11. kolo
20.11.2016 17:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt 1:2

Další hodně smolný zápas sehráli borci Werderu Brémy. Premiérový gól Aymena Barkoka z poslední minuty zapříčinil, že Die Grün-Weißen poosmé v sezoně prohráli a zůstávají na barážové pozici.

V 11. minutě se osmělil Max Kruse, jenže jeho střela rozhodně nepatřila k nejnebezpečnějším. Felix Wiedwald potom vychytal Marco Fabiána a čerstvý reprezentant a zároveň střelec hattricku do sítě San Marina Serge Gnabry, zakončil svoje sólo tentokrát rovněž neúspěšně. Ve 29. minutě přihrál Gacinović Mexikánovi Fabiánovi, ale jeho pokus z jedenácti metrů byl zblokován Milošem Veljkovićem. K dorážce se pak dostal Bastian Oczipka, jenž mířil nad.

Následující desetiminutovka patřila Werderu. Zkoušeli to Gnabry a Kruse, ale radoval se až "ten třetí vzadu", v tomto případě Florian Grillitsch. Niklas Moisander mu poslal z vlastní poloviny parádní balon, načež rakouský záložník zpracoval a halfvolejem pálil milimetrově přesně ke vzdálenější tyči - 1:0.

O poločasové pauze vystřídal Alexander Meier kolegu Szabolcse Husztiho a stačilo mu jenom šest minut, aby rozvlnil síť za zády Felixe Wiedwalda. Kulatý předmět se k němu odrazil s obrovským štěstím, nicméně zakončení pravačkou po zemi bylo od předloňského nejlepšího bundesligového střelce určitě chtěné - 1:1.

Ihned po rozehrávce mohl odpovědět Zlatko Junuzović, jenomže selhal. Pak se ke slovu dostal znovu Meier, ale tentokrát brémskou jedničku nepřekonal. Následně měl dobrou příležitost Branimir Hrgota a v 76. minutě napravil svou předchozí chybku Lukas Hradecky, když vychytal stále obávaného peruánského střelce Claudia Pizarra.

V poslední minutě si udělal mimo šestnáctku prostor Aymen Barkok a bezvadným technickým obstřelem zajistil svému týmu šestou výhru, která Orli posunula na sedmou příčku, avšak pouze o skóre za Herthu, Hoffenheim, Köln a Borussii Dortmund. Právě s ní se Kovaćův tým utká za týden, kdežto na Werder čeká v důležitém souboji poslední Hamburk.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele