26. kolo
12.03.2016 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - 1. FC Köln 0:2

Hannoverští mohou hořce litovat, že pouštěli Leonarda Bittencourta do Kolína. Ofenzivní záložník totiž dnes popravil svůj bývalý tým dvěma góly a Kozlové tak po výhře 2:0 udělali rázný krok směrem k záchraně. Naopak domácím začíná zvonit hrana..

Poslední tým tabulky má totiž už desetibodovou ztrátu na patnácté Brémy, což osm kol před koncem znamená, že záchrana by představovala malý zázrak. Dnešní duel byl proto naprosto klíčový. Domácí věděli, že si za žádnou cenu nesmí dovolit ztratit body, a zpočátku to tak i vypadalo - Die Roten nastoupili aktivně, byli dříve u každého balonu a diktovali tempo hry. Naopak kolínští zůstávali hluboko na vlastní polovině.

Góly však nepřicházely. Poté, co Salif Sané vypálil první varovnou střelu, musel hostující brankář Timo Horn parádní robinzonádou likvidovat šanci Kenana Karamana; to se psala 13. minuta. Chvíli poté se hned do dvou gólovek dostal Ádám Szálai, ani on však neuspěl. Místo toho tak nešťastný Hannover inkasoval klasický gól do šatny. Dvě minuty před změnou stran se hosté zničehonic dostali do první šance a hned mohli slavit - na začátku byl bleskový protiútok, na konci přesné Bittencourtovo zakončení.

Po změně stran hannoverský tlak ještě zesílil, ale ani tentokrát to k ničemu nevedlo. Navrátilec do základní sestavy Szálai dnes evidentně zapomněl střelecké kopačky v šatně, což se dá říct i o Karamanovi. Po hodině hry tak přišel druhý úder do vazu domácího týmu - odražená Bittencourtova střela zapadla za Zielera podruhé. Kozlové tak potvrdili, že se jim venku daří; po soustředěném výkonu si připsali už čtvrtou venkovní výhru sezony.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele