26. kolo
12.03.2016 15:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

SV Darmstadt - FC Augsburg 2:2

Tak dalo se to čekat, že si Darmstadt s Augsburgem body rozdělí. Že ale remízu zajistí proměněnou penaltou v poslední minutě zrovna Alfred Finnbogason, to bylo docela překvapení.

Na první gól se čekalo jenom do 12. minuty. Florian Jungwirth si udělal prostor, vystřelil a Marwin Hitz vyrážel pouze k Mariovi Vrančićovi, který před sebou měl naprosto jednoduchoučkou úlohu - 1:0. Po půl hodině hry to z dálky dvakrát zkoušel Dominik Kohr, ale v obou případech minul. Pak nějakých patnáct metrů od brány napřáhnul Tobias Kempe, načež se musel s parádním zákrokem vytasit gólman Hitz.

Stav se změnil až pět minut před pauzou. Kempe tentokrát centroval od rohového praporku a míč hlavou uklízel do sítě Sandro Wagner, pro něhož to byl jubilejní desátý zásah v této sezoně - 2:0. Do šaten šly tedy die Lilien s dvoubrankovým náskokem, který se však ukázal býti nedostačujícím. Augsburgští to nechtěli zabalit a prakticky už od úvodu druhé půle zlobili.

Caiubyho větší příležitost ale těsně před uplynutím hodiny hry Christian Mathenia kryl. Jenže potom už inkasoval. Markus Feulner napřáhnul zpoza pokutového území a balon po spolupráci s vnitřní tyčí zapadnul do brány - 2:1. Nutno dodat, že v tomto případě mohl Mathenia určitě zasáhnout lépe. A hosté pokračovali ve stékání jeho brány.

Blízko, blizoučko měl ke gólu čtvrt hodiny před koncem Caiuby, a jen minutku po něm vypálil dělovku Finnbogason. Taky neúspěšně. Teprve až v poslední minutě řádné hrací doby se děly věci. Padly tři žluté karty, jimž předcházel faul Sandra Siriga na Koo Ja-Cheola, třígólového hrdinu minulého zápasu Augsburgu s Bayerem Leverkusen.

Finnbogason si věřil, a tak nelenil a položil míč na značku pokutového kopu. Gólman si vybral druhou stranu, takže se sedmadvacetiletý útočník mohl radovat ze své druhé branky v sezoně - 2:2. Jak die Fuggerstädter, tak die Lilien doposud nashromáždili stejný počet bodů a v tabulce okupují třináctou a čtrnáctou příčku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele