31. kolo
22.04.2016 20:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Hamburger SV - Werder Brémy 2:1

Páteční předehrávku obstarali dva tradiční rivalové Hamburk s Brémami a velmi důležité tři body si za vítězství 2:1 připsali Rothosen. Domácím zajistil dvougólový poločasový náskok Pierre-Michel Lasogga, po změně stran se však Werder zvedl a sahal po vyrovnání. Zásluhou střídajícího Anthonyho Ujaha se mu povedlo snížit, navíc se už ale nezmohl a to i kvůli tomu, že Jaroslav Drobný chytl Pizzarovi penaltu.

Český brankář se v základní sestavě objevil vůbec poprvé od 5. prosince loňského roku a mezi třemi tyčemi tak nahradil stabilní jedničku Reného Adlera, jenž si odpykává trest za červenou kartu z duelu s Dortmundem. Právě Drobný stál u zrodu první gólové akce - po jeho dlouhé nákopu se balónu zmocnil Nicolai Müller, podél pravé postranní čáry pláchl Djilobodjimu a zcela volnému Lasoggovi připravil gól na stříbrném podnose.

Čtyřiadvacetiletý urostlý útočník se podruhé prosadil po půlhodině hry. Tentokráte šlo o akci z opačné strany, Matthias Ostrzolek snadno obelstil Vestergaarda a s jeho nadýchaným centrem si už důrazný Lasogga věděl rady. Brankář Felix Wiedwald se v brance mohl uvztekat.

Šanci vrátit se do zápasu dostaly Brémy v 56. minutě. Claudio Pizarro si navedl balón do středu na pravačku, načež ho v šestnáctce poslal k zemi Johan Djourou a hlavní rohodčí Gräfe bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Jenomže sám faulovaný zkušený Peruánec nabídnutou příležitostí pohrdl, nepotvrdil tak svou výbornou formu z posledních zápasů a nechal vyniknout Jaroslava Drobného.

Kontaktní trefu nicméně svěřenci Viktora Skripnika přece jen vsítili. Míč do ohně vrátil hlavou Djilobodji, střídající Anthony Ujah se perfektně zorientoval a i když proti prvnímu zakončení opět výborně zakročil Drobný, z dorážky už nigerijský kanonýr dokázal skórovat. Více branek už ovšem nepadlo, a tak je rezultát z Nordderby jasný - Werder zůstává v sestupových vodách namočený až po uši, naproti tomu Hamburk se zdá být takřka zachráněn.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

NORDDERBY !!! Bolo by zaujímavé keby sme o tomto zápase urobili diskusiu tu.

Reagovat
Giginek

moc pěkná diskuze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele