Bundesliga - preview 26. kola

11.03.2016, 08:56, aktualizováno 13.03.2016, 08:45
Previews
Borussia Dortmund nakročila do čtvrtfinále Evropské ligy a dnes bude hrát o bundesligové body - na její trávník zavítá Mainz. Leverkusen nevyhrál už ve čtyřech soutěžních zápasech v řadě a tuto sérii hodlá zastavit proti Hamburku...
Bayer Leverkusen - Hamburger SV  (neděle 15:30)
Leverkusen by se stále rád probojoval do příštího ročníku Ligy mistrů. Jeho současná forma možná není ideální, proti Hamburku však budou svěřenci Rogera Schmidta určitě velkými favority..

Podrobnosti připravujeme.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, Toprak, Tah, Wendell - Kramer, Calhanoglu - Bellarabi, Mehmedi - Kießling, Hernandez
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Sakai, Djourou, Cleber, Ostrzolek - Ekdal, Holtby - Müller, Hunt, Ilicevic - Rudnevs
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05  (neděle 17:30)
V Berlíně už mohučští vyhráli; dokážou to i v Dortmundu? Borussia se stále nevzdává šance na titul, pokud však chce vyhrát, nutně potřebuje sbírat body. Proti Mainzu to nebude nic jednoduchého..

Podrobnosti připravujeme.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Ginter, Subotic, Bender, Durm - Sahin - Gündogan, Kagawa - Castro, Reus - Aubameyang
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Balogun, Bell, Bussmann - Baumgartlinger, Latza - Clemens, Malli, Jairo - Cordoba
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.50 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Borussia Mönchengladbach chce využít domácího prostředí k tomu, aby vy tabulce poskočila výše, zpět na pozici zaručující účast v lize mistrů. Eintracht Frankfurt zase potřebuje body, aby opustil barážovou příčku a vyhnul se nepříjemnostem, neboť do konce sezony zbývá už jenom devět kol. Dobře ale ví, že v Borussia-Parku to bude mít nesmírně složité.

Vždyť v tomto ročníku tu zvítězily jen tři týmy - Mohuč, Hamburk (oba v úvodu, ještě za působení Luciena Favreho), a také Borussia Dortmund. V domácí statistice je Gladbach třetí nejlepší v Bundeslize a z posledních tří zápasů v svém stánku nasázel soupeřům úctyhodných deset branek. Není divu, že Orli mají v tomto případě z Hříbat velký respekt.

Ostrý debut na lavičce hesenského klubu čeká Nika Kovaće, jenž v úterý na pozici hlavního kouče nahradil Armina Veha. "Hlavním cílem pro Nika Kovaće zůstává pochopitelně zaručit setrvání v Bundeslize. Jsme přesvědčení o tom, že to zvládne," prohlásil předseda Heribert Bruchhagen na adresu bývalého chorvatského reprezentanta, jenž podepsal kontrakt do června příštího roku. Avšak pouze za předpokladu, že Eintracht zůstane prvoligový.

"S každým hráčem si hodlám osobně pohovořit. Teď je totiž důležité zapracovat na jejich sebevědomí a připomenout jim, že je třeba myslet pozitivně," řekl na úvod svého angažmá. Jestli to platí i pro početnou řádku zraněných (Anderson, Flum, Zambrano, Ignjovski, Gacinović, Stendera, Castaignos, Meier), o tom se na tiskové konferenci nezmiňoval.

I jeho protějšek André Schubert počítá zraněné. Chybět budou Oscar Wendt, Nico Schulz, Álvaro Domínguez, Tony Jantschke a Martin Stranzl. Do hry se tedy mimo jiných s největší pravděpodobností dostanou Martin Hinteregger a na pravou stranu obrany půjde jeden z dvojice Nico Elvedi/Julian Korb. Borussia ale holt zůstává jednoznačným favoritem tohoto klání.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, A. Christensen, Nordtveit, Hinteregger - Dahoud, G. Xhaka - Hazard, F. Johnson - Stindl, Raffael
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Regäsel, Ayhan, Abraham, Oczipka - Russ, Hasebe - Aigner, Fabian, Ben-Hatira - Seferović
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.50 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Hannover to ještě nehodlá zabalit, i když jeho situace není příliš veselá. Nyní se pokusí vyzrát na Köln, proti kterému se severoněmeckého celku v poslední době celkem dařilo. Jenže hrozba sestupu je více než reálná.

A hráčům jako by svazovala nohy, o čemž svědčí čtyři inkasované branky v obou dvou předchozích zápasech. Propast na první nesestupovou pozici teď čítá devět bodů a z té bude patrně mít velký problém se vyškrábat i tak zkušený stratég, jakým je Thomas Schaaf. Domácí prostředí je zkrátka pro Hannover prokleté. V této sezoně tu uhrál jen šest bodů za dvě výhry - proti Werderu Brémy a Ingolstadtu.

Svým spoluhráčům nepomůžou Leon Andreasen, Charlison Benschop, Uffe Bech, ani Felipe. Na místo defenzivního záložníka vedle Salifa Saného si tedy dělá zálusk hned trojice hráčů - Ceyhun Gülselam, André Hoffmann a Manuel Schmiedebach. Iver Fossum a Felix Klaus si dělají zálusk na post levého křídla a vepředu bude mít na starosti střílení gólů po suspendaci se vracející Hugo Almeida.

V táboře Kozlů byl v týdnu důvod k radosti. Ne kvůli dosaženým třicet bodů, nýbrž proto, že Peter Stöger oslavil 9. března jubilejní tisící den jakožto hlavní trenér celku z města nad Rýnem. To se v historii klubu před ním podařilo jenom dvěma koučům - Hennesi Weisweilerovi a Christophu Daumovi.

"Uživám si každý den, který tu můžu pracovat. Pro mě je to pořád výjimečné. Je to velká čest být součástí tak fantastického klubu," řekl Stöger. Zároveň dodal, že navzdory porážce od Schalke se podaří Kölnu udržet v Bundeslize ještě mnoho sezon. Po postupu kroutí mezi elitou druhou a nutno dodat, že záchranářské starosti se zatím týkají jiných.

Stöger má stále zraněného Simona Zollera a vykartovaného Dominika Maroha, za něj by měl ve středu obrany naskočit Mergim Mavraj. Pokud se nestihne dát do pořádku po lehčím svalovém zranění Matthias Lehmann, měl by post defenzivního záložníka patřit Kevinu Vogtovi. Jonas Hector se zase posune na levý kraj obrany a před ním se bude pohybovat Filip Mladenović. Uvidíme, jestli tato "rošáda" povede k nějakému bodovému zisku.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Milosevic, C. Schulz, Sorg - Gülselam, S. Sané - Karaman, Kiyotake, Fossum - Hugo Almeida
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Sörensen, Mavraj, Heintz, Hector - M. Lehmann, Gerhardt - Risse, Mladenovic - Bittencourt - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
V březnu 2014 přehrál Hoffenheim doma Wolfsburg tenisovým výsledkem 6:2. Něco takového zdá se o dva roky později býti absolutně nereálné. I proto, že chyběly jen dvě trefy a Vlci by loni v říjnu prohru dokonale odčinili.

Co se nepovedlo před pěti měsíci, může se podařit teď. Celek z města automobilky Volkswagen vyhrál oba předchozí bundesligové zápasy, přičemž minulý víkend mu byla soupeřem silná Borussie Mönchengladbach. Pohárové příčky má tedy na dohled a na první pohled to vypadá, že u dna tabulky se trápící soupeř nebude velkou překážkou.

Dieter Hecking však varoval před podceněním. Jeho tým se navíc veze na vítězné vlně poté, co si zajistil místečko mezi osmi nejlepšími v Lize mistrů. Belgický Gent těsně prohrál i druhý vzájemný zápas, přičemž o jedinou trefu se postaral André Schürrle. Ten si v poslední době začal v ofenzivě náramně rozumět s Julianem Draxlerem a Maxem Krusem.

"Hrát spolu nás prostě hrozně baví. Skvěle si na hřišti rozumíme, a přitom cítíme, že je pořád ještě co zlepšovat," řekl německý mistr světa z Brazílie, jehož v týdnu pochválil i sám trenér, kterého tedy nemusí ani příliš trápit zranění Base Dosta. To absence Nalda by v obranné řadě mohla být znatelnější, nicméně Hoffenheim patrně - při vší úctě - nebude tím soupeřem, který by měl tohle tvrzení pořádně prověřit.

Zvláště když budou chybět Kai Herdling, Kim Jin-Su, Pirmin Schwegler, Tobias Strobl a Kevin Volland. Kvůli kartám jsou mimo hru Eugen Polanski a Sebastian Rudy. Záložní řada jest poměrně snadno prostupná, což by mohlo TSG na konci sezony teprve mrzet. Pod Julianem Nagelsmannem se Pavel Kadeřábek a spol. sice zvedli, ale proti Wolfsburgu bude zřejmě stačit na body pouze prvotřídní výkon. Jsou takového při současném složení vůbec schopní?
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Schär, Süle, Bicakcic - Kadeřábek, Ochs - Schwegler - Nad. Amiri - Hamad - Uth, Kramarić
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Träsch, Knoche, Dante, R. Rodriguez - Luiz Gustavo - Guilavogui, Arnold - Draxler - Schürrle, M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.75 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Ingolstadt 04 - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Vítězná série Stuttgartu ze závěru první poloviny sezony, vypadá to, v té druhé hezky zase odezněla. Výhra 5:1 nad Hoffenheimem je sice fajn, ale není příliš směrodatná.

Přeci jen v německé nejvyšší soutěži jsou pouze tři celkem, které inkasovaly více branek než TSG. Této statistice přitom - možná trochu paradoxně - vévodí právě VfB Stuttgart, za jehož brankářem se balon ocitnul už bez jedné trefy padesátkrát! Ovšem pozor, protože ofenzivní hráči se pěkně rozstříleli. Daniel Didavi je dokonce už na deseti brankách.

I když v minulém zápase střídal, bylo to spíše proto, aby si vychutnal ovace diváků. Proti Ingolstadtu totiž bude připraven nastoupit. Na rozdíl od Daniela Ginczeka, Federica Barby, Martina Harnika, Arianita Feratiho ... a nad startem Christiana Gentnera stále visí otazník. Florian Klein je však připraven za něj zaskočit.

Ingolstadt předvádí ve své premiérové sezoně mezi elitou dobré výkony. Jenom střílení gólů zdá se pro skvadru Ralpha Hasenhüttla býti úkolem pořádně obtížným. Nejlepším střelcem je šestigólový Moritz Hartmann, přičemž nelze neupozornit na fakt, že hned pětkrát střílel ze značky pokutového kopu. Naposledy o minulém víkendu v duelu s Frankfurtem (1:1).

Z jeho spoluhráčů do hry nezasáhnou Tobias Levels, Danilo Soares, Alfredo Morales, vykartovaný Pascal Gross a citelnou ztrátou by mohla být absence brankáře Ramazana Özcana, protože náhradník Örjan Nyland jeho kvalit rozhodně nedosahuje. Die Schanzer budou s největší pravděpodobností zase zlobit především ze standardních situací, které mají velmi dobře nacvičené.
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Özcan - da Costa, M. Matip, B. Hübner, Ro. Bauer - Roger - Cohen, Christiansen - Mo. Hartmann, Lezcano, Leckie
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tytoń - Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Insua - Serey Dié - Rupp, Didavi, Gentner, Kostic - Ti. Werner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.40 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SV Darmstadt - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Darmstadt a Augsburg zatím nasbíraly stejný počet bodů. Na barážovou pozici mají náskok pouze dva. Stadion am Böllenfalltor tedy zřejmě uvidí zápas, ve kterém nikdo nikomu nic nedaruje.

Augsburg se zdá být v poslední době v o něco lepší formě. Ačkoliv gól inkasovaný v závěrečné desetiminutovce jej stál alespoň bod proti Hoffenheimu. Před týdnem zase díky hattricku Koo Ja-Cheola vedl už 3:0, nicméně Bayer Leverkusen nakonec dokázal vyrovnat. Přesto má družina Markuse Weinzierla všechno ve svých rukou.

"Ty poslední minuty pro nás byly úplně katastrofické. V defenzivě jsme propadli. Máme tedy jenom bod a to je velká škoda. Zaznamenal jsem tři góly a tím spíše jsem chtěl dnes vyhrát. Vítězství týmu jsou totiž důležitější než moje góly," nechal se slyšet jihokorejský fotbalista. V pozápasových rozhovorech mu dali zapravdu jak kapitán Paul Verhaegh, tak právě trenér Weinzierl.

Ten nemůže proti Darmstadtu nasadit Jan-Ingwera Callsen-Brackera, Markuse Feulnera, Piotra Trochowskiho, a také Jana Morávka. Kvůli kartám stojí Jeffrey Gouweleeuw, takže do středu obrany si stoupne Koo Ja-Cheolův krajan Hong Jeong-Ho. Raúl Bobadilla to na koučův příkaz znovu zkusí více zprava, zatímco na hrotu útoku by se měl potulovat Alfred Finnbogason.

Darmstadt v tomto roce pokaždé padnul se soupeři z horní poloviny tabulky, zatímco s těmi z té dolní si dokázal poradit. V minulém kole dokonce tým Dirka Schustera uhrál bezbrankovou remízu s Mohučí, která bojuje o poháry. V prvním vzájemném střetnutí v říjnu dokonce dokázal Augsburg porazit, takže se dá očekávat z obou stran bojovné utkání.

Utkání, do něhož na domácí straně nezasáhnou Júnior Diaz, Dominik Stroh-Engel, Jan Rosenthal a patrně i György Garics, který by měl být nahrazen Florianem Jungwirthem, kdežto za Rosenthala naskočí Mario Vrancić. O místo levého křídla se poperou (doufejme, že jej obrazně řečeno) Tobias Kempe s Konstantinem Rauschem. Pokud Darmstadt nebude tak lacině ztrácet míče, mohl by bodovat.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Jungwirth, Sulu, Rajkovic, Caldirola - Gondorf, Niemeyer - Heller, Rausch - Vrancic - Wagner
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Hong, Klavan, Max - Baier - Kohr - Bobadilla, Koo, Caiuby - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.10 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - Werder Brémy  (sobota 18:30)
Nezvyklou úlohu má před sebou Bayern. Mnichovský klub na ligové vítězství čeká už dvě kola v řadě a nyní se tak prohýbá pod tíhou očekávání. Na druhou stranu, v minulém kole zároveň s ním ve šlágru ztratila také dotahující Borussia Dortmund, a zrovna Werder je v Allianz Areně poslední dobou úplně marný. Čtyři výjezdy = 21 inkasovaných branek, čtyři vstřelené, a nula bodů...

Ačkoliv domácí jsou samozřejmě obrovským favoritem, Pep Guardiola se má na pozoru, a to zejména před Claudiem Pizarrem. Peruánský veterán nastřílel v roce 2016 už devět ligových gólů, více než kdokoliv jiný - Robert Lewandowski jich má na kontě osm. Jeho návrat do Allianz Areny tak bude mít pořádné grády. "Claudio je pro každý klub obrovskou hrozbou. Ve vápně je absolutní zvíře. Je úžasný," nešetřil chválou katalánský kouč, který jej vedl dva roky.

Guardiola dokonce prohlásil, že za celou svoji kariéru neměl tu čest pracovat s lepším hroťákem. Je tedy zřejmé, že domácí obrana si bude dávat velký pozor. Mnichovští si nesmí dovolit další zaváhání jako před čtrnácti dny, kdy doma podlehli Mainzu; FSV tehdy skvěle využilo rychlé brejky, o což se dnes bude snažit i Werder. Boj o titul je stále otevřený a další ztráty by Bayern mohly přijít hodně draho.

Dnešní zápas bude také sloužit jako generálka na odvetu osmifinále Ligy mistrů s Juventusem, která Bayern čeká ve středu. "Musíme se postarat, abychom neinkasovali z protiútoků. Je prakticky nemožné jim zabránit, pokud ale máme míč, máme zápas pod kontrolou," nastínil Guardiola svoji taktiku. "Musíme vědět, co dělat, když ztratíme balon. To platí dnes i proti Juventusu." Následně ex-barcelonský stratég dodal, že Brémy bere hodně vážně - prý mají nejlepší formu v celé sezoně.

Hostům budou nicméně chybět kapitán Clemens Fritz a specialista na přímé kopy Zlatko Junuzović. Oba se minulý týden schválně vykartovali, za což jim německá fotbalová asociace v pátek udělila pokuty. Ani tento fakt ale Guardiolu nerozhodí. "Když jsme hráli s Darmstadtem, chybělo jim pět hráčů, a všichni jsme viděli, jaká to byla dřina," podotkl. "Očekávám, že dnes se proti nám postaví skvělý soupeř."
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Kimmich, Alaba, Juan Bernat - Xabi Alonso - Robben, T. Müller, Thiago, F. Ribery - Lewandowski
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, S. Garcia - Grillitsch - Öztunali, S. Yatabaré, Veljkovic, Kleinheisler - Ujah
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.10 - 9.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Schalke 04  (pátek 20:30)
Hertha hostí na Olympiastadion v Berlíně Schalke a celému duelu přidává na pikantnosti fakt, že je v sázce samotné třetí místo. Oba celky, které se v páteční předehrávce střetnou, totiž dělí jen jeden bod!

Herthu čeká náročný úkol, protože se chce postavit svému prokletí. Schalke je jedním z těch nejméně oblíbených soupeřů, proti kterým berlínský celek stojí. A to především proto, že již dlouho Hertha neodcházela ze vzájemného duelu coby vítěz. Půl hodiny po osmé večerní se rozehraje napínavý duel mezi třetím a čtvrtým týmem nejvyšší německé ligy a oba celky budou doufat ve tři body.

Hostující trenér Andre Breitenreiter sice odmítá řeči o rozhodujícím klání, ale atmosféra v Berlíně i táboře hostí jasně ukazuje, že o nic menšího tu nepůjde. Sám trenér uznává: "Máme před sebou stále ještě mnoho zápasů a prakticky každý víkend se tabulka ligy mění. Nesmíme ale usnout na vavřínech jen proto, že se nám třeba teď daří. Situace na čele je otevřená a mezi týmy nejsou zas tak velké rozdíly."

"Hertha produkuje skvělý fotbal, který má dobré výsledky. Nezapomeňme, že doma prohrála jen jedno jediné utkání za dosavadní průběh ligy. Průměrně dostává jen jednu branku na zápas, což je dobrá bilance. Chceme útočit, být flexibilní a hrát stylem, který nám sedí. Máme sice s Herthou dobré statistiky, ale tohle je fotbal a v něm se může všechno krátce změnit. Pokud do toho nedáme vše, nevyhrajeme," dodává trenér Breitenreiter.

Tvrzení o tom, že se Schalke proti Hertě daří, není nijak nadnesené. Poslední výhra Herthy je totiž datována do září roku 2006, tedy téměř deset let zpátky. Ve Veltins Areně se naposledy radovalo domácí Schalke, které ale musel zachraňovat Max Meyer až ve druhé minutě nastavení. Navíc v tomto utkání hrála Hertha prakticky celou dobu v oslabení, protože už v 18. minutě byl vyloučen útočník Vedad Ibišević.

Po sérii pěti soutěžních utkání bez výhry se Schalke vzpamatovalo začátkem března, kdy porazilo Hamburk. Na dobrý výkon navázalo také v minulém kole, v němž jelo do Kölnu. Tamní FC nakonec porazilo jasně 3:1 a připsalo si cenné tři body. I díky nim je aktuálně na 4. místě a na svého konkurenta ztrácí jen bod. Musí se ale ohlížet také za sebe, protože Mainz ztrácí také bod.

Ani jeden z týmů nenastoupí v plné síle. Domácí Hertě budou chybět Allagui, Schieber a Kraft. Marodka hostí je ještě plnější, protože se na ní nacházejí Nastasić, Höger, Höwedes, Uchida, Goretzka a také Choupo-Moting. Hertha si chce doma před vlastními fanoušky spravit reputaci, protože v minulém kole selhala na půdě Hamburku. Proti SV se jí nedařilo a díky dvěma brankám Nicolaie Müllera prohrála 2:0.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarík, Stark, Brooks, Plattenhardt - Skjelbred, Lustenberger - Weiser, Darida, Kalou - Ibišević
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Junior Caicara, J. Matip, Neustädter, Aogo - Geis, Höjbjerg - Schöpf, M. Meyer, Belhanda - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.25 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov25203259:1363
2.Borussia Dortmund25184359:2558
3.Hertha BSC25126733:2642
4.Schalke 0425125837:3241
5.1. FSV Mainz 0525124934:3040
6.Borussia Mönchengladbach251231050:4239
7.VfL Wolfsburg25107838:3237
8.Bayer Leverkusen25106936:3336
9.FC Ingolstadt 042588919:2632
10.Hamburger SV25871030:3431
11.VfB Stuttgart25941240:4931
12.1. FC Köln2579926:3330
13.Werder Brémy25761235:4827
14.FC Augsburg25681130:3826
15.SV Darmstadt25681125:3826
16.Eintracht Frankfurt25591128:4024
17.TSG Hoffenheim25491226:4221
18.Hannover 9625521822:4617
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Hertha BSC - Schalke 04
sobota 15:30Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt
sobota 18:30Bayern Mnichov - Werder Brémy
neděle 15:30Bayer Leverkusen - Hamburger SV
neděle 17:30Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (148)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pěkný preview

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Sankt Pauli

Reagovat
Rudnevs

Inak dokedy cca má byť mimo Garics?

Reagovat
Arne

Velká spokojenost se sestavou... Před půl rokem bych nečekal, že budu slavit, když od začátku nastoupí Haraguchi. Ale jsem rád, i proto, že Mitch je zpátky v obraně a ta pravá strana bude celkově nebezpečnější. Plus Tolga namísto Lustiho, který prostě nemá formu, to se nedá nic dělat.

Mám docela ještě v paměti ty dva Jimmyho góly z podzimu 2006, kdy se Schalke naposledy porazilo... Loni k tomu chyběly asi dvě minuty, letos už je na čase to zlomit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Tolga ma do kedy zmluvu? Nebude ho bavit sediet stale. v Brémách by dostal casu dost.

Reagovat
Rudnevs

No tak brata má v Hamburgu, takže neviem či by šiel do Werderu.

Reagovat
Arne

Už jen na rok, no... Proto jsem rád, že teď dostal čuchnout, protože před tím zraněním, první půl rok pod Luhukayem v BL, byl naprosto famózní. I tak bych se ale nedivil, kdyby ho to táhlo pryč.

Reagovat
Rudnevs

Keď ste postúpili do BL, bol skvelý... Včera tiež. Ale ako vravím vyššie, v lete sa budú diať veľké veci: hráči ako Stocker, Hegeler, Cigerci, Baumjohann, Beerens, Allagui, Van den Bergh, Schieber či Kraft nebudú chcieť sedieť... rovnako tak sa budú kluby biť o Weisera, Daridu, Kaloua a spol. Takže je dosť možné, že Cigerci odíde ale asi nie Werder.

Reagovat
smazaný uživatel

Lusti nehraje kvůli výkonům?

Reagovat
Arne

Jop.

Reagovat
Rudnevs

Tak za ten čas sa toho dosť zmenilo. Napríklad pred takými dvoma rokmi by pre mňa nebolo prekvapenie keby Allagui alebo Schieber boli v zostave...teraz už je Hertha inde, ale pokiaľ v lete niekto pôjde preč tak neviem... buď pôjdu hráči zo základu ( Plattenhardt, Kalou, Darida, Haraguchi, Brooks... ) alebo pôjdu kvalitné náhrady ( Hegeler, Stocker, Baumjohann, Beerens, Pekarík, Allagui, Ronny, Kraft... ). Veľmi by som sa čudoval keby ostatné kluby hráčov Herthy odignorovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Kam by podle tebe takový Darida mohl zamířit? V rámci Bundesligy, nebo nějaký zahraničí? Zase na druhou stranu bude nejspíš hrát Hertha LM, tak by mohl vyčkat. PL by mu mohla sedět.

Reagovat
db18

Daridu chce Real

Reagovat
Rudnevs

Vraj ho chce Real Madrid... Hoci sa o tom ozaj hovorí, ale to je hlúposť. Možno Liverpool, tam si Klopp bude chcieť nakúpiť polku BL. Možno Bayern, Dortmund, prípadne Schalke...alebo za prachmi ---> RB.

Reagovat
smazaný uživatel

Tím RB by to teda zabil, ale peníze mají, což v současnosti bohužel to nejpodstatnější. Nevěřím ale tomu, že hned první sezónu udělají poháru, oni se můžou klidně 2-3 sezóny hledat, než udělají nějaký výsledek, takže tam by mohl solidně zapadnout. Uvidíme.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Pizarro zítra ani nepřicestuje

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

To Schalke je dnes marný.. ..zrovna když dám, že daj aspoň gól

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

musí přijít třetí gol, jinak to budou nervy až do konce

Reagovat
smazaný uživatel

Uplně klidný vítězství ..nakonec může být Schalke hooodně rádo za výsledek 2:0.

Reagovat
Arne

Oni taky měli poměrně dost šancí na to, aby dva kousky dali... I když my víc, ale z toho většina do otevřený obrany.

Reagovat
HunterRomario

Brémy se dostaly s Herthou, Bayernem a Dortmundem do semifinále poháru. Mají tak šanci hrát Evropskou ligu, i když by v semifinále už vypadly? Když všichni tři asi půjdou do Ligy mistrů, případně přinejhorším EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie. Pôjde 7. v tabuľke. Ale cítim to na to finále.

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa finále bude Bayern - BVB ( kde bohužiaľ asi vyhrá Bayern... )

Reagovat
HunterRomario

Podle jakého klíče je to takhle? Jedno místo přeci je vyhrazeno v EL pro nejlepší tým v poháru, a pokud ten bude hrát umístěním v lize LM, tak by to mělo připadnout dalšímu týmu z poháru,nebo ne?

Reagovat
Rudnevs

Jedno miesto je pre najlepší tím Pokalu, lenže ak je už v LM ( potiaľ to máš dobre ), tak to miesto pripadá 7. klubu v lige.

Reagovat
Arne

Tohle se týká jen finalisty... V situaci, kdy on je stejně jako vítěz kvalifikován do Evropy, jde do předkola EL sedmý tým.

Reagovat
smazaný uživatel

WTF!?

Daridu prý sleduje Real Madrid

K největšímu přestupu českého fotbalisty za hodně dlouhou dobu by se teoreticky mohlo schylovat v Berlíně. Záložník Vladimír Darida je důležitou součástí aktuálně třetího celku německé Bundesligy a oporu Herthy tak dle informací Sport1 sledují dokonce zástupci věhlasného Realu Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si to všiml až po odesální, tak snad mě zase dest lidí vevyhejtuje, že to tu posílá každej...

Reagovat
db18

Už od včera to tu posílá každý.

Reagovat
smazaný uživatel

Daridu prý sleduje Real Madrid

K největšímu přestupu českého fotbalisty za hodně dlouhou dobu by se teoreticky mohlo schylovat v Berlíně. Záložník Vladimír Darida je důležitou součástí aktuálně třetího celku německé Bundesligy a oporu Herthy tak dle informací Sport1 sledují dokonce zástupci věhlasného Realu Madrid.

To jsou vtípky takhle po ránu...

Reagovat
Jan Horáček

Kdyby to náhodou vtípek nebyl, Daridovi se tuto sezónu dál dařilo a Real by opravdu měl zájem, tak by tam podle mě neměl chodit. Ať je rád, že se mu daří v Herthě, má šanci zakopat si poháry a kdo ví, jak velká by byla šance se v Realu prosadit do sestavy.

Reagovat
Rudnevs

Aj keby Darida odišiel, Hertha už má náhradu v kádri ( Stocker, Baumjohann, Ronny ) .

Reagovat
db18

Ronny

Reagovat
Rudnevs

Ronny je hlúposť. Baumjohannovi tiež končí zmluva... Takže niekto by musel prísť. Napríklad Holtby z HSV ( som výrazne proti ) alebo Kuzmanovič či Ivanschitz ( to by sa mi nesmierne páčilo s tým Ivanschitzom )

Reagovat
Rudnevs

+ Koo z Augsburgu by bol dobrá náhrada.

Reagovat
stas87

Ty toho Ivanschitza ponukas ako otroka.

Reagovat
Rudnevs

Mám ho rád, v poslednej dobe som si ho neskutočne obľúbil... Bol by som fakt veľmi rád keby sa vrátil do BL...

Reagovat
pepinho2

Kadeř skvělej výkon

Reagovat
smazaný uživatel

VfB to je návrat do zápasu, natřete to těm zmrdům!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
stas87

Zmrdi hrali proti FCA.

Reagovat
Rudnevs

FCA sú viac zmdri ako Darmstadt

Reagovat
stas87

Tak a toto mas podlozene cim?

Reagovat
Rudnevs

Ničím, je to proste môj dojem ničím nepodložený.

Reagovat
smazaný uživatel

Zmrdi jsou oba Stadty, kéž by spadli do druhé ligy oba.

Reagovat
Rudnevs

Stačilo by, keby spadol Ingolstadt.

Reagovat
Rudnevs

Od Frankfurtu som čakal viac.... Augsburg prehráva Tak neprehráva...

Reagovat
blackhawk88

Gotze dnes v zaklade, Lewa na lavicke a Robben nie je ani nominovany..je zraneny ? nepostrehol som to...

Reagovat
Rudnevs

Netuším...

Reagovat
db18

Ještě, že Wiedwald pouští každou druhou střelu do sítě...

Reagovat
stas87

Kto je prvý v tej statistike,kde tim neudrží ciste konto? My teraz máme asi 28 zapasov.

Reagovat
db18

Vůbec netuším, ale nedivil bych se, kdybyste to byli vy

Reagovat
db18

...tak skoro 5 ze 13...

...a 24% držení míče

Reagovat
db18

...asi zranění, protože 4 hodiny zpátky ještě dávali Arjenovu bilanci proti Brémám: 6 zápasů, 6 gólů a 6 výher s otázkou, jestli svou sérii ještě vylepší...

Reagovat
smazaný uživatel

Na Maria v základě se těším doufám, že něco předvede.

Reagovat
Rudnevs

Inak za Darmstadt dal gól konečne niekto iný ako Sulu a Wagner po dlhej dobe.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že nehraje Pizzarinha, moh by tam vstřelit hetriček.

Reagovat
stas87

Mohli by sme vystrelit na branku,Neuer si uz s nami pripisal spiel bez zásahu.Miloš snad zvladne debut so ctou.

Reagovat
smazaný uživatel

Gol.

Reagovat
smazaný uživatel

King Měl hrát i proti BVB...

Reagovat
db18

Jenže on pak nesmí hrát Robben

Reagovat
stas87

Teraz mal Gebre skrckovi vrátit tu komediu.

Reagovat
Pipo123

Čo poviete dnes Bayer - Hamburg obaja gól ? je tam 1,8 kurz, Bayeru sa vracia Tah aj Toprak ?

Reagovat
Rudnevs

Hmm som zvedavý čo dnes HSV... Za normálnych okolností jednoznačná výhra pre Bayer, ale teraz sú trocha bez formy a majú kopu zranených hráčov.

Za mňa by zostava bola: Adler - Ostrzolek, Djourou, Spahič, Sakai - Ekdal ( Kačar ) - Drmič, Holtby, Hunt, Müller - Rudnevs

Inak Leverkusen znovu zmenil Torhymne... Už druhý raz túto sezónu. Opäť k horšiemu, mali ostať pri Status Quo alebo pri Scooteri.

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen změnou Torhymne definitivně opouští boj o pohárové příčky

Reagovat
Rudnevs

Ako píše Pipo123, Leverkusenu sa vracajú Tah a Toprak, takže proti HSV to už bude o niečom inom a tá nová torhymna je hrozná.

Reagovat
Rudnevs

Tak si ponechali Status Quo ako počujem

Reagovat
Rudnevs

By ma zaujímalo, že ktorú Torhymnu budú teraz používať ( Status quo, Insomnia alebo tú čo mali proti H96 )

Reagovat
Rudnevs

14:55 Nordtveit potvrdil odchod z Gladbachu

Borussia Mönchengladbach po konci letošní sezóny přijde o Håvarda Nordtveita. Norský defenzivní univerzál potvrdil, že neprodlouží končící smlouvu a z Dolního Porýní odejde. "Na konci sezóny opustím Borussii," potvrdil Nordtveit, jenž podle všeho zamíří do Premier League, pro deník Bild. (transfermarkt.de)

Ak odišiel kvôli West Hamu tak ide do horšieho... Tipujem že v BL nezostane, fakt nechápem prečo ide do PL, už tam bol a nepresadil sa. BL a Gladbach prídu o skvelého hráča, navyše zdarma. Náhrada bude asi trvalé vykúpenie Hintereggera ( čo je viac stopér, ako DM ) navyše sa ešte nekúpila náhrada za Kramera ( Stindl hrá viac vpredu )... Navyše sa kupuje Christensen čo je ďalších 12 mega, Hinteregger - 8 mega...

2.BL: Teraz super že Freiburg vyhráva nad FSV ( Nils dal gól ), aj Niederlechner sa super rozstrieľal. Škoda že RB vyhráva - prvý gól Möldersa vyzeral nádejne, TSV sa nám pekne zdvíha. Fortuna sa musí zachrániť ( tam som čakal oveľa lepšiu sezónu ), Paderborn nech si spadne, akurát by si lepšie kluby mohli získať Lakiča, Stoppelkampa alebo Bakalorza. Sankt Pauli už nepostúpi, na Norimberg strácajú strašne moc, už je jasné kto postúpi, akurát ešte sa bude rozhodovať v akom poradí...

Reagovat
stas87

Tak to ani omylom nejde do horsieho. Bol tam ako mladik a nepresadil sa a takych hracov uz bolo.Keita sa nechytil v Barcelone a ako dobre hra v Rime.Hiteregger ma teda nepresvedcil,necudoval by som sa,ak by sa neuplatnila opcia a Eberl si nasiel lacnejsiu nahradu.

Reagovat
Rudnevs

Gladbach > West Ham... A čo sa týka tej lacnejšej náhrady, tak do úvahy pripadá jedine Neustädter ( v lete bude zdarma ) alebo sa hovorilo o Taulantovi Xhakovi ( tam by si finančne moc nepolepšili )...

Reagovat
stas87

Preco by mal byt West Ham lepsi tim?Nemam rad porovnavania timov ale WHU ma tiez svojho Raffaela v Payetovi.V branke teda ma vyhodu Gladbach. Nechajme toho,k nicomu to nepovedie.Ten Xhaka je rovnaky post ako Granit?

Reagovat
db18

Ne, je to levý bek...

Reagovat
db18

*pravý

Ale koukám, že letos nastupuje i na DM, ale taky jen střídavě

Reagovat
Rudnevs

S tým porovnávaním súhlasím, ja len nechápem Nordtveidta že ide z tímu kde sa presadil, fanúšikovia ho majú radi, je hviezda ligy a nehovoriac o tom že je kapitán do tímu, kde nemusí mať nič isté a ani si nejako výrazne nepolepší po platovej stránke.

U Hintereggera asi zaváži to že on nie je DM, čo sa týka Xhaky ( Taulanta ) tak tam som nevedel, pokiaľ to db18 nenapísal. Tam to vyzerá, že asi sa vráti Neustädter ( aj keď ten je horší ako Håvard )

-------------------------------------------------------

Müller bude chýbať v dôležitom záchranárskom súboji proti Hoffe.

Reagovat
stas87

Zivot v Londyne,väcsie peniaze,lepsia liga..a toto dneska rozhoduje.Bude mat dost neistu poziciu a z tohto pohladu si uskodi ale to ho trapit nebude.

Reagovat
db18

...v takové situaci byl i pod Favrem a teď zas často hraje na stoperu, tak se mu ani moc nedivím, ale je to škoda.

Reagovat
Rudnevs

Ja by som ale ma jeho mieste ostal v BL...

Reagovat
Rudnevs

Ekdal Sprostý gól

Inak toto kolo majú St. Pauli a HSV podobný osud - narazili na tím, ktorý je v poslednej dobe bez formy, ale práve toto kolo sa Bayer, či Paderborm zdvihli.

Dúfam vo vyrovnanie...NurDerHsv

Reagovat
stas87

Müller je dobry zmrd,strasne nesympaticke hovädo.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Kurz letí z Fortuny.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem v tom hledal nějakou informaci pro sázející

Reagovat
Rudnevs

Som si ani neuvedomil

Reagovat
smazaný uživatel

Bürki, Mkhitaryan, Reus, Hummels, Aubameyang, Sahin, Kagawa, Sokratis, Castro, Schmelzer, Durm

Sokratis

Reagovat
Rudnevs

Ginter??????

Reagovat
vaala

zdá se mi že Ginter a Subotic jsou pod TT trošku "out"..

Reagovat
vaala

tak to vypadá, že Subotic se jen tak zpátky do sestavy nevrátí. jsem docela zvědav, jestli se spokojí se svou rolí a nebo půjde pryč..

Reagovat
Rudnevs

Pritom Ginter hral skvelo...

Reagovat
vaala

Taky to nechápu, ale prostě mu nějak nepadl do oka a připadá mi, že s ním vůbec nepočítá. Ginter sice není žádný technik, ale stejně když nastoupil, tak hrál skvěle..

Reagovat
Rudnevs

Na ME ísť musí...a v lete by mohol do Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná, jsem zvědav, jak to bude fungovat v tom středu hřiště Sahin - Castro

Reagovat
vaala

A já jsem zase zvědav na Kagawu, dlouho jsem ho neviděl hrát od začátku.

Reagovat
smazaný uživatel

On je na něj Tuchel dost najebanej, mi přijde. Kolikrát nebyl ani v kádru. Tak jsem zvědav, co předvede

Reagovat
vaala

Přitom nechápu proč. On je technickej, s balonem to umí a docela se mu i dařilo herně.

Reagovat
Rudnevs

Mám taký pocit že dokým zostava vyzerala takto: Bürki - Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Weigl, Gündogan - Reus, Mkhitaryan, Kagawa - Aubameyang tak bolo všetko super, lenže potom Tuhel začal exprerimentovať...

Reagovat
vaala

Ani ne tak experimentovat, ale uzdravili se Durm, Sahin a Piczeck a celý to prostě překopal..

Reagovat
Rudnevs

Tak to je síce pekné, že sa uzdravili ale načo meniť niečo čo funguje.

Reagovat
Rudnevs

Rudneeevs To bola krásna strela. Taká škoda... ale oveľa lepšia hra ako keď je na hrote Lasogga.

Reagovat
Rudnevs

Rudnevsovi sa bude o Lenovi snívať. To snáď nie je pravda

Reagovat
Rudnevs

Jedvaj je hovado Zdržuje, rozhodca mu dá červenú a on sa ďalšiu minútu háda.

NURDERHSV!!!!

Reagovat
andrew96

Kurňa, dneska se to kryje s hokejem.

Reagovat
Rudnevs

Jedvaj je hovado Zdržuje, rozhodca mu dá červenú a on sa ďalšiu minútu háda.

NURDERHSV!!!!

Reagovat
Rudnevs

Omylom som to poslal 2 krát .

Reagovat
vaala

Gonzalo Castro

Reagovat
smazaný uživatel

Gonzo nádherně..poprvé za zápas někdo přešel přes 2 řady v soupeřově záloze a ihned došlo k přečíslení. Následně to ještě moc krásně přihrál a a Marco se v takových nemýlí moc často

Reagovat
smazaný uživatel

Taková tragédie... Ale ultras bvb předvedli krásně gesto

Reagovat
smazaný uživatel

Taková tragédie... Ale ultras bvb předvedli krásně gesto

Reagovat
vaala

by mě zajímalo jestli to hráči na hřišti vědí..

Reagovat
Kily

podle jejich tváří po závěrečném hvizdu minimálně tušili

Reagovat
Rudnevs

Asi sa to dozvedeli až po zápase, ale niečo tušili už počas zápasu ( nejaké výkriky z tribúny atď )

Reagovat
Kily

v Dortmundu je nějaký protest fanoušků? Teď se po gólu tedy radovali, ale jinak tam je ticho jako v hrobě

Reagovat
Kily

aha, tak už vidím

Reagovat
andrew96

Co se děje? Já se nedívu.

Reagovat
Kily

na tribuně měl někdo zdravotní problémy a bylo nutné ošetření

Reagovat
Kily

a nezůstalo jen u toho

Reagovat
smazaný uživatel

Der Sport rückt in den Hintergrund. Der BVB meldet inzwischen, dass ein Zuschauer im Stadion an einem Herzinfarkt gestorben ist. Ein zweiter Zuschauer sei auf dem Weg ins Krankenhaus verstorben.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ošetrenie by asi neznamenalo také ticho...nepozeral som 2.polčas od začiatku, ale hneď ako som prepol mi bolo to ticho čudné a vedel som, že sa niečo stalo alebo je nejaký protest.

Reagovat
Kily

já to hledal na Kickeru, nejdřív jsem našel tohle a až o chvíli později si všiml dalšího příspěvku na tohle téma

Reagovat
Rudnevs

Ja som si nevšimol, že je ticho, potom som sa kukol na ef, že čí sa nerozbehla nejaká diskusia a vidím príspevok od LM.

Reagovat
smazaný uživatel

o čo ide?

Reagovat
Rudnevs

Kuknite do zostrihu...

Reagovat
vaala

kde bych ho našel?

Reagovat
smazaný uživatel

Mal na mysli asi článok Souhrn kola a diskusiu pod ním

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Ozivovali 2 fanoušky..udajne i už prý zahynuli.... südtribüne už proto zabalila vlajky a zmlkli

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej jak jako 2 fanoušky? co se stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Prej infarkty...tyvole, to dva lidi na jednom utkání dostanou infarkt??

Reagovat
Kily

infarkt, první prý zemřel hned na tribuně, druhý údajně při převozu do nemocnice

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Som zvedavý že keby Schmelzer trafil prázdnu bránu, či by sa spustila Torhymne.

Reagovat
smazaný uživatel

Po góle Kagawu neišla

Reagovat
Rudnevs

Jaj, ani som si nevšimol...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Tak ticho skončilo - YNWA. Nechápem prečo sa zrovna teraz rozospievali?

Reagovat
andrew96

Že by kvůli významu té písně?

Reagovat
Rudnevs

Tiež na to napadlo, ale myslel som že ticho dodržia.

Reagovat
stas87

Oni to spievaju okolo tej 85-88.minuty pravidelne,nie?Jasne,je to tragedia,ze zomreli dvaja ludia ale ja nevidim nic zle na tom,ze si zaspievaju klubovu hymnu na konci zapasu.

Reagovat
Rudnevs

Nevedel som že to spievajú pravidelne.

Reagovat
smazaný uživatel

Práveže myslím, že to dnes spievali práve kvôli tej smrti.....presne vo význame YNWA.....inak sa to nespieva v závere, aspoň som to nezachytil doteraz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Tiež ma to napadlo, kvôli tomu textu, že to je niečo na podporu mŕtvemu fanúšikovi.

--------------------------------------------------------------

Btw: Som moc rád že si sa vrátil na ef ( v poslednej dobe si tu prispieval len sporadicky, čo bola veľká škoda a dalo sa s tebou dobre porozprávať o BL a 2. BL ...)

Reagovat
Centrofixka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele