do baráže...

Reagovat
kubys

Jasně, H96, které vyhrálo 6 zápasů v sezoně najednou vyhraje 4 ze 4...

Reagovat
Rudnevs

Majú tam Bayern, na to som zabudol ( ale Audi, Schalke a Hoffe by poraziť mohli )

Reagovat
kubys

Jenže chápej, ta pravděpodobnost je mizivá, ještě ve spojení s tím, že by Werder musel ztratit s Frankfurtem.

Reagovat
Rudnevs

Hannover sa pod Stendelom neskutočne zdvihol - porazili Gladbach a takmer aj Herthu... Majú skvelú formu... ( hoci máš pravdu, že je už asi neskoro )

Reagovat
smazaný uživatel

Werder anad sestup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Augsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Koln nádhera, ubulenci môžu ísť FC KOLN!!!!!!!!!!!!!! toto som necakal, krasne chlapci

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Köln pekne. Aj Garics hral.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska sme konečne naplno bodovali pred vlastnými fanúšikmi

Do EL sa ide aj zo 7. miesta, na ktoré aktuálne strácame 5 bodov (čo je pri aktuálnej mizernej forme Schalke ešte mierne reálne). Na druhú stranu, poháre by skôr uškodili (sme druhú sezónu po návrate s 2. BL)... myslím, že náš aktuálny cieľ má byť umiestniť sa v hornej polovici tabuľky ale dôležité je,že už máme splnený predsezónny primárny cieľ = pohodovú záchranu

Reagovat
Rudnevs

Bohužiaľ HSV sa bude o záchranu ešte báť. Inak pozeral si? Ako hral Garics jeho 4 minúty?

Reagovat
smazaný uživatel

Stále je na tom HSV lepšie ako vlani,tak nebuď pesimista minulý rok ešte zostupovali v nastavenom čase odvetného zápasu baráže pokiaľ si pamätám a udržali to Zápas Kolnu som nevidel, domov som prišiel dneska až podvečer na Schalke ale skvelý výkon, aspoň podľa zostrihu

Reagovat
Rudnevs

Veď hej, ale chápeš, že mám strach... Navyše budúce kolo bude na hrote Schipplock. Hehe tá baráž bola super.

Chcel som vedieť výkon Garicsa ( snáď ním nie som až moc posadnutý, videl som na e výsledky, že predviedol nejaký zákerný faul. )

Kolín skvelý výkon, výborne zahrali najmä Modeste a Risse. Tiež som čakal 0:0 podobne ako ty.

Reagovat
Rudnevs

Btw: Ako vidíš letný prestupák 1.FC? Prvú sezónu ste nakúpili skvele, prišiel Kalas, Švento, Vogt, Olkowski, Zoller, Osako a Mavraj. Druhú sezónu ste tiež dobre nakúpili - Sørensen, Jojič, Heintz, Modeste, Hosiner, Bittencourt. Tak čo teraz? Harnik? Okotie? Zieler? Kiyotake?

Reagovat
smazaný uživatel

No bohužial odíde Švento-je minimálne herne vyťažený, čo je škoda (zjavne v ďalšej sezóne v klube nebude ani jedna slovenská či česká stopa ) Myslím si, že k nám by mohol zamieriť Kiyotake, má naviac než hrať druhú bundesligu. A mám nejaké tušenie, že k nám zamieri viacej hráčov Hannoveru,ťažko odhadovať ktorí (ja by som rád Salifa Saného). Zieler nie, ten asi pôjde do Lipska peniaze sú peniaze, preto niektorý idu namiesto tradičných klubov do umelých projektov (Leipzig je strašne umelé, nudný klub-mne pripomína skoro Man City v PL ). Myslím, že odíde Olkowski, taktiež nehrá veľmi často v základe Modeste, Bittencourt, Heintz, Jojič ostanú, Osako neviem a predpokladám že Vogt spolu s Hectorom čoskoro vyrazia za lepším ja by som rád v FCK videl Karima Matmoura,kedysi sa mi páčil vo Frankfurte a Kaiserslauterne,no dobrý bol aj v Gladbášku ten hrá nižšiu anglickú ligu aktuálne. A rád by som návrat Adila Chiliho,no to zdá sa s Esteghlalu len tak skoro nehrozí

Reagovat
Rudnevs

Šventa mi je ľúto, vždy keď hral, tak hral dobre. O Kiyotakeho aj o Saného sa moc intenzívne zaujímate, to je reálne.

Lipsko Zielera nechce, že vraj je moc starý Ale vyhrané ešte nemáte, lebo Lipsko chce Bernda Lena a Leverkusen by chcel Zielera ako náhradu. Ale stále sú veľké šance, že ho získate vy, keby nie tak mi je to neskutočne ľúto ( Zieler je Kolínčan a má moc rád 1. FC )

Osako ostane. Vogt pôjde skôr za horším ( aby si trocha zahral ) stas ho už vidí v Brémach, ja sa pripravujem na najhoršie - 2. Anglická liga ...

Horn a Hector asi ku Kloppovi, mohli by ste za oboch dokopy vytrieskať kľudne aj 20 miliónov. ( za Hectora je náhrada už v kádri ). Brankára nahradíte ľahko, keby nevyšiel Zieler, tak môžete skúsiť Hrádeckeho... potom by ste mohli skúsiť niekoho z toho pretlaku v Schalke - Gspurning, Giefer, Wellenreuther. Mohli by ste sa zamerať na moc šikovné dvojky napr. Sippel, Lindner, Langerak, Ullreich ... alebo na brankárov 2.BL: Müller, Schwollow, Luthe, Riemann, Rensing...

Olkowski by mohol ostať, predsa len. Na jeho pozícií hráva ale Risse alebo stopéri takže neviem...

Ja by som chcel v Kolíne vidieť späť Poldiho.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak keď sme pri prestupoch, ako to vidíš v lete v Hamburgu a Brémach?

Reagovat
Rudnevs

HSV:

Predať Spahiča a Clébera. Priviesť 2/3 stopérov. Hovorí sa, že príde posila do útoku, tak nech príde ten Harnik a trebárs ten Wood/Burgstaller. Skôr by sa ale malo v útoku predávať, takže ja by som poslal Lasoggu, Oliča, Altintasa, P. Müllera ( hosťovanie ) a podpísal by som novú zmluvu s Rudnevsom. ( predpokladám, že ale Beiersdorfer to urobí naopak )

SVW:

Zasa až taký fanúšik Brém nie som, ale chcem aby sa dostali späť do vrchnej polovice. Tak tam myslím, že už je donakupované - Eilers, Petsos a Thy sú slušné posily. Tam ale budú musieť riešiť IV, kedže odchádza Dijlobodji ( Jumanji ) a Vestergaard. Prvý sa vracia do Chelsea a druhý ide ( asi ) do Gladbachu. Takže Werder by mohol skúsiť napríklad Bungerta alebo Russa.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to v hlavách zabalili, spousta hráčů už přemýšlí kam po sezoně zdrhne. Budou to moct skládat znova.

Reagovat
smazaný uživatel

henrik mi letos dela obrovskou radost, po lonske sezone jsem premyslel, jestli vazne ma na tu top uroven, ale letos krasne ukazuje, ze kdyz je on i tym v herni pohode, muze byt obrovsky platny

Reagovat
smazaný uživatel

jinak nevite, ktera statistika asistenci je presnejsi? na kickeru ma mchitarjan 18 asistenci, na bundesliga.com jen 13

Reagovat
db18

bundesliga.com asi počítá jen přímé asistence, kdežto kikcer bere i po získaných penaltách nebo když hráč střílí, ale obránce to srazí ke střelci gólu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

https://www.youtube.com/watch?v=ruzJwUocB30

Douglas Costa - kicker to má jako dvě asistence, jiné servery to jako asistence neberou.

Reagovat
smazaný uživatel

na kickeru zrejme jako asistenci pocitali i "prihravku" na vollanda

Reagovat
smazaný uživatel

Kicker má vlastné kritéria hej? To sú borci

Reagovat
smazaný uživatel

má jich 18

Reagovat
db18

Když už jsem zabrouzdal do minulé diskuse: http://www.eurofotbal.cz/clanky/-309459/?forum=1#p7736956

Vojda si s tím souhrnem dává na čas

(a LM je nakonec asi příjemně překvapen, z toho, že asistencí nakonec nemá nejvíce Shinji)

Reagovat
smazaný uživatel

po tom nástupu Costy jsem už čekal, že to do konce dotáhne... ale Micky byl celou sezonu konstantní a bojuje o cenu pro nejlepšího hráče sezony. Tam to bude stejně zajímavé..podle mě na trofej mají šanci jen Lewa, Thomas, Micky a Auba.. (osobně bych tam ale přiřadil i Raffaela)

Reagovat
blackhawk88

OT: According to Radio Sport1 FM, Bayern have an agreement with Mats Hummels to join the club in the summer. No agreement with BVB yet .. veruze bude to zaujimave prestupove..

Reagovat
blackhawk88

Watzke (Dortmund boss) on Mats Hummels: "We've always found solutions, we will find solutions. "No matter how a player chooses, we showed five years ago, that we can replace any player." .. Takze to vyzera tak, ze Hummels na 100% opusta BVB. Uz len pockat, ze kam to bude. Snad sa naozaj vrati do Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto povedal? Tak to Hummels odíde, ale ešte to nemusí znamenať odchod do Bayernu.

Reagovat
blackhawk88

Samozrejme, ze to neznamena, ze pojde do Bayernu. Ja len v to dufam. A vraj zajtra by sa mali predstavitelia Bayernu a BVB stretnut.

Reagovat
smazaný uživatel

to nic neznamená... to je podle mě proste odpověď na všechny současné spekulace. Říká jen, že nahradit lze každý hráč. toť vše..

Reagovat
blackhawk88

ale ak chce Hummels odist, tak BVB by nemalo byt hlupe a malo by ho predat. Aby ste zas nedopadli, ze odide (to uz je jedno kam) o rok zadarmo. Tak ako to bolo s Lewa. Treba sa snazit ziskat nejake peniaze za neho.

Reagovat
smazaný uživatel

tak o tom žádná

Reagovat
smazaný uživatel

Taaaak, ešte jedno víťazstvo v sobotu proti Mönchengladbachu a je to tam

Reagovat
Spasitel

Krása Bayer takto sa potvrdzuje LM

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě aby Gladbach udělal předkolo a Schalke EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako to bude inak vo Wolfsburgu s Heckingom? Skvelý tréner ale nie je tu šanca,žeby ho prepustili? Predsa len, Wolfsburg má iné ambície než sa potácať niekde na desiatom mieste...

A inak bojím sa o Breitenreitera zo Schalke,nie sú schopný doma postrážiť dvojgólový náskok + nepremenená penalta Túto sezónu Schalke nebude lepšie než 6. a teraz majú tragickú formu. Ja si myslím, že ho podržia aspoň do konca sezóny (3 kolá pred koncom nemá význam meniť trénera) ale pokiaľ neurobia aspoň predkolo LM tak môže kufre baliť

Reagovat
Rudnevs

Oba kluby by lepšieho trénera ťažko zohnali. Skôr musia popracovať na kvalite a konzistencií kádra. Som si istý, že Heidel dá Breitenreiterovi ešte jednu šancu ( buď som to čítal niekde, alebo písal niekto z vás ). O Heckingovi zatiaľ počujem prvý raz od teba ( v súvislosti s odvolaním samozrejme ).

Reagovat
smazaný uživatel

To by trebalo. Všeobecne Wolfsburg strieda výborne sezóny s tragickými keď vyhrali titul v BL, ďalšiu sezónu boli až 8. Neviem či si pamätáš, ale rok či dva chvíľu hrali aj o záchranu teraz dva roky výborne a tento rok zase stred tabuľky

Reagovat
Rudnevs

Cez oba kluby prešiel kazisvet Magath ... Schalke sa mi páčilo pred tým, čí už ich trénoval Rangnick, Slomka alebo Büskens, Mulder a Reck.

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi veľmi ľúto, že Wolfsburg nebude hrať v ďalšej sezóne LM. Pred sezónov som tipoval, že by Wolfsburg mohol zabojovať aj o titul

Reagovat
Rudnevs

To aj ja... Ale oni sa vrátia...

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel

A inak zaujímavé je, že taký tréner ako Mirko Slomka je už cez dva roky bez angažmá

Reagovat
Rudnevs

do Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

V Nemecku sú viacerí dobrí tréneri istý čas bez angažmá. Či už Slomka, Favre alebo Jens Keller :-)

Reagovat
JozkokozleJ

Keller od buducej sezony v Unione. Kiez by ich vytiahol do 1.BL. A dalej, kiez by byvaly trener Unionu, Uwe Neuhaus, vytiahol do 1.BL SGD Dynamo. To by bola v buducej sezone paradna dvojica na postup

Reagovat
Rudnevs

SGD v BL.

Reagovat
JozkokozleJ

No hej, napisal som to nespravne. SG Dyanmo.

A teda, preco?

Reagovat
Rudnevs

Hehe to som si ani nevšimol. Nechcem ich tam vidieť preto, lebo si myslím, že na to nemajú kvalitu a financie ( navyše bez Hefeleho a Eilersa ). Hoci viem, že podobný prípad je aj St. Pauli, ale ich narozdiel od Dynama mám rád, takže ich chcem vidieť v BL. Na jednu sezónu kľudne, ale dlhodobo radšej Lautern alebo Fortuna .

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ich chcem v BL hlavne pre to, lebo majú výborných fanúšikov, stejne ako Pauli, Lautern, Dusseldorf či Union. Aj keď ich fanúškovia vedia byť pekelné hovedá

Reagovat
Rudnevs

Keller preberie Union.

Reagovat
Rudnevs

Inak Union chce Hosinera ako náhradu za Wooda.

Reagovat
tony223

moc to ale nedává smysl.. Top je to v čem? Matip ještě za Liverpool ani nehrál, Joe Cole, že vy vyl v Liverpoolu nějaké terno se taky nedá říct. Julio César v QPR... Hloupost

Reagovat
Rudnevs

Asi podľa toho, ako vyskoú trhovú hodnotu mali v dobe keď prestúpili...

Reagovat
Arne

Hm, no kdyby Mainz měl dneska vyhrát, tak se vzhledem ke zbývajícím zápasům rázem stane favoritem na čtvrtý místo... Mají tři soupeře, proti kterým budou favoritem, na rozdíl od nás a Gladbachu.

Reagovat
JozkokozleJ

No, nastastie Mainz, zial rovnako ako Hertha, nevie byt vylozene favoritom.

Inak, nejak sa mi prieci, aby vypadol Frankfurt. Ak by vypadli, tak sa opät vratia na zaciatok, teda spät o nejake 3 roky. A to by bola skoda.

Reagovat
Arne

Taky bych byl rád, aby se udrželi, leč jejich cesta asi vede jedině přes Werder...

Reagovat
stas87

Za Werder hra menej klempakov ako za Frankfurt.

Reagovat
Arne

Ale na mantáky vedete.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Arne

Výborně Eintracht... A tímhle má Hannover definitivu, když teda ti dva hrají ještě spolu.

Reagovat
Rudnevs

Radšej nech spadne Eintracht...

Reagovat
smazaný uživatel

Kiežby tak Leverkusen v blízkej dobe chcel spadnúť a nevrátiť sa 20 rokov, nenávidím ten klub (viac ako Monchengladbach-arcirival a FOrtunu mám rád). Ale to reálne asi nie je veľmi že

Reagovat
smazaný uživatel

Kadeř zas jen na lávce?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Frankfurt ešte bojuje. Vyzerá to tak, že to bude v poslednom kole na Weseri sakra zaujímavé. Aby to ešte neodniesol Stuttgart, keď prehrajú o týždeň v Brémach, tak v tom budú až po uši. Neskutočne sa to prelieva na tom spodku.

A o posledný flek v LM to bude tiež zaujímavé, Herthe dochádza dych, z Leverkusenu a Mainzu asi body neprivezú, ale Gladbach má ešte ťažší los a 2 zápasy vonku, takže ťažko niečo tipovať.

Ináč včera Leverkusen neskutočný druhý polčas, konečne po prvý raz v sezóne už hrala asi najsilnejšia možná zostava a to ešte ostali na lavičke Kramer s Calhanogluom a Kiesslingom. Bellarabi chytil neskutočnú formu, Brandt detto, Aranguiz už v plnom nasadení... snáď sa podarí v lete udržať celý ten káder pokope, konečne je tam kvalita na každom poste a aj tá šírka je ideálna, tam je potenciál na skvelý futbal od budúcej sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Chyba Fährmanna pri druhom góle Werkself. Tytoň dostal 2 góly z toho, že vyrážal pred seba. Kraft síce jeden parádny zákrok, ale po jeho chybnej rozohrávke.

Reagovat
Rudnevs

Hannover definitívne zostupuje. To bolo takmer isté, navyše už majú vyhliadnuté posily, je mi to ľúto, oveľa viac ľúto je mi ale to, že kubys mal pravdu a teraz som za debila lebo som Hannoveru ešte veril.

Inak prečo bol článok vyradený z BL sekcie? Drobná chyba alebo nejaký dôvod?

Reagovat
Rudnevs

Daniel Bierofka

Reagovat
smazaný uživatel

Moja zostava 31.kola:

Jaroslav Drobný (HSV) - David Abraham (FRA), Johan Djorou (HSV), Matthias Ostrzolek (HSV), Wendell (LEV) - Mahmoud Dahoud (MGB), Julian Weigl (BVB), Marcel Risse (FCK), Hiroshi Kiyotake (H96), Zlatko Junuzovíč (SVW) - Anthony Modeste (FCK)

Dnes som si vybral rozostavenie 4-2-3-1, v pozícii štítov MO Dahoud a Weigl, môj obľúbený hráč z BVB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele