Anglická Premier League souhrn - 36. kolo

26.04.2008, 15:50, aktualizováno 28.04.2008, 22:57
Komentáře a souhrny
V pondělní dohrávce vyhrál Arsenal díky kanonádě v závěru vysoko na půdě Derby County a stále, byť jen teoreticky, zůstává ve hře o titul.

Chelsea FC - Manchester United 2:1

26.04.2008 13:45

Góly: 45. Michael Ballack, 86. Michael Ballack (pen.) - 57. Wayne Rooney

Po dramatickém průběhu utkání na Stamford Bridge se nakonec zaslouženě raduje domácí Chelsea. Blues tedy vymazali náskok Manchesteru United na čele tabulky a zbývající program Premier League slibuje dramatickou podívanou. Domácí v podstatě po celý zápas Rudé ďábly přehrávali a zásluhou dvou branek Ballacka zvítězili, i když se o důležitou výhru mohli připravit díky fatální chybě v rozehrávce, kterou Rooney potrestal.

Oběma celkům chybělo v základní sestavě několik opor. Zatímco na straně Chelsea byla absence Franka Lamparda z rodinných důvodů očekávaná, Sir Alex Ferguson nechal na lavičce překvapivě sedět Cristiana Ronalda s Carlosem Tevezem a ani nenominoval Paula Scholese.

Hned od úvodních minut byli jasné aktivnější domácí, kterým šlo o všechno. V první minutě si nerozuměli hostující Vidič s brankářem Van der Sarem, jenž jeho přihrávku pouze vyrazil, ale Blues zaváhání nečekali a šanci nevyužili. O pár sekund později se prodíral mezi obránci Kalou, ale slabou střelou brankáře nepřekonal. Míč se pak dostal k Essienovi, jenž o poznání prudší střelou provětral rukavice Van der Sara. Po deseti minutách hry přišla pro Manchester nepříjemná zpráva v podobě zranění Nemanji Vidiče, jenž byl se zakrváceným obličejem odnesen na nosítkách a nemohl pokračovat.

Chvilkové oslabení protivníka se snažila využít Chelsea. Velice aktivní Essien si opět dělal prostor ke střele, ale proti přesile byl bezmocný. Další akci založil Kalou, který si narazil s Mikelem a pronikal do pokutového území, kde ho se štěstím stihl zastavit Wes Brown. Poté již přišlo na řadu brzké střídání, kdy naskočil místo Vidiče Hargreaves a postavil se na pravý kraj obrany, zatímco Brown se posunul na pozici stopera.

Na Stamford Bridge byl k vidění kvalitní a především poměrně pohledný fotbal. Hrálo se sice z jedné strany na druhou, ale útoky Manchesteru United velký efekt neměly. Za zmínku snad stojí jen Naniho pokus z uctivé vzdálenosti, který se příliš nevyvedl. Zato domácí hrozili z každé druhé akce. Po dvaceti minutách přišla první velká šance. Rychlý protiútok založil dlouhým výkopem Petr Čech, našel Kaloua, ten sklepl na Joea Colea, který ale šanci ke střele promeškal. Míč se k němu dostal se štěstím o chvilku později a tentokrát již anglický reprezentant vypálil. Van der Sara zachránila tyč. Domácí stále tlačili a bylo vidět, že chtějí dát gól. Ve vápně znovu čaroval Joe Cole, ale Van der Sar jeho pokus kryl.

Hra se poté trochu zbrzdila a domácím se nedařilo pronikat přes pevný obranný val Rudých ďáblů, kteří snad podobně defenzivně letos ještě nehráli. Trest ale přišel v samém závěru prvního dějství. Drogba se skvěle zbavil několika strážců a ještě povedenějším centrem našel Ballacka, jenž neměl se zakončením žádným problém a hlavičkou nedal z blízka nizozemského gólmanovi šanci.

Jak skončil první poločas, tak ten druhý začal. Chelsea stále útočila, ale v prvních deseti minutách žádná větší šance nepřišla. Částečně se probrali i hosté, ale i jejich snažení bylo marné. V 57. minutě ale přišla fatální chyba domácích. Standardní situaci na vlastní polovině se snažil bleskově rozehrát Paulo Ferreira, na což ovšem nebyl připraven jeho krajan Ricardo Carvalho. Rychlá rozehrávka ho překvapila a portugalský stoper pak dezorientovaně poslal míč přímo na nohy Rooneyho, jenž v akci jeden na jednoho neměl sebemenší problém přesně zakončit.

Chelsea ale nešťastná inkasovaná branka v útočení nijak zvlášť nezastavila a Manchester se opět uzavřel na vlastní polovině. Ze slibného trestného kopu Blues nic nevytěžili a na druhé straně zkusil z dálky štěstí Giggs, jehož ránu nepříliš přesvědčivě vyrazil Čech. Poté přišlo trojí střídání, když Andersona nahradil O'Shea a zraněného Rooneyho Cristiano Ronaldo. Avram Grant výměnou Anelky za Ferreiru jasně potvrdil, že chce vyhrát.

V 72. minutě byl před šestnáctkou faulován Terry a Chelsea měla slibnou šanci trestného kopu, k němuž se postavil Drogba, ale zahrávat ho chtěl také Ballack, a tak mezi těmito dvěma spoluhráči došlo k menší roztržce, kterou musel vyřešit Carvalho. Exekutorem byl nakonec útočník z Pobřeží slonoviny a Van der Sar musel proti jeho střele vytáhnout parádní zákrok.

United se následně dostali do rychlého brejku, ale Čech situaci dobře vyřešil. Po kontaktu s Nanim na trávníku zůstal ležet Mikel a pauzy při jeho ošetření využil Drogba, jenž si chtěl vyříkat předchozí situaci s Ballackem, ale "uražený" Němec neměl zájem. Deset minut před koncem vsadil domácí manažer Grant vše do útoku a poslal na hřiště za Kaloua Ševčenka.

V 82. minutě Drogba skvěle sklepl centr Mikela, ale následně byl zastaven Wesem Brownem, který ovšem, jak opakovaný záběr prokázal, zahrál v pokutovém území rukou. Podobná situace se opakovala o dvě minuty později, kdy před branku centroval Essien a ve snaze odvrátit míč zahrál rukou Carrick. Tentokrát se již hlavní sudí Wiley ve spolupráci s pomezním odhodlal penaltu odpískat a Chelsea měla jedinečnou příležitost, jak vrátit vedení zpět na svoji stranu. Penaltu tentokrát opět po menší výměně názorů s Drogbou zahrával Ballack a Van der Sarovi nedal šanci.

Dramatický souboj pokračoval a Manchester se snažil v posledních minutách ještě vyvinout nějaký tlak a pokoušel se vstřelit branku, a že od toho nebyl příliš daleko. Naniho dobrou přihrávku totiž nejprve promeškal Carrick, ale míč se dostal k Ronaldovi, jenž svoji střelou překonal Petra Čecha. Za ním už ale stál připravený Ashley Cole a branku odvrátil. O chvilku později byl před Čechovou svatyní znovu velký závar a další střela Rudých ďáblů skončila na brankové čáře, když tentokrát vykopával Ševčenko. Ve vápně domácích pak došlo k menší potyčce a za protesty uviděli žlutou kartu Hargreaves s Ferdinandem. Chelsea poté již vedení uhlídala a zvítězila.

Více informací k zápasu

West Ham United - Newcastle United 2:2

26.04.2008 16:00

Góly: 10. Mark Noble, 23. Dean Ashton - 42. Obafemi Martins, 45. Geremi

Po šesti zápasech byl dnes Newcastle United podobně jako Liverpool velmi blízko prohře. Po velmi špatném vstupu do zápasu nakonec ale ukopal remízu 2:2 a zůstal na své dvanácté pozici.

To, co se dělo v Upton parku v první půli, nemá obdoby. West Ham už vedl 2:0, přesto odcházel do kabin za nerozhodného stavu. Kladiváře poslal do vedení v 10. minutě záložník Mark Noble, jenž využil skvělé přihrávky McCartneyho. Skóre se podruhé měnilo už za dalších dvanáct minut. Na pozemní ránu Deana Ashtona gólman Harper nestačil a musel opět lovit míč ze své sítě.

Newcastle se nemohl proti obraně West Hamu prosadit, povedlo se mu to až v závěrečných minutách. Po akci Joye Bartona se dostal k zakončení Obafemi Martins a tvrdou ránou dokázal snížit na 1:2. Domácí fanoušci se však ještě neotřepali z prvního inkasovaného gólu a těsně před přestávkou bylo vyrovnáno. Gólman Green na Geremiho hlavičku nestačil.

Ve druhém poločase se toho už moc neudálo, gólových šancí k vidění bylo jen pár ale hlavně, nepadl žádný gól. Poměrně blízko byl ovšem v 48. minutě Bobby Zamora. Po centru z přímého kopu mu však v dobré pozici na poslední chvíli vyrazil míč přímo před obličejem gólman Harper. Další příležitost něco s výsledkem udělat měl po Ashtoně akci McCartney, který však v zakončení poslal míč nad břevno. Jako poslední mohl rozhodnout opět Ashton, ale tentokrát selhal na gólmanu Harperovi.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - Reading FC 0:0

26.04.2008 16:00

Góly: -

Jak už naznačuje výsledek, duel Wiganu s Readingem moc atraktivity nenabídl a skončil zaslouženou remízou. Ta spíše vyhovuje domácím, kteří jsou velmi blízko záchraně v Premier League.

Wigan mohl poslat Reading do kolen už ve druhé minutě. Jason Koumas se dostal ke střele a nevedl si zase tak špatně, míč poslal jen těsně nad. Také další zajímavý moment dnešního utkání patřil Latics. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Marcus Bent a trefil tyčku Hahnemannovy brány. Reading si v prvním poločase nevypracoval moc výrazných příležitostí.

Naopak málem inkasoval. V 31. minutě se Palaciosova přihrávka dostala s velkou dávkou štěstí až k Emilu Heskyemu, toho však následně vychytal americký gólman ve službách Readingu.

Wigan byl lepším celkem na hřišti a také toužil mnohem více po vítězství. Své příležitosti postupně ale nevyužili Heskey a zanedlouho ani Michael Brown. Reading to zkoušel přímého kopu, ale pokus Bikeyho letěl nad a gólmana Kirklanda ohrozit nemohl. Naopak na tuto šanci ihned odpověděl Wigan, konkrétně Marlon King, jenž ovšem prováhal vhodný okamžik k zakončení, a tak se jeho tým musí spokojit pouze s bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Middlesbrough FC 3:2

26.04.2008 16:00

Góly: 6. Danny Higginbotham, 45. Michael Chopra, 90. Emanuel Pogatetz (vl.) - 4. Tuncay Şanli, 73. Afonso Alves

Black Cats sice opět nevstoupili do utkání moc dobře a velmi rychle prohrávali, zápas však otočili a na konto si připisují plný bodový zisk.

O tak divokém začátku diváci v Sunderlandu určitě ani nesnili. Po pěti minutách svítil na světelné tabuli stav 1:1. Skóre otevřel ve 4. minutě hostující kanonýr Tuncay Sanli. Turecký reprezentant využil pasu spoluhráče Alvese, poradil si s obranou a překonal i gólmana Gordona. Po pár sekundách už ale bylo vyrovnáno. Hlavou se prosadil Higginbotham.

Atraktivní fotbal pokračoval i nadále. Oba týmy si vytvořily dobré příležitost ke skórování. Tu svou nejprve spálil kanonýr Alves a zanedlouho domácí Chopra. Vedení mohl pro svůj tým zařídit opět Tuncay, ale hlavou nemířil přesně. V 29. minutě se už ale míč v síti Sunderlandu třepotal, jenže ten rozhodčí neuznal pro ofsajd Stewarta Downinga, skóre se tak neměnilo ani po tomto momentu. Domácí hráči se ale nechtěli s nerozhodným stavem smířit a nakonec pár sekund před přestávkou se ujali vedení. Úspěšným střelcem se stal Chopra.

Útočný fotbal pokračoval i po změně stran. Druhý gól měl na kopačkách Michael Chopra, ale na jeho ránu vytáhl gólman Jones skvělý zákrok a levou rukou ji vyrazil. Domácí fanoušky zchladil v 72. minutě Alfonso Alves. Brazilský kanonýr využil přihrávky Arcy a z hranice šestnáctky poslal míč do brány. Domácí fotbalisté se dožadovali ofsajdu. Vše nasvědčovalo tomu, že se zápas v poklidu dohraje a oba týmy si rozdělí po bodu, s tím se však nechtěl Sunderland smířit a v nastaveném čase se ujal opět vedení. Po Leadbitterově rohu se hlavou prosadil Murphy.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers 1:1

26.04.2008 16:00

Góly: 52. Steed Malbranque - 46. Stelios Giannakopoulos

Krize Tottenhamu pokračuje i po tomto kole. Tým kouče Juande Ramose nevyhrál už popáté v řadě, přesto si svou jedenáctou příčku udrží i tentokrát. Naopak jeho dnešní soupeř Bolton zůstal díky remíze na šestnácté pozici a čeká jej v závěrečných dvou kolech tvrdý souboj o holé přežití.

Tottenham s Radkem Černým v základní sestavě měl po většinu utkání navrch a hned na úvod to zkoušel Robbie Keane. Zápas se bohužel nezačal pro Bolton vůbec dobře vyvíjet. Už ve 20. minutě musel kouč Megson nuceně střídat, jelikož Joey O'Brien se zranil. Hostující středopolař má skutečně velkou smůlu, jelikož právě dnešní utkání bylo pro něj po delší pauze zapříčinění zraněním prvním.

Také další střelu Spurs na bránu Al Habsiho vyslal kanonýr Robbie Keane. S jeho nevýrazným pokusem si brankář Boltonu však poradil. Tottenham byl nejblíže gólu na konci první půle. Nejprve pálil z přímého kopu Jermaine Jenas a o pár sekund později dokonce trefil Keane tyčku.

Diváci na White Hart Lane se ještě ani pořádně po změně stran neusadili a už viděli gól. Hned v první minutě se prosadil Giannakopoulos, který gólmana Černého podstřelil. Po pěti minutách se skóre měnilo podruhé, pro změnu ale na druhé straně. Na 1:1 srovnal i díky teči Keane záložník Steed Malbranque.

Podobně jako v prvním poločase, tak také v tom druhém si Tottenham vypracoval nejlepší příležitosti až v závěru. V 82. minutě nehlavičkoval přesně po centru Keana Woodgate. V poslední minutě pro změnu zastavil pokus Benta až na brankové čáře Guthrie a když se neprosadil v nastaveném čase ani Berbatov, oba týmy se tak musely spokojit pouze s remízou.

Více informací k zápasu

Manchester City - Fulham FC 2:3

26.04.2008 16:00

Góly: 10. Stephen Ireland, 21. Benjani - 70. Diomansy Kamara, 79. Danny Murphy, 90. Diomansy Kamara

Manchester dnes nepotvrdil zvýšenou formu z minulých utkání a na své konto si tentokrát nepřipsal ani jeden bod. Fulham díky dnešní výhře 3:2 oddálil možný sestup.

Jako první se vedení ujali domácí fotbalisté, ale vše mohlo být úplně jinak. Stačilo, kdyby v 6. minutě nespálil dobrou příležitost po přihrávce od McBridea Clint Dempsey, který zaměstnal gólmana Harta svou pozemní střelou. O čtyři minuty později se diváci už ale dočkali. Po přihrávce Martina Petrova trefil roh Kellerovy brány Stephen Ireland.

Hart si na míč sáhl také v 16. minutě, kdy vyzkoušel jeho pozornost z větší vzdálenosti Danny Muphy, ale talentovaný anglický brankář jeho pokus vychytal. Naopak zanedlouho zvýšil vedení svého týmu Benjani. Největší příležitost alespoň ke snížení měl Fulham v 37. minutě. Domácí fotbalisty ovšem opět zachránil Joe Hart, který neuvěřitelně vychytal hlavičku Davida Healyho.

Londýnský klub dnes v úvodu druhé půle rozhodně nepůsobil jako tým, který potřebuje za každou cenu vyhrát a už v 48. minutě mu málem vzal veškerou naději Darius Vassell. S jeho střelou si naštěstí pro všechny hostující fanoušky poradil brankář Keller. Úspěšný byl také o minutu později při pokusu zimbabwského kanonýra Benjaniho.

V 70. minutě ovšem využil zaváháni domácího obránce Čorluky Kamara a snížil na 1:2. Jenže neuběhlo ani deset minut a Fulham dostal skvělou příležitost na vyrovnání. Atak Suna na Nevlanda posoudil rozhodčí jako penaltový a následný pokutový kop nadvakrát proměnil zkušený Danny Murphy. Cottagers byli v závěru utkání mnohem aktivnější a zásluhou Kamary nakonec vybojovali výhru 3:2.

Více informací k zápasu

Birmingham City - Liverpool FC 2:2

26.04.2008 16:00

Góly: 34. Mikael Forssell, 55. Sebastian Larsson - 63. Peter Crouch, 76. Yossi Benayoun

I přesto, že Liverpool prohrával v Birminghamu už 0:2, dokázal nakonec vybojovat alespoň bod. Domácí fotbalisté tak i nadále zůstávají v pásmu sestupu.

Podle očekávání nechal Rafa Benítez na lavičce sedět téměř všechny hráče, kteří nastoupili v úterním zápase Ligy mistrů proti Chelsea. Na hřišti se tak objevilo několik fotbalistů, kteří letos nastupují jen minimálně.

Ovšem Liverpool byl i bez svých hvězd na začátku zápasu lepším celkem na hřišti. V úvodní desetiminutovce se dostal hned dvakrát ke střele středopolař Lucas Leiva. První pokus však poslal vysoko nad a následně po pěkné kombinační akci pálil z hranice pokutového území a s jeho slabým pokusem si bez větších potíží poradil Maik Taylor. Naopak na druhé straně mohl udeřit Mikael Forsell. Svou střelu z otočky ale poslal jen do míst, kde zrovna stál gólman Reina, který jeho pokus pohodlně lapil.

Domácí hráči se k zakončení moc nedostávali, skvělou příležitost však měli v 27. minutě, jenže na centr Olivera Kapa v šestnáctce nikdo nedosáhl a Reds jej nakonec bez problémů odvrátili. Také dnes potvrdil Mikale Forsell roli kanonýra. V 34. minutě poslal po zpracovaném centru z pravé strany a tvrdé ráně Birmingham do vedení.

Liverpoolu se moc nedařilo a v deváté minutě druhé půle navíc podruhé inkasoval. Po faulu Šktela dostal Birmingham výhodu přímého kopu z 25 metrů. Jeho exekuce se ujal Sebastian Larsson a nádhernou ránou do pravého rohu brány překonal bezmocného Reinu.

V 63. minutě se však Reds dostali zpátky do hry. Pennant předvedl úchvatné sólo, během kterého dokázal obejít hned tři protihráče, přihrál Voroninovi, jenž poslal míč k Peteru Crouchovi a ten se v zakončení nemýlil. To ale nemuselo být ze strany hostů vše. Už zanedlouho si zpracoval centr od Lucase ukrajinský reprezentant Voronin a nebezpečně vypálil, naštěstí pro Blues poslal míč jen těsně vedle tyčky.

Svěřenci kouče Beníteze se vyrovnání přeci jen dočkali. Hlavičku Benayouna nešťastně tečoval Jaidi a gólman Taylor nedokázal na změnu směru míče včas zareagovat. Rozhodující gól už ani jeden tým nepřidal, a tak utkání vítěze nenašlo.

Více informací k zápasu

Portsmouth FC - Blackburn Rovers 0:1

27.04.2008 14:30

Góly: 74. Roque Santa Cruz

Ani střídající Milan Baroš nepomohl Portsmouthu vyrovnat zápas s Blackburnem. Jeho kolega Defoe spálil mnoho šancí, a proto mohl v 74. minutě rozhodnout o vítězi hostující snajpr Roque Santa Cruz. Rovers jsou tak opět o krok blíže pohárovým příčkám.

Úvod utkání se nesl spíše v duchu snahy o vyprodukování geniální konečné přihrávky, což té či oné straně do puntíku nevycházelo. Až v 10. minutě se konečně odhodlal Muntari vystřelit z dálky. Jeho tvrdá rána si však cestu k brance Ashdowna nenašla. Tentýž hráč o sedm minut později po rohu střílel z hranice pokutového území jen do spoluhráčových zad. A Pompeys pokračovali v aktivnější hře, jejich kombinace však neustále přinejlepším končily rohovým kopem. Ojedinělou šanci hostů měl na konci 25. minuty hlavičkující Pedersen. Ve 35. minutě poslal dopředu lahodným centrem Johnson Defoea, ten zakončoval sice přesně, ale rozhodčí jeho gól pro neexistující ofsajd neuznal.

Anglický forvard ve službách Portsmouthu si pak málem spravil chuť ve 39. minutě, když pronikl na střed a těsně za hranicí pokutového území vypálil těsně vedle. Od té chvíle zápas nabral na obrátkách. Nejprve měl v koncovce smůlu opět Defoe, když po šťastném přistrčení Utaky na rohu velkého vápna střílel křížem k protější tyči, ale nepřesně. Z protiútoku zase prověřil pozornost Ashdowna Roberts.

Do druhého dějství vstoupili tentokráte aktivněji hosté a v 50. minutě měl na hlavě po centru Bentleyho vedení Nelsen, zacílil ale nad. O sedm minut později přišla takřka totožná akce se stejným obsazením, která se od té předešlé lišila akorát tím, že se tentokráte musel vyznamenat proti Nelsenově hlavičce Ashdown. V minutě 62. nedosáhl na centr Defoea Kanu. Pompeys pokračovali ve zvýšené aktivitě vpředu, jenže když nejprve na Kranjčarův centr nedosáhl ani Defoe, ani Muntari a pak se neujal ani následný pokus samotného Chorvata, udeřil Blackburn. Pedersen našel skulinku mezi obránci soupeře, aby našel na hranici pokutového území Robertse, jenž v tísni poslal do běhu Santa Cruzovi výtečně načasovanou přihrávku a nejlepší střelec Rovers v této sezoně se nemýlil.

Ve snaze podpořit ofenzivu svého mužstva sáhl Harry Redknapp k poslání Milana Baroše na hřiště, přičemž stáhl ze hry záložníka Muntariho. Stalo se tak 12 minut před koncem normální hrací doby. Ale byl to Blackburn, kdo byl nejprve blíže gólu. Roberts se prosmýkl po levé straně pokutového území ke střele z velkého úhlu, kterou úspěšně zlikvidoval Ashdown. V 83. minutě našel Johnson ve vápně skákavou přihrávkou Defoea, jenž z první namířil balon pánu Bohu do oken. Následně se při vzájemné srážce zranil stoper Rovers Samba, jehož nahradil Ooijer. Nevídaná situace se pak odehrála před brankou hostí, když si úplně u brankové čáry troufl Friedel na dotírajícího Baroše udělat kličku a málem z toho byl gól. Friedel nakonec s problémy uklidil míč za autovou čáru. A když se do míče na hranici pokutového území opřel levačkou Johnson a také nemířil přesně, bylo o osudu utkání rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Everton FC - Aston Villa 2:2

27.04.2008 17:00

Góly: 56. Phil Neville, 84. Joseph Yobo - 80. Gabriel Agbonlahor, 86. John Carew

Dech beroucí thriller se odehrával v neděli v podvečer na Goodison Parku. Domácí dvakrát vedli, ale pokaždé o vedení přišli. Utkání lze rozdělit přesně na dvě půlky. První poločas opanovala Aston Villa, ten druhý Everton, plichta tak je ve finále adekvátní průběhu duelu.

Everton začal s hvězdným Artetou na lavičce a ve středu záložní řady dostalo přednost defenzivnější duo ve složení Carsley-Fernandes. I přes tyto dva borce musel projít Gareth Barry, aby v 9. minutě z veliké dálky nemířil přesně ke vzdálenější tyči. Na druhé straně se probudil na začátku 19. minuty k životu zabiják Yakubu, po levé straně se prohnal okolo Reo-Cockera, pak ho ještě pro jistotu ztrapnil zasekávačkou do středu pole a přesnou střelou z úhlu protáhl Carsona. Dorážka z nadějné pozice se pak Fernandesovi vskutku nevyvedla. Obě mužstva se poté čím dál, tím častěji uchylovala k nakopávání míčů dopředu na hbité útočníky, veškerá tato snažení se však neustále míjela účinkem. A tak až po odvážném průniku stopera Villans Olofa Mellberga kopal přímý kop Young z hranice pokutového území a napálil břevno! Po celý první poločas měla, dá se říct, Villa více ze hry, šancí si však dokázala vytvořit minimum. Možná i kvůli častým faulům Evertonu – během 1. půle si vykoledovali žlutou kartu Yakubu a Carsley. Žádnou gólovou příležitost už ale úvodní dějství nenabídlo. Jen 3 střely na branku za 45 minut, to že je vizitka veledůležitého duelu o pátou příčku?

V druhé půli už se konečně probudil i Everton a v Goodison Parku se odehrávala již oboustranná bitva. Ze začátku dokonce Toffees své soky přišpendlili před jejich pokutové území a ostřelovali Carsona, ani jedna střela však k anglickému golmanovi Aston Villy nedoletěla, každá byla nějak zblokována. Dobrý pohyb, přesné kombinace, to vše najednou charakterizovalo Everton, nikoliv Villans, jak tomu bylo v první půli. A zlepšená hra přinesla nakonec Evertonu v 55. minutě ovoce. I když za notného přispění hostujícího beka Laursena, jenž spíše střílený centr, nikoliv střelu, z hranice pokutového území, jehož autorem byl Neville, tečoval do protisměru Carsonova skoku.

Everton pokračoval v mírném tlaku i nadále, v 57. minutě ale z dálky pálil po zemi nepřesně Yakubu. Po hodině hry měl Everton balon na svých kopačkách ve druhé půli 70% času! To hovoří za vše. A Toffees hráli aktivně dál a dál, Villans o sobě dali vědět akorát dvakrát ve skrumážích po rozích v 61. a 62. minutě. V minutě 65. z dálky pokoušel štěstí Fernandes, neúspěšně. A pak za další 4 minuty čerstvý Arteta vyslal na zteč geniální přihrávkou Johnsona, jenž ztroskotal na Carsonovi, který své mužstvo podržel i při následném rohu. Lodivod hostí, Martin O’Neill, pak stáhl stopera Zata Knighta a poslal do hry mnohem ofenzivněji laděného Patrika Bergera. A pak ještě Bouma dolů a Harewood nahoru, čili Aston Villa dohrávala utkání jen se dvěma ortodoxními obránci! A hned vzápětí se z rohu prosadil nehlídaný Agbonlahor. Stalo se tak v 80. minutě a platil v tu chvíli stav 1:1.

Villans se však neradovali z nerozhodného stavu dlouho. Hned v 84. minutě Arteta nahrál na hranici velkého vápna Carsleymu, ten neváhal a poslal míč na zadní tyč, kde při hlídání stopera Yoba zaspal Reo-Cocker a nigerijský obránce Evertonu zavěsil. Ale co se dělo po tom, šokovalo celý Goodison Park. Hned po rozehrávce totiž Berger přihrával pod sebe Barrymu a ten těsně za pokutovým územím poslal přesný balon na hlavu Carewa – vyrovnáno 2:2. Tentokráte chyba na druhé straně, kdy norského snajpra neuhlídali hned dva obránci soupeře postávající okolo! Útočné duo Carew-Agbonlahor tak opět bodovalo, poté co si smlslo na Birminghamu minulé kolo. Everton si však nechtěl nechat vítězství vzít a zvláště Yobova hlavička po rohu Artety zamrzela, výtečně vytáhl jeho hlavičku na roh Carson. Další útoky Toffees už obrana A.Villy zvládla zpacifikovat. Strhující zápas tak skončil zaslouženou remízou 2:2.

Více informací k zápasu

Derby County - Arsenal FC 2:6

28.04.2008 21:00

Góly: 31. Jay McEveley, 77. Robert Earnshaw - 25. Nicklas Bendtner, 39. Robin van Persie, 59. Emmanuel Adebayor, 78. Theo Walcott, 81. Emmanuel Adebayor, 90. Emmanuel Adebayor

Podle očekávání Arsenal neměl žádné problémy s přemožením posledního Derby County. Po poločase byl stav ještě 2:1 pro favorizované Londýňany, ale v druhé půli pustil na špacír své dělo Adebayor a nebylo co řešit, v konečném zúčtování vyhráli Kanonýři 6:2.

Arsene Wenger přichystal pro utkání s Derby County hned několik pozoruhodných změn v základní sestavě. Do středu zálohy namísto Gilberta nečekaně postavil Denilsona a do branky poslal mladíka Fabianského. Namísto Senderose začal na stoperu vedle Gallase Song a také Adebayor začal jen na lavičce náhradníků, od začátku si zahrál vedle Van Persieho Bendtner, ale teď už k samotnému průběhu zápasu.

Arsenal začal o poznání aktivněji a v 6. minutě Bendtner připravil první šanci utkání Ebouemu, ten však musel zakončovat ve značně akrobatické poloze, dopadlo to střelou vysoko nad bránu. Derby však hned odpovědělo, trajektorii nadějného centru Mearse se ale báli oba hráči domácích ve vápně Arsenalu jakkoliv narušit. Následně střílel Sterjovski jen do hráče. Berany ovšem jakoby tyto náznaky šancí nabudili a od té doby byli na chvilku aktivnějším mužstvem. Z přímého kopu pálil například tvrdě Stubbs, ale dal balonu opačnou rotaci, navíc míč tečoval někdo z bránících hráčů Arsenalu. Po chvíli se neujala ani Villova hlavička směřující mimo.

Arsenal pak sice přejal iniciativu zpět do svých rukou, nadále však jen bezúčelně kombinoval ve velké vzdálenosti od Carrollovy branky. Gunners k docílení branky nakonec musela dopomoci až nepochopitelná minela Moorea, kterou využil Bendtner k narážečce s Persiem a bezchybnému zakončení tváří v tvář Carrollovi. Za další chvilku, ve 28. minutě, po brejku Walcotta spálil neskutečnou šanci Van Persie osamocen před soupeřovým gólmanem. Arsenal byl na koni. Jenže přišel šok. Zase se Arsenalu vymstilo nedůsledné bránění standardek. Song podle rozhodčího fauloval u levé postranní čáry a Savage se postavil k exekuci nepřímého kopu. McEveley nejprve ve vápně měl prostor zpracovat ve výskoku balon (možná rukou) a lehkým lobem z metru přehodil Fabianského! Jako odpověď snad měla posloužit Van Persieho rána v záklonu směrem pánubohu do oken.

To Fabregasův pokus z podobné vzdálenosti ve 35. minutě už Carrolla pořádně vystrašila. No a před brankou Derby zahřmělo znovu a tentokráte pořádně. Touré poslal geniální pas hodný mozku zálohy Van Persiemu za obranu, jehož zpracování lze také označit za dokonalé. Zakončit přesně v takové pozici nedělalo holandskému forvardu pražádný problém – 1:2. Poločas dohrál Arsenal v poklidu na soupeřově polovině.

Do druhé půle vystřídal Robina Van Persieho nejlepší střelec Arsenalu Emmanuel Adebayor a dalo se tak očekávat gólové pokračování a dost možná ne jedno. I druhé dějství načala šance Arsenalu – Touré ale zdálky pálil nad. Tentýž hráč pak po nezištné přihrávce Fabregase zakončoval v dobré pozici opět nepřesně. Zanedlouho nabil zase Adebayor Bendtnerovi, ten však nakopl míč až moc vysoko. Na začátku 58. minuty při přečíslení Arsenalu 3 na 2 oba stopeři absolutně odklonili pozornost od osamoceného Adebayora na levé straně, jenž ovšem Carrolla z úhlu nepřekonal. O minutu později si to ale tožský snajpr vynahradil. Walcott po nahrávce Denilsona pronikl okolo klouzajícího Stubbse, vnikl do pokutového území, na malém vápně našel ještě Eboueho, jenž s obtížemi ztečoval míč na Adebayora, který snadno zvýšil na 3:1. Hned vzápětí hlavičkoval mohutný Tožan z úhlu přímo do Carrolla.

O chvilku později nastartoval báječně Bendtner Walcotta, který se řítil takřka od poloviny hřiště sám na Carrolla, zakončení však značně uspěchal a ve finále z toho byla jen střela těsně vedle. V 67. minutě opět Bendtner přesně nahrával, ale Adebayor v nadějné pozici prováhal správný okamžik pro střelu. V 73. minutě si po delší době troufli na obranu Arsenalu i Berani, ale Feilhaberovu střelu zlikvidoval pozorný Fabianski. A za tři minuty se měla po zásahu Tourého v pokutovém území pískat penalta, neboť pravý bek Arsenalu hrál očividně rukou, nicméně píšťalka rozhodčího Marinera zůstala pro tuto chvíli němá. Rozezněla se však hned za okamžik, to když šokoval svým únikem Earnshaw a zavěsil. Podobně suverénně si však počínal i o dvě minuty později, v právě probíhající 79. minutě, na druhé straně Walcott a Arsenal vedl opět o dva góly. Mladý křídelník londýnského velkoklubu na hranici pokutového území bravurně obstřelil obránce a také bezmocného Carrolla. Ale Arsenal to nenasytilo. V 81. minutě dostal vpřed parádně načasovanou přihrávku Clichy a podobně dokonale si počínal i on, když vybízel ke skórování Adebayora – 2:5. A stejně jako na podzim, tak i teď na jaře zvládl dovršit Adebayor hattrick, tentokráte však za pouhý jeden poločas. Tožský kanonýr dostal ideální míč za obranu, obešel vyběhnuvšího Carrolla a pohodlně pečetil jasnou výhru svého týmu

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United36256574:2181
2.Chelsea FC36249362:2581
3.Arsenal FC362211372:3177
4.Liverpool FC361913464:2870
5.Everton FC361881052:3162
6.Aston Villa361611969:4759
7.Portsmouth FC361691148:3757
8.Blackburn Rovers361413946:4355
9.Manchester City3615101144:4455
10.West Ham United361391439:4448
11.Tottenham Hotspur3610131365:5943
12.Newcastle United3611101544:6043
13.Sunderland AFC361161936:5639
14.Wigan Athletic369101732:4937
15.Middlesbrough FC368121633:5236
16.Bolton Wanderers36891933:5333
17.Reading36962137:6533
18.Birmingham City367111842:5932
19.Fulham FC366121835:6030
20.Derby County36182719:8211

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (137)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to byl zápas... hodnej čela anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Fantasticky vykon chelsea... cely cas boli lepsi,akurat skoda toho smolneho golu poo Carvalhovej chybe...Ballack super vykon ...

Inak rozhodca piskal normalne ...akurat skoda ze si nevsimol tu prvu ruku Carricka ...

GO Chelseaaaa ...

PS:hadka o pria.kop Drogbu a Ballacka ma pobavila ako male deti...

Reagovat
smazaný uživatel

no,sebekriticky bych ten gól nenazval smolný,jakožto spíš hloupý,tohle se nestává ani v žácích...

Reagovat
smazaný uživatel

Mi to připomnělo Homolu v Lm Manchester - Sparta.

Reagovat
smazaný uživatel

v prvnim polocase byla lepsi a skoda ze manch udelal takovou chybu a dostal gol.chelsea 2x vykopavala z cary,a penalta?to se normalne nepiska

Reagovat
smazaný uživatel

jj ta hadka to bol pekna sranda a suhlasim, ze Chelsea hrala vyborne...ManU az na tu chybu neukazal nic...na konci sice nejake stastne strely takmer do brany, kde sa vykopavalo z ciary, ale inak ManU si dnes nezasluzili ani bod, gratulujem Chelsea, kedy inokedy porazit ManU ak nie doma a 3 kola pred koncom, super

Reagovat
One-Real

Škoda MU tohohle zápasu jsem se bál....jinak myslim že titul je stejně náš ve zbývajících dvou zápasech vyhrajeme MU 4EVER

Reagovat
-PeCa_08-

snad jo..bych nepřežil kdyby chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Už se hodně těším na závěrečné zápasy, konečně Premier League dostala šťávu!

Reagovat
smazaný uživatel

De.il Ferguson nepostavil Ronalda.. kvůli tý penaltě?

Reagovat
One-Real

za 1)neni to de.il 2)šetří ho na Barcu

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm, nevim nevim... De.il = DEVIL

Reagovat
One-Real

proc si tam teda dal tu tecku misto V ????

Reagovat
One-Real

Devil neni nadávka

Reagovat
smazaný uživatel

Věrohodně vysvětleno.

Reagovat
One-Real

Kdo zavinil tu penaltu?

Reagovat
smazaný uživatel

Carrick rukou

Reagovat
smazaný uživatel

ja ji nevidel,nebo urcite ne takovou za kterou se piskaj penalty

Reagovat
smazaný uživatel

nebreč tu už, nikomu tim nepomůžeš.....

Reagovat
smazaný uživatel

to nepomuzu ale rozhodci by tolik chelsea pomahat nemuseli

Reagovat
smazaný uživatel

ty si tragickej

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíc mě v tomto zápase na*ral Nani, ten nepřihraje ani kdyby padaly trakaře, blb, solista jeden!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A za to samé je C. Ronaldo vynášen do nebes.. sem tam ještě přidá divadelní vložku ale fotbalista výborný

Reagovat
smazaný uživatel

hraje podobně jako Ronaldo,když do MU přišel,potřebuje ještě vyzrát,ale Ferguson mu to časem do tý palice dostane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea supr vykon ,manchester hral v 1.polocase jak tym z 2.ligy

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

proc ten smich?

Reagovat
-PeCa_08-

tak

Reagovat
smazaný uživatel

nádhernej zápas, sem měl nervy jak p... jinak Carvalho mi taky připoměl Homolu na Manchesteru

Reagovat
smazaný uživatel

no zase tak nádherný zápas to nebol, Arsenal - ManU bol oveľa lepší...

Reagovat
-PeCa_08-

to asi ta euforie fandů čelzí

Reagovat
smazaný uživatel

kurna skoda, doufam ze si ten titul vzit nenechame. Let´s go Red Devils

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea balack drogba takovi lidi jako drogba delaj v tymu akorat dusno a nejsou absolutne zadnym prinosem at uz jde do prdele

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

drogba vi ze v lete odejde tak posledni dobou hraje schvalne hodne na sebe

Reagovat
-PeCa_08-

at jde do interu..tam by se hodil k ostatnim

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

ale Drogba je velmi dobry hrac a urobil pre Chelsea dost

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně chelsea, su velice rád....Red Debils se bránili až za stadionem a ten nani? no jak říkal můj bratr: to mohli hrát rovnů o desíti

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

ta euforie prejde

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska pěkný zápas bude to ještě pěkně zajímavé těším se na to

Reagovat
One-Real

já taky....

Reagovat
smazaný uživatel

takže,záverečný sumář-první poločas byl ze strany Chelsea naprosto perfektní,parádní kombinace,mnoho šancí na otevření skóre,napadání na půlce soupeře,přímočarost a konečně se na její předváděný fotbal dalo koukat,MU s jeho statickou hrou skoro nepouštěli na dostřel Čecha a před odchodem do šaten z toho nakonec vyplynul i gól Ballacka,na začátku 2. půle hráči londýnského klubu pokračovali v aktivní hře,který stejně jako v 1. půli táhl hlavně J,Cole s Essienem,ale poté přišel menší útlum a v 57. minutě nastala slavná chvíle pro Carvalha,který neomylně vyslal na zteč Rooneyho,který si v souboji 1 na 1 bez problému s Čechem poradil a bylo vyrovnáno! Carvalho mě s těmihle svými minelama začíná štvát,většinu zápasu hraje jistě a pak předvede podobné baroko na úrovni žákovského přeboru...po vyrovnání přišel i značný útlum ze strany modrých,což se vyznačovalo hlavně sníženým napadáním,z čehož pramenilo zvýšené nebezpečí ze strany Red Devils,asi v 80. minutě,když už většině domácích hráčů došlo,že by to chtělo zabrat,tak přišlo i opětovné zlepšení a následná série nepříjemných centrů do vápna,které obránci MU odráželi téměř čímkoliv,co bylo k dispozici včetně 2 zahrání rukou ve vápně,přičemž jeden z těchto prohřešků bdělý asitent postřehl a po dohodě s hlavním arbitrem se zahrávala penalta,kterou muž zápasu Ballack s ledovým klidem sobě vlastním proměnil,po 2. inkasovaném gólu se Chelsea stáhla a MU nezbylo,než útočit,hlavně šance Ronalda a Fletchera volaly po gólu,ale Čecha na brankové čáře zastoupil A.Cole,respektive Shevchenko a po nervózním konci,kdy byl rozhodčí nucen přikročit ke mnoha karetním trestům,skončil zápas 2:1

musím říct,že zápas bylo to nejlepší,co letos mohla PL nezaujatému diváku nabídnout-hodně šancí,fotbal nahoru-dolů,místy i technické finesy a i proto dost pochybuju,že nestraný divák odešel od televize nespokojen s předvedeným představením týmů z čela PL,ne tak asi fandové MU,jelikož jejich výkon v první půli takřka rozhodl o výhře domácích...pozitivní hodnocení si zaslouží hlavně Ballack,,Essien,tradičně i jeden z hlavních ofensivních tahounů Chelsea J.Cole a po dlouhé době i Drogba,který předvedl,že v jeho repertoáru se nachází i něco jiného než lámání rukaami,hádky s rozhodčím a simulace,i když musím podotknout,že ani filmování si bohužel neodpustil,což výsledný verdikt trochu sráží...z hráčů MU stál za zmínku hlavně Ferdinand,který hasil chyby stopera z donucení Browna seč mohl,leč 2 gólům v síti Sara nezabránil,i holandský gólman zachraňoval,co se dalo,ale výše zmíněné obdržené branky bych na jeho vrub nepřipisoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Mikel taky nehral spatne.

Reagovat
smazaný uživatel

zápas bylo to nejlepší,co letos mohla PL nezaujatému diváku nabídnout

to snad nemyslis vazne.zapas peknej ale bylo hodne hezcich,napr manch-newcastle,tott-chelsea ....

Reagovat
smazaný uživatel

no,nemyslel jsem úplně nejlepší,pokud to tak vyznělo,tak se omlouvám,to samozřejmě nebyl,každopádně dle mého názoru tento zápas mezi nejlepší patřil,i když padlo méně branek,než třeba v duelech Chelsea se Spurs,Villou nebo obou duelech ManU s Newcastlem...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jo,patrilo to k tem lepsim zapasum mezi tymama z velky ctyrky

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to dobrý zápas, přesto nejlepším zápasem sezony pro mě osobně zůstává Tottenham - Birmingham - tomu nechybělo vůbec nic, dnešní zápas měl pár mrtvých pasáží..

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Vidic? Bude hrat proti Barcelone / WHU?

Reagovat
smazaný uživatel

A doporucuju precist komentare na ceskem fan webu Manchesteru. Tolik koncentrovany inteligence se hned tak nevidi.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně,nejhorší na tom je,že nejinteligentnější přispěvky tam jsou od fandů Chelsea (Richi,milan.cech)

Reagovat
smazaný uživatel

tjn tolik vulgárních slov

Reagovat
smazaný uživatel

nj,tihle fandové moc objektivity nepobrali,nejvíc se mi líbí,jak tam furt píšou,že ten penaltový zákrok Carrick nezahrál rukou,ale kolenem

Reagovat
smazaný uživatel

tiez nesuhlasim, ze to bol najlepsi zapas...slabota vyhravala nad kvalitou zapasu dost dlho

Reagovat
smazaný uživatel

este by som pridal zapas Arsenal - ManU

Reagovat
Slejdy

dobrej zapas

Reagovat
M11

supr chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Ač Chelsea fakt nemusim, tak je dobře, že boj o titul bude zajímavý do posledních vteřin. A taky jsem rád, že Grant nechává, co se výsledků týče, zapomenout na toho arogantního blbce Mourinha.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fanda CFC musim pochválit Fergusona. To střídání Andersona za Johna O´Shea bylo fakt dobrý. A myslim,že tam místo Rooneyho měl poslat Teveze.

Reagovat
smazaný uživatel

13:45 FT Chelsea 2-1 Manchester United

16:00 84' Wigan 0-0 Reading

16:00 84' Birmingham 2-2 Liverpool

16:00 84' Manchester City 2-2 Fulham

16:00 84' Tottenham 1-1 Bolton

16:00 84' West Ham 2-2 Newcastle

16:00 84' Sunderland 2-2 Middlesbrough

Je to možné???Samé remízy!

Reagovat
smazaný uživatel

proč by nebylo?

Reagovat
smazaný uživatel

No, je to přinejmenším poněkud neobvyklé, ale ted to pokazil Sunderland, vede 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

aj Fulham 2-3 teď

Reagovat
smazaný uživatel

uz i Fulham

Reagovat
smazaný uživatel

byl sem dřív

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sem to asi zakřikl, vsadím se, že kdybych to sem nenapsal, skončí to remízou

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra naprosto zasloužená,Manchester až na pár standartek nic nepředvedl. Chelsea hrála bojovně a tak přímočarý fotbal jsem u ní v tété sezóně zas tak často neviděl. Penalty měly být dvě,ale ok (možná,že ta druhá ruka byla trochu sporná,ale pomezní si byl jistý a praporek ukázal okamžitě)..Hádku Míšy s Didim jsem zrovna neviděl,bo sem si šel pro pití,ale nebylo to nějak extrémní ne? Kéž by to nakonec skončilo tak,že by šel titul do Londonu a v LM bysme taky vyhráli,byl bych ten nejšťastnější člověk. Podle mě si Chelsea zaslouží titul úplně tak samo jako Manchester,za to jak se dokázali vyšplhat ze sraček až na skoro úplný vrchol. Ale na zásluhy se bohudík nehraje a vyhraje ten s více bodama a lepším skóre a to budou určitě United. Něvěřím tomu,že by ztratili body s WHU nebo Wiganem.

Ten kdo neviděl zápas,ať lituje,skvělý match.

Co mě zaujalo bylo chování hráčů.

Drogba byl první kdo mával na rozhodčího ať zastaví hru, poté co omylem odrovnal Vidiče. Ashley Cole dokonce přesvědčil rozhodčího ať nedá kartu Nanimu, který ho fauloval, a z dálky se to zdálo vážnější než to bylo.

Zdá se že kampaň o sportovním chování a respektu rozhodčím trochu fungovala.

Reagovat
Liquid

Moje Chelsea zaslouženě vyhrála, dnes to byly velký nervy, ale "můj dres" Ballack rozhodl!!! Parádní výkon a nakonec vydřený vítězství. Snad Manchester ještě ztratí.

Reagovat
-PeCa_08-

jj pane Abramovič, to jsme rádi že sis koupil dres Ballacka..šetři.,

Reagovat
smazaný uživatel

trapne no ae neva

Reagovat
Liquid

"spasiba sabaka"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fantastický Pennant , dřív jsem ho nějak zvlášť nemusel, ale teď mu začínám přicházet na chuť. Akce a následné parádní prostrčení na Leivu před druhým gólem byla geniální. Říká se, že jeden hráč nemůže udělat zápas, ale myslím, že dneska Pennant tohle "dogma" svým výkonem v druhém poločase trochu napomněl. Já jsem byl z jeho výkonu unešený.

Chelsea s Manchesterem jsem neviděl, ale jsem moc rád jaký výsledek se urodil. Věřil jsem.

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze Liverpool nesklamal lebo som to nevidel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

ako hral ?

Reagovat
fantomas

nevidel sem to, byl sem zrovna na Strahově a pojídal štavnatou klobásu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hruza je slabe slovo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

za to já nemůžu ale....

Reagovat
-PeCa_08-

první poločas byl hrozný ze strany liverpoolu, ale na druhý už se dalo dívat.

Reagovat
smazaný uživatel

taky v takové sestavě...ale moc se mi nelibil ten výkon

Reagovat
-PeCa_08-

tak to je jasné no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že ten, kdo to psal (asi překlad), neviděl zápas Fulhamu s Citizens, jelikož ve dvou třetinách zápasu dominoval pouze londýnský klub.

Reagovat
plechi

Reagovat
Devil

No,stalo se bohuzel to ceho jsem se bal.Na druhou stranu v prvnim stretnuti MU nad Chelsea vyhral 2:0 takze si vcerejsi ranu timto aspon trochu hojim.Zapas jsem doposud nevidel,takze si udelam obrazek co se vlastne delo nebo nedelo az pozdej,ale stale verim,ze West Ham doma MU rozseka a vrati jim 3 jejich ligovy vyhry nad nama v rade i s urokama.A jak uz rikal SAF,pokud pojedem na Wigan s tim,ze muzem ziskat titul tak ho ziskame.Jsou to silna slova,ale verim mu.Navic Chelsea jeste narazi na Newcastle a doufam,ze opravdu narazi.Mame vse ve vlastnich rukach a snad titul pujde tam kam patri-na Old Trafford.

Reagovat
smazaný uživatel

titul patri na Emirates

Reagovat
fantomas

Reagovat
Devil

Ti uz jsou mimo hru.

Reagovat
fantomas

a ani si ho nezasloužej

Reagovat
fantomas

pěkný zápas, Pompeys si zasloužili minimálně remízu, ale doplatili hlavně na chabou efektivitu Defoea

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to s temi tresty pro rvace z Manchesteru? Kdy se rozhoduje?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnešní duel Evertonu s Aston Villou byl dost pěkný,už od začátku se hrál rychlý fotbal nahoru dolů s množstvím šancí,i když v prvním poločase bez gólů,i když třeba ze šance Yakubua anebo z parádně kopnutého přímého kopu Younga,který nakonec zastavilo až břevno se stav skóre mohl změnit,po těchto šancích přišel drobný útlum a když už přišel centr do vápna birminghamského celku,vytáhlé duo stoperů Knight-Laursen s podobnými situacemi neměli vůbec žádné problémy,poté měla Aston Villa mírně navrchale víceméně si žádnou další nebezpečnou šanci nevytvořila. Ve druhém poločase začli domácí hodně zhurta,z čehož nakonec vyplynul neuvěřitelně štastně tečovaný gól z kopačky Nevilla. po inkasovaném gólu se Villains trochu probrali a síly se opět vyrovnaly,ale ke gólu to ani na jedné straně nevedlo,poté ale přišla závěrečná čtvrthodina a hned 3 góly! nejprve vyrovnal Agbonlahor ze závaru po přímém kopu ranou pod víko svatyně Tima Howarda a po nějakých pěti minutách založil akci Arteta,Carsley poslal chytrý centr z první a další obránce v řadách Evertonu Yobo poslal míč tvrdým volejem pod břevno. Nejspíš už hráči Toffees byli hlavou v kabině,jelikož již minutu po vstřeleném gólu nechali na hranici vápna zcela volného Barryho,kterému vůbec nedělal problém přesně najít Carewa,který bez problému hlavou zavěsil přesně k tyči a v Goodison Parku bylo ticho,jako v hrobě. přes úpornou snahu Evertonu zvrátit opět misky vah na svojí stranu se jim už vstřelit gól nepodařilo,a tak utkání skončilo podle mě spravedlivou remízou 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

překvapevní kola: City - (zachraňující se) Fulham 2:3 a to naposled doma citizens porazili pompeys, který ale doma tak překvapivě zaváhali a prohráli s rovers, který zase překvapivě skoro doma vyhráli nad united...... těch překvapení bylo víc no

Reagovat
fantomas

počkej, ještě mužem City zejtra trumfnout

Reagovat
smazaný uživatel

tak zejtra to je jasnej křížek

Reagovat
fantomas

tsss

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš že čistá 1??!

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

tomu ani já nevěřim ale tak hraje se to v Derby.... myslim že tomu sám taky nevěříš ale popadal bych se za pupek

Reagovat
smazaný uživatel

tak United tam taky tak tak remizovaly....

Reagovat
smazaný uživatel

tak United tam taky tak tak remizovaly....

Reagovat
smazaný uživatel

a doma tak tak vyhráli

Reagovat
smazaný uživatel

Roque Santa Cruz

Reagovat
smazaný uživatel

Jak už jsem psal jinam,nějakej pohár ohledně toho,kdo vyhraje titul mě nezajímá.Předvedená hra proti MU a získaný počet bodů oproti začátku sezony je pro mě dostatečně uspokojující.Získaný titul by byl třešnička na dortu,něco navíc

Reagovat
smazaný uživatel

uz sem myslel ze pises predvadena hra po celej rok....

Reagovat
smazaný uživatel

jen opravit redaktory EuroFotbalu, že v zápase Everton - Aston Villa dával oba dva góly Gabriel Agbonlahor, koukal jsem na ten zápas a byl fantastickej, takže vím že to byl Gabriel a ne John carew

Reagovat
fantomas

já na nej koukal taky a vím, že to dával Carew, je to i v oficiálním zápise o utkání

Reagovat
fantomas

Arsenal leckdy nesoustředeny výkon (zatim - po poločase), dost si to uživaj, ale sou tam náznaky přimočaré hry, což chválím, halvně ty nahrávky doběhu na Thea delají ze statických beku Derby kašpárky furt dokola. Jinak sem rád, že se trefil RVP Gratulace Robine, snad te to nakopne...

Reagovat
smazaný uživatel

teď nevím,kdy naposled dali kluci z Derby naposled 2 góly

Reagovat
smazaný uživatel

a taky bych se mohl naučit psát

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

paráda Ade, Theo a RVP...sem rád za jejich goly...a za solidní výkon celého mužstva, jen ty standardky ...

Reagovat
smazaný uživatel

Krása.. ofenzivní galakoncert.. theo - muž zápasu..

Reagovat
fantomas

jj zahrál fakt dobře, prostě na základ má, to už mi ted nikdo neodpáře!

Reagovat
fantomas

ale stejně bych dal muže zápasu Adeho...hattrick za poločas neni nic všedního

Reagovat
smazaný uživatel

když se hraje proti naprosto otevřený obraně Derby tak ano..... škoda no, bylo to pro ně moc krutý...

Reagovat
smazaný uživatel

To máš sice pravdu, že se to stane málokdy, ale prostě Theo byl pro mě lepší.. On když zbytečně nekličkuje jeden na jednoho a spíš to přihraje, tak prostě hraje výborně, což dneska plnil.. Je to můj oblíbenec prostě a byl pro mě dneska mužem zápasu.. Ikdyž dneska musím vyzdvihnout všechny hráče až na jednoho a tím je Eboue - dneska mě zase zklamal.. jeho přihrávky sou podle mě hodně průhledné a zakončení katastrofální, ani balón si už pomalu nestopne pořádně.. dneska mohl dát góla a ukázat, že si zaslouží místo v základní sestavě, ale aspoň mně to teda nedokázal.. Inak sem si všiml, že 3 mávlé ofsidy byly mávlé uplně blbě na Arsenal a 2. gól Derby byl podle mě trošku z ofsidu.. bohudík, že to skončilo takto, ale stát se takové chyby ve věčím zápase asi by se to řešilo víc..

Reagovat
smazaný uživatel

Co je v Anglii na konci rozhodujici?Skore nebo vzajemne zapasy?Ted se neptam primo na Premier to je mi celkem fuk,nybrz na Čampionsčip.Tam to nejspis slizne jeden z nedavnych prvoligistů Leicester,Southampton.

Reagovat
Shevchenko

skóre

Reagovat
smazaný uživatel

Dik.Tezko tipovat nebo odsuzovat bude to peprne az do konce.Leicester jede na Stoke k lidrovy,Svati maji Shefield Unt. a podstatne horsi score.Jeste uvidime co na to Coventry a Blackpool?

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by ste udelat nejake spešl prewié z finaloveho kola souteze ve ktere neni problem videt na tribune 30.000 fanousku.Z Anglicke Čampiónsčip.Dik.

Reagovat
fantomas

je to možný...

Reagovat
smazaný uživatel

spíš celosezoní souhrn

Reagovat
fantomas

ten bude taky samozřejmě ale jen z PL, z Championship je to zbytečný a nemelo by to asi moc velký uspech (nebyl by zájem)...ale takové shrnutí play-off a preview, popř jen jedno z toho se chystám udelat

Reagovat
smazaný uživatel

tak když nic víc tak aspoň to play-off a byl bys

Reagovat
fantomas

jj, play-off snad mužu slibit

Reagovat
Slejdy

Reagovat
fantomas

komu fandíš? nebo proč?

Reagovat
M11

chvali arsenal

Reagovat
fantomas

aha, tak to já chválim jeho

Reagovat
M11

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele