31. kolo
24.04.2016 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 3:1

Borussia Mönchengladbach potvrdila, že v domácím prostředí patří k nejsilnějším celkům soutěže. Třetí zaváhání v řadě svěřenci Andrého Schuberta nepřipustili, takže soupeř z Hoffenheimu nadále nemá nic jistého.

Už od úvodního hvizdu šla Hříbata za jasným cílem - zvítězit. Reálné obrysy začal mít hned v 7. minutě, když Granit Xhaka využil uličky mezi stopery, aby poslal do výborné pozice Oscara Wendta. Ten ve vápně nechrtil a ještě poslal míč po zemi Andrému Hahnovi, jelikož ten by zakončoval do prázdné. Podmiňovací způsob je namístě, neboť domácího hráče předběhnul ne zrovna šikovným skluzem, po kterém míč zamířil za záda vlastního brankáře, ten hostující - Jeremy Toljan.

Ve 21. minutě mohl odpovědět Mark Uth, ale neodpověděl. Závěr prvního poločasu znovu patřil Borussii. Xhakův pokus se neujal, Nordveit mířil mimo a Hahn jen do levé tyče. Zvýšit tak musel až poslední minutě Mahmoud Dahoud. Raffael z levé strany vystřelil, Baumann jeho šanci nezkrotil. Odražený balon tak sebral dvacetiletý záložník, udělal si prostor a rozvlnil síť - 2:0.

Hostující gólman sice reklamoval faul na svoji osobu, ale rozhodčí branku uznal. Šest minut po změně stran o sobě dal taky vědět Ibrahima Traoré. A nutno dodat, že Oliver Baumann měl hodně co dělat, aby z toho nebyl třetí gól v jeho svatyni. Za tři minuty tak mohli Hoffenheimští snížit. Přečíslení zakončil Kevin Volland přihrávkou na lépe postaveného Andreje Kramariće a tomu v podstatě stačilo jenom netrefit Sommera - 2:1. Prakticky se jednalo o téměř totožnou situace, jako před první brankou zápasu. Pouze s tím rozdílem, že neskóroval spoluhráč překonaného brankáře.

Následně zazdil velkou šanci Wendt. A Baumann se musel mít na pozoru i necelou minutu poté, když se chtěl zase prosadit Dahoud. Po hodině hry však šel sám na hostující jedničku André Hahn a bylo to 3:1. Julian Nagelsmann poslal do hry další ofenzivní borce, ale na stavu se už do závěrečného hvizdu vůbec nic nezměnilo. Gladbach tedy ještě není ani bez šance na Ligu mistrů.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele