26. kolo
12.03.2016 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 3:0

Niku Kovaćovi premiéra v novém klubu vůbec nevyšla. Nový kormidelník Frankfurtu zahájil své působení drtivou porážkou 0:3 na hřišti Gladbachu, o niž se společnými silami postarali Stindl (36'), Raffael (53') a Dahoud (79').

Kovać byl povolán poté, co Eintracht prohrál posledních sedm (!) zápasů v řadě; pokud však fanoušci doufali, že změna trenéra dodá hráčům potřebný impulz, už první minuty je přesvědčily o opaku. Gladbach před vlastním publikem od samého úvodu totálně dominoval a zejména skvělý Lars Stindl týral hostující obranu neúnavným pohybem a skvělou souhrou s Raffaelem. Právě on také zahodil první šanci zápasu, v té další však už byl neomylný - gólman Hradecky nedokázal zkrotit Raffaelův přímý kop a Stindl zamířil z dorážky přesně k tyči.

Frankfurt hraje regulérně o záchranu; aktuálně jej od sestupových příček dělí pouze skóre. Dnes se jasně ukázalo proč. Hosté si proti Hříbatům skutečně ani neškrtli, zatímco svěřenci Andrého Schuberta v poklidu kontrolovali vedení. Jejich druhá branka byla vzhledem k průběhu zápasu zcela zasloužená, i když se zrodila z neobvyklé situace - Hradecky vytvořil obrovskou hrubku, když nahrál míč přímo do rány Raffaelovi. Tomu už stačilo pouze přesně zamířit a z dobrých 40 metrů uklidit míč do odkryté klece.

Jedinou větší šanci hostí zahodil Haris Seferović, který pálil do břevna; veškeré naděje na závěrečný zvrat však nakonec pohřbil Mahmoud Dahoud, který elegantně pronikl do vápna a potřetí propálil nešťastného Hradeckého. Hříbata se tak vrátila do elitní čtyřky, zatímco Eintracht čeká na body už osm zápasů..

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele