Bundesliga - souhrn 11. kola

18.11.2016, 22:23, aktualizováno 20.11.2016, 19:22
Komentáře a souhrny
Frankfurt veze tři body z Brém, Hamburk získal bod na hřišti Hoffenheimu. RB Lipsko vyhrálo i v Leverkusenu a je první, jelikož Bayern nepochodil v Dortmundu. Schalke má další tři body, tentokráte uspělo na půdě Wolfsburgu. Mainz přestřílel Freiburg. Köln pozdní brankou ovládl porýnské derby na půdě Borussie Mönchengladbach. Augsburg se rozešel s Herthou bez branek...

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt 1:2

20.11.2016 17:30

Góly: 38. Florian Grillitsch - 52. Alexander Meier, 90. Aymen Barkok

Další hodně smolný zápas sehráli borci Werderu Brémy. Premiérový gól Aymena Barkoka z poslední minuty zapříčinil, že Die Grün-Weißen poosmé v sezoně prohráli a zůstávají na barážové pozici.

V 11. minutě se osmělil Max Kruse, jenže jeho střela rozhodně nepatřila k nejnebezpečnějším. Felix Wiedwald potom vychytal Marco Fabiána a čerstvý reprezentant a zároveň střelec hattricku do sítě San Marina Serge Gnabry, zakončil svoje sólo tentokrát rovněž neúspěšně. Ve 29. minutě přihrál Gacinović Mexikánovi Fabiánovi, ale jeho pokus z jedenácti metrů byl zblokován Milošem Veljkovićem. K dorážce se pak dostal Bastian Oczipka, jenž mířil nad.

Následující desetiminutovka patřila Werderu. Zkoušeli to Gnabry a Kruse, ale radoval se až "ten třetí vzadu", v tomto případě Florian Grillitsch. Niklas Moisander mu poslal z vlastní poloviny parádní balon, načež rakouský záložník zpracoval a halfvolejem pálil milimetrově přesně ke vzdálenější tyči - 1:0.

O poločasové pauze vystřídal Alexander Meier kolegu Szabolcse Husztiho a stačilo mu jenom šest minut, aby rozvlnil síť za zády Felixe Wiedwalda. Kulatý předmět se k němu odrazil s obrovským štěstím, nicméně zakončení pravačkou po zemi bylo od předloňského nejlepšího bundesligového střelce určitě chtěné - 1:1.

Ihned po rozehrávce mohl odpovědět Zlatko Junuzović, jenomže selhal. Pak se ke slovu dostal znovu Meier, ale tentokrát brémskou jedničku nepřekonal. Následně měl dobrou příležitost Branimir Hrgota a v 76. minutě napravil svou předchozí chybku Lukas Hradecky, když vychytal stále obávaného peruánského střelce Claudia Pizarra.

V poslední minutě si udělal mimo šestnáctku prostor Aymen Barkok a bezvadným technickým obstřelem zajistil svému týmu šestou výhru, která Orli posunula na sedmou příčku, avšak pouze o skóre za Herthu, Hoffenheim, Köln a Borussii Dortmund. Právě s ní se Kovaćův tým utká za týden, kdežto na Werder čeká v důležitém souboji poslední Hamburk.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hamburger SV 2:2

20.11.2016 15:30

Góly: 45. Sandro Wagner, 49. Steven Zuber - 28. Filip Kostić, 61. Nicolai Müller

TSG Hoffenheim a RB Lipsko zůstávají po jedenácti kolech jedinými dvěma dosud neporaženými týmy. Klub z Wirslol Rhein-Neckar-Areny pošesté v sezoně remizoval, soupeř z Hamburku připsal třetí bod a setrvá na dně tabulky.

Na postu brankáře HSV nahradil dlouhodoběji zraněného Adlera čtyřiadvacetiletý Christian Mathenia, který v uplynulém ročníku předváděl dobré výkony v dresu Darmstadtu. Už ve 3. minutě měl veliké štěstí, že si Andrej Kramarić ve své velké příležitosti nepočínal jinak a lépe. Chorvatský útočník byl v úvodní desetiminutovce nepochybně nejaktivnějším hráčem na hřišti, což vyústilo v další dvě šance.

Nejdříve hlavičkoval těsně nad, a poté pálil z ostrého úhlu, ale debutanta v brance hostí nepřekonal. Skvadra Markuse Gisdola si první útočnou akci připsala v 15. minutě. Lewis Holtby našel Nicolaie Müllera, jehož volej vyrážel Oliver Baumann. V osmadvacáté minutě šli Hamburští do vedení, i když možná ne zcela zaslouženého.

Holtby tentokrát přihrál nalevo Filipu Kostićovi, který vběhnul až do vápna, kde posadil na zem jednoho z protihráčů, a pak nasadil domácímu gólmanovi housle - 0:1. Vyrovnání se stadion dočkal ještě před odchodem do šaten. Po skvěle zahraném Demirbayově rohu se balon snesl na hranici malého čtverce, kde stačilo Sandrovi Wagnerovi jenom nastačil pravačku, aby překonal svého nedávného spoluhráče mezi třemi tyčemi - 1:1.

Jak skvěle Hoffenheim jeden poločas skončil, tak začal ten druhý. Pavel Kadeřábek dostal na svou pravou stranu výtečný míč do běhu. Následně centroval do vápna. Andrej Kramarić byl evidentně nepatrně zklamaný, že balon směřuje jinam. Jenže pas českého reprezentanta byl milimetrově přesný pro Stevena Zubera, který se nerozpakoval a z voleje po zemi propálil Matheniu - 2:1.

Nedlouho poté mohl zvýšit Kerem Demirbay, ale Johan Djourou v poslední chvíli odvrátil pohromu. Díky tomu mohl v 61. minutě srovnat Nicolai Müller skóre poté, co celým pokutovým území proletěl přízemní centr Lewise Holtbyho - 2:2. Ve zbytku zápasu se už žádná šance neujala, což může mrzet hlavně Nagelsmannův celek.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 1:0

19.11.2016 18:30

Góly: 11. Pierre-Emerick Aubameyang

Bayern poprvé po více než čtyřech letech prohrál duel s největším rivalem Dortmundem a Bundesliga má po 11. kole nového lídra. Není jimž však vítěz dnešního zápasu, nýbrž nováček z Lipska. O první porážce Ancelottiho družiny v sezóně rozhodl již v úvodu utkání Pierre-Emerick Aubameyang.

Nejdůležitější moment utkání nastal již v 11. minutě. Po sérii několika odrazů se balón dostal k Lukaszi Piszczekovi, polský obránce se neunáhlil a přihrál Götzemu, někdejší hráč Bayernu se dobře uvolnil a přihrál Aubameyangovi, jenž ve skluzu lehce usměrnil míč mimo dosah Manuela Neuera. Gabonský forward potvrdil svou skvělou formu a zaznamenal svůj dvanáctý gól v sezóně.

Netrvalo to dlouho a v další velké šanci se opět po spolupráci Götzeho s Aubameyangem ocitl tentokrát prve jmenovaný, Neuera sice přehodil, míč ale nemířil do brány a proskotačil malým vápnem do bezpečí. O chvíli později aktivní Aubameyang odcentroval na Schürlleho, jenž se do míče opřel přímo z halfvoleje a brankář Bayernu musel být rád, že rána mířila přímo do míst, kde stál.

Bayern se poprvé osmělil ve 23. minutě, Joshua Kimmich se po pěkné akci pokoušel o zakončení z těžké pozice a jeho střelu ještě hlavou přizvedl nad Robert Lewandowski. Těsně před odchodem do kabin ještě Xabi Alonso přesným pasem oslovil Lahma, ten v pádu vrátil pod sebe Thiagovi, jenž se do zakončení položil akrobatickým způsobem, avšak prostor mezi třemi tyčemi minul.

Druhé dějství začalo obrovskou šancí Dortmundu. Pierre-Emerick Aubameyang se tentokráte ocitl sám před Neuerem po pasu od Schürlleho, jedničku německé reprezentace ale neprostřelil. Neprosadil se ani o chvíli později po centru Schmelzera či v 71. minutě, kdy na bránu uháněl naprosto sám po obrovské hrubce Xabiho Alonsa.

Bayern mnoho tutovek neměl, zajímavě centroval Lahm a těsně před Lewandowskim balón musel vyrazit pohotový Roman Bürki, v samém závěru pak Lewandowski hlavičkoval těsně vedle. Poslední minuty byly hodně rozkouskovány, k vidění bylo i pár roztržek mezi hráči. Žádný vážný incident se však nestal, stejně jako se nestalo již nic zajímavého před oběma brankami. Dortmund tak slaví tolik kýžené vítězství.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 1:2

19.11.2016 15:30

Góly: 32. Lars Stindl - 59. Anthony Modeste, 90. Marcel Risse

Köln nadále prohlubuje výsledkovou krizi Borussie Mönchengladbach, které bude po jedenácti kolech patřit až třinácté místo. Naopak Kozli právě setrvávají na vynikající čtvrté pozici.

První příležitost si už v 5. minutě vypracovali domácí. Jmenovitě to byl Thorgan Hazard, kdo přinutil Thomase Kesslera, zaskakujícího za Timo Horna, k famóznímu zákroku. Belgický fotbalista byl hodně na očích i o pět minut později, kdy se po souboji s Dominiquem Heintzem v pokutovém území dožadoval odpískání pokutového kopu. Rozhodčí však nechal pokračovat ve hře.

Následovala poněkud klidnější pasáž, ze které stojí za zmínku pouze Dahoudova přízemní střela. Po půl hodině hry si málem dal vlastní gól Mergim Mavraj. Nicméně hned o chvíli později se Hříbata dočkala. Vysoký centr do vápna propadnul k Traorému, jenž vrátil zpět lépe postavenému a zcela neobsazenému Larsi Stindlovi, který střelou pravačkou na bližší tyč překonal do té doby nepřekonatelného Kesslera - 1:0.

Ve zbytku první půli dominovali Schubertovi svěřenci. Ibrahima Traoré dokonce v závěru trefil z přímého kopu břevno. Po změně stran měl nejdříve blízko ke gólu Hazard, ale pak už se začali osmělovat Kozli. Nejprve dalekonosnými pokusy Osaka a Mergima Mavraje. A potom už přišlo na pořad odpoledne vyrovnání.

Samozřejmě se o něj nemohl postarat nikdo jiný, než Anthony Modeste, stále se přetahující s Pierrem Aubameyangem o první místo v tabulce střelců. Heintz poslal z levé strany do vápna centr, na který si rodák z francouzského Cannes výborně naskočil, avšak opakované záběry ukázaly, že měl i štěstí, neboť balon se odrazil od hlavy Jannika Vestargaarda na jeho čelo. Sommer se sice snažil, ale na balon nedosáhnul - 1:1.

V 70. minutě se do míče opřel Oscar Wendt a Kessler měl hodně co dělat. O sedm minut později právě Wendt výtečně patičkou přiťuknul Fabianu Johnsonovi, jenž se ale také neprosadil. Už to vypadalo na remízu, když se na časomíře rozeběhla první minuta nastavení. Marcel Risse se postavil k přímému kopu z úctyhodné vzdálenosti, jeho střela cestou zaplavala a Sommera dokonale přechytračila - 1:2.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 4:2

19.11.2016 15:30

Góly: 15. Niko Bungert, 20. Yunus Malli (pen.), 82. Stefan Bell, 90+5. Karim Onisiwo - 67. Vincenzo Grifo, 85. Nils Petersen

Skvělé utkání bylo dnes k vidění v Coface Areně. Mohuč zde před vlastními fanoušky porazila Freiburg 4:2, ačkoliv by utkání možná spíše slušela remíza. Duel byl plný zvratů, pojišťující pojišťující trefa Onisiwa přišla až v poslední vteřině. Výborným výkonem se blýskl Yunus Malli, jenž jeden gól dal a další dva připravil.

Utkání začalo velmi zhurta, již po první desítkách vteřin sudí tasil žlutou kartu, o chvíli později byla k vidění i první šance, tu ovšem Maximilian Philipp neproměnil. Philipp po jednom z následných soubojů zůstal ležet na trávníku a po chvilce bylo jasné, že bude muset střídat. Na trávníku ho nahradil Nils Petersen.

Krátce po jeho příchodu již hosté prohrávali. Na rohový kop Yunuse Malliho si naskočil kapitán Niko Bungert a Schwolow neměl šanci zasáhnout. Za chvíli bylo s Freiburgem ještě hůř, Çağlar Söyüncü v pokutovém území stáhl k zemi Córdobu a rozhodčí Ittrich bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Malli a domácí šli do dvougólového trháku.

Do konce úvodního dějství domácí několikrát podržel brankář Jonas Lössl, zlikvidoval hlavičku Niederlechnera i pokus Grifa. Fabien Frei se zase na opačném konci opřel do míče přímo z voleje a rozezvučel břevno. Skvěle chytající Lössl držel Mohuč i ve druhé půli, například proti projektile Nilse Petersena.

Lössla překonal až Vincenzo Grifo v 67. minutě, čímž zdramatizoval průběh duelu. V 82. minutě sice domácí zásluhou další přesné hlavičky po rohu, tentokráte v podání Stefana Bella, získali znovu dvougólový náskok. Jenže záhy Lössl chyboval, neudržel centr z levé strany a Nils Petersen si před prázdnou bránou věděl rady.

Ze závěrečného tlaku už hosté nic nevytěžili, naopak v posledních vteřinách využil nedorozumění v defenzivě Karim Onisiwo, udělal kličku Schwolowovi a definitivně zajistil tři body pro Mohuč.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Schalke 04 0:1

19.11.2016 15:30

Góly: 82. Leon Goretzka

Zápas dvou týmů, jejichž momentální postavení v tabulce rozhodně neodpovídá cílům, jenž si oba ambiciózní a bohaté německé kluby před sezonou určily, nabídla Volkswagen Arena ve Wolfsburgu. Domácí tu hostili Schalke, jenž do sezony vstoupilo příšernou sérií pěti porážek v řadě, což málem stálo židli nového kouče Weinzierla, avšak už sbírá body a v Evropské lize dokonce suverénně míří za postupem.

Zápas jako takový, který měl být upoutávkou na večerní šlágr v Signal Iduna Parku, kde se v rámci nejžhavějšího bundesligového zápasu současnosti potkaly celky BVB a Bayernu, však příliš atraktivního fotbalu bohužel nenabídl. Šancí bylo k vidění poskrovnu a za zmínku tak jen stojí snad jen pikantní situace z šedesáté druhé minuty, kdy se v šestnáctce domácích dostali do křížku Luiz Gustavo a Höwedes a kapitán Schalke se po údajném faulu brazilského středopolaře dožadoval odpískání penalty. Rozhodčí mu však za pravdu nedal, střet posoudil jako nepenaltový a ve hře se pokračovalo.

Schalke se nakonec však přece jen gólu dočkali, a to v osmdesáté druhé minutě. Prosadil se Leon Goretzka, jenž poslal efektně míč do sítě za Benagliova záda po přesném pasu, jenž mu poslal Sead Kolašinac.

Tým Markuse Wenzierla tak pokračuje v dobrých výkonech a ještě před pár týdny beznadějně poslední Schalke je už jedenácté. Ambice Königsblauen však míří pochopitelně výše a uvidíme, zda se mu podaří vybojovat vysněné evropské poháry, bez kterých si fanoušci v Gelsenkirchenu neumějí sezonu představit.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Hertha BSC 0:0

19.11.2016 15:30

Góly: -

Souboj mezi Augsburgem a Herthou nepoznal ani vítěze, ani žádného střelce. Remíza bude určitě více mrzet Starou dámu, která hraje o přední příčky v tabulce a navíc má k dispozici respekt vzbuzující útočné duo Vedad Ibišević/Salomon Kalou.

Jako první se ale o slovo nepřihlásil nikdo z nich, nýbrž jejich spoluhráč Alexander Esswein, proti němuž se musel činit Marwin Hitz. I nadále byla útočná tykadla poněkud neviditelná. A těsně před vypršením úvodní třetiny utkání musel řešit nebezpečnou situaci Rune Jarstein. Více pozoruhodného úvodní dějství nenabídlo.

Ani v tom druhém to rozhodně nebyl festival gólových šancí. V 68. minutě se připomenul Valentin Stocker, jenže Hitz se znovu vyznamenal. Kalou střídal už šest minut předtím. A nejvýraznější Ibiševićův moment? Bohužel nepříliš dobrý, neboť po souboji s ním musel odstoupit Hinteregger a na jeho místo přišel Gojko Kačar.

V 78. minutě se do vyložené příležitosti dostal Stocker, nicméně Marwin Hitz svou svatyni prostě uzavřel. Hertha byla i ve zbytku zápasu aktivnější, ale ze své převahy nevytěžila prakticky vůbec nic, takže na další tři body bude muset počkat minimálně na duel s Mohučí. Na Augsburg čeká rozjetý Köln, jenž v tomto kole porazil Borussii Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - FC Ingolstadt 04 0:1

19.11.2016 15:30

Góly: 68. Moritz Hartmann

Moritz Hartmann zařídil první letošní výhru pro Ingolstadt. Zato Darmstadt připisuje už sedmou prohru.

Už v úvodu zápasu si zmíněný útočník vypracoval tři zajímavé příležitosti. V té první to zkoušel hlavou, v té druhé se ocitnul v souboji jeden na jednoho a do třetice to zkoušel z voleje z ostrého úhlu. Pokaždé byl však úspěšnější brankář Michael Esser. Ve 12. minutě zahrával Anis Ben-Hatira přímý kop z hranice pokutového území a za Hansenem zadunělo břevno. Následnou dorážku směroval Sulu nad.

V úvodu druhého poločasu nejprve Tisserand na poslední chvíli zblokoval pokus Čolaka, a poté zklamal Ben-Hatira. V 68. minutě se zrodil jediný gól utkání. Und was für ein tor! Lukas Hinterseer, který o pauze vystřídal Markuse Suttnera, sklepnul hlavou míč na hranici vápna pro Hartmanna, jenž se z voleje trefil vskutku náramně - 0:1.

Teď tedy byla řada na Darmstadtu, aby něco s nepříznivým stavem udělal. Jenže ke škodě fanoušků a fanynek na Stade am Böllenfalltor se k zaznamenání hodné šanci dostal akorát Marcel Heller, nicméně Martin Hansen si situaci pohlídal. Nový trenér Maik Walpurgis začal své působení na lavičce Die Schanzer vítězně, s čímž možná zdaleka ne všichni počítali.

Uvidíme, jak se jeho družině povede příští víkend, kdy v domácím Audi-Sportparku přivítá VfL Wolfsburg, který v letošní sezoně sesbíral o pouhé čtyři body více. Na druhou stranu die Lilien se utkání se Schalke, které si v tomto kole poradilo právě s Vlky a pošesté v řadě bodovalo, díky čemuž okupuje už jedenáctou příčku.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - RB Lipsko 2:3

18.11.2016 20:30

Góly: 1. Kevin Kampl, 45. Julian Brandt - 4. Julian Baumgartlinger (vl.), 67. Emil Forsberg, 81. Willi Orbán

Ačkoliv páteční předehrávky v Bundeslize většinou nepřinášejí gólové hody ani příliš atraktivní zápasy, tentokrát to neplatilo. V zápase Leverkusenu s Lipskem padlo gólů hned pět a diváci viděli napínavé utkání, ve kterém došlo i na pokutový kop.

Celé to navíc začalo hodně svižně, když už po minutě hry šli k radosti domácích příznivců Werkself do vedení. Brandt našel po krásné přízemní kombinaci na levém křídle v šestnáctce Kevina Kampla a jelikož se gólman Lipska Gulácsi nestihl přemístit od druhé tyče, měl Slovinec před sebou prázdnou bránu a snadnou práci.

Vedení však Bayeru vydrželo pouhé dvě minuty. Pak dokázalo Lipsko srovnat, neboť si po Forsbergově rohovém kopu dal vlastní gól Julian Baumgartlinger. I přesto však odcházeli hráči Leverkusenu na poločasovou přestávku spokojenější, neboť se v nastaveném čase prvního dějství prosadil Julian Brandt.

Příležitost navýšit vedení měl v padesáté čtvrté minutě z pokutového kopu Hakan Calhanoglu, ale kopl penaltu mizerně a Gulácsi ji vyrazil. Naopak se o třináct minut později podařilo Lipsku srovnat, když se po trestuhodné minele Bernda Lena, který za svá záda pustil lehký míč, prosadil Emil Forsberg.

Výtečný obrat Býci dokonali v 81. minutě. To Lena překonal kapitán hostí Willi Orban, když poslal hlavou míč do domácí sítě poté, co ho k tomu krásným balonem vybídl Forsberg, a Lipsko tak bere z Leverkusenu všechny tři body. Alespoň do sobotního utkání Bayernu tak německý nováček vládne bundesligové tabulce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko1183023:927
2.Bayern Mnichov1173124:724
3.Borussia Dortmund1163226:1221
4.1. FC Köln1163218:821
5.TSG Hoffenheim1156020:1321
6.Hertha BSC1163217:1021
7.Eintracht Frankfurt1163216:921
8.1. FSV Mainz 051152421:2017
9.Bayer Leverkusen1151518:1816
10.SC Freiburg1150615:2015
11.Schalke 041142514:1214
12.FC Augsburg1133510:1412
13.Borussia Mönchengladbach1133511:1712
14.VfL Wolfsburg112369:149
15.SV Darmstadt1122710:218
16.Werder Brémy1121813:297
17.FC Ingolstadt 04111288:215
18.Hamburger SV110386:253

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (259)

Přidat komentář
Bayernista18

Lipsko! Neskutečný.

Reagovat
smazaný uživatel

Brandta je v tom průměrném klubu škoda, měl by přestoupit do nějakého TOP klubu, třeba do Lipska.

Reagovat
vrabejka

Myslíš že už přerostl Leverkusen? ve 20?

Reagovat
smazaný uživatel

Je skvělý, ale na rozdíl od Leroye to má v hlavě srovnané, takže ještě nějakou dobu asi v Bayeru zůstane.

Reagovat
Rudnevs

Špekuluje sa o Bayerne (spolu s Gnabrym)

Reagovat
Switchback

Reagovat
db18

Leno by si podle mne za tyhle častý minely neměl zasluhovat pozvánku do repre... Škoda, že Jogi kvůli věku preferuje jeho namísto třeba Fährmanna...

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa týka brankárov tak by som pokojne do repre miesto Lena zavolal Tima Horna. A to nevravím preto,lebo fandím klubu v ktorom chytá. Kiksov sa prakticky nedopúšťa, zachytá spoľahlivo, ešte stále je mladý a má perspektívu.

Reagovat
Werkrider

Podpisujem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Centrofixka

To je len otázka času podľa mňa kedy ho Joachim vezme

Reagovat
vrabejka

Úžasný obrat Lipska!! Rozhodla asi neproměněná penalta Hakana ale skvělý zápas.

PO tomhle zápase jdou na čelo tabulky absolutně zaslouženě

Reagovat
smazaný uživatel

To bude ostuda až to Lipsko nakonec celý vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Je to budíček pro Bayern, už to potřeboval.

Reagovat
smazaný uživatel

Budíček to pro Bayern je, ale že je to též ostudný pro celý zbytek Německa je taky fakt... jako jestli získají titul hned v první bundesligový sezóně tak to bude výsměch všem "normálním" klubům

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavne, oni za 7 rokov existencie sú na čele BL, to je to čo si ostatné kluby musia budovať minimálne dva krát toľko rokov.

Reagovat
Rudnevs

Köln vyhral BL v hneď prvej sezóne, v ktorej tam boli

Reagovat
smazaný uživatel

Kaiserslautern v 90. letech taky jednu sezónu spadl a další se vrátil a vyhrál titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrali sme otváraciu sezónu a Lautern vyhral v roku 1998 ako nováčik. Ale snád nechceš porovnávať Kolín a Kaiserslautern (a to v čase keď futbal vôbec nebol tak komerčný ako je teraz) s týmto tuna...

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že ho jen popichuješ, protože srovnávat otvírací sezónu Bundesligy s nástupem Lipska do ní je na přes hubu...

Reagovat
Rudnevs

Jasné, že ho len podpichujem ... Príde mi smiešne, ako strašne ho to serie/ako strašne chce trollovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Už sa tak nejako stáva tradíciou že po zápase toho paklubu s Lipska mi večera výjde s oboch strán. Dnes tomu nebolo inak...

Reagovat
Spalovač šancí

Kdybys nechal stranou okolnosti vzniku klubu, tak bys musel uznat, že je to velmi sympatický tým

Reagovat
Rudnevs

Niekomu proste nevysvetlíš ... Alebo chceš, aby vyvrátil aj obed?

Reagovat
Spalovač šancí

Jo, chci

Reagovat
smazaný uživatel

a prečo by si mi mal niečo vysvetľovať? Kedysi (Wolfsburg, Leverkusen a spol. tak isto polokluby ale mi až tak neprekážali) som sa na každé bundesligové kolo tešil. Vieš, ja BL sledujem už dlhé ale že dlhé roky,už ako dieťa som túto ligu miloval. A vždy som sa na zápasy tešil. A teraz? No na čo sa mám tešíť? Ako budú porážať každý normálny klub, ako bude Polusen padať za každú kokotinu, ako keď proti nim odpíska jasnú penaltu (ako včera) budú diskutovať viac ako Diekmeier. Alebo na to ako bude po góle Forsberg rozdávať pusinky ako nadržaný pubertiak? Tak keď sa mám tešiť s tohoto tak to už sa skôr budem pozerať na Ronalda a podobných simulantov než na toto

Reagovat
Bayernista18

Slušnej komplex.

Reagovat
Rudnevs

Asi nechápeš, že ťa len podpichujem ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte že tak teraz mi to už trochu docvaklo, o 9.18 som bol ešte rozospatý, hrozne skorý čas

Reagovat
Spalovač šancí

Ale emoce přece k fotbalu patří. A s tím diskutováním, poleháváním, atd. si nemají kluby mezi sebou co vyčítat.

...

Samozřejmě ještě není konec ligy a určitě přijde několik krizí, ale jedno se Lipsku nedá upřít. Peníze, které do klubu napumpoval RB, nerozfofrovali nějak nesmyslně, ale naopak se jim podařilo poskládat velmi slušně fungující tým "relativně neznámých" hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi vystihl velmi dobře. Nerad souhlasím (fanda Bayeru) ... přesto RB Leipzig hrají pěkný fotbal, mají formu a zdá se, že opravdu složili dobrý tým.

Reagovat
pistacik11

treba sa naucit pit

Reagovat
smazaný uživatel

Veď včera som mal jedno pivo a to ešte radlera ku tomu, nechľastal som vôbec,iba mi prišlo zle tak zaúčinkovalo na oboch frontoch

Reagovat
smazaný uživatel

Nezvyknem reagovať, ale teraz už musím

- dokážem pochopiť, že sa na futbalový portál chodíš sťažovať so svojími rektálnymi ťažkosťami

- dokážem pochopiť, že slovenčina je jazyk ťažký a preto nerozoznáš rozdiel, kedy sa píše Z a kedy S

- dokážem pochopiť, že v mladosti ťa obťažoval, podomový predajca Red Bullu a tak máš teraz blok voči hoc čomu čo je s nimi spojené

- dokážem pochopiť, že sa cítiš tak dôležitý, že práve ty môžeš určovať ktoré mužstvo je hodné Bundesligy a ktoré nie

- ale ako mám kur*a pochopiť, že aj taký ako ty majú volebné právo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Taký ako ja majú volebné právo preto, lebo nevolím zapredancov ako Smer a pod. Volím tie tzv. neštandardné politické strany ako Sme Rodina a tak. Len pre zaujímavosť

Reagovat
Juan Román Riquelme

Tak s tym Sme Rodina sa mas cim chvalit....

Reagovat
smazaný uživatel

Stále lepšie ako SMER-SD (Systém mimoriadne efektívneho rozkrádania sociálnych daní).

Reagovat
Juan Román Riquelme

Tak KSSmer je jasna vec.....ale Sme Rodina tiez nie je vyhra....

Reagovat
smazaný uživatel

Ono samozrejme,žiadna politická strana u nás nie je ideálna. To je dôvod prečo by som nikdy nemohol do politiky. Odrbovať a kradnúť síce dokážem ale takto nie,s toho by sa mi už prevrátil žalúdok (ten sa mi prevracia už keď počúvam ako Pietruchova či aká rozpráva o bielom odpade). Sme Rodina rozhodne výhra nie je,ale stále lepšie ako celá aktuálna koalícia dohromady

Reagovat
Juan Román Riquelme

O vladnej koalicii sa nikto nebavi, to je hnus na n-tu. Avsak su aj lepsie alternativy ako Sme rodina

Reagovat
smazaný uživatel

Aké napríklad? Pokiaľ máš na mysli Kotlebu tak to ja v žiadnom prípade, som pochopiteľne naklonený pravici ale rozhodne nie extrémnej.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Kotlebu urcite nemyslim...najrealnejsie mi vychadza sas...ale ani to nie je uplna vyhra...

Reagovat
smazaný uživatel

Sas u mňa vôbec nie,je tam akurát Sulík čo má ako tak normálne názory. Ale potom tam je zmes pravice a ľavice,no a suverénne najhoršia je tá Nicholsonová čo vyzerá ako chlap ono popravde,žiadna dobrá politická strana u nás neexistuje a ani tá Sme Rodina...ale pre mňa sú oni najmenšie zlo čo tu máme.

Reagovat
jany kozak

lebo to ako vyzera je to najdolezitejsie

Reagovat
smazaný uživatel

A keď otvorí hubu tak je ešte horšie

Reagovat
Neutron

tak uz len za toto by ti to pravo volit mali vziat aj s obcianskym preukazom

Reagovat
smazaný uživatel

To by mali vziať každému, kto volil niekoho z dnešnej koalície...

Reagovat
Neutron

proti tomu vobec nenamietam...ale Sme Rodina? To je snad iba nepodareny vtip.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa ti na tej strane nepáči?Rád si vypočujem každého názor na túto tému, tak sem s ním

Reagovat
checitto

Reagovat
celeb

suhlasim so vsetkym, az na to Y v slove taky

Reagovat
smazaný uživatel

až teraz som si všimol, vďaka za upozornenie

Reagovat
smazaný uživatel

Inak som zabudol,keď budeš mať 18 tak volebné právo budeš mať aj ty,za predpokladu že ťa rodičia nezbavia svojprávnosti.

Reagovat
bobis21

ani Lever doma je nezastaví, neskutečné

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko Bolo by super, ak by dokázali potrápiť Bayern a možno dokonca aj vyhrať titul. Sympatický káder. Bolo by na čase, aby aj niekto z východu niečo urval.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádne 5 gólov na piatok je solídna porcia.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
raduinho

RB Lipsko Dojče Majsta

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečné, že vyhrají i v Leverkusenu jsem fakt nečekal..

Reagovat
Spalovač šancí

protože tomu nerozumíš

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto každej, kdo tomu aspoň trochu rozumí, musel vědět, že ten moták nedá tu pecku

Reagovat
Spalovač šancí

Reagovat
Spalovač šancí

Lipsko titul

Reagovat
ZB 07

Lipsecester

Reagovat
ZB 07

Nebo spíš Lipscester teda...

Reagovat
raduinho

Leipcester.

Reagovat
vrabejka

Leipcester

Reagovat
raduinho

Šuliní kopírko.

Reagovat
db18

*LEIcester když už

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Parada, kdyby dali titul tak je to pohadka

Reagovat
Pipo123

Sa čudujem že toho Lena ešte neposadili na lavičku, toľko chýb čo on spravil nemá v TOP ligách snad nikto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

pojdťe zase hejt na Lipsko Rasenballlsport

Reagovat
raduinho

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Zlínsko

Reagovat
ratusek

Reagovat
ratusek

Proč akorát všichni zapomínají v tom napodobování názvů na Rostov

Reagovat
Ingimir

lebo ten to nedotiahol do vítazneho konca?

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu říkám nástup Klobouček...

Reagovat
Werkrider

Vlastny gol, nepremenena penalta, Lenov kiks ... sme zpatky!

Zasluzeny vecer s nulou ... Bohuzel.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč musí hrát Emil Forsberg v takovým paklubu? Takhle jim musím v koutku duše přát..

Reagovat
smazaný uživatel

Ako myslíš to tak,že ti je Forsberg jediný sympaťák v paklube alebo? No pre mňa nie, správa sa ako totálne nadržaný pubertiak,hlavne keď oslavuje gól

Reagovat
Rudnevs

Ono väčšinou, keď hráči dajú gól tak sa tešia. Forsberg by nemal? Len preto, že ho na nejakej českej stránke začne kritizovať nejaký diskutér?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty mu dáváš poslední dobou

Reagovat
Alan_Shearer

Pritom na zacatku byli jak homo brachove. Akorat jeden z nich si uvedomil, ze ten druhej je trosku retardovanej ...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
jany kozak

ja som si dlho myslel ze to je jedna osoba

Reagovat
smazaný uživatel

Ale konečne sa chalan osmelil, to ma teší, minule ho istý nemenovaný Davor27 chcel zjebať ako nejakého malého retarda a tak ho poslal do riti, bol som milo prekvapený,takto sa ohradiť som ho ešte nevidel.

Reagovat
Rudnevs

nemenovaný Davor27

Reagovat
smazaný uživatel

No nemenovaný, nemyslím že je to jeho skutočné meno,či? to bolo po výhre Schalke nad Werderom,keď si povedal že sa Schalke zdvihá + teda dobré že podržali Weinzirla ...a on na to posmešne že ty si bol prvý kto ho chcel vyraziť. ( ). A ty si sa skvelo ohradil a správne pomenoval,tak sa to má

Reagovat
smazaný uživatel

Tak keď dám gól tak aj ja sa teším,aj ked u mňa to je zriedkavé. Ale rozhodne nerozdávam pusinky do nebies ako nejaký nadržanec. Ako by naznačoval že miluje každého, akurát ho väčšina nenávidí

Reagovat
Rudnevs

No vidíš ... kto do neho kameňom - on do neho chlebom.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
OnderCZ

Co myslíte? Kdyby před sezonou přišel někdo jiný než Hasenhüttl, bylo by na tom Lipsko stejně? Já sám nevím. Už Ragnick odváděl dobrou práci, ten tým nachystal výborně, ať se nám to líbí nebo ne. Nicméně si myslím, že kdyby tam byl kdokoliv jiný než Hasenhüttl, tak se ten tým pohybuje sice také vepředu, ale maximálně tak kolem toho 6. místa. Už loni Ralph ukazoval občas zázraky s Ingolstadtem a letos to jen potvrzuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možný. Hasenhuttlovi to sedlo asi jako Tuchelovi u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

ale hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelý comeback FC po zmene strán. Risse v závere nás zachránil. Som na vás veľmi hrdý chlapci. Po dlhej dobe sme vylúpili Gladbach, už nemám čo dodať - len to, že snáď Dortmund vyhraje a zavŕši pekný deň.

Reagovat
monty25

Schalke Skoro nemůžu uvěřit, že se po tom tragickém začátku takhle zvedli...

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapivější by bylo, kdyby se nezvedli. Ten začátek byl neskutečně smolný

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Risse zle kopol

Reagovat
db18

Paradoxně jsme dnes předvedli asi nejlepší výkon v sezoně a stejně to nestačilo - tak snad to poslouží jako budíček, i když je škoda, že Auba ještě neproměnil tu šanci po chybě Alonsa...

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

To s Aubou me taky napadlo :D.. Ja koukal dost kouskovane, takze mi prislo, ze jsme podali spatnej vykon, meli jsme nejakou golovku?.. Pripada mi, ze kazdej dalsi trener jen odebere par dobrejch aspektu z hry predchudce, na druhou stranu je tam spousta nepresnosti a snad zadnej hrac neni krom Hummelse ve forme..

Reagovat
db18

Ještě Franck dnes hrál dobře - jeden z mála hráčů, který po tom hřišti běhal, zbytek si spíš držel formaci, kterou naordinoval Carlo před zápasem.

Reagovat
smazaný uživatel

Hummels po špílu chodí s úsměvem a se všema si plácá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Agent

Reagovat
Bastaron

Dneska totálně bez trošky štěstí v útoku.

Reagovat
vladino10

Keď nemáš ani jednu gólovú šancu, tak to so šťastím nemá nič.. Od bayernu úplne bezpohlavny výkon..

Reagovat
Bastaron

Ale těch centrů tam ze stran kdyby nějaký letěl trošku přesněji.

Reagovat
vladino10

No myslím že to bol db18 čo tu už dávnejšie písal, že hra bayernu stojí iba na tých centroch zo strán a ze bayern je nahraty ak sa dobre pokryjú kraje.. Preto možno tá 5 členna obrana bvb, na tie centre proste nedali toľko času aby mohli mať všetky pottebnu kvalitu..

Ja verím tomu, že prehra teraz možno otvorí oči a bayern sa pouci z chýb čo urobil teraz, nie z tých čo urobí na jar v lm kde majú fatalnejsie následky..Neviem, ja som optimista a vidím aj takýto výsledok pozitívne..a hlavne, bvb si vyhrat zaslúžilo, aspoň bude aj liga zaujímavejšia

Plus neviem či je na tie centre lewa najlepší, jeho prednosti sú inde, ale to tu bolo písané už 100x..

Reagovat
Bastaron

Dneska totálně bez trošky štěstí v útoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko na titul

Reagovat
ratusek

Kéž by

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Že je Carlo až tak slabý ligový trenér jsem nečekal...

Reagovat
db18

On mu Pep taky nepřenechal mužstvo v ideálním stavu + mu do toho přišel ještě šampionát...

Reagovat
vilp

Jak to myslíš s tím mužstvem?

Reagovat
db18

Tak ještě před minulou sezonou dohnal k přestupu Bastiho, do zimy se ještě postaral o to, že měl Gaudino nutkání utéct na dlouhodobé hostování (talentovaný a kreativní hráč) a ještě v průběhu jara definitivně odepsal Götzeho s Rodem, kteří už pak ani neměli náladu čekat, jestli se situace nezlepší pod novým trenérem...

Reagovat
Bayern +

Na druhú stranu mu kúpili top top Hummelsa a najlepšieho mladého hráča za rok 2016 Renata Sanchesa. Navyše Götzeho nechcel ani Carlo a tí dvaja boli i tak herne nepotrební.

Reagovat
db18

A oba hráči se vrátili ze šampionátu kdo ví kdy... Teď už konečně není repre pauza, takže se dostáváme do situace, kdy se může začít něco hodnotit, nicméně "lámat chleba" by se měl až po zimní přestávce, kdy bude mít během soustředění k dispozici celou sestavu.

Hummels pod ním taky hraje dobře, jen má smůlu v zakončení, to je snad co zápas, to zásah do tyče... (za to Boateng taky začal dělat nesmysly...)

Reagovat
celeb

Lazara Bastiana, ktory dominuje PL ...

A k nemu este Maldiniho, Pata, Henryho, Xaviho ... ti vsetci boli extratriedy ... _BOLI_

Najvacsia sranda, ze prave Pep zacal s prestavbou Bayernu a Riberi/Roben uz poslednu sezonu moc ani nehrali. Namiesto nich tam su Coman, Costa, Thiago, Kimmich, Vidal ... proste Pepkove kone. Muzstvo, s ktorym Guardola oslavoval titul v aprili, je zrazu rozosrate pod novym trenerom ... a treba deda Schweiniho, aby to spravil ...

Pravda je taka, ze ste boli nenazrani a chceli ste vsetko. LM, pohar, liga, pricom samotna liga s rekordnymi zapismi bola pre vas primalo. Tak je nacase, aby ste par sezon treli biedu, aby ste si aj 'obycajny' titul zacali znovu vazit.

Reagovat
Bayern +

Ak Carlo dá LM (na čo je on špecialista) tak jeden titul BL s veľkým kľudom oželieme.

Reagovat
db18

Jo, místo dědka Bastiho, který se na hřišti pořád rval, je tam Xabi, který se pravidelně pod náznakem tlaku rozsype.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jeden člověk si tu nepostěžoval, že Pep nevyhrál LM... Já chci ale vidět hrát v Bayernu odchovance/německé hráče a vycházející naděje/hráče, kteří dýchají pro Bayern.. Všechno tohle se Pepovi podařilo eliminovat na minimum.. Udělal z hry nekoukatelnou přihrávanou.. Zajímalo by mě, jak by si reagoval ty, kdyby do tvýho klubu přišel trenér, kterej by na 3 roky udělal z hry v 90. % nekoukatelnou nudu, vyškrábal oblíbence a natahal si do týmu neschopný španěly, který by naprosto nepochopitelně protěžoval na úkor ostatních... DoteĎ nechápu, proč kurva nastupuje Xabi, 34. letej hráč, kterej na to ještě absolutně sere.. nemá to prostě logiku. Když tam nasadíš takovýdleho hráče, tak to musí bejt kurva tahoun, musí dodávat hře zkušenost a klid nebo něco.. Xabi ale nemá z toho vůbec nic, je mi těžko u srdce, když o tom musim psát, ale jde to všechno do sraček a trpim každym zápasem Bayernu

Reagovat
celeb

ja som videl v LM aj v BL vyhry 6:0 a podobnu nudu. Ale ja som asi z Barcelony na podobnu nudu zvyknuty. Ak je pre vas zazivnejsi taky fudbal, kde si proti superovi o titul nepripravite poriadnu sancu, tak nech sa paci. Az na tie Thiagove noznicky teda.

Pep prisiel do timu, kde bol Poliak, Francuz, Holandan, Rakusan, Svaiciar, Ukrajinec, Peruancan, ... a 3 Brazilcania. Vyrazne navysil pocet Spanielov, ale zeby nejak vyznamne zmenil narodnostne zlozenie Bayernu sa povedat neda. Zacal s omladzovanim timu, ked k vam priviedol kvalitne kridla (Gomes a Coman), Thiaga, Kimmichovi daval sancu, staval sa za neho (zaujimal by ma jeho nazor na Pepeka), ... To, ze Xabi prisiel ako nudzova nahrada v poslednej chvili za Kroosa, ktory si zmyslel, ze chce ist do Realu a prve sezony u vas hral biedne moze byt brane ako chyba, lenze nedalo sa cakat, ze budete mat tolko zraneni a Xabi tolko minut. Asi je dobre, ze Pep z Bayernu odisiel, ale tvrdit, ze vasa situacia v tabulke suvisi s so zlym stavom muzstva, ktore Pep odovzdaval (po rekordoch v lige) a nie s tym, ze Carlo ligy v poslednej dobe moc nezvlada (je skor turnajovy trener) je dost usmevne. Navyse si zacnite zvykat na to, ze Carlo nerad rotuje kader a dokola toci svoje kone, cize vela hracov bude mat zalostne malo minut (a budu chciet ist prec) a ked sa zrani v dosledku velkej zataze niekto zo superzakladu, tak budete mat problem.

Reagovat
OnderCZ

Přijde mi, že oba to hrotíte až moc do extrémů v těch dvou reakcích. Pep udělal spoustu dobrých věcí a ten fotbal nebyl vždy nuda, občas to byla zábava. Neříkám, že za Juppa to nebylo pro mě také lepší, ale Guardiolu uznávám, za to, jak dokáže dominovat a dokázal to Barceloně, dokázal to v Bayernu a dokazuje to i za ten krátký čas v City. Občas mě štve, že na tom svém fotbalu lpí až moc, ale nestojí na místě. Když se podíváte pár let zpět na taktiku Barcelony a co vštěpuje hráčům teď, tak rozdíly tam jsou vidět. Ale i tak, někdy mi přijde, že to tlačí prostě až moc na sílu a přitom by občas jen stačilo něco málo změnit. Ne dlouhodobě, jen prostě na 30, 40 minut v tom daném zápase. Takový on prostě není a chce to urvat po svém.

Na druhou stranu spoustu lidí v něm vidí spasitele a jak někdo řekne něco proti Pepovi, hned si to berou osobně. Jinak Kroos a jeho přestup do Realu, to bylo trochu jinak, podle Tvého komentáře to vypadá, jak kdyby si ten přestup vytrucoval. Ani náhodou, kdyby tenkrát Bayern nabídl dost peněz Tonimu, tak dnes nehraje v Realu, ale je pořád v Bayernu. Tenkrát se to dostalo do bezvýchodné situace a Kroos nechtěl dělat ze sebe blbce. Kimmich by dostal šanci i bez Pepa, ale v tomhle s Tebou souhlasím, taky by mě zajímal nějaký názor od něho. Přišlo mi, že Pep za ním stojí ať se děje, co se děje. A to měl Kimmich kolikrát co dělat, když ho Pep dal na stopera a všichni do něj šili, když udělal nějakou chybu. Až se divím, že to ten kluk zvládl tak dobře, ten tlak musel být neskutečný.

Jen jsem chtěl dodat pár vět k tomu všemu, oba máte pravdu ve spoustě věcí. Na vašich reakcích je krásně vidět, jak platí rčení „sto lidí, sto chutí“ a každý si hájí tu svojí pravdu

Reagovat
Jeňa

No ono to opravdu vypadá, že zrušil pozitivní prvky Pepovi hry a nechal jen nekoukatelnou kostru

Reagovat
db18

Začátek sezony vypadal dobře... od pepa se to změnilo jen tím, že hráči od té házené občas ustoupili, aby taky se hráči soupeře trochu vytáhli z vápna a případně se tam otevřely prostory pro přimočaré útoky - a křídla si trochu prohodili role s obránci, kdy krajní beci udržovali šířku a hráči z krajů hrací plochy se stahovali doprostřed a hledali hráče do kombinace nebo šli do zakončení, jelikož to stejně všichni mají přes nohu...

...a pak přišla první repre pauza a mezitím taky Lahmovi něco přeběhlo přes cestu, takže přestal podporovat útoky.

Reagovat
db18

...jediné co mne na něm sere je protežování toho španělskýho sabotéra.

Reagovat
Spalovač šancí

S takovým kádrem by titul s prstem v nose udělal i Pulpit, možná dokonce i Žák.

Reagovat
$$CaptainKokotko

nebo i tvoje mama , je teprve 11kolo

Reagovat
Spalovač šancí

Je. A titul velmi pravděpodobně bude. Ale ne s prstem v nose

Reagovat
smazaný uživatel

ale ne potom co Pep ten tým zničil...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
BílíAndelDrcKo

hlupost

Reagovat
db18

Proč to? Bayern měl vždy po šampionátu slabší sezonu, jiné to bylo za Pepa, kdy to nebylo tolik znát, ale Carlo má taky k dispozici podstatně užší kádr (ať už kvůli odchodům či zraněním - Pepovi se šířka kádru většinou rozsypala až během sezony, Carlo s tím má v podstatě problémy od začátku svého angažmá)

Reagovat
smazaný uživatel

Prežívame menšiu krízu tak to skrátka je!Toto neni Bayern na aký sme zvyknutí.Zo začiatku sme hrali velmi sympaticky a ofenzívne,neviem kde sa to zlomilo.Čo ma sere najviac je presadzovanie Alonsa do základu a Müllera dávať na krídlo,kde je úplne stratený a vypustený z hry.Riešenie vidím v rozostavení,buď skúsiť 4-2-3-1 alebo 4-4-1-1 a Alonsa posadiť ale nie na lávku ale na lietadlo a poslať dalekooooo od Mníchova!!Fandím Bayernu už hroozne veľa rokov,som zarytý fanda ale musím úprimne povedať že ak by sme BL nevyhrali ale vyhral by nejaký iný TRADIČNÝ klub tak nebudem zas až tak hrozne sklamaný.Prial by som to BVB napríklaf.Ale to neznamená že my musíme hrať tak hrozne ako hráme.Dúfam že zmena v našom prejave príde už čoskoro

Reagovat
smazaný uživatel

Carlo ale nikdy širší kádr nepotřeboval

Reagovat
db18

To sice všichni tvrdí, ale u nás se až na Xabiho s Neuerem snaží pravidelně sestavu točit... (a Lewu - to sice taky zkoušel s nasazením Müllera na hrot a v poháru hrál Green, ale Thomas se neosvědčil a Green je typově jiným hráčem a taky to trvá, než si na to hráči zvyknou, ale u něj mi přijde škoda, že to dál nezkouší)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to má pochvalu

Reagovat
Bayern +

V tomto už súhlasím. Šírka kádru s ktorou načínal sezónu Pep bola určite väčšia než tá, z ktorou začal Carlo.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

neustále toto porovnávanie vzhladom na Guardiolu nemá zmysel. Faktom je ze Guardiola bol kritizovaný za kazdu nedokonalost a a za kazde svoje trochu nepopulárne rozhodnutie, pri tom robil výbornu robotu a navyše svojsky. Ancelotti je všeobecbe oblubenejší a tomu sa odpuštaju take veci za ktore by sa tu Guardiola skopal pod čiernu zem. Ancelotti síce začal atraktívnejšie ale faktom je ze to čo lepšie vyzeralo ani zdaleka nebolo a nie je tak dominantne akým Bayern bol. Na druhu stranu to moze mat paradoxne lepši efekt na psychiku hráčov, pod Pepom a z dojmov ligy hrali na jar vzdy uz príliš profesorsky a preto to nestačilo v LM. S Carlcom budu aj na jar mat v lige o čo hrat a mozne ten tím bude v lepšom tempe

Reagovat
db18

S tím koncem souhlasím a taky v to doufám - akorát, že profesorsky hrajem už teď Ale jak už jsem psal, přes tu zimní pauzu věřím, že se to srovná...

A za sebe můžu k tomu odpouštění věcí u Pepa/Carla říct, že to je hlavně kvůli tomu, že se Carlo (možná zatím) nechová jako lidský odpad (což Pep párkrát předvedl)

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně by mě zajímala ta výborná robota, kterou tam Pep přivedl. Nedávno jsem sledoval pár zápasů Bayernu z Roku 2012 a 2013... A ten herní pokles a zúzkoprsení herního projevu je naprosto patrý. Nenapadá mě jedinej faktor, kterej by opravdu Pep zlepšil. Dokonce i výkonnost toho týmu šla postupně každou sezonu dolu. Řekni mi, co udělal pro budnoucnost týmu, koho nám vychoval? Ještě jsem neviděl stěžovat si jedinýho člověka, že Pep nevyhrýl LM. Upřímně ani mě tenhle faktor rozhodně netrápí. Ale faktory, že se choval jako arogantní idiot, odehnal hráče, kteří měli Bayern v srdci (Gotzeho opravdu nemyslim), udělal z herního projevu nekoukatelnou frašku a odebral z ní spoustu faktorů, díky kterejm například Bayern dominoval proti Barceloně při tý dardě 7:0 a neudělla nic pro budoucnost toho týmu... Ano, udělal výbornou robotu pro ostatní kluby

Reagovat
BílíAndelDrcKo

ani sa mi nechce uz pustat dalej do tejto debaty, prepáč mi, lebo je to na dlho a nemám na to náladu. Uzavrem to tak len vetou, ze sa fanušikovia Bayernu zbytočne vracaju do sezony 12/13 lebo ten futbal bol vyvrcholením jednej postupnej práce v danom tíme a také niečo sa nedá zopakvoat v horizonte pár rokov, pretoze tam ide o zhodu viacerých okolností. Napriek tomu Guardiolu išiel vlastnou cestou nič nekopíroval a v Nemecku s Bayernom dosiahol taku dominanciu aku Bayern snád 20 rokov nepamatal. A nepamatam si ani ja kedy by bol Bayern po jedným trenerom 3x po sebe v semifinale LM. Nehovorim ze to bola len jedho zasluha, ale faktom je ze bol pri tom on. To ze pozmenil tím a snazil sa zmenit jeho identitu, aj proti histori aj proti voli fanušikov nie je jeho chyba ale cyhba vedenia tímu, ze mu to akceptovalo respektive si ho vybralo. Ak chceli niečo ine nemali brat Guardiolu.

Reagovat
smazaný uživatel

S tou poslední pasáží souhlasím, myslím, že měl Bayern zůstat při volbě trenéra v Německu. Bohužel vedení asi moc začalo vnímat, že se Bayern neodmyslitelně zařadil mezi Evropskou špičku a začlo chytat manýry většiny z týhle špičky. Celej ten koncept, na kterym byl ten úspěch založenej je ta tam... Pep je kapitola sama o sobě. Preznetoval se jako arogantní idiot. Navíc to, že šel vlastní cestou není ani tak o jeho odvaze, ale spíš o tom, že není schopnej se přizpůsobit. TO vidim jako největší kámen úrazu, naboural spoustu mechanismů, vycucal z nejlepší věkový éry toho klubu 3 tituly BL a vypadnul, aniž by tam zanechal nějaký stavební kameny, na který by se dalo navázat.. Mnohem raději bych byl, kdyby ty tituly vyhrál jen těsně nebo ani neuhrál všechny. ale teď za nás hráli na hřišti hráči jako Gaudino, Weiser, Rode, Can a dirigoval by to tam zkušenej Schweiny.. A ne tým sestavenej ze záložníků nahrávačů a čtyř křídel ze kterejch jsou pravidelně tři zraněný. Zranění je další aspekt, kterej nás začal za jeho éry decimovat, může to bejt jen náhoda, ale co když se pod tim podepisuje právě styl Pepovo přípravy (tohle už je samozřejmě spíš spekulace)..

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

prostě je marnej, ještě budete brečet po Pepovi

Reagovat
db18

Leda by se Carlo taky začal chovat jak idiot. Jinak to nehrozí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund dneska mi završil podarený deň. Najskôr náš comeback a teraz výhra Dortmundu, tak sa udržali v hre o titul,Bayern bude musieť zabojovať o ten primát. Dortmund hral prvý polčas neskutočne svižne, ten systém 3-5-2 (pri bránení 5-3-2) v tejto sezóne na Bayern platí excelentne. Dobrá taktika - Frankfurt a Hoffenheim ich okradli tou istou taktikou. Bayern po zmene strán síce domácich zovrel ale mal len dve vyložené šance (brvno Xabiho a hlava Lewu v závere). To Auba mohol kľudne dať tri góly vcelku pozitívne ma výkonom a prístupom prekvapil Xabi Alonso,on asi len hraje keď hrajú proti BVB inak ale Der Klassiker priniesol parádnú podívanú, skvelý zápas ako má byť

Reagovat
vladino10

Som si nemyslel že ťa tak bude tešiť že lipsko získalo trojbodový náskok

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

To ma neteší,teší ma to že sa Dortmund vrátil do hry o titul. Teraz musíme veriť že paklub upustí no a na jar v AA sa môže pokojne stať že uvidíme medzi Bayernom a BVB priamy zápas o prvé miesto

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to super zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězství nad Bayernem se nikdy neomrzí!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern moc často neprehráva takže to poteší. Ale v tejto sezóne Bayern nie je rozhodne taký válec ako pod Guardiolom, asi je síce skoro súdiť ale nebojím sa povedať že aktuálne je Bayern najslabší od doby čo Wolfsburg získal prekvapujúci titul. Na druhú stranu, aspoň budú v tempe a budú hrať o titul do konca, možno aj v LM dôjdu aspoň do finále. Ale niekedy sa výhra omrzí ...keď nad nimi vyhraje Lipsko a obávam sa že to nie je až tak nepravdepodobný scénar.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď se ukáže,jak se umí Bayern "kousnout" a dostat se z toho. Jak říkával Oli Kahn v těchhle situacích "Wir brauchen Eier!"

A jsem fakt zvědav,jak dlouho ta série RB ještě vydrží.Vsadil bych si na to,že skončí někde, kde to nikdo nebude čekat (Freiburg nebo Ingolstadt)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Freiburg patrí na vlastnom štadióne medzi najsilnejšie tímy súťaže,naviac doma ich vlani v druhej Bundeslige porazil. Tak snáď ich aspoň potrápia, už bod by bol celkom príjemný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zápas ve Freiburgu si pamatuju,hrál se v březnu,pondělí večer a chumelilo jak v lednu

Reagovat
Rudnevs

Tiež si pamätám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnderCZ

Taky jsem koukal Jak krásná dokáže být i druhá bundesliga.

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko ... BvB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kolín bayer bayern

Reagovat
vrabejka

Snad Lipsko převezme od Bayernu titul krále BL a budou desítky let vládnout oni.

Lipsko

Reagovat
Aldeano

Reagovat
raduinho

Žerte Bavoráci žerte. Tři tituly po Pepem vám nebyly dost dobré, tak si ted vychutnejte až budou Meisterschale zvedat v Dortmundu nebo v Lipsku.

Reagovat
Rudnevs

Zabúda sa na Hoffenheim, ktorý po dnešnej výhre bude mať len o bod menej ako Bayern.

Reagovat
raduinho

Prauda

Reagovat
raduinho

Ehm, kolik, že ztráci ten Hoffenheim?

Reagovat
Rudnevs

Tentoraz som veľmi štastný, že som sa mýlil.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo, ztratit doma s přístavem bych taky nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe snad ani neučili chápat psanej text.. Čteš, že by si tu někdo stěžoval na výsledky? Každýmu vadí herní projev a další faktory.. Já si tu prohru dokonce přál a doufal jsem v klepec.. Kdyby tam Carlovi běhal mladej střed hřiště a v útoku občas Green, tak bychom pro to umístění měli spíš pochopení, než když tam za každou cenu cpe slowpouka Xabiho bez špetky potenciálu.. Lewa totiž taky předvádí bídu, jak nemá žádnou konkurenci..

Reagovat
Bayern +

Reagovat
raduinho

Takže ani Carlo už vám není dobrej.. Stejní nenažranci jak Realisti fakt.

Reagovat
Atalanta

To je Leipzig taký silný? Či Bayern a spol hrajú sračku?

Reagovat
vladino10

Oboje dokopy

Lipsku sa darí a hra veľmi dobrý futbal, to bayern a dortmund strácajú kde sa dá

Reagovat
db18

Občas mají i kliku - Mainz chytli po debaklu s Anderlechtem a obrana se z toho psychicky nestihla srovnat, takže dělali hrozný blbosti i proti RBL (mají sice kvalitní hráče, ale to není omluva pro chování obránců...) + teď ty kiksy Lena...

...ale štěstí k tomu taky patří no.

Reagovat
OnderCZ

Mají celkem dobře složený tým, ti hráči nejsou špatní, šikovní mladíci, co se navíc umí kousnout a k tomu euforie z postupu a dobrého vstupu do sezony. To udělá prostě hodně. Podzim podle mě už do toho třetího místa dohrají, budu zvědavý na jaro. Já osobně ten klub rád nemám, nepřeji jim, ale „bohužel“ pro mě to prostě dělají dobře.

Spíš mě štve ten pohled lidí, co fotbal moc nesledují.

Jen tak letmo se podívají, přijde mi to podobná situace jako loni - v PL řádil Leicester, téměř všichni jim přáli, tolik článků, všude samý outsider, Vardy a spol. Prostě příběh, v dnešním světě krátkých zpráv a překvapení, to nejlepší, co se může stát. No a letos do té role zatím zapadá Lipsko. S jedním velkým ALE. Lidé, co sledují BL dlouho ví, že tohle není stejný případ. Jenže, když se zeptáte lidí kolem vás, co o tom nemají ponětí, tak oni vidí jen tým mladých hráčů, těch kteří konečně dokázali prolomit nadvládu Bayernu. Oni vůbec netuší, že ten tým většina lidí v Německu nenávidí. Jim je to jedno. Ono na druhou stranu, proč by jim to mělo vadit, když většina lidí v dnešní době si přečte pouze titulek nějaké článku a to jim stačí. A pak se bijí za pravdu podle toho titulku mezi svými kamarády, to je pak těžké.

Další jiná věc je ta, dejme tomu, kdyby stejní hráči, úplně ti samí, co jsou teď v RB hráli například za 1. FC Köln. Myslím, že bychom jim přáli skoro všichni. Tým mají fakt dobrý. Ale o to právě jde, spousta lidí z „venku“ Lipsko prostě nezná a bere ho jako „normální“ tým. A proto jim fandí. Já je rád nemám, štve mě, jak se tady se začátkem sezony v BL sekci objevuje stále víc a víc trollů, kteří provokují, protože vidí, že to má úspěch a hlavně jeden člověk zde musí reagovat úplně na vše.

Jinak k otázce, silní jsou, ale v BL je podle mě 5 klubů, co mají určitě silnější tým než RB.

Reagovat
eleven11

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím letos BL fakt baví snad to tak bude i dál. Škoda jen toho Schalke, čekal jsem přece jenom víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to vyrovnané, čo na jednu stranu teší ale keby že je na prvom mieste nejaké normálne prekvapenie, normálny klub ...mám na mysli kluby ako Hertha, Schalke, Kolín či Hamburg...

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože ti vadí, že je na prvním místě Lipsko ?

Reagovat
smazaný uživatel

asi často nechodíš do místní německé sekce ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo já ty místní ufňukaný hejty znám, dokonce jsem se tu nedávno Lipska zastával, protože jsem přesvědčenej, že právo na bohatýho majitele mají i kluby, který v minulosti nevyhráli 30 titulů, ale ta jeho větná skladba je prostě divná tak jsem se chtěl radši ujistit.

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak Jako mě taky serou, ale ne kvůli datu založení, ale kvůli jasný reklamě v názvu... jaký rozdíl oproti Hoffenheimu... co se dá dělat, i když vyhrají svět se nezboří

Reagovat
smazaný uživatel

RasenBallsport Leipzig ? To mě teda nijak strašný nepřijde

Reagovat
smazaný uživatel

nedělej ze sebe debila...

Reagovat
ratusek

Omluv blbej dotaz, jen se zeptáM proč Leverkusen může mít v názvu Bayer?

Reagovat
Rudnevs

Pretože to mali ešte pred tým pravidlom.

Ale to pravidlo sa aj tak dá obchádzať ... sám vidíš, čo spravil Mateschitz.

+ uvediem jeden menej známejší príklad: Kedysi sa ešte nemohlo mať tie komerčné názvy štadiónov a to využil Stuttgart, že si nazvali štadión Gottlieb-Daimler Arena ... potom to prezentovali tým, že je to pocta samotnému Gottliebovi Daimlerovi, pričom je to jasná reklama.

Reagovat
smazaný uživatel

něco o založení máš v sekci Historie / Počátky - https://cs.wikipedia.org/wiki/Bayer_04_Leverkusen

založeni byli v době, kdy bylo odehráno teprve jedno německé mistrovství, takže neexistovali ani dnešní pravidla ohledně vlastnictví klubů... a mám pocit, že Lipsko nezakládali zaměstnanci Red Bullu, takže i tak to je stále nesrovnatelná situace vzniku

Reagovat
smazaný uživatel

kde si bol od začiatku sezóny?

Reagovat
Rudnevs

Hanburg ... Tam tie peniaze dáva miliardár a ani nie sú využité. To by ti malo vadiť tiež, nemyslíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kuhne mi tiež vadí.Ale čo sa týka HSV, tak mi vadí ako sú tie peniaze (ne)využívané. Však ako sme sa už viackrát zhodli, nie sú schopný kúpiť poriadného stopéra,miesto toho v lete za 9mega na kraj obrany kúpili Santosa, ktorý by sa podľa môjho skromného názoru nikdy nepresadil v portugalskej lige

Reagovat
Aldeano

Reagovat
cologneFC
Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Mi pripomenulo toto: https://youtu.be/vieJnFxxxxY

Reagovat
cologneFC

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg

Reagovat
smazaný uživatel

Krásna torhymne je v Brémach

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To nekoho prekvapuje, ze Bayern v lize neni prvni? Se podivejte na ligovou statistiku Carletta a dojde vam to.

Reagovat
Hokaido

Jen fans Realu ho strašně hypujou, jinak to není nijak výjimečnej trenér, co se ligy týče.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ligy tyce ja to naprosto prisernej kouc. V LM patri k nejlepsim.

Reagovat
smazaný uživatel

Kadeř si celkem solidně říká o nějaké lepší angažmá v BL.

Reagovat
Hokaido

To rád slyším. Já jsem při odchodu ze Sparty říkal, že jestli se neprosadí on, tak už nikdo nikdy z naší ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dříč, ale především fakt dobrý a inteligentní fotbalista. Navíc k té dřině - on má i přirozený talent. Doufám, že mu třeba po sezoně začne Hoffenheim být malý a mohl by se posunout do lepšího klubu. I když vše se asi bude odvíjet od toho, jak Hoffe skončí v tabulce, pokud budou hrát poháry, asi zůstane.

Reagovat
OnderCZ

Přál bych mu to, ale pořád bych byl ještě opatrný. Vzpomeňme na situaci před rokem, to byl zralý na lavičku a taky tam kolikrát byl. Jsem moc rád, že se do toho dostal a konečně to vypadá, že začíná ukazovat to, co v sobě opravdu má. Hlavně mu Nagelsmann našel dobrý post, to je taky dost jeho zásluha. Mám Kadeře rád, jeden z mých nejoblíbenějších hráčů, ale podle mě by měl ještě příští rok určitě zůstat v Hoffenheimu a pak se uvidí. Přál bych mu nějaký opravdu TOP tým, ale ještě pořád je to podle mě předčasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Alex Meier to Frankfurtu zjavne otočí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakoniec sa zdá rozhodne obránca Barkok koľký zápas v BL vlastne hraje?Nejak som nezaregistroval

Reagovat
Hokaido

http://www.transfermarkt.com

To se ptáš, jen aby na tebe někdo reagoval, ne? Máš tady asi každej 5. koment, to je fakt šílený.

Reagovat
smazaný uživatel

Keď sa tak zamyslím k Brémam mám bližšie než kedykoľvek predtým. Tak ako oni, ani ja neviem hrať futbal...

Reagovat
db18

Jak se po té pauze jevil Kruse? (a to jsem si zrovna myslel, že s dvojicí Kruse-Pizarro už to půjde samo )

Reagovat
Rudnevs

Podobne aj ja k Hamburgu.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som to mal tak 4,5 rokov dozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko teda předvádí skvělý, pohledný fotbal. Navíc sází na mladé hráče. Za normálních okolností bych takovému celku úspěch přál. Nicméně ty okolnosti kolem toho jsou hrozný...aby klub za nějakých sedm let od založení byl první v tabulce. s takovou budou za pár let nové a nové týmy...třeba Coca-Cola Berlín apod.

Reagovat
ratusek

Muselo by se to jmenovat CC nebo Club Club Berlin

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já to psal jen jako příklad. Na druhou stranu je Lipsko určitě velké oživení ligy a Bayern nutně potřebuje konkurenci v lize.

Reagovat
ratusek

Jojo. Každej klub nějak začínal a zatuchlým lidem to leží v žaludku. asi to v Lipsku dělají dobře. Ale myslím, že se ukáže až za pár let, teď mají nováčkovský elán. Hoffenheim taky všichni nesnášeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono je to nespravedlivý vůči ostatním tradičním celkům, které si svojí pozici v lize tvrdě vybojovali, třeba Bayern apod. Ne jako Lipsko, které to zvládlo díky prachům od RB za sedm let. tohle je fakt. Ono to zase bude vlna nových tzv. gloryhunteru, které se na ně nalepí s tím, že jim fandí od začátku.

Reagovat
ratusek

To jo, ale seber prachy Bayernu tak taky půjde do háje. A že ostatní neumí nakoupit mladé hráče jako Lipsko, za to RB nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, fotbal je v dnešní době pouze o penězích a je to byznys. Nicméně ty tradiční kluby nevznikly jako nějaká propagace určitého produktu.

Reagovat
ratusek

Jo pravda. To je na tom blbý nicméně i tak tam někdo musí umět fotbalově manažersky přemýšlet, koupit hráče, trenéry, realizační tým. Akorár asi nemají mládežnické centrum nebo jo?

Reagovat
Rudnevs

Ten kto musí manažérsky premýšľať sa tiež dá kúpiť. U RB je to Rangnick.

Mládežnícke centrum majú jedno z najlepších v Nemecku (ak nie najlepsie)

Reagovat
ratusek

Toho mají vyzkoušrného ze Salcburku. No tak teda by měli za pár let čerpat ze svých zdrojů

Reagovat
smazaný uživatel

Mají...v tom jsou mi sympatičtí, že sází na mladé hráče a do budoucna v tom nepřestanou. Raději koupí mladého,talentovaného hráče než drahého zkušeného. A za pár let třeba bydou brát ze své mládeže. Ono to ještě doho bude trvat, než si na ten klub b Německu zvyknou.

Reagovat
Rudnevs

Práveže vykupovanie tých mladíkov z malých tímov za pár stoviek tisíc je možno aj horšie, ako keby vykuppvali veľkých hráčov z veľkých tímov.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se to vezme. Takhle to už ale moc klubů nedělá. Hlavně ty velké kluby chtějí úspěch hned a kupují hráče za velký prachy a je jim jedno, kolik mají. Mě se se teda líbí, jakým stylem to dělají. V budoucnu se jim to vyplatí. Ať už to je lepší či horší..i díky tomu získávají hodně "fanoušků"...

Reagovat
Rudnevs

OT: Roman Bürki je zranený a bude chýbať 8 týždňov.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele