26. kolo
13.03.2016 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05 2:0

O titulu ještě stále není rozhodnuto. Dortmund si dnes v důležitém zápase poradil s nebezpečným Mainzem a po výhře 2:0, kterou zajistili svými brankami Reus (30') a Kagawa (73'), nadále šlape vedoucímu Bayernu na paty. Naopak hostům se pohárová vidina trochu vzdálila..

Svěřenci Martina Schmidta letos uchvacují krásným ofenzivním fotbalem, dnes však k zápasu přistoupili trochu jinak; vzhledem k enormní síle Dortmundu a nevýhodě nepřátelského prostředí se soustředili spíše na obranu, což se jim skvěle dařilo prvních dvacet minut. Přece jen lepší domácí nicméně nakonec jejich hráz prolomili. Prvním varovným signálem byla rána Marcela Schmelzera, kterou ještě zlikvidoval gólman Loris Karius; po půlhodině hry se však už fanoušci mohli radovat. Gonzalo Castro se skvěle uvolnil ve středu pole a nabil do stoprocentní šance Reusovi, jemuž stačilo pouze v klidu zakončit.

Bylo to v roce 2016 poprvé, kdy šla Borussia do kabin s vedením, a po změně stran její tak neustával. Pouze díky Kariusovi držel Mainz dlouho šanci na zvrat - mladý gólman hned zkraje druhého dějství musel třikrát (!) výtečně zasahovat proti Pierre-Emericku Aubameyangovi. Poradil si i s pokusem Mchitarjana, zatímco Reus svoji gólovku poslal nad břevno. Zasloužená druhá branka však nakonec přece jen přišla. Aubameyang v dobré pozici nesobecky nahrál Kagawovi, který neměl problémy zvýšit na 2:0.

Za tohoto stavu se už hosté na nic nezmohli a mohou být ještě rádi, že Marcel Schmelzer v závěru nepohřbil jejich skóre třetí brankou. Thomas Tuchel tak i napodruhé zvládl porazit svůj bývalý tým a osm kol před koncem se drží pět bodů za vedoucím Bayernem.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
vaala

trošku jsem si hrál ve photoshopu (http://postimg.org/image/ql4ep6y33/). když někdo chtěl, může se přidat k odebírání novinek a zajímavostí ohledně BVB na fcb. (https://www.facebook.com/BVBCZSKFANS/)

Reagovat
vaala

při otvírání umazat ")" jinak to nefunguje. :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele