Bundesliga - souhrn 26. kola

11.03.2016, 22:24, aktualizováno 13.03.2016, 19:21
Komentáře a souhrny
Dortmund doma nepochybil proti Mainzu. Leverkusen si nejtěsnějším možným způsobem poradil s Hamburkem. Bayern neměl problémy s Werderem a minimálně do neděle povede tabulku o osm bodů. Hertha zvládla souboj se Schalke a pojistila si třetí místo tabulky, na čtvrtou pozici po triumfu nad Frankfurtem poskočil Gladbach. Hoffenheim zvládl souboj s Wolfsburgem a získal důležité body do boje o záchranu, k sestupu se naopak znovu přiblížil Hannover...

Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05 2:0

13.03.2016 17:30

Góly: 30. Marco Reus, 73. Shinji Kagawa

O titulu ještě stále není rozhodnuto. Dortmund si dnes v důležitém zápase poradil s nebezpečným Mainzem a po výhře 2:0, kterou zajistili svými brankami Reus (30') a Kagawa (73'), nadále šlape vedoucímu Bayernu na paty. Naopak hostům se pohárová vidina trochu vzdálila..

Svěřenci Martina Schmidta letos uchvacují krásným ofenzivním fotbalem, dnes však k zápasu přistoupili trochu jinak; vzhledem k enormní síle Dortmundu a nevýhodě nepřátelského prostředí se soustředili spíše na obranu, což se jim skvěle dařilo prvních dvacet minut. Přece jen lepší domácí nicméně nakonec jejich hráz prolomili. Prvním varovným signálem byla rána Marcela Schmelzera, kterou ještě zlikvidoval gólman Loris Karius; po půlhodině hry se však už fanoušci mohli radovat. Gonzalo Castro se skvěle uvolnil ve středu pole a nabil do stoprocentní šance Reusovi, jemuž stačilo pouze v klidu zakončit.

Bylo to v roce 2016 poprvé, kdy šla Borussia do kabin s vedením, a po změně stran její tak neustával. Pouze díky Kariusovi držel Mainz dlouho šanci na zvrat - mladý gólman hned zkraje druhého dějství musel třikrát (!) výtečně zasahovat proti Pierre-Emericku Aubameyangovi. Poradil si i s pokusem Mchitarjana, zatímco Reus svoji gólovku poslal nad břevno. Zasloužená druhá branka však nakonec přece jen přišla. Aubameyang v dobré pozici nesobecky nahrál Kagawovi, který neměl problémy zvýšit na 2:0.

Za tohoto stavu se už hosté na nic nezmohli a mohou být ještě rádi, že Marcel Schmelzer v závěru nepohřbil jejich skóre třetí brankou. Thomas Tuchel tak i napodruhé zvládl porazit svůj bývalý tým a osm kol před koncem se drží pět bodů za vedoucím Bayernem.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 1:0

13.03.2016 15:30

Góly: 18. Albin Ekdal (vl.)

Leverkusen je zpět v boji o Ligu mistrů. Po čtyřech ztrátách v řadě dnes svěřenci Rogera Schmidta - který se po vypršení trestu konečně vrátil na lavičku - opět zabrali a Hamburk doma porazili 1:0. Jediný gól utkání vstřelil v 18. minutě do vlastní sítě Albin Ekdal. Domácím neuškodil ani fakt, že museli dohrávat v deseti..

Schmidt si jeden velice zajímavý triumf připsal už před výkopem - dnešní sestava Die Werkself totiž byla vůbec nejmladší v celé dlouhé klubové historii. Pouze Toprak a Hernández byli starší než 25 let (zatímco sám kouč dnes slavil 49. narozeniny). Nezkušenost však na nich nebyla vůbec znát. Jestliže Bayer vstupoval do zápasu z osmé příčky, na hřišti připomínal spíše tým, který byl po 21 kolech třetí.

Hlavně ostrostřelec Chicharito byl v úvodu hodně vidět a mohl také otevírat skóre, jeho hlavička se ale mezi tři tyče těsně nevešla. Neuspěl ani Ömer Toprak. Fanoušci domácích však přece jen nemuseli čekat dlouho: krátce po uplynutí úvodní čtvrthodiny se dopředu probil mladíček Julien Brandt, jehož střílený pas se odrazil od nešťastného Ekdala přímo do sítě.

Po změně stran hráli hosté přece jen lépe a dokonce se málem dočkali i vyrovnání; efektní patička Aarona Hunta poslala míč do cesty Rudněvsovi, lotyšský útočník ale ztroskotal na vynikajícím zákroku domácí stálie Bernda Lena. Rudněvsovi se nevydařily ani další dva pokusy, poprvé z lobu a podruhé krásným volejem. Leno byl neprůstřelný. Domácí následně ještě přišli o vyloučeného Tina Jedvaje (který dostal krátce po sobě dvě žluté karty za faul a protesty), jejich gólman však čisté konto - a důležité tři body - nakonec udržel.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Werder Brémy 5:0

12.03.2016 18:30

Góly: 9. Thiago Alcântara, 31. Thomas Müller, 65. Thomas Müller, 86. Robert Lewandowski, 90. Thiago Alcântara

Ne, Allianz Arena opravdu není místem zaslíbeným pro fotbalisty Werderu Brémy. Ačkoliv do dnešního utkání nastupovala družina trenéra Vikotra Skripnika povzbuzena o dvě vysoká vítězství v řadě, na půdě Bayernu schytala opět velký debakl. Při posledních čtyřech návštěvách si odsud odvezla porážky 4:1, 6:1, 5:2 a 6:0, dnes padla pro změnu 5:0. Dvakrát se trefili Thiago Alcantara a Thomas Müller, jeden gól přidal Robert Lewandowski.

Bavoři na svého soupeře vlítli od úvodních minut a hostující zadáci nevěděli, kam dřív skočit. Aktivitou hýřil především Kingsley Coman, jenž stál také u zrodu první branky zápasu. Na pravém křídle dokázal odcentrovat přes Öztunaliho a nabíhající Thiago Alcantara z malého vápna překonal bezmocného Felixe Wiedwalda.

Werder pak přežil několik příležitostí Bayernu a inkasoval znovu až po půlhodině hry. Tentokráte v šestnáctce obelstil Santiaga Garciu a jeho centr usměrnil do sítě z voleje Thomas Müller. Obhájci titulu Brémy přehrávali opravdu výrazným způsobem, hráči v bílozelených dresech dnes plnili spíše úlohu sparingpartnera a nepomohlo jim ani dvojnásobné střídání o poločasové přestávce.

Další gól přišel v 65. minutě - Thiago rozehrál roh netradičně přímo na Francka Ribéryho čekajíce na hranici velkého vápna, francouzský záložník se přímo z voleje opřel do míče, tuto dělovku sice ještě Wiedwald dokázal vyrazit, avšak pouze na kopačky Thomase Müllera, jemuž dorážka nedělala problémy - 3:0.

Nemohoucnost celku ze severu Německa podtrhuje i fakt, že za celé druhé dějství vůbec nevystřelili směrem k brance strážené Manuelem Neuerem. Naopak Bayern vypálil celkem dvacetkrát, přičemž další dva přesně zásahy si schoval až na závěrečnou pětiminutovku. V 86. minutě spáchal obrovskou hrubku Álex Gálvez, nabídl samostatný nájezd Lewandowskému a polský kanonýr nepohrdl.

Konečnou podobu dostalo skóre v 90. minutě. Nezastavitelný Coman snadno pláchl Ulissesu Garciovi, přihrál Thiagovi a odchovanec Barcelony z bezprostřední blízkosti prostřelil Wiedwalda. Po dvou ligových zápasech bez výhry se zdá, že je Bayern zpět na správné vlně

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 3:0

12.03.2016 15:30

Góly: 36. Lars Stindl, 53. Raffael, 79. Mahmoud Dahoud

Niku Kovaćovi premiéra v novém klubu vůbec nevyšla. Nový kormidelník Frankfurtu zahájil své působení drtivou porážkou 0:3 na hřišti Gladbachu, o niž se společnými silami postarali Stindl (36'), Raffael (53') a Dahoud (79').

Kovać byl povolán poté, co Eintracht prohrál posledních sedm (!) zápasů v řadě; pokud však fanoušci doufali, že změna trenéra dodá hráčům potřebný impulz, už první minuty je přesvědčily o opaku. Gladbach před vlastním publikem od samého úvodu totálně dominoval a zejména skvělý Lars Stindl týral hostující obranu neúnavným pohybem a skvělou souhrou s Raffaelem. Právě on také zahodil první šanci zápasu, v té další však už byl neomylný - gólman Hradecky nedokázal zkrotit Raffaelův přímý kop a Stindl zamířil z dorážky přesně k tyči.

Frankfurt hraje regulérně o záchranu; aktuálně jej od sestupových příček dělí pouze skóre. Dnes se jasně ukázalo proč. Hosté si proti Hříbatům skutečně ani neškrtli, zatímco svěřenci Andrého Schuberta v poklidu kontrolovali vedení. Jejich druhá branka byla vzhledem k průběhu zápasu zcela zasloužená, i když se zrodila z neobvyklé situace - Hradecky vytvořil obrovskou hrubku, když nahrál míč přímo do rány Raffaelovi. Tomu už stačilo pouze přesně zamířit a z dobrých 40 metrů uklidit míč do odkryté klece.

Jedinou větší šanci hostí zahodil Haris Seferović, který pálil do břevna; veškeré naděje na závěrečný zvrat však nakonec pohřbil Mahmoud Dahoud, který elegantně pronikl do vápna a potřetí propálil nešťastného Hradeckého. Hříbata se tak vrátila do elitní čtyřky, zatímco Eintracht čeká na body už osm zápasů..

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FC Köln 0:2

12.03.2016 15:30

Góly: 43. Leonardo Bittencourt, 61. Leonardo Bittencourt

Hannoverští mohou hořce litovat, že pouštěli Leonarda Bittencourta do Kolína. Ofenzivní záložník totiž dnes popravil svůj bývalý tým dvěma góly a Kozlové tak po výhře 2:0 udělali rázný krok směrem k záchraně. Naopak domácím začíná zvonit hrana..

Poslední tým tabulky má totiž už desetibodovou ztrátu na patnácté Brémy, což osm kol před koncem znamená, že záchrana by představovala malý zázrak. Dnešní duel byl proto naprosto klíčový. Domácí věděli, že si za žádnou cenu nesmí dovolit ztratit body, a zpočátku to tak i vypadalo - Die Roten nastoupili aktivně, byli dříve u každého balonu a diktovali tempo hry. Naopak kolínští zůstávali hluboko na vlastní polovině.

Góly však nepřicházely. Poté, co Salif Sané vypálil první varovnou střelu, musel hostující brankář Timo Horn parádní robinzonádou likvidovat šanci Kenana Karamana; to se psala 13. minuta. Chvíli poté se hned do dvou gólovek dostal Ádám Szálai, ani on však neuspěl. Místo toho tak nešťastný Hannover inkasoval klasický gól do šatny. Dvě minuty před změnou stran se hosté zničehonic dostali do první šance a hned mohli slavit - na začátku byl bleskový protiútok, na konci přesné Bittencourtovo zakončení.

Po změně stran hannoverský tlak ještě zesílil, ale ani tentokrát to k ničemu nevedlo. Navrátilec do základní sestavy Szálai dnes evidentně zapomněl střelecké kopačky v šatně, což se dá říct i o Karamanovi. Po hodině hry tak přišel druhý úder do vazu domácího týmu - odražená Bittencourtova střela zapadla za Zielera podruhé. Kozlové tak potvrdili, že se jim venku daří; po soustředěném výkonu si připsali už čtvrtou venkovní výhru sezony.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1:0

12.03.2016 15:30

Góly: 3. Andrej Kramarić

Hoffenheim dokázal odčinit debakl z minulého týdne a v Rhein-Neckar Areně překvapivě porazil ambiciózní Wolfsburg. Ke třem bodům domácím stačil jediný gól, který vstřelil hned na začátku utkání Andrej Kramarić. Vlci tak v boji o evropské poháry opět ztratili, naopak ekipa Juliana Nagelsmanna pomalu uniká ze sestupového pásma.

Rozhodující moment zápasu přišel v samém úvodu, přičemž se na něm podepsal Robin Knoche. Mladý stoper Wolfsburgu nepřesnou rozehrávkou nabídl míč Hoffenheimu, Kevin Volland nezištnou kolmicí oslovil Kramariće, lednová posila z Leicesteru naivně bránícího Knocheho elegantně obešla a nechytatelným obstřelem rozradostnila zaplněný stadion.

Mužstvo Dietera Heckinga zahrozilo poprvé prostřednictvím pokusu Josuhy Guilavoguiho, Oliver Baumann ale s jeho ránou neměl výraznější problémy. Blíže gólu byl na opačné straně Mark Uth, jenž napálil odražený míč jen kousek vedle pravé tyče. Vlci měli sice zajímavé náznaky, opravdu vyloženou šanci si však vypracovat nedokázali.

Naopak Hoffenheim mohl jít v 56. minutě do dvougólového trháku. Po rychlém brejku v šestnáctce Kramarić obešel Casteelse, načež následně teatrálně upadl a hlavní rozhodčí nařídil penaltu. Spravedlnost na sebe ovšem nenechala dlouho čekat a Volland pokutový kop i kvůli vynikajícímu zákroku Koena Casteelse neproměnil.

Ani tento moment ale dolnosaský celek nenamotivoval k větší snaze o vyrovnání. Platonický tlak Wolfsburgu působil často dost bezzubě, zakončení bylo buď nepřesné, nebo mu scházela razance a Baumann měl tak jednoduchou práci. Takřka jediná opravdu stoprocentní příležitost hostů v dnešním duelu přišla až v závěru, když Guilavogui vyhrál hlavičkový souboj pro Schürrleho, mnohonásobný německý reprezentant však pouze nechal vyniknout výborného Baumanna a body tak zůstávají v Sinsheimu.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - VfB Stuttgart 3:3

12.03.2016 15:30

Góly: 4. Moritz Hartmann, 56. Mathew Leckie, 61. Dario Lezcano - 9. Filip Kostić, 79. Lukas Rupp, 84. Daniel Didavi (pen.)

Tak dalo se to čekat, že si Ingolstadt se Stuttgartem body rozdělí. Že ale padne šest branek, to je veliké překvapení.

Tři v jednom zápase totiž Die Schanzer v této sezoně zaznamenali až do soboty 12. března pouze jednou. A to v duelu s v minulém ročník též druholigovým Darmstadtem. Kdo do Audi-Sportparku přišel třeba až pět minut po začátku tohoto střetnutí, mohl litovat, že neviděl jeden gól. Na svědomí jej měl Moritz Hartmann po dosti nepřehledné situaci s několika nevyzpytatelnými odrazy balonu.

Velikánský podíl na inkasované trefě měl Christian Gentner, jehož zpětnou přihrávku vystihnul právě Hartmann, který se následně vůbec nikterak nerozpakoval a balon z pravé strany pokutového území napálil na bližší tyč - 1:0. Už za dvě minuty mohl vyrovnat Lukas Rupp, nicméně ve vyložené příležitosti jeho hlavička selhala.

Nápravu tedy musel zjednat v 9. minutě Filip Kostić. Přihrávkou, která rozhodně měla oči, ho poslal za obranu domácím Emiliano Insúa. Srbský fotbalista byl záhy doplněn dvěma spoluhráči, ale rozhodl se zakončit sám a ... dobře udělal - 1:1. Hosté z Bádenska-Württemberska ožili a další šance si vytvořili Didavi (střela z dálky) a Timo Werner (volej zblízka).

Pak se zase připomněli Ingolstadští. Jmenovitě Hartmann, Lezcano a Cohen (Almog, nikoliv Sacha Baron, v jehož nejnovějším bijáku s názvem Grimsby sehraje fotbal celkem důležitou roli). Tečku za prvním poločasem udělal Lukas Rupp, leč jeho střela se stala pro Ramazana Özcana poměrně snadnou kořistí.

Skóre se tedy znovu měnilo až v 56. minutě. Max Christiansen rozehrál standardní situaci tak, že si balon našel v malém čtverci Matthew Leckie a hlavou nedal Tytońovi šanci zasáhnout - 2:1. A za pět minut to bylo pro Die Schanzer ještě veselejší. Dario Lezcano z přímého kopu dokonale vymetl šibenici. Vybral si přitom stranu, na které stál Przemyslaw Tytoń, avšak na obranu polského brankáře je třeba dodat, že toho mnoho neviděl - 3:1.

Nejdůležitější moment zápasu se ale odehrál v 76. minutě. Lezcano si poradil s hostující jedničkou a míč sice skončil v síti, jenže z opačné strany, než by bylo bývalo zapotřebí. A místo 4:1 to záhy bylo 3:2. Přímý kop prodloužil zhruba na penaltě hlavičkující Borys Taščyj na Lukase Ruppa, který procedil balon za záda Ramazana Özcana.

Následně mohl vyrovnat sám ukrajinský asistent, ale nedal, stejně jako o chviličku později kolega Insúa. Přesto se hosté dočkali vyrovnání. Po souboji s Marvinem Matipem sebou plácnul ve vápně na zem Kostić a kopal se pokutový kop, který bezpečně proměnil Daniel Didavi - 3:3. Stuttgart tedy nadále zůstává bod za Ingolstadtem.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - FC Augsburg 2:2

12.03.2016 15:30

Góly: 12. Mario Vrančić, 40. Sandro Wagner - 63. Markus Feulner, 90. Alfred Finnbogason (pen.)

Tak dalo se to čekat, že si Darmstadt s Augsburgem body rozdělí. Že ale remízu zajistí proměněnou penaltou v poslední minutě zrovna Alfred Finnbogason, to bylo docela překvapení.

Na první gól se čekalo jenom do 12. minuty. Florian Jungwirth si udělal prostor, vystřelil a Marwin Hitz vyrážel pouze k Mariovi Vrančićovi, který před sebou měl naprosto jednoduchoučkou úlohu - 1:0. Po půl hodině hry to z dálky dvakrát zkoušel Dominik Kohr, ale v obou případech minul. Pak nějakých patnáct metrů od brány napřáhnul Tobias Kempe, načež se musel s parádním zákrokem vytasit gólman Hitz.

Stav se změnil až pět minut před pauzou. Kempe tentokrát centroval od rohového praporku a míč hlavou uklízel do sítě Sandro Wagner, pro něhož to byl jubilejní desátý zásah v této sezoně - 2:0. Do šaten šly tedy die Lilien s dvoubrankovým náskokem, který se však ukázal býti nedostačujícím. Augsburgští to nechtěli zabalit a prakticky už od úvodu druhé půle zlobili.

Caiubyho větší příležitost ale těsně před uplynutím hodiny hry Christian Mathenia kryl. Jenže potom už inkasoval. Markus Feulner napřáhnul zpoza pokutového území a balon po spolupráci s vnitřní tyčí zapadnul do brány - 2:1. Nutno dodat, že v tomto případě mohl Mathenia určitě zasáhnout lépe. A hosté pokračovali ve stékání jeho brány.

Blízko, blizoučko měl ke gólu čtvrt hodiny před koncem Caiuby, a jen minutku po něm vypálil dělovku Finnbogason. Taky neúspěšně. Teprve až v poslední minutě řádné hrací doby se děly věci. Padly tři žluté karty, jimž předcházel faul Sandra Siriga na Koo Ja-Cheola, třígólového hrdinu minulého zápasu Augsburgu s Bayerem Leverkusen.

Finnbogason si věřil, a tak nelenil a položil míč na značku pokutového kopu. Gólman si vybral druhou stranu, takže se sedmadvacetiletý útočník mohl radovat ze své druhé branky v sezoně - 2:2. Jak die Fuggerstädter, tak die Lilien doposud nashromáždili stejný počet bodů a v tabulce okupují třináctou a čtrnáctou příčku.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Schalke 04 2:0

11.03.2016 20:30

Góly: 42. Vedad Ibišević, 65. Niklas Stark

Velmi důležitý skalp si v páteční předehrávce 26. kola německé Bundesligy připsala berlínská Hertha. Stará dáma na vlastním stadionu v souboji třetího se čtvrtým týmem tabulky porazila Schalke 2:0 a na bronzové příčce zaručující přímý postup do Ligy mistrů si vytvořila již čtyřbodový. O góly se dnes postarali Venad Ibišević a Niklas Stark.

Svěřenci Pála Dárdaie zažívají skvělou sezónu a svým dosavadním umístěním překonávají všechna očekávání. Velmi dobře vstoupili i do dnešního duelu, po devíti minutách hry Salomon Kalou prostrčil míč na Vladimíra Daridu, jeho slabé zakončení však bez větších potíží pokryl Ralf Fährmann.

Schalke se poprvé výrazněji připomnělo ve 21. minutě, kdy balón ještě stihl na hrací ploše Júnior Caicara, na jeho vynikající centr si naskočil Klaas-Jan Huntelaar, brankář Rune Jarstein ale předvedl fantastický zákrok a výrazně podržel svůj tým. Na druhé straně Fährmanna udržoval v pozoru především Tolga Cigerci, z přímého kopu ovšem mířil pouze do boční sítě a následnou dělovku zpoza vápna zlikvidoval pozorný brankář Königsblauen.

Skóre otevřel až v závěru úvodního dějství Venad Ibišević. U zrodu celé akce stál Vladimír Darida, míč se pak po ose Kalou - Haraguči dostal až k bosenskému kanonýrovi a Ibišević před odkrytou svatyní nezaváhal. Konečnou podobu výsledku dala situace z 64. minuty, kdy si na Daridův centr od rohového praporku naskočil nikým nehlídaný Niklas Stark a dokonale přesnou hlavičku překonal Fährmanna podruhé.

Vladimír Darida mohl svůj výborný výkon dokonce na konci zápasu i korunovat gólem - Cigerciho střela zpoza vápna se od břevna odrazila kousek před brankovou čáru, důrazný český záložník pak hlavou balón poslal do sítě, jeho radost však netrvala dlouho, hlavní sudí Welz totiž tuto trefu na popud asistenta na pomezí správně neuznal. Herthu to ale příliš mrzet nemuselo, jelikož tři body zůstávají v hlavním městě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov26213264:1366
2.Borussia Dortmund26194361:2561
3.Hertha BSC26136735:2645
4.Borussia Mönchengladbach261331053:4242
5.Schalke 0426125937:3441
6.1. FSV Mainz 05261241034:3240
7.Bayer Leverkusen26116937:3339
8.VfL Wolfsburg26107938:3337
9.1. FC Köln2689928:3333
10.FC Ingolstadt 042689922:2933
11.VfB Stuttgart26951243:5232
12.Hamburger SV26871130:3531
13.FC Augsburg26691132:4027
14.SV Darmstadt26691127:4027
15.Werder Brémy26761335:5327
16.Eintracht Frankfurt26591228:4324
17.TSG Hoffenheim26591227:4224
18.Hannover 9626521922:4817

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (118)

Přidat komentář
Rudnevs

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha preju jim to uz kvuli Daridovi

Reagovat
smazaný uživatel

a nacentroval na druhý gól

Reagovat
ZB 07

Reagovat
raduinho

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

v suddeutsche zeitung nemaj o cem psat tak vyrabej spekulace

Reagovat
db18

Tak SZ psalo jen o tom, že si ho všimli skauti... Zároveň píší, že i kvůli malému jménu to je více než nepravděpodobné, že tam přestoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Vedad to je suter kurva

Reagovat
smazaný uživatel

Darida do Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak od příští sezony Darida v Realu, to se máme na co těšit

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Rudnevs

Darida do Realu je 100% hlúposť

Reagovat
smazaný uživatel

On by ani nebyl tak blbej aby tam šel, navíc je to kravina aby mu dali nabídku..

Reagovat
johnik

No sem na něj zvědavý na ME co předvede....

Reagovat
vrabejka

Mogelsmann a Hoff neskuteční, snad se zachrání.

Reagovat
Rudnevs

Snáď Nagelsmann

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby napsal Mogelnsmann, tak bych si myslel, že nemá licenci nebo tak něco..

Reagovat
smazaný uživatel

VfB, FCA

Reagovat
Rudnevs

FCA VfB Takto je to správne

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Reagovat
Spasitel

Darmstadt to čo za penaltu proti ním pískli

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem ale je to uplně jedno, Darmstadt a Ingolstadt by už do zápasu měli vstupovat s prohráváním 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

H96

Reagovat
Rudnevs

H96 sú neskutočný tragédi...

Reagovat
stas87

Lezcanov gol exkluzivní,Tyton v úlohe statistu.A aj prvý gol domacich pekny.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo ten Christensen v Mönchengladbachu?

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern luxus

Reagovat
Rudnevs

Cacau dnes dva góly za rezervu VfB

Reagovat
smazaný uživatel

jak necekane

Reagovat
Rudnevs

Inak vidím že si jeden z fans Sankt Pauli. Ako hodnotíš ten Piatok protí Paderborn?

Reagovat
stas87

Co vravis na choreo Darmstadtu?

Reagovat
Rudnevs

Nevidel som, nejaké foto pls.

Reagovat
Rudnevs

http://images.sport1.de/imagix/filter2/jpeg/_set=article_main,focus=51x46/imagix/92a4281a-e862-11e5-a4f7-f80f41fc63ce

Toto myslíš? Hmm tak to vyzerá tak ako keby niekto zomrel, tak to je smutné.

Reagovat
stas87

Som na mobile,nie na ntb.V skratke-ten clovek zalozil nadaciu pre boj s rakovinou a teraz sam zomrel.

Reagovat
Rudnevs

...Asi viem o čo ide. Pred sezónou na ES2 dávali zaujímavosti o BL - kluboch a Darmastadt tam mal tohto fanúšika. Je to obrovský fanúšik Darmstadtu, teda bol. Ešte tam bol na tribúne a oslavoval postup spolu s hráčmi.

Akurát nechápem prečo to choreo neurobili na tej opačnej tribúne, tam by to vyniklo oveľa viac.

Reagovat
smazaný uživatel

holoubci nate

Reagovat
db18

-11 a 8 zápasů do konce... to musí padnout

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmí se zvětšovat náskok na BVB.

Reagovat
db18

Já odpočítávám rekord Grafiteho s Džekem.

Reagovat
smazaný uživatel

Však ano, ale pokud bude o titulu rozhodnuto, nebudou tolik hrát.

Reagovat
db18

Jo tak... No, ale když to bude jak včera, tak to snad taky bude fungovat... spíš nebude hrát Arjen a Costa si taky odpočine, tak mu budou spíš nahrávat do gólových situací...

Reagovat
Spasitel

Konečne výhra a bez inkasované gólu

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Můžete být taky spokojeni, Bayer vám gól nedal.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mna to ukratilo o 100 eur. Mal som ze Hamburg da gol..

Reagovat
Rudnevs

Však dal. Čí tam záleží aj že do ktorej brány?

Reagovat
Recoba Inter

Dobrá fotka

Reagovat
smazaný uživatel

Drsne... 2 fanoušci zrovna zahynuli. Proto je na stadionu takové ticho

Reagovat
Rudnevs

Čo? Preboha, čo sa deje...

Reagovat
smazaný uživatel

Coze ?

Reagovat
pawelFCB

Fanoušek, který dostal v kotli BVB infarkt, zemřel. Druhý byl převezen do nemocnice (měl by být ve stabilizovaném stavu). Celý stadion zmlkl a nefandilo se, v 88.minutě zazpíval celý stadion "You''ll never walk alone".

Reagovat
Rudnevs

Diki za info.

Reagovat
smazaný uživatel

"Der Sport rückt in den Hintergrund. Der BVB meldet inzwischen, dass ein Zuschauer im Stadion an einem Herzinfarkt gestorben ist. Ein zweiter Zuschauer sei auf dem Weg ins Krankenhaus verstorben."

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne výhra Leverkusenu, už to bolo vážne kritické. Základom bolo, že sa Schmidt vrátil k 4-2-3-1, s ktorým mu to išlo vždy najlepšie a do ktorého má Bayer ideálnych hráčov. 4-4-2 s Calhanogluom v strede zálohy, to bol veľký omyl a Schmidt si to nie a nie uvedomiť, stratilo sa aj kvôli tomu množstvo bodov a LM je v ťahu. Chcelo by to vykopať aspoň tú EL, sezóna bez pohárov by bola katastrofa.

Som strašne rád, že aspoň obrana je konečne kompletná, Toprak chýbal neskutočne, škoda dnes Jedvajovej hlúpej červenej karty, netuším, kto bude hrať ďalšie kolo na RB. Ešte to treba nejako pretrpieť, kým sa nedá do poriadku Bender s Kramerom a potom sa snáď začne stíhacia jazda aspoň za EL, len nech sa zase nezraní nejaká ďalšia opora...

Reagovat
Tomanatura

? ztraci 3 body na lm, tak proc hned el?

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, ono sa to zdá, že sú to len 3 body, ale ten tím nemá dlhodobo stred zálohy, momentálne sú zranení úplne všetci DM/CM (Bender, Kramer, Kampl, Aranguiz) a herne to bez nich nefunguje. Keď sa pozrieš na zostávajúce zápasy, tak Leverkusen má len 2 zápasy, z ktorých sa dajú očakávať 3 body, doma s Frankfurtom a Ingolstadtom. Zvyšné zápasy sú s Wolfsburgom, Schalke, Herthou a Gladbachom- všetko priami konkurenti o LM a všetci sú na tom momentálne o dosť lepšie. Okrem toho ešte 2 ťažké zápasy v Stuttgarte a Kolíne, oba tímy sú v slušnej forme. Ja tam proste nevidím veľký priestor na zisk dostatočného počtu bodov na LM, pri tejto maródke a forme. Samozrejme, budem nesmierne rád za opak, ale v tejto situácii sa uspokojím aj s 5-6 miestom.

Reagovat
stas87

Nationalspieler: Max Kruse vergisst 75.000 Euro im Taxi

Siel si zahrat poker.

Reagovat
Rudnevs

Istú dobu som mal Maxa Kruseho ako najobľúbenejšieho hráča, takže viem že chodieva hrávať poker...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pipo123

Arne atmosféra na zápasoch Herthy vyzerá byť 10x lepšia ? alebo sa mi to len v TV pozdávalo ?

Reagovat
Arne

Záleží, s jakou dobou to porovnáváš... Jestli s dobou před 20 a víc lety, tak asi jo.

Jinak mi nepřijde, že by se fandilo víc, než třeba když se hrála baráž čtyři roky nazpátek, ale těžko říct. Z TV se to těžko poznává, já v pátek skrz ES2 atmosféru neslyšel skoro vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

76. za silnejšie HSV, Stuttgart a Weder.

Reagovat
Rudnevs

+ Sankt Pauli

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Prečo spew?

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
stas87

Pripadna Superliga s Bayernom a BVB,chybali by vám v BL?Za mna vobec nie. Lucia v Nemecku by na ligu nezanevreli a chodili by aj nadalej.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je nějakej tvůj projekt nebo co?

Reagovat
stas87

Nie,zavital som pod L1 a čítal to vlákno o superlige.Zaujímali by ma vaše názory na tuto vec.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha teď jsem přečetl. No asi budu za kacíře, ale mně to jako špatná myšlenka nepřijde. A to, že by BL o diváky nepřišla, to je jednou sichr.

Reagovat
stas87

Ludia..Kriste pane,kazde slovo si musim hlidat.Tiez mate problémy s pisanim komentarov na mobile?

Reagovat
Rudnevs

Ja píšem na telefóne odjakživa. Zo začiatku som písal bez diakritiky, bodiek a čiarok ale vyzeralo to blbo...

Reagovat
smazaný uživatel

já si říkal, že nějak nechápu tu souvislost s Luciem

ale já mám s psaním na mobilu úplně ten stejný problém

Reagovat
stas87

Chces pisat rychlo a tak nekontrolujes kazde slovo,ze?Mna to vylozene serie. Co si myslis o tej případném superlige?Sledoval by si len BVB alebo aj Bundesligu?

Reagovat
Rudnevs

Ja určite aj BL...

Reagovat
smazaný uživatel

Mně teda představa, že bych každý týden koukal na Bayern s BVB s Barcou, ManU, a dalšími, a zároveň jaký boj o titul by byl mezi Gladbachem, Leverkusenem atd. moc baví ale je mi jasné že se mnou tu nikdo souhlasit nebude

Reagovat
Rudnevs

Súhlasím, na skúšku by to bolo fajn, ale Bayern a BVB by mi tam časom chýbali...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jasně, národní ligy jsou národní ligy, na druhou stranu nebudeme si zastírat, že je to nuda, když mají Bayern s BVB dvacetibodový náskok. A upřímně třeba letos mě to dost štve, že ten tým nemá možnost konfrontovat se s těmi nejlepšími. A z pozice fanouška BVB si myslím, že by nám to dost pomohlo, protože spousta hráčů jde třeba radši do PL, protože "v BL je to o ničem" - pokud bychom hráli Superligu, tak by něco takového nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak...navíc já jsem prostě v psaní na mobilu fakt lempl. Mám ten mobil rok a pořád dělám neskutečné množství chyb - většina z toho, že se snažím psát moc rychle a klikám furt o jedno políčko vedle

já nevím.. od toho tu jsou přece evropské poháry, aby se ty nejlepší týmy i z jiných zemí spolu měřily. Vytvořit vlastní ligu s tím, že ty týmy by pak už ani nebyly v domácí lize mi příjde ujeté. Ztratilo by to i to kouzlo, kdyby hráli spolu pořád velikáni..po nějaké době, už by to nebyly tak veliké zápasy, na které se teď někdy těšíme tři čtvrtě roku.

ale co si budeme povídat... stěně bych samozřejmě sledoval oboje

Reagovat
vaala

Hlavně jestli by to ty hráče vůbec bavilo. Bylo by strašně těžké vyhrát v takové soutěži třeba pohár, protože porazit v dlouhodobém měřítku Barcelonu, Real, Bayern apod. by bylo neskutečně těžké.

Za druhé by to muselo být pro všechny týmy finančně motivující, protože hodně prostředů vydělávají na tom, že jsou ve své zemi jedni z nejlepších a mají tudíž nejvíce fanoušků. Tím, že vyhrávají dostávají nemalé finance i od sponzorů atd. je to jeden veliký kruh. Nemyslím si, že by pro týmy co by v téhle superlize měli hrát "druhé housle" bylo natolik finančně motivující a co pak na to fanoušci..

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne. hroznej shit

Reagovat
smazaný uživatel

Už skoro rok s tím bojuju a pořád je to bídné - ty políčka jsou tak malé, že se to nedá trefit

Reagovat
db18

Reagovat
Kepy_FCB

Omlouváme se, tato stránka není dostupná.

Odkaz, na který jste klikli, je asi poškozený, nebo už je daná stránka odstraněná.

Reagovat
pawelFCB

Ono to je už i na youtube, https://youtube.com/watch?v=vz9zg0IKM80

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
vaala

stránka nenalezena..

Reagovat
Kepy_FCB

Darida do Realu

Reagovat
vaala

OT: Je tu nějaký fanoušek BVB, který by měl zájem rozjet facebook stránku o BVB a přidávat do ní aktuality, preview, info o zranění, z tiskovek apod.? Hledám k sobě 1-2 lidi, kteří se zajímají o BVB a bavilo by je předávat informace ostatním fanouškům. Některé takové skupiny už existují, ale jsou minimálně aktivní a reportují spíše akorát utkání a napíší příspěvek, když padne gól. Kdo by měl zájem tak PM.

Reagovat
vaala

https://www.facebook.com/BVBCZSKFANS/ dělám si i svojí grafiku, kdyby se to někomu líbilo, tak like. :)

Reagovat
stas87

Bild ma jasno o vysledkoch dnesnych voleb.Horror tag für Merkel. Len ma prekvapuje,ze v Sachsen-Anhalt nevyhrála AfD.Tam si mali pripisat vyhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole Zelení 30%

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
stas87

No,ja nechcem aby CDU nadalej vladla v Nemecku.Merkelova za posledny rok Nemecku prilis nepomohla a zmena je na case,si myslim. Co proti nim mas?Mne su lahostajni.

Reagovat
smazaný uživatel

Já CDU taky rád nemám, vůbec, ale o co jsou Zelení lepší, prosimtě? Myslíš, že oni jako na ty věci maj jinej náhled než Merkelová?

Reagovat
stas87

Tak ja hlbsie do prostredia Nemeckej politiky nevidim.Navyse,toto su volby do spolkovych krajin,nie do Bundestagu.Ty neznasas Zelenych kvoli niecomu konkretnemu?To by som si musel vyhladat a to sa mi prilis nechce,v tuto dobu...

Reagovat
smazaný uživatel

Já nemám zelený rád, protože jsou to podle mě pošuci a takový rádoby elegantnější komouši, co by furt jenom něco regulovali a komandovali ostatní.

Reagovat
stas87

Tak beriem spät to o AfD.Ich voli len stvrtina volicov kvoli programu,zvysok ludi im dalo hlas kvoli nespokojnosti s CDU ci SPD.AfD je navyse v pozicii LSNS a Kotlebu,vsetky strany s nimi odmietaju vstupit do koalicie.Pre zavedene strany to moze byt celkom dobra sebareflexia toho,co robili posledne roky spatne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele