26. kolo
13.03.2016 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 1:0

Leverkusen je zpět v boji o Ligu mistrů. Po čtyřech ztrátách v řadě dnes svěřenci Rogera Schmidta - který se po vypršení trestu konečně vrátil na lavičku - opět zabrali a Hamburk doma porazili 1:0. Jediný gól utkání vstřelil v 18. minutě do vlastní sítě Albin Ekdal. Domácím neuškodil ani fakt, že museli dohrávat v deseti..

Schmidt si jeden velice zajímavý triumf připsal už před výkopem - dnešní sestava Die Werkself totiž byla vůbec nejmladší v celé dlouhé klubové historii. Pouze Toprak a Hernández byli starší než 25 let (zatímco sám kouč dnes slavil 49. narozeniny). Nezkušenost však na nich nebyla vůbec znát. Jestliže Bayer vstupoval do zápasu z osmé příčky, na hřišti připomínal spíše tým, který byl po 21 kolech třetí.

Hlavně ostrostřelec Chicharito byl v úvodu hodně vidět a mohl také otevírat skóre, jeho hlavička se ale mezi tři tyče těsně nevešla. Neuspěl ani Ömer Toprak. Fanoušci domácích však přece jen nemuseli čekat dlouho: krátce po uplynutí úvodní čtvrthodiny se dopředu probil mladíček Julien Brandt, jehož střílený pas se odrazil od nešťastného Ekdala přímo do sítě.

Po změně stran hráli hosté přece jen lépe a dokonce se málem dočkali i vyrovnání; efektní patička Aarona Hunta poslala míč do cesty Rudněvsovi, lotyšský útočník ale ztroskotal na vynikajícím zákroku domácí stálie Bernda Lena. Rudněvsovi se nevydařily ani další dva pokusy, poprvé z lobu a podruhé krásným volejem. Leno byl neprůstřelný. Domácí následně ještě přišli o vyloučeného Tina Jedvaje (který dostal krátce po sobě dvě žluté karty za faul a protesty), jejich gólman však čisté konto - a důležité tři body - nakonec udržel.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
Kuba94

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele