36. kolo
26.04.2008 16:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Birmingham City - Liverpool FC 2:2

I přesto, že Liverpool prohrával v Birminghamu už 0:2, dokázal nakonec vybojovat alespoň bod. Domácí fotbalisté tak i nadále zůstávají v pásmu sestupu.

Podle očekávání nechal Rafa Benítez na lavičce sedět téměř všechny hráče, kteří nastoupili v úterním zápase Ligy mistrů proti Chelsea. Na hřišti se tak objevilo několik fotbalistů, kteří letos nastupují jen minimálně.

Ovšem Liverpool byl i bez svých hvězd na začátku zápasu lepším celkem na hřišti. V úvodní desetiminutovce se dostal hned dvakrát ke střele středopolař Lucas Leiva. První pokus však poslal vysoko nad a následně po pěkné kombinační akci pálil z hranice pokutového území a s jeho slabým pokusem si bez větších potíží poradil Maik Taylor. Naopak na druhé straně mohl udeřit Mikael Forsell. Svou střelu z otočky ale poslal jen do míst, kde zrovna stál gólman Reina, který jeho pokus pohodlně lapil.

Domácí hráči se k zakončení moc nedostávali, skvělou příležitost však měli v 27. minutě, jenže na centr Olivera Kapa v šestnáctce nikdo nedosáhl a Reds jej nakonec bez problémů odvrátili. Také dnes potvrdil Mikale Forsell roli kanonýra. V 34. minutě poslal po zpracovaném centru z pravé strany a tvrdé ráně Birmingham do vedení.

Liverpoolu se moc nedařilo a v deváté minutě druhé půle navíc podruhé inkasoval. Po faulu Šktela dostal Birmingham výhodu přímého kopu z 25 metrů. Jeho exekuce se ujal Sebastian Larsson a nádhernou ránou do pravého rohu brány překonal bezmocného Reinu.

V 63. minutě se však Reds dostali zpátky do hry. Pennant předvedl úchvatné sólo, během kterého dokázal obejít hned tři protihráče, přihrál Voroninovi, jenž poslal míč k Peteru Crouchovi a ten se v zakončení nemýlil. To ale nemuselo být ze strany hostů vše. Už zanedlouho si zpracoval centr od Lucase ukrajinský reprezentant Voronin a nebezpečně vypálil, naštěstí pro Blues poslal míč jen těsně vedle tyčky.

Svěřenci kouče Beníteze se vyrovnání přeci jen dočkali. Hlavičku Benayouna nešťastně tečoval Jaidi a gólman Taylor nedokázal na změnu směru míče včas zareagovat. Rozhodující gól už ani jeden tým nepřidal, a tak utkání vítěze nenašlo.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (10)

Přidat komentář
Devil

Birmingham potrebuje body jako sul,ale v tomto duelu nevim nevim....0:1

Reagovat
smazaný uživatel

ou oui doufamže Blues překvapí a neaký ten bod urwou !!!!!je to špatne...ale šance jeste žije !!!!1:1..'

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham City jsou najednou v pěkné bryndě. Musí bezpodmínečně bodovat, jelikož už moc šancí k nápravě mít nebudou. Ale čeká je Liverpool FC, což je protivník velmi nepříjemný. Vypadá to na remízu. Tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim nevim,Reds vyhrají 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Favorit je,zdá se,jasný,ale pozor-Liverpool domácí už 5 zápasu po sobě v lize neporazil...Tip 1:1!

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool se bude setrit na ligu mistru ale prece jenom vyhraje 0 1

Reagovat
Pharrell

remiza

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim s tebou kecerime!

Reagovat
smazaný uživatel

no nevadi,2:2 je dobry pro Reds,hlavni je ted LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládaný výsledek, ale bod je zatím pro Birmingham City málo. Doufám, že to ještě dohoní a nesestoupí !!! Liverpool FC v PL už nic neřeší, podle toho taky vypadala sestava a 4. místo kvůli důležité LM už má taky pojištěné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele