26. kolo
12.03.2016 15:30 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - VfB Stuttgart 3:3

Tak dalo se to čekat, že si Ingolstadt se Stuttgartem body rozdělí. Že ale padne šest branek, to je veliké překvapení.

Tři v jednom zápase totiž Die Schanzer v této sezoně zaznamenali až do soboty 12. března pouze jednou. A to v duelu s v minulém ročník též druholigovým Darmstadtem. Kdo do Audi-Sportparku přišel třeba až pět minut po začátku tohoto střetnutí, mohl litovat, že neviděl jeden gól. Na svědomí jej měl Moritz Hartmann po dosti nepřehledné situaci s několika nevyzpytatelnými odrazy balonu.

Velikánský podíl na inkasované trefě měl Christian Gentner, jehož zpětnou přihrávku vystihnul právě Hartmann, který se následně vůbec nikterak nerozpakoval a balon z pravé strany pokutového území napálil na bližší tyč - 1:0. Už za dvě minuty mohl vyrovnat Lukas Rupp, nicméně ve vyložené příležitosti jeho hlavička selhala.

Nápravu tedy musel zjednat v 9. minutě Filip Kostić. Přihrávkou, která rozhodně měla oči, ho poslal za obranu domácím Emiliano Insúa. Srbský fotbalista byl záhy doplněn dvěma spoluhráči, ale rozhodl se zakončit sám a ... dobře udělal - 1:1. Hosté z Bádenska-Württemberska ožili a další šance si vytvořili Didavi (střela z dálky) a Timo Werner (volej zblízka).

Pak se zase připomněli Ingolstadští. Jmenovitě Hartmann, Lezcano a Cohen (Almog, nikoliv Sacha Baron, v jehož nejnovějším bijáku s názvem Grimsby sehraje fotbal celkem důležitou roli). Tečku za prvním poločasem udělal Lukas Rupp, leč jeho střela se stala pro Ramazana Özcana poměrně snadnou kořistí.

Skóre se tedy znovu měnilo až v 56. minutě. Max Christiansen rozehrál standardní situaci tak, že si balon našel v malém čtverci Matthew Leckie a hlavou nedal Tytońovi šanci zasáhnout - 2:1. A za pět minut to bylo pro Die Schanzer ještě veselejší. Dario Lezcano z přímého kopu dokonale vymetl šibenici. Vybral si přitom stranu, na které stál Przemyslaw Tytoń, avšak na obranu polského brankáře je třeba dodat, že toho mnoho neviděl - 3:1.

Nejdůležitější moment zápasu se ale odehrál v 76. minutě. Lezcano si poradil s hostující jedničkou a míč sice skončil v síti, jenže z opačné strany, než by bylo bývalo zapotřebí. A místo 4:1 to záhy bylo 3:2. Přímý kop prodloužil zhruba na penaltě hlavičkující Borys Taščyj na Lukase Ruppa, který procedil balon za záda Ramazana Özcana.

Následně mohl vyrovnat sám ukrajinský asistent, ale nedal, stejně jako o chviličku později kolega Insúa. Přesto se hosté dočkali vyrovnání. Po souboji s Marvinem Matipem sebou plácnul ve vápně na zem Kostić a kopal se pokutový kop, který bezpečně proměnil Daniel Didavi - 3:3. Stuttgart tedy nadále zůstává bod za Ingolstadtem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele