31. kolo
23.04.2016 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 0:2

S pohárovými nadějemi Wolfsburgu je nejspíš amen. Obhájci stříbrných medailí protáhli svoji strašidelnou sérii o další zápas, když doma prohráli 0:2 s Augsburgem a klesli až na desátou příčku. Naopak hosté už jsou prakticky zachráněni; ve skutečnosti je nyní od dnešního soupeře dělí pouhé tři body. O výhru se postarali Alfred Finnbógason (1') a dnes skvělý Halil Altintop (57').

Vlci šli do utkání v hrozivé formě. Z posledních pěti kol totiž získali pouhopouhé dva body, navíc vypadli z Ligy mistrů, i když až ve čtvrtfinále a na půdě Realu Madrid. Nyní mají jistotu, že se do milionářské soutěže na podzim nepodívají, na čtvrtou Herthu totiž ztrácí tři kola před koncem nestáhnutelných deset bodů. Ve skutečnosti je právě Wolfsburg týmem s vůbec nejhorší ligovou formou, a dnes se to potvrdilo po pouhých 47 vteřinách. Augsburg vstřelil svůj nejrychlejší gól v bundesligové historii jednoduše - Halil Altintop narýsoval vynikající pas na Finnbógasona, který se s míčem dostal do vápna a suverénně zakončil. Pátá trefa v posledních šesti zápasech a nečekaně rychlé vedení pro hosty.

Ne že by Vlci herně vyloženě propadli; po většinu zápasu drželi kontrolu nad obrazem hry, míč měli na kopačkách celých 67% času. Jenže bavorský kouč Markus Weinzierl je mistrem ve vyčkávání v úkrytu a následných smrtících brejcích - takto se ostatně loni probil až do pohárové Evropy. A tak ačkoliv domácí byli opticky lepším týmem, příliš šancí si proti soustředěnému soupeři nevytvořili. V prvním poločase stojí za zmínku snad jen volej Maxe Kruseho, který se otřel o břevno.

Po změně stran se pokračovalo v podobném duchu: domácí tvořili, hosté se bránili a udeřili hned v první šanci celého poločasu. Opět u toho byli Finnbógason s Altintopem; nezastavitelný Islanďan se v rohu vápna opřel do míče, který nadělal Diegu Benagliovi velké problémy. Kapitán Vlků jej sice vyrazil, ale pouze k Altintopovi, jemuž stačilo pohodlně doklepávat do prázdné. S blížícím se závěrem hráli Vlci energicky a tlačili se do ofenzivy, výrazně jim ale chyběla kreativita ve finální třetina, takže Augsburg se o výsledek vlastně nikdy ani bát nemusel. Pro Heckinga jde už o dvanáctou porážku sezony.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Noustress

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele