31. kolo
23.04.2016 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

1. FC Köln - SV Darmstadt 4:1

Hned trojnásobná radost po dnešku zavládla v Kolíně. Zaprvé je to samozřejmě radost z jasné výhry - Darmstadt se na Rhein Energie Stadionu vůbec nechytal a po zásluze prohrál 1:4. Zadruhé si Kozlové tímto výsledkem zajistili záchranu (Stuttgart a Brémy hrají za týden spolu, takže někdo z nich stoprocentně ztratí body, což pro Kolín znamená matematickou jistotu. A konečně zatřetí tento triumf přišel doma, čímž byla přerušena série čtyř porážek před vlastním publikem.

Hrdinové zápasu dnes byli dva - Anthony Modeste, který ve 4. minutě otevřel skóre a následně po Gondorfově vyrovnání (12') přidal deset minut před koncem první půle vítězný gól. Stal se tak prvním hráčem Kolína po Lukasi Podolském, který v sezoně nasázel více než deset gólů. A také Marcel Risse, jehož dvě trefy po změně stran (52', 75') daly výsledku konečnou podobu.

Domácí nastoupili do utkání sebevědomě a hladově, což se velmi brzy projevilo i na ukazateli skóre. Modeste si chytře narazil s Yannickem Gerhardtem, zpracoval míč a přesně jej umístil do rohu Matheniovy brány. Nováček, který také potřeboval body v boji o záchranu (a navíc byl před utkáním ve velice dobré formě), se však nevzdal a rychle udeřil zpět - hrubka domácí obrany umožnila Jerome Gondorfovi ukrást míč a vyrovnat na 1:1.

Kolínští nicméně ještě před změnou stran opět vedli - Frederic Sörensen napálil míč dopředu, nezastavitelný Modeste jej zpracoval a propálil Matheniu podruhé. Po změně stran pak už skóroval jeden tým. Risse svůj první gól vstřelil nádhernou střelou v 52. minutě. Zhruba po hodině hry se Darmstadt krátce dostal opět do zápasu, Vrančićův přímý kop ale trefil pouze tyč a Aytac Sulu hlavou orazítkoval břevno. Nakonec se tak radovali domácí, jejichž výhru ještě pojistil skvělým volejem opět Risse.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele