11. kolo
20.11.2016 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Hamburger SV 2:2

TSG Hoffenheim a RB Lipsko zůstávají po jedenácti kolech jedinými dvěma dosud neporaženými týmy. Klub z Wirslol Rhein-Neckar-Areny pošesté v sezoně remizoval, soupeř z Hamburku připsal třetí bod a setrvá na dně tabulky.

Na postu brankáře HSV nahradil dlouhodoběji zraněného Adlera čtyřiadvacetiletý Christian Mathenia, který v uplynulém ročníku předváděl dobré výkony v dresu Darmstadtu. Už ve 3. minutě měl veliké štěstí, že si Andrej Kramarić ve své velké příležitosti nepočínal jinak a lépe. Chorvatský útočník byl v úvodní desetiminutovce nepochybně nejaktivnějším hráčem na hřišti, což vyústilo v další dvě šance.

Nejdříve hlavičkoval těsně nad, a poté pálil z ostrého úhlu, ale debutanta v brance hostí nepřekonal. Skvadra Markuse Gisdola si první útočnou akci připsala v 15. minutě. Lewis Holtby našel Nicolaie Müllera, jehož volej vyrážel Oliver Baumann. V osmadvacáté minutě šli Hamburští do vedení, i když možná ne zcela zaslouženého.

Holtby tentokrát přihrál nalevo Filipu Kostićovi, který vběhnul až do vápna, kde posadil na zem jednoho z protihráčů, a pak nasadil domácímu gólmanovi housle - 0:1. Vyrovnání se stadion dočkal ještě před odchodem do šaten. Po skvěle zahraném Demirbayově rohu se balon snesl na hranici malého čtverce, kde stačilo Sandrovi Wagnerovi jenom nastačil pravačku, aby překonal svého nedávného spoluhráče mezi třemi tyčemi - 1:1.

Jak skvěle Hoffenheim jeden poločas skončil, tak začal ten druhý. Pavel Kadeřábek dostal na svou pravou stranu výtečný míč do běhu. Následně centroval do vápna. Andrej Kramarić byl evidentně nepatrně zklamaný, že balon směřuje jinam. Jenže pas českého reprezentanta byl milimetrově přesný pro Stevena Zubera, který se nerozpakoval a z voleje po zemi propálil Matheniu - 2:1.

Nedlouho poté mohl zvýšit Kerem Demirbay, ale Johan Djourou v poslední chvíli odvrátil pohromu. Díky tomu mohl v 61. minutě srovnat Nicolai Müller skóre poté, co celým pokutovým území proletěl přízemní centr Lewise Holtbyho - 2:2. Ve zbytku zápasu se už žádná šance neujala, což může mrzet hlavně Nagelsmannův celek.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za první odstavec? Je jedenácté kolo. Hamburg ztráci pět bodů na baráž a šest na záchranu, Ingolstadt dva na baráž a tři na záchranu. Opravdu se třeba Ingolstadtu vzdaluje záchrana v první lize?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele