Bundesliga - preview 11. kola

18.11.2016, 08:53, aktualizováno 20.11.2016, 08:52
Previews
Hoffenheim zůstává jedním ze dvou neporažených týmů 1. Bundesligu a má ideální možnost svou bilanci potvrdit, jelikož doma hostí poslední Hamburk. Duel dvou týmů z opačných polovin tabulky nabídne i poslední duel tohoto kola, v němž Werder přivítá Frankfurt...
TSG Hoffenheim - Hamburger SV  (neděle 15:30)
I v tak vyrovnané soutěži, jakou je německá Bundesliga, máme po deseti odehraných utkáních víceméně dva jasné favority na sestup. Jsou jimi celky Ingolstadtu a Hamburku, které z dosavadních zápasů dokázaly nasbírat pouhé dva body a i možnost baráže o účast v první Bundeslize se jim už poměrně vzdaluje.

Právě Hamburk bude mít příležitost přidat další body na svůj mrzký účet v neděli odpoledne, ale bude mít značně těžké. Jeho soupeřem totiž bude Hoffenheim, mužstvo, jenž loni patřilo velkou část sezony k hlavním kandidátům na sešup o patro níže, ale po nástupu mladého kouče Juliana Nagelsmanna zahájilo fantastickou sérii zápasů vedoucí k nakonec vcelku pohodlné záchraně a na výborné výkony z loňska tým, v jehož kádru už druhou sezonou působí i český krajní obránce Pavel Kadeřábek, navazuje i letos, což znamená průběžné třetí místo v tabulce a absence jediné prohry, čímž se může mezi všemi osmnácti celky v nejvyšší německé ligové soutěži pochlubit po sobotním zaváhání Bayernu na hřišti Borussie Dortmund už pouze překvapivě vedoucí Lipsko.

Na co navazovat má proti přístavnímu celku rozhodně Sandro Wagner. Kontroverzní, avšak velice gólový útočník, jenž je nejlepším střelcem Hoffe v dosavadním průběhu sezony a loni výrazně k záchraně svými brankami napomohl Darmstadtu, dal ve své kariéře tradičnímu bundesligovému mužstvu z Hamburku už čtyři branky, a jistě bude chtít v neděli přidat další.

Naopak nový trenér Hamburku Markus Gisdol bude chtít konečně získat tři body - nedokázal totiž zvítězit v prvních pěti zápasech na lavičce tohoto klubu, což je rekordní série.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Süle, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Zuber - Rudy - Demirbay, Rupp - Wagner, Kramaric
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Sakai, Djourou, Cleber, Douglas - Jung, Holtby - Müller, Gregoritsch, Kostic - Waldschmidt
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Eintracht Frankfurt  (neděle 17:30)
Nedělní bundesligový program nabídne souboj sedmého s šestnáctým v rámci tabulky nejvyšší německé soutěže. Přitom se v obou případech jedná o týmy, které loni až do posledního kola (a jeden ještě i poté v rámci v baráže) se strachovaly o účast mezi osmnáctkou nejlepších.

Zatímco Brémy na své mizerné výkony z loňské sezoně víceméně navazují, což byl i důvod odvolání kouče Viktora Skripnika už po třech odehraných utkáních, Eintracht Frankfurt, jenž zvládl zachránit Bundesligu v baráži proti Norimberku, vstoupil do sezony výborně, nasbíral z deseti zápasů osmnáct bodů a patří mu sedmé místo.

Pokud chce i nadále pomýšlet na možnou účast v pohárové Evropě, měl by tým vedený bývalým fotbalistou Nikem Kovačem vyloupim Weserstadion. Musí si dát ovšem pozoru na Claudia Pizzara. Legendární peruánský útočník se konečně zapojil po zranění do letošní sezony, když v sedmdesáté minutě střídal Bartelse v utkání v Gelsenkirchenu. Kanonýrovi Werderu se dlouhodobě proti Frankfurtu daří a v devíti zápasech za Brémy proti Eintrachtu vstřelil úctyhodných šest branek. Lepší statistiky má v tomto ohledu jen frankfurtský Bernd Hölzenbein, jenž gólů ve vzájemných zápasech těchto dvou soupeřů nastřílel více.

Fit už je konečně i Max Kruse. Zlobivé dítě německého fotbalu se do Werderu vrátilo z Wolfsburgu, avšak v této sezoně ještě do utkání nezasáhlo, neboť ho ještě v předsezonní přípravě ze hry vyřadilo marodění se zraněným meniskem. Takto nabitý útok tak SVW slibuje solidní šance na bundesligovou záchranu.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, S. Garcia - Grillitsch - Junuzovic, Fritz, Gnabry, Kruse - Pizarro
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Abraham, Hasebe, Vallejo - Chandler, Mascarell, Huszti, Oczipka - Fabian, Gacinovic - Hrgota
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.50 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Borussia Mönchengladbach zatím neprožívá povedenou sezonu. Ztrácí v utkáních s týmy, proti kterým v minulém ročníku dominovala. Nyní Hříbatům patří až jedenáctá příčka a proti Kölnu je rozhodně nečeká žádná snadná práce.

A to i přesto, že Kozli před dvěma týdny prohráli s Frankfurtem, když se o jedinou branku utkání postaral v úvodu Mijat Gaćinović. Pro tým Petera Stögera šlo teprve o druhou porážku v sezoně. Tu první jim uštědřila Hertha. Jinak patří celek z města nad řekou Rýn k letošním nejpříjemnějším překvapením.

Z jednotlivců platí to samé pro Anthony Modesteho, jenž po deseti kolech vévodí spolu s Pierrem Aubameyangem tabulce střelců. "Derby je vždycky speciální. My v něm rozhodně budeme chtít potěšit naše příznivce, kteří za námi pevně stojí. V Borussia-Parku to nikdy není snadné, ale věříme, že se nám podaří uhrát alespoň bod," řekl Modeste.

Vedle něj by se měl na hrotu útoku objevit Yuya Osako, i když zůstává otázkou, jestli nepřiletí příliš unavený ze srazu japonského národního týmu, který v úterý v rámci kvalifikace o postup na mistrovství světa v Rusku vyzrál na Saúdskou Arábii a v tabulce si polepšil. Z dalších hráčů nenastoupí Leonardo Bittencourt, Dominic Maroh a brankář Timo Horn, za něhož zaskočí Thomas Kessler.

Počet zraněných hráčů Borussie jest vyšší. Josip Drmić, Álvaro Domínguez, Mamadou Doucouré, Marvin Schulz, Patrick Hermann - ti všichni budou mimo hru. Chybět kvůli trestu za karty bude i mistr světa Christoph Kramer. Naopak se vracejí Andreas Christrensen, Ibrahima Traoré, Thorgan Hazard i Raffael, což je skutečně vynikající fotbalista, nicméně trenéry brazilského národního týmu nepochopitelně stále přehlížený.

Skvadra Andrého Schuberta se mohla téměř vždycky opřít o výhodu domácího prostředí. Jenže její poslední dvě střetnutí v Borussia-Parku skončila bezbrankovou remízou. Proti Kölnu má ovšem velice dobrou bilanci. Vždyť Kozli u svých sousedů nevyhráli od října roku 2008. Vzhledem k současnému rozložení sil ale určitě nejsou bez šance na dobrý výsledek.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, A. Christensen, Vestergaard - Dahoud, Strobl - Traoré, Wendt - Stindl - Hazard, Raffael
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Kessler - Sörensen, Mavraj, Heintz, J. Hector - M. Lehmann, Höger - Risse, Rausch - Modeste, Osako
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Mohuč letos válčí na dvou frontách, když kromě domácí soutěže, kde svěřenci Martina Schmidta obhajují šesté místo, hraje také své zápasy v Evropské lize. Tam mají Die Nullfünfer slušnou šanci na postup do dalších bojů, avšak v Bundeslize to zatím taková hitparáda není. Tam Mohuči patří po deseti soutěžních víkendech až desáté místo a byť půjde do dnešního utkání s Freiburgem jako domácí tým, z hlediska postavení v tabulce do něj nepůjde jako favorit.

Bundesligový nováček od Černého lesa sice nezažívá natolik brilantní úvod sezony jako kolegové z Lipska, jenž v tuto chvíli senzačně vedou celou soutěž, ale i tak lze návrat Freiburgu mezi německou fotbalovou smetánku označit zatím za poměrně povedený. Svěřenci Christiana Streicha si drží své místo v první polovině ligové tabulky a zejména výhry nad Brémami či Augsburgem dávají potenciál, že by setrvání mezi bundesligovou elitou nemusel být pro mužstvo takový problém.

Hostům může před výjezdem do Mohuče dodat sebevědomí, že Mohuč poslední dva zápasy prohrála - jak prohra s Lipskem, tak především vysoký debakl od Anderlechtu v Evropské lize dávají tušit, že na tom Schmidtovi hoši nejsou s formou úplně nejlépe, čehož by mohl Freiburg využít. Proti jeho šancím na tři body ovšem mluví historická statistika - ani v jednom ze sedmi zápasů, které tento tým v Mohuči sehrál, totiž nedokázal zvítězit. Dokázal však tým z Karnelového města porazit alespoň v domácím poháru, ve kterém přes Mohuč přešel před třemi lety do semifinále.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Lössl - Donati, Bell, Balogun, Bussmann - Gbamin, Frei - Jairo, Malli, De Blasis - Cordoba
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Stenzel, Torrejon, Söyüncü, Föhrenbach - Höfler, Abrashi - Frantz, Grifo - Philipp - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - Schalke 04  (sobota 15:30)
Bez útočníků. Tak jde do sobotního zápasu s Wolfsburgem Markus Weinzierl. Během zápasu s Dortmundem se na početnou marodku klubu z Gelsenkirchenu přidal i argentinský forvard Franco di Santo a připojil se tak k ofenzivním kolegům, kterými jsou Klaas-Jan Huntelaar a Breel Embolo. Jelikož všichni tito plejeři nejsou mladému kouči pro utkání proti Vlkům k dispozici, musí bývalý trenér Augsburgu zřejmě využít na hrotu falešného útočníka, kterým bude nejspíše Choupo-Moting.

I ten přitom má za sebou zdravotní obtíže, když vynechal reprezentační přestávku kvůli zranění kolene. Nyní však by měl být už fit a nic by nemělo bránit jeho startu v sobotním duelu. V něm se potká dvanáctý tým tabulky se čtrnáctým, což určitě nejsou pozice, na kterých by se chtěly oba ambiciózní celky před sezonou nasázet.

Jak v případě Nulačtyřek, tak Wolfsburgu ale platí, že po příšerném začátku už jdou akcie obou klubů nahoru - Schalke po sérii pěti porážek na úvod Weinzierlova angažmá postupně sbírá body a po odvolání kouče Heckinga konečně vítězí i Wolfsburg - naposled na hřišti Freiburgu v poměru 3:0, když se dvěma brankami prosadila letní posila z Fiorentiny Mario Gomez.

Německý reprezentační útočník a bývalý kanonýr Stuttgartu či Bayernu tak po týdnech půstu konečně v Bundeslize dává branky a bude hlavní ofenzivní hrozbou i pro obranu Schalke. Mimo hru však bude jeho parťák ze zálohy Julian Draxler, který zřejmě bude chybět se zraněným tříslem.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Bruma, Rodriguez, Gerhardt - Seguin, Gustavo - Blaszczykowski, Arnold, Caligiuri - Gomez
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Höwedes, Naldo, Nastasic - Geis - Schöpf, Kolasinac - Bentaleb, Goretzka - Meyer - Choupo-Moting
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.40 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Augsburg před reprezentační pauzou porazil Ingolstadt, ale nadále nemá vůbec nic jistého. O další výhru se pokusí v duelu s Herthou, která však bojuje na opačném pólu tabulky.

Ve zmíněném utkání se za Die Fuggerstädter prosadil Raúl Bobadilla. Paraguayský útočník neodcestoval pro zranění na reprezentační sraz, nicméně sám se nechal slyšet, že už začal znovu trénovat, takže proti Herthě by mohl alespoň nějakou porci minut odehrát. V základu by se ale měl objevit Ji Dong-Won.

"Hertha měla výborný vstup do sezony. Je vidět, že v klubu všechno funguje dobře. Ale náš výkon v minulém zápase nám dodal sebevědomí, takže v domácím prostředí budeme rozhodně chtít vyhrát. Neříkám, že to bude snadný zápas, ale pokud do něj vstoupíme bojovně a se zaujetím, klidně můžeme Herthu porazit," řekl odhodlaně Raúl Bobadilla.

Z jeho spoluhráčů nenastoupí Jan-Ingwer Callsen-Bracker, Caiuby, Jeffrey Gouweleeuw a nejistý je start Alfreda Finnbogasona i Gojko Kačara. V záložní řadě tedy možná Dirk Schuster učiní nějaké rošády. Nabízí se, že střed by obsadil Halil Altintop s tím, že Koo Ja-Cheol by se přesunul na křídlo a Jonathan Schmid či Philipp Max by putovali na lavičku náhradníků. Nicméně tuto variantu ještě nikdo z realizačního týmu oficiálně nepotvrdil.

Stará dáma prohrála zatím pouze dvakrát. S Bayernem a s Hoffenheimem. Jinak před reprezentační pauzou přehrála Gladbach a je jenom o skóre čtvrtá. Hattrickem se blýsknul Salomon Kalou, který přitom mimo hřiště neprožíval v uplynulých týdnech zrovna veselé období. Však šlo také o jeho první tři branky v nové sezoně.

"Takhle dobře jsem se už dlouho necítil. Jsem za to šťastný. Uplynulé týdny opravdu nebyly jednoduché, ale teď cítím, že se znovu dostávám do formy. V týmu panuje dobrá nálada a je skvělé, že jsme efektivní v zakončení. Nepotřebujeme deset šancí, abychom dali gól. To je naše největší síla. Víme, že proti Augsburgu to nebude snadné, nicméně my si věříme," řekl reprezentant Pobřeží slonoviny.

Klubu z hlavního města Německa nadále schází Ondrej Duda a Nils-Jonathan Koerber. Naopak je pravděpodobné, že by na trávník mohl vyběhnout po delším zranění Vladimír Darida. Český záložník začal během přestávky s tréninkem a Pál Dárdai by jej mohl poslat v průběhu zápasu do hry, stejně jako Valentina Stockera.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Janker, Hinteregger, Stafylidis - Kohr, D. Baier - Schmid, Halil Altintop, Max - Ji
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, Stark, S. Langkamp, Plattenhardt - Skjelbred, Lustenberger - Esswein, Stocker, Kalou - Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.45 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SV Darmstadt - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
Zraky celého Německa se budou upínat především k duelu Borussie Dortmund s Bayernem Mnichov. Ovšem ze svého pohledu svedou důležitý střet i Darmstadt a Ingolstadt.

Oba týmy hrají po postupu druhou sezonu mezi elitou. A při pohledu na tabulku se znovu potvrzuje, že právě druhá sezona bývá tou nejtěžší. Die Schanzer ani Die Lilien si rozhodně nemohou prozpěvovat. V obou táborech došlo přes léto ke změnám a zatím si evidentně nestačilo ještě všechno sednout.

Darmstadt sesbíral dosud osm bodů a pohybuje se na hraně baráže. Před reprezentační pauzou prohrál dvakrát za sebou, ovšem nutno dodat, že soupeři mu byly RB Lipsko a Bayer Leverkusen. Svěřenci Norberta Meiera prohráli všech pět venkovních zápasů, takže na Stade am Böllenfalltor určitě mají velkou šanci na plný bodový zisk.

Mimo hru budou Felix Platte a Roman Bezjak, takže na levém křídle by se mohl objevit Marcel Heller a na druhé straně hřiště nastoupí jeden z dvojice Sandro Sirigu/Änis Ben- Hatira. Je pravděpodobné, že na hrotu útoku dostane před Svenem Schipplockem, jenž se v aktuálním ročníku ještě střelecky neprosadil, zase přednost Antonio Čolak, který síť za protivníkovým gólmanem rozvlnil už třikrát.

Celý ingolstadtský tým zaznamenal doposud dohromady o pouhé čtyři trefy více a jenom díky nemohoucnosti Hamburku prozatím obsazuje předposlední příčku. Nový, svěží vítr má do plachet hráčům přinést nový kouč Maik Walpurgis, který 12. listopadu vystřídal prozatímního trenéra Michaela Henkeho a podepsal kontrakt do léta 2018.

"Bundesliga byla vždycky mým cílem. Tohle je pro mě hodně výjimečný den. Je to pro mě výzva a velice se na tu práci těším, protože jsem přesvědčený, že Ingolstadt má na to, aby udržel bundesligový status," prohlásil po podpisu smlouvy Walpurgis, v minulosti lodivod celků VfL Osnabrück či Sportfreunde Lotte.

V jeho prvním utkání ve funkci nebude moci využít zraněného Alfreda Moralese a vykartovaného obránce Tobiase Levelse, jehož by měl nahradit Florent Hadergjonaj. Walpurgis, zároveň připustil, že není vyloučeno, že mezi třemi tyčemi upřednostní Martina Hansena na úkor dosavadní jedničky Orjana Nylanda.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Esser - Höhn, Milosevic, Sulu, Guwara - Gondorf, Jungwirth - Sirigu, Kleinheisler, Heller - Colak
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Nyland - Hadergjonaj, M. Matip, Tisserand, Suttner - Roger - P. Groß, Cohen - Mo. Hartmann, Lezcano, Leckie
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Dortmund - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Konečně je to tady. Jeden z nejočekávanějších zápasů podzimu, a souboj, který v rámci Bundesligy sice nepatří mezi největší rivality, ale vzhledem k výkonnosti obou celků v posledním desetiletí ho lze označit za utkání, které hraje výraznou roli v boji o Meisterschale.

Možná trochu překvapivě však šlágr jedenáctého bundesligového víkendu nenabízí střet prvního s druhým - svěřenci Thomase Tuchela totiž na startu závodu o německý fotbalový trůn poněkud zaspali a po několika ztrátách s papírově slabšími celky okupuje Dortmund v tabulce až páté místo.

To Bayern je sice na čele, ale ani jeho předváděné výkony pod novým koučem Ancelottim se zatím za žádnou parádu označit nedají. Vliv na nevýraznou hru mnichovských v posledních týdnech má zejména neviditelný střed, což redukuje ofenzivu Bayernu na pouhou hru po křídlech.

Zvláštní náboj bude mít sobotní zápas pro dva muže, kteří se postaví proti svým bývalým spoluhráčům. Zatímco Mats Hummels se dle očekávání zařadil mezi opory Bayernu v obranné linii, kde se potkal se svým reprezentačním kolegou Jeromem Boatengem, výkony Maria Götzeho zatím zůstávají za očekáváním.

Zlatý chlapec ze světového šampionátu v Brazílii po třech nepříliš vydařených letech v Bayernu znovu oblékl žlutočerný dres, aby objevil i dávnou formu, kterou udivoval evropské fotbalové obecenstvo. Zatím se však čtyřiadvacetiletý ofenzivní šikula spíše hledá a je otázkou, zda mu ke zlepšení výkonů pomůže návrat Marca Reuse.

Jeden z největších klenotů útočných řad Schwarzgelben laboroval od května se zraněnými třísly, kvůli čemuž zmeškal i mistrovství Evropy, ale nyní by už měl být fit a na sobotní hit proti Bayernu by měl být připraven. Ještě nedávno početná marodka Dortmundu tak postupně mizí a Tuchel bude moci v Signal Iduna Parku postavit velice silné mužstvo. To samé se dá říci o Carlu Ancelottim, neboť se po zranění stehenního svalu vrací Franck Ribéry.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Ginter, Guerreiro - Weigl - Dembelé, Castro, M. Götze, Schürrle - Aubameyang
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, J. Boateng, Hummels, Alaba - Xabi Alonso - Thiago, Vidal - Robben, T. Müller - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.50 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - RB Lipsko  (pátek 20:30)
Na čele tabulky německé ligy dlouhodobě trůní Bayern Mnichov, po dnešní předehrávce jedenáctého kola ovšem může být minimálně do sobotního večera sesazen. Postarat se o to může nováček z Lipska, který potřebuje bodovat v Leverkusenu...

Lipsko je společně s Hoffenheimem senzací letošní sezony a v deseti zápasech ještě neokusilo hořkost porážky. O Hoffenheimu platí totéž a neprohrál ještě ani Bayern Mnichov, vůbec poprvé v bundesligové historii se tak stalo, že německý peloton má po deseti kolech tři neporažené celky.

RB Lipsko aktuálně drží sérii pěti výher v řadě, v jejímž průběhu si poradil s Augsburgem, Wolfsburgem, Werderem, Darmstadtem a naposledy Mainzem. Čtyřiadvacet bodů v této fázi soutěže znamená druhý nejlepší počin nováčkovské historie, více již v prvních deseti kolech posbíral jenom v roce 1997 Kaiserslautern (25).

Lautern tehdy své snažení dotáhl až k senzačnímu zisku titulu a Lipsko je právě s ním porovnáváno. "Chci vyhrát bundesligu a titul s Lipskem. Máme na to hráče, kvality a skvělý tým. Nevidím důvod, proč by se nám to nemohlo podařit," říká mladíček a letní akvizice Oliver Burke.

Trenér Ralph Hasenhüttl měl v průběhu reprezentační přestávky k dispozici patnáct hráčů, k nimž se po prvním utkání Maďarska přidal brankář Peter Gulacsi. S nachlazením bojovali Oliver Burke a Timo Werner, oba by ovšem mohli nastoupit a vyloučen je tak pouze start Bernarda a Klostermanna.

Leverkusen nezačal sezonu nejlépe a ještě nedávno se mluvilo o výměně trenéra Rogera Schmidta, před reprezentační pauzou se ovšem Bayer probudil a porazil Wolfsburg, Tottenham i Darmstadt.

Domácím nepomohou zranění Bender a Bellarabi, do tréninku se naopak zapojili Kevin Kampl, Ömer Toprak, Joel Pohjanpalo a Vladlen Jurčenko.

Půjde o první vzájemný souboj obou klubů. Lipsko bude vedle vidiny prvního místa hnát dopředu i fakt, že se může stát prvním nováčkem 1. Bundesligy, který neprohraje v úvodních jedenácti duelech sezony.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Henrichs, Tah, Toprak, Wendell - Aranguiz, Baumgartlinger - Kampl, Brandt - Hernandez, Volland
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Ilsanker, Orban, Compper, Halstenberg - Demme, Keita - Sabitzer, Forsberg - Werner, Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1073024:624
2.RB Lipsko1073020:724
3.TSG Hoffenheim1055018:1120
4.Hertha BSC1062217:1020
5.Borussia Dortmund1053225:1218
6.1. FC Köln1053216:718
7.Eintracht Frankfurt1053214:818
8.Bayer Leverkusen1051416:1516
9.SC Freiburg1050513:1615
10.1. FSV Mainz 051042417:1814
11.Borussia Mönchengladbach1033410:1512
12.Schalke 041032513:1211
13.FC Augsburg1032510:1411
14.VfL Wolfsburg102359:139
15.SV Darmstadt1022610:208
16.Werder Brémy1021712:277
17.FC Ingolstadt 04100287:212
18.Hamburger SV100284:232
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Bayer Leverkusen - RB Lipsko
sobota 15:30VfL Wolfsburg - Schalke 04
sobota 18:30Borussia Dortmund - Bayern Mnichov
neděle 15:30TSG Hoffenheim - Hamburger SV
neděle 17:30Werder Brémy - Eintracht Frankfurt

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (121)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Leverkusen dneska musí!

Reagovat
checitto

Reagovat
db18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spasitel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vrabejka

No dneska budu mít dilema. Leverkusen je srdcovka fadim jim už 6 let.

Lipsko je mi totiž strašně sympatické svým herním stylem.

I přes to že nemají žádné hvězdy v týmu vodí si celou BL.

Strašně chci aby dostali Bayern pod tlak teď můžou využít těžkého losů BM.

Věřím že padne hodně gólů a líbila by se mi remíza 2-2

Leverkusen Lipsko

Reagovat
Jordi Alba

Srdcovka je vedlejší oblíbený klub a sympaťáci hlavní ?

Reagovat
vrabejka

má to být samozřejmě opačně má chyba

Reagovat
andrew96

Byla to dlouhá a hnusná kocovina. Ale zpátky so hospody. BL

Reagovat
smazaný uživatel

Znalci, jak je na tom Mnichov 1860? Hrajou pořád v Alianz arene?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajú stále v AA. Ale majú priemer len okolo 22k na zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím tomu, že Lipsko odjede s prázdnou. Vidím to na remízu.

Reagovat
Pipo123

Je piatok, takže under 2,5 za pekných 1,94

Reagovat
smazaný uživatel

Ak RedBull dneska v Leverkusene neprehraje tak už asi nikde. Prvý krát v živote budem Leverkusenu úprimne fandiť.

Reagovat
ratusek

Lipsko hezky na první místo

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen dnes musi urvat aspon remizu. Dortmund s nami nevidim na nejaku extra velku prestrelku,obavam sa najhoršieho scenára pre nás

Reagovat
smazaný uživatel

Iba ak by sme hrali tak ako nedávno v Supercupe.A hlavne nestavať Alonsa

Reagovat
Jardman

Jelikož je zraněný Vidal, tak se obávám, že nastoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Postavil by som to asi takto Neuer-Lahm-Hummels-Boa-Alaba-Thiago-Martinez(ak sa bude citit fit)-Ribéry-Müller-Robben(ak bude fit) a na hrot Lewu.Javi s Robbenom tam sú otazniky,poprípade ich vymeniť Kimmicha za Martineza a Comanovi dať šancu odzačiatku miesto Arjena.Ale jednoznačne Müllera dať pod hrot bud v 4-2-1-3 alebo 4-2-3-1

Reagovat
Kily

Vidal, Robben, Martínez a Coman jsou mimo určitě, k tomu Douglas Costa s otazníkem, Ribéry hrát bude

Reagovat
smazaný uživatel

Vastne máš pravdu na Comana som akosi pozabudol.Tak to je slušné oslabenie pre nás a Thomas pojde asi na krídlo alebo Costa ak bude môcť.Som zvedavý ako to Carlo poskladá

Reagovat
Jeňa

Dneska nám vůbec nevěřím , ale rád se budu mílit

Reagovat
cologneFC

El Plastico

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

OT: Dnes o 9:00 sa rozhodlo, že sa bude (konečne) stavať nový Wildpark stadion v Karlsruhe. Má mať kapacitu 35.000. Stáť bude 114,5 milióna €;

- samotný štadión 74,5 mil. €

- priľahlá infraštruktúra 40 mil. €

- štát Baden-Württemberg zaplatí 11 mil. € z celkovej sumy

Maketa nového štadióna: http://www.regio-news.de/images/2016/11/wildparkstadion_neubau.jpg

Reagovat
Jeňa

Leverkusen hodně zajímavá sestava, bez klasického útočníka

Reagovat
vrabejka

Nehrají největší ofenzivní esa. Ten střed vypadá taky celkem jako průchoďák.

Pokud Leverkusen vyhraje budu hodně překvapen

Reagovat
db18

oslava

Reagovat
pepinho2

Lipsko

Reagovat
db18

Leno

Reagovat
vrabejka

To bude zápas!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jeňa

To nebude klasická páteční nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl zapnul jsem to 5 minut po výkopu. Teď už to určitě bude nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

nápodobne

Reagovat
smazaný uživatel

Sa opičia po nás, v Kolíne to prebiehalo obdobne

Reagovat
smazaný uživatel

jen do nich, sami od sebe se nerozpustí

Reagovat
smazaný uživatel

Inak ešte tuna miestny mamľasovia, čo tvrdia že RB má skvelých fans - tak na videu sú pravý fans, ultras, hooligans ...no proste všetko,stačí si to pozrieť zo zvukom:

https://www.youtube.com/watch?v=5tBEm0U8hiI

Reagovat
smazaný uživatel

tak Raja v tomhle patří k špičce... u Lipska je smutný, že je trumfne kdejaký ultras tábor v Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

Raja Casablanca sú TOP, voči nim sa môžu mnohý ultras po Európe hanbiť. Je to taká Boca Juniors arabského sveta tie chorály sú fakt pekné,rád by som zašiel na derby s Waydadom.

Lipsko nemá fanúšikov, ale divákov, keby že prehrajú zopár zápasov tak nemajú 42k ale 23k

Reagovat
Kily

jen počkej, co se rozjede za humbuk, až se dostanou do LM, vyrazí do Anglie a překřičí domácí, na jejichž stadionu je dle pověstí a bájí skvělá, neopakovatelná a neskutečně elektrizující atmosféra. To si pak určitě někteří vysvětlí tak, že Lipsko doopravdy má skvělé fanoušky

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že není na vrcholu West Ham, na tenhle duel bych se i těšil (fanoušci RB určitě taky)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jeňa

Bože ten druhý gól , celá obrana úplně mimo. Hlavně Ilsanker je špatnej

Reagovat
smazaný uživatel

Leno

Reagovat
db18

Leno

Reagovat
smazaný uživatel

To se dalo čekat, RB poslední minuty jasně lepší.

Reagovat
vladino10

Ale ako si predstavte, že ste vy, vašich 20 spoluhráčov, fans a inak vás úplne všetci a všade nenávidia- a predstavte si, že vám hádžu farby bus všade kam prídete.. No neviem ako vy, ja by som sa nasral, povedal si že veď počkajte vy hovada, budete po zápase plakať a celých 90 minút by som jazdil po zadku ako šialený

Ono ich musí ra nenávisť všade zblizovat nejak, možno aj preto sú tam kde sú..

Reagovat
vladino10

*farby na bus

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern nebude mít zítra ani jedno křídlo ve 100% stavu, bych dokoupil ještě dvě, možná by byla někdy dvě křídla zdravá. Bez Javimara a Vidala to bude taky zajímavé, ale hlavně ať je zdravý "KLÍČOVÝ" hráč, zítra se na něj ve sprintech těším.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska skvelé popoludnie. Najprv na nás čaká derby v Gladbachu, v bráne myslím s Kesslerom. Verím, že vyhrajeme,hráme síce vonku a Gladbach je doma stále silný no formu nemá a verím že dnes padne. Trochu iba nechápem ten výber zápasu dneska od 15.30 na eurosporte2, Wolfsburg - Schalke miesto porýnskeho derby,kravina kus. Tak si to pozrem na PC, už som si na to zvykol. No a večer Dortmund - Bayern. Podľa mňa dneska Bayern padne. Dortmund keď dneska nezíska aspoň bod tak bude z hry o titul zrejme vyradený.

Reagovat
vrabejka

60. Pro vítězství Dortmundu

Reagovat
andrew96

Taková óda na Raffaela

Reagovat
Bayern +

Robben s Vidalom nie sú ani v nominácii. Stred s Thiagom a Kimmichom by nemusel byť najhorší, čiže verím tomu, že sa konečne na to bude dať pozerať.

Snáď niečo predvedú aj krídla a nebude to zápas, v ktorom budeme musieť spoliehať, že nás zasa spasí Lewa. Už začíname byť na ňom až nadmieru závislí, hlavne pri absencii Arjena.

Reagovat
db18

Nemám moc velkou radost z toho, že bude hrát Franck, i když nemáme jinou možnost, protože mi přijde, že si nerozumí s Alabou...

...a na druhé straně snad přidá Lahm, u něj mi přijde, že až moc málo doplňuje útok a Thomas to pak sám nezvládá, případně pak nemáme nikoho na pravém kraji, když jde do vápna ulehčit Lewovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Střed Alonso - Kimmich - Thiago už tu v pár zápasech byl a nebyla to žádná hitparáda. Ono by to možná i nějak vypadalo, kdyby neměli pokyn podporovat útok jen náběhama do vápna v případě centrů ze stran, kdy se ten střed pak krásně otvírá na protiútok.. Navíc s Franckem a Mullerem na stranách očekávám absolutní nudu, kdy Lewa bude naprosto odříznutej a zahrozíme jedině centrama ze stran nebo občasnym pokusem o individuální akci od Francka..

Reagovat
db18

Alonso dneska proti těm dravým mlaďasům zažije gangbang... docela bych si přál, aby místo něj nastoupil "plašan" RS, aspoň jako štítový hráč, ať pak balony klidně kope do hajzlu, ale prostě abychom měli defenzivního záložníka...

Reagovat
smazaný uživatel

Na to se docela těším, konečně se doufám ukáže, že Alonso na tom postu nemá co dělat. Mít prachy navíc, neváham naložit na Dortmund. Na druhou stranu výkon Bayernu velice často roste se sílou soupeře.. Hlavně se modlim, aby to nebyl z obou stran mdlej zápas, kterej vyhrajem díky Alonsovo trefě z 20. metrů, kterou by si vyloužil základ na dalších 20 zápasů .

Reagovat
db18

Já si ještě počkám na sestavu + jestli mi vyjde dnešní 1iga, ale taky o tom docela přemýšlím...

Reagovat
smazaný uživatel

v 16. kole musí dostat Lipsko přes pipinu

Reagovat
smazaný uživatel

Aby to bylo ještě dokonalejší , tak by miohl Bajern v 15. kole ztratit všechny 3 body venku, a poté rozbít Lipsko.

Reagovat
db18

jsem trochu doufal, že ES2 do programu zařadí derby, ale asi rozhodl Blaszczykowski...

Reagovat
stas87

Nevidel som uplne cely polcas ale Köln netusi ci je sobota alebo marec. Dat si dve prihravky po sebe je pre nich neskutocny problem...domaci vyborni, hlavne Dahoudove napady sa mi paci. Rausch nestiha ale nie je v tom sam, cela zaloha hostov je prehravana, malinko slabsi mi pride Wendt. Zatial velmi dobre hra Traore, uz dlho sa mu nepodaril tak dobry polcas. Ak by to bolo 3-0, nikto by nemohol povedat ani slovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale by sme sa mohli konečne spamätať, pretože prvý polčas z našej strany zrovna vydarený nebol. Je to derby tak sa zlepšiť a verím že to obrátime a odvezieme si všetky body. Come on Effzeh!

Reagovat
db18

Bürki - Piszczek , Bartra , Sokratis , Schmelzer (c) - Weigl , Ginter - M. Götze , Schürrle - Ramos , Aubameyang

Weidenfeller (Tor),Durm,Castro,Dembelé,Kagawa,C. Pulisic,Sahin

Neuer - Lahm (c), J. Boateng , Hummels , Alaba - Xabi Alonso - Thiago , Kimmich - T. Müller , F. Ribery - Lewandowski

Na lavičce pak kromě Starkeho všichni, kdo jsou zdraví...

Tuchel překvapil s hodně defenzivní sestavou sice je to de facto 4-3-3, ale 3 stopeři v sestavě mne dost překvapili... ještě když je na lavičce k dispozici Rode a Castro - oba taky schopní hráči do defenzivy s větším potenciálem směrem dopředu...

Reagovat
vladino10

Ten ribery v zaklade ma teda moc neteší, toto nasadzovanie na 90 minút hneď po zranení teda dobrotu nerobilo nikdy..predsalen je to stále iba bundesligový zápas aj keď prestížny, ale sezóna sa ešte nerozhoduje..

A ta zostava bvb..na mňa sa tam až moc experimentuje, aby to nedopadlo ako minulý rok kde tiez tuchel proti bayernu skúšal dačo nové..ale možno prekvapí, snáď uvidíme pekný zápas bez zranení..

Reagovat
vladino10

A rode mal tú operáciu, ten je out..:)

Reagovat
smazaný uživatel

Mně to teda "hodně defenzivní" nepřijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Máte někdo solidní link prosím?

Reagovat
db18

Hlavně nezapomenout mávat prackou, i když si při té piruetě musel všimnout, že ofsajd vyrušil Boateng.

Reagovat
smazaný uživatel

Mario

Reagovat
vladino10

Kto to tam prehral tu hlavu pred vápnom?

Reagovat
Switchback

Neuer se zase slušně hlásil

Reagovat
vilp

Pravá strana Bayernu mrtvá, Kimmich neviditelný, asi bych jej vyměnil za Costu a změnil rozestavení.

Reagovat
vilp

Už tu kritiku Xabiho asi chápu, jestli tohle dělá často. Dnes docela dobrý výkon, hlavně v prvním poločase, a pak pošle z jednoduché situace Aubu do samostatného úniku proti Neuerovi, neuvěřitelná chyba.

Reagovat
db18

Dneska hraje na svůj standard hodně výborně...

Reagovat
vilp

A takové chyby dělá často?

Reagovat
db18

Jo...

Reagovat
vladino10

Tu hlavičku tesne pred gólom prehral on, resp neprehral, lebo ani nevyskocil..

Tiež tam bola jedna situácia vo vapne kde ho auba prehlavičkoval, akurát zakoncil auba nad bránu.. Ono hra dnes dobre, ale keby ma bayern smolu tak už mohol dostať cez neho tri góly..

Reagovat
Bastaron

Kdo zabije alonsa má u mě litr.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vilp

Jinak proč Mor vůbec nebyl ani v nominaci?

Reagovat
smazaný uživatel

Dalsi nedivatelny zapas.. Pritom proti BVB to byla vzdycky oslava fotbalu.. Carlo nebyla dobra volba..

Reagovat
Bayern +

Reagovat
vladino10

Ešte je priskoro na súdy..

Ja tam ale vidím jednu pozitívnu zmenu- ani s pepom to nebolo ideálne, ale tam aj keď bol bayern horší tak vždy vyhral, čo všetkým zalepilo oči..

Teraz sa strácajú body= podnet na zmenu alebo posun

Reagovat
smazaný uživatel

Takto zápas bol skvelý,len výkon Bayernu nie zrovna slávny. Ale Xabi sa u mňa polepšil, čo myslíš?

Reagovat
vladino10

Prvému gólu bvb predchádzala prehrana hlavička na hranici veľkého vápna, odtiaľ sla lopta na gotzeho ktorý nahral na gól..tu hlavičku prehral alonso..resp ani nevyskocil

Potom tam bol moment kde alonso bránil aubu na malom vapne, bol to center, alonso opäť nevyskocil a auba hlavičkoval nad..a potom mu namazal ked šiel sám na brankara..

Xabi hral dnes výborne, lenže celé to aspoň pre mňa "zazdil" týmito troma momentmi a keď máš takéto tri momenty tak sa nedá hovoriť o dobrom výkone..aj keď smerom dopredu bol geniálny.. výnimočne

Reagovat
smazaný uživatel

V tom máš samozrejme pravdu,ale dopredu hral ako píšeš výnimočne dobre a na Alonsa to bol excelentný výkon. Stále si dávam otázku: ako je možné že je Xabi furt hráčom Bayernu?

Reagovat
Xaviercreus

"S Bayernem by vyhrál ligu každý."

"Posranej Guardiola, nic nedokázal a ještě se na to nedalo dívat."

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
vladino10

OT: prečo hra bayern tento týždeň s rostovom a nie atleticom?

Ja som už roky v tom, že keď sa prvý zápas skupiny hral proti rostovu, tak bude proti rostovu aj posledný..

Gladbach hral napríklad v deň keď atletico s bayernom s barcelonou a tam to poradie sedí, keďže hrajú s barcelonou znova tento týždeň

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som sa nad tým už pár dní zamýšľal ale správne by malo byť myslím tak, že keď napr. Bayern s Rostovom hraje v prvom kole,tak odvetu v tom predposlednom.

Reagovat
vladino10

Ešte aj ten gladbach som tam doplietol, s barcelonou hrajú až na mikulasa, čiže to sedí tak ako hovoríš

Len ja by som fakt dal ruku do ohňa za to, že tento týždeň bude atletico, som žil riadne dlho v omyle

Vdaka

Reagovat
smazaný uživatel

NZ

Reagovat
Kily

1-5, 2-6 a 3-4

Reagovat
vladino10

Ďakujem :)

Reagovat
vrabejka

Hamburk brejk 2 na 1 a nedostane se ani do vápna

Reagovat
vrabejka

Wagner

Reagovat
smazaný uživatel

Kadeřábek perfektní

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Wagner si dělá prdel ne? V 92' minutě sám před brankářem a pošle to do řitě.. Ty vole, poprvý v sezoně vsadím na Hoffe a oni remizujou proti poslednímu HSV, který dokázalo z 10 zápasů bodovat jen 2x.. Život je hnusnej..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele