Anglická Premier League souhrn - 10. kolo

28.10.2008, 23:05, aktualizováno 29.10.2008, 23:05
Komentáře a souhrny
Fantastickou osmigólovou přestřelku nabídlo severolondýnské derby mezi Arsenalem a Tottenhamem. Hull neprodloužil pohádkový start do sezóny a hladce podlehl Chelsea. Liverpool pokračuje v tažení za titulem po dvaceti letech, porazil Portsmouth. Manchesteru United pomohl k vítězství nad West Hamem znovuvzkříšený Cristiano Ronaldo...

Newcastle United - West Bromwich Albion 2:1

28.10.2008 20:45

Góly: 10. Joey Barton (pen.), 42. Obafemi Martins - 65. Ishmael Miller

Konečně! Straky po dlouhé době opět vyhrály. Minimálně do zítřka se tak dostaly ze sestupových vod. O góly se postarali Barton a Martins. Za hosty snižoval Ishmael Miller.

Newcastle neměl před tímto kolem pod vedením kouče Kinneara ani jednu výhru, a tak toužil konečně získat v letošní sezóně teprve podruhé tři body. Utkání začal mnohem aktivněji než soupeř a už ve 3. minutě zahrával třetí rohový kop. Ani z jednoho však nic nevytěžil. O pět minut později fauloval v pokutovém území Ameobiho obránce Donk a rozhodčího bez rozpaku odpískal penaltu. Tu proměnil s jistotou Joey Barton. Zanedlouho to zkoušel hned dvakrát z dálky Jónas Gutieréz. Obě rány však chytil Scott Carson.

Hosté následně přidali na otáčkách a získali nad Newcastlem převahu. Tu ovšem v gól přetavit nedokázali. Hře v první půli scházely skutečné šance, jednu z nich měl v 35. minutě Morrison, jenže míč poslal nad. Krátce na to mohl skórovat také na druhé straně Beye, jenže vedl si obdobně jako jeho protihráč. Tři minuty před přestávkou to Magpies už konečně vyšlo, hlavou se prosadil Obafemi Martins.

Baggies po pár minutách druhé půle změnili rozestavené na 4-4-2 a snažili se vstřelit co nejrychleji kontaktní gól. Dobrou šanci měl už v 56. minutě Morrison, jemuž připravil palebnou pozici Bednář, ale střela hostujícího záložníka byla zblokovaná. Tentýž hráč se snažil uspět také o dvě minuty později, ovšem opět bezúspěšně.

V 65. minutě se dostal West Brom zpátky do zápasu. Přesně zakončoval anglický útočník Ishmael Miller a vykřesal tak pro svůj naději na bodový zisk. Už zanedlouho navíc mohl vyrovnat, ale jeho střelu dokázal brankář Given lapit. Baggies se snažili v závěrečných minutách vstřelit závěrečný gól, to se jim ale nepovedlo. Obrana Newcastlu jim ani moc příležitostí nenechala. Nejvážněji tak vypadala nepřesná střela Greeninga.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Wigan Athletic 2:0

29.10.2008 20:45

Góly: 11. Andrew Johnson, 60. Andrew Johnson

Fulhamu to v posledních zápasech vůbec nešlo, a tak dnes potřeboval nutně vyhrát. To se mu také povedlo a za výhru děkoval útočníku Johnsonovi. Ten se totiž dnes postaral o obě branky.

Ovšem nescházelo moc a už v 9. minutě Cottagers málem inkasovali. Zaki našel Valenciu, ten se dostal až ke střele a gólmana Schwarzera pořádně vylekal, ovšem nakonec nemířil přesně. Mnohem lépe si naopak už o dvě minuty později vedl na druhé straně právě Andy Johnson, jenž po centru Koncheského otevřel gólový účet dnešního duelu. Zároveň si připsal svůj vůbec první gól v dresu Fulhamu.

Latics měli hodně štěstí také v 22. minutě, kdy se dostal opět do zajímavé střelecké pozice Johnson a hosty od inkasovaného gólu zabránil až zákrok Figueroy, jenž míč odvrátil alespoň na roh. Fulham Wigan v některých momentech zápasu jasně přehrával, jako například v 28. minutě, kdy po centru Gery hlavičkoval jen těsně nad Davies. Hosté si vypracovali pouze jednu příležitost. Ta však gól nepřinesla, jelikož Figuerovi scházely centimetry k přesnému zakončení.

Fulham začal druhou půli mnohem lépe a už v úvodu mohl své vedení minimálně zdvojnásobit. Postupně však nedokázali z dobrých šancí míč do brány dostat Gera a o minutu později ani Zamora. Tentýž hráč byl velmi blízko brance i v 56. minutě, ale jeho hlavička po centru Daviese byla zblokovaná, a proto se skóre stále neměnilo.

Hostům tedy start do druhé časti zápasu moc nevyšel a chtěli s tím něco udělat, na místo toho ale podruhé inkasovali a rázně si tak zkomplikovali cíl vydolovat z tohoto zápasu minimálně bod. Skvělý výkon korunoval už druhým gólem kanonýr Johnson. Alespoň snížit se pokoušel dalekonosným pokusem Heskey, jenže mířil přímo do gólmana Schwarzera. Fulham mohl své vedení ještě zvýšit, ale gól už nevstřelil. Mrzet jej to však nemusí, tři body jsou jeho.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Blackburn Rovers 3:2

29.10.2008 20:45

Góly: 45. Luke Young, 65. Gareth Barry, 87. Gabriel Agbonlahor - 30. Stephen Warnock, 90. Brett Emerton

Aston Villa sice proti Blackburnu nepředvedla žádný mimořádný výkon, dokázala však vydolovat z utkání tři body, které mají tentokrát pro ní nesmírnou cenu. Po tomto kole jí totiž patří už čtvrtá příčka.

Domácí fotbalisté byli už před utkáním favority, jenže nechybělo moc a málem již v 17. minutě lovili míč ze své sítě. První skutečná gólová šance patřila Keithu Andrewsovi, který pozemní dělovkou nadělal brankáři Friedelovi nemalé problémy. Americká jednička Villy si ale s jeho střelou poradila. Rovers v první půli nehráli vůbec špatně a svou hrou svěřencům kouče O’Neila dělali velké problémy.

V 30. minutě jim to také už konečně vyšlo a způsobili tím domácím fanouškům poměrně velké překvapení. Ve svém stém zápase v Premier League si skvěle narazil Warnock s McCarthym, dokázal vypálil a nádhernou střelou do rohu brány poslal senzačně svůj tým do vedení. Pro Aston Villu, která chtěla v tomto zápase dosáhnout 5000 bodů v historii a zároveň udržet svou domácí neporazitelnost, to byl jasný důkaz toho, že by měla konečně přidat. Těsně před přestávkou se jí nakonec povedlo také vyrovnat. Úspěšně zacílil mladík Ashley Young.

V druhé pětačtyřicetiminutovce musela Aston Villa přidat, a tak se po přestávce vrátila s ofenzivnější taktikou. První malá šance ale patřila Blackburnu. Simpsonova střela byla však zblokovaná. Už zanedlouho to zkoušel také Emerton, jenže pálil vedle. Naopak Warnockova rána, jenž se snažil přidat už svůj druhý gól, byla slabá a gólman Friedel jí bez problémů lapil.

V 62. minutě se konečně Villa dostala také k bráně Blackburnu, jenže zmohla se pouze na jednu hodně nepřesnou střelu Younga. O tři minuty později však z ničeho nic vstřelila druhou branku. Skvělou práci předvedl Milner, připravil šanci kapitánu Barrymu, který jí dokázal proměnit. Ihned se snažil odpovědět Pedersen, ale s jeho volejí si brankář Friedel poradil. Domácí hráči už utkání v poklidu dovedli do vítězného konce, v závěru zásluhou Agbonlahora ještě zvýšili na 3:1, poslední slovo ale měl Blackburn. Na rozdíl jedné branky v posední minutě nastavení snížil Brett Emerton.

Více informací k zápasu

Hull City - Chelsea FC 0:3

29.10.2008 20:45

Góly: 3. Frank Lampard, 50. Nicolas Anelka, 75. Florent Malouda

Famózní série Hullu skončila. Na KC Stadium přijela Chelsea a nováčkovi soutěže nedala šanci. Blues se tak stali prvním londýnským klubem, na kterého nenašel Hull recept. Chelsea zajistila vedení rychlá branka Franka Lamparda, vedení poté zvyšovali Anelka s Maloudou.

Chelsea se dokázala rychle oklepat z víkendové prohry s Liverpoolem, kvůli níž přišla o rekordní sérii neporazitelnosti a dnes si již smlsla na Hullu, kterému nedala šanci okusit druhé místo. Svěřenci trenéra Luize Felipe Scolariho předvedli kvalitní výkon a po zásluze zvítězili.

Modrým pomohla velice rychlá branka, která vnesla do jejich řad klid. Ve třetí minutě využil menšího zaváhání Paula McShana Lampard a parádní ranou z rohu pokutového území překonal brankáře Myhilla, jenž střele pouze přihlížel. Domácí vstoupili do utkání nervózně a jejich stav první inkasovaná branka po více než pěti hodinách příliš nezlepšila.

Hullu se nepodařilo držet míč a vytvářel množství chyb, kterých Chelsea využívala. Nejaktivnějším mužem byl Florent Malouda, jenž nejprve dvakrát vypálil mimo branku a poté mu příliš nechybělo, aby hlavičkou dosáhl na Lampardův centr. Následně se dostal do akce také brankář Myhill, který musel nejprve likvidovat střelu Joea Colea a o chvilku později vytáhnout vynikající zákrok proti dělovce Nicolase Anelky.

Navzdory dominantní hře Blues se v prvním dějství přeci jenom k několika šancím propracovali také domácí, a že nebyli od branky příliš daleko. Tu největší měl bezpochyby Cousin, když si udělal před šestnáctkou prostor a skvěle vypálil. Radost mu ale zmařila branková konstrukce, respektive tyč Čechovy branky, která jeho pokus zastavila. Zasahovat již ale Čech musel proti Geovanniho střele z trestného kopu, která letěla dobrých čtyřicet metrů. Další zásah si připsal při hlavičce Marlona Kinga.

Mezitím co si Hull začínal vytvářet šance a hrnout se do útoku, přišla poločasová přestávka a hned po ní naděje domácích uťal Nicolas Anelka. Francouzský útočník využil zaváhání bránící trojice Zayatteho, Turnera a Myhilla, kteří nezareagovali na dlouhý pas, pro nějž si tedy doběhl Anelka a zvýšil na 2:0.

I ve druhém poločase se snažil Florent Malouda, ale mušku stále neseřídil a jeho střely létaly kolem branky. Druhou branku si mohl ještě připsat Anelka, ale tentokrát ztroskotal na Myhillovi. Nakonec se přeci jenom prosadil křídelník Malouda, jenž využil přesného Carvalhova centru a dokonal zkázu domácích.

Více informací k zápasu

Stoke City - Sunderland AFC 1:0

29.10.2008 20:45

Góly: 73. Ricardo Fuller

Stoke po výhře z minulého domácího utkání s Tottenhamem opět naplno boduje. Dokázalo si poradit se Sunderlandem. Toho sestřelil jediným gólem utkání Ricardo Fuller.

První poločas moc pohlednou hru divákům nenabídl a tak viděli minimum příležitostí. Na domácí straně to zkoušel už v úvodních minutách po rohovém kopu Higginbothama útočník Fuller, jenže svou hlavičku poslal jen do náruče gólmana Fulopa. Podobně si vedl také v 11. minutě Sidibe. Stoke mělo ze hry sice navrch, ale svůj tlak v gól přetavit nedokázalo, častokrát naráželo na dobře hrající obranu Sunderlandu nebo brankáře Fulopa. Jednu z mála šancí spálil Shawcross, jehož střela byla zblokována. Na straně Black Cats naopak nescházelo po centru Bardsleyho Djibrilu Cissé, jenž hlavou ale poslal míč mimo.

Hned po přestávce se divákům na Britannia Stadium ukázal na hostující straně Kenwyne Jones, jenž nahradil Yorka. Kouč Keane tak mohl začít sázet na centry do pokutového území, jelikož reprezentant Trinidadu a Tobaga většinu obránců Potters převyšoval. Gólovky bohužel ale stále nepřicházely, a tak se přihlížející poměrně nudili. Bránu Sorensona se pokusil ohrozit alespoň Cissé, jenže pálil vedle.

Už zanedlouho to zkoušelo také Stoke. Fullerova střela byla sice zblokovaná, míč se ovšem dostal ještě ke kopačkám Sidibeho, jenž bránu těsně minul. V 74. minutě přišel první a zároveň poslední gól utkání. Po centru Delapa se k míči v souboji s Whiteheadem dostal Fuller a rozhodl tak dnešní zápas, jelikož Sunderland už nic nevymyslel a prohrál.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Portsmouth FC 1:0

29.10.2008 21:00

Góly: 76. Steven Gerrard (pen.)

Portsmouth na Anfield Road dlouho sahal po bodu, nakonec domů odjíždí s prázdnou. Rozhodla o tom proměněná penalta kapitána Liverpoolu Stevena Gerrarda.

Skóre mohl již v desáté minutě otevřít Kuyt. Tomu Pennant a Arbeloa připravili vynikající pozici, střelu nizozemského reprezentanta ovšem skvěle zneškodnil James. Liverpool byl v úvodu lepší, nad hlavičkoval Lucas, nepřesná byla rána Xabiho Alonsa.

Portsmouth často nakopával míče na Crouche, jemuž se dařilo vyhrávat hlavičkové souboje, hodně mu ale chyběl Defoe, který zůstal jenom na lavičce. V první šanci hostujícího týmu hlavičkoval po Diarrově trestném kopu mimo Kaboul, v nadějné pozici pak neuspěl Diop. Toho na malém vápně našel Diarra, Diop však svou hlavičku namířil pouze do Reiny.

Liverpool odpověděl Gerrardovým trestným kopem do zdi, který se dostal ke Carragherovi a ten ranou z 25 metrů zaměstnal Jamese. Několik šancí měl v prvním poločase Kuyt, ani jedna se ale neujala, do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhou polovinu utkání otevřel žlutý faul Diarry na Gerrarda a Alonsův trestný kop do zdi. Hyypia poté hlavičkoval nad a o mnoho lépe nemířil ani Lucas. Liverpool hodně brzdily nepřesnosti, v těch "dominovali" Babel a Pennant, oba to také odnesli střídáním. Novic na hřišti Benayoun měl po několika minutách velkou šanci, po asistenci od Gerrarda ho ale zablokoval Distin. Gerrard to následně zkusil sám a jeho dělovku s velkou námahou hasil James.

Rozhodující okamžik přišel v 75. minutě. Po rohovém kopu Fabia Aurelia zahrál v pokutovém území po hlavičce Hyypiaho rukama Diop a kopala se penalta. K té si tradičně stoupl Gerrard a tentokráte již Jamese překonal - 1:0.

Nový manažer Portsmouthu Tony Adams až v závěru poslal na hřiště kanonýra Defoea, ani jeho přítomnost ale k vyrovnání nevedla.

Více informací k zápasu

Bolton Wanderers - Everton FC 0:1

29.10.2008 21:00

Góly: 90. Marouane Fellaini

Bolton opět zklamal všechny své fanoušky. A to nejen výsledkem, ale také předvedou hrou. Za celý zápas si nevypracoval téměř žádnou tutovku a také na to tvrdě doplatil. V závěrečných minutách totiž vstřelil jediný gól střetnutí Marouane Fellaini a zařídil pro Everton nesmírně cenný zisk tří bodů.

V Goodison Parku tak určitě nelitují peněž investovaných do nákupu belgického talentu. Ten zařídil body proti Manchesteru United v minulém kole a i tentokrát se dokázal trefit. To vše z pozice záložníka. První šance utkání ale patřila domácím hráčům, konkrétně Mustaphu Rigovi, jenž napřáhnul z dálky a snažil se gólmana Howarda překonat krásnou střelou z dálky. Americký gólman si ovšem s jeho pokusem poradil. V 26. minutě to naopak zkoušel na druhé straně z dvaceti metrů Luis Saha, míč ale poslal přímo na brankáře Jaaskelainena. To byla zároveň poslední zajímavá příležitost před poločasovým hvizdem.

Bolton chtěl vstoupit do druhé půle vstřelením gólu a hned na začátku to opět z dálky zkoušel Johan Elmander. Jeho poměrně nevýrazná střela ale byla tečovaná obráncem Lecottem, změnila směr a letěla asi metr nad branku. V dalších minutách diváci zívali nudou. Ani jeden celek dnes neodehrál dobré utkání, hostující Everton to ale zase tolik mrzet nemusí. V 90. minutě si na centr ze strany totiž naběhnul Fellaini a s pomocí tyčky poslal míč do brány. Vedení mohl krátce na to pojistit Anichebe, ovšem tváří v tvář domácímu brankáři neuspěl.

Více informací k zápasu

Middlesbrough FC - Manchester City 2:0

29.10.2008 21:00

Góly: 53. Afonso Alves (pen.), 90. Gary O'Neil

Afonso Alves hattrick z minulého měření sil sice nezopakoval, jednou trefou však přispěl k výhře svého Middlesbrough nad Manchesterem City. Boro se tak na svého soupeře bodově dotáhlo.

Hosté ovšem vstoupili do utkání živě a především brazilská star Robinho držela permanentně obranu Middlesbrough v pohotovosti. Nejprve v šesté minutě vypálil dosti nepřesně, napodruhé, když protancoval okolo mnoha soupeřů, už prověřil slabší střelou připraveného Turnbulla. Sice v těchto chvílích byli nebezpečnější spíše Citizens, což se potvrdilo i záhy, jenže ve 12. minutě stojí za zmínku alespoň akce Downinga, na jejímž konci byla slabá hlavička Alvese přímo do Harta. Nicméně daleko více vzruchu v hledišti vzbudila dalekonosná bomba Richardse z 18. minuty. Boro bylo později blízko ke gólu až ke konci prvního dějství. Na Aliadierův pracně vyprodukovaný centr ale Alves jen těsně nedosáhl.

Hned zkraje druhého poločasu musel být domácí brankář v pozoru proti přízemním pokusům Irelanda a Wright-Phillipse, přičemž ho zřejmě více vystrašil ten druhý od anglického internacionála, který zlikvidoval hbitě vymrštěnou nohou. Tento zákrok se rovněž zdál být v 53. minutě klíčový, neboť i díky němu mohlo Boro do vedení. Souboj Sturridge a Wheatera v pokutovém území City byl posouzen jako penaltový a Alves precizní ranou nedal Hartovi šanci zasáhnout.

Bíločervenou armádu vedoucí branka notně inspirovala a Southgatovi svěřenci se rázem hnali s chutí kupředu. Přesto City nebylo daleko vyrovnání. Necelých 20 minut před koncem z velké dálky napřáhl Kompany a Turnbull se proti jeho střele do horního rohu musel vytáhnout se znamenitým zákrokem. Domácí se stvrzení svého triumfu nakonec přeci jen dočkali, ale stalo se tak až v nejzazší moment. V páté minutě nastavení vedl protiútok svého týmu Tuncay a jeho práce nekompromisně využil O’Neill.

Více informací k zápasu

Manchester United - West Ham United 2:0

29.10.2008 21:00

Góly: 14. Cristiano Ronaldo, 30. Cristiano Ronaldo

West Ham o víkendu prohrál 0:2 s Arsenalem, stejným poměrem nyní podlehl i Manchesteru United. Hvězdou zápasu byl autor obou branek Cristiano Ronaldo.

Ústřední postavou úvodních minut byl hostující obránce Matthew Upson, který svému brankáři pomohl neutralizováním pokusů Berbatova, Ronalda a Naniho. Ve čtrnácté minutě už ovšem nepomohl ani Upson, Nani povedeným centrem našel Ronalda a ten z osmi metrů rozvlnil síť - 1:0.

Manažer Sir Alex Ferguson nechal sedět na lavičce Rooneyho a do základní sestavy nasadil Teveze, který se mu mohl odvděčit po centru Evry, Green ale svůj tým podržel. Hodně aktivní byl Nani, ani on ale míč do sítě nedostal a o mnoho lépe se nevedlo ani Andersonovi. Domácí byli jasně lepší a bylo jenom otázkou času, než přidají druhou branku. Povedlo se jim to ve 30. minutě, kdy se po akci Andersona s Berbatovem podruhé v zápase prosadil Ronaldo.

Ani ve zbytku první půle se obraz hry nezměnil, hrálo se na polovině West Hamu, který těsně před odchodem do kabin postihla jedna ztráta. Na zem bez cizího zavinění padl Valon Behrami, který si zřejmě vážně poranil koleno a hřiště musel opustit na nosítkách.

Na začátku druhé půle zkoušel štěstí Tevez, na druhé straně se pak Kuszczaka neúspěšně pokusil nachytat na švestkách z 45 metrů Bellamy. Dvacet minut před koncem se na hřiště dostal Rooney a okamžitě začal zaměstnávat Greena, který zneškodnil dva pokusy domácího útočníka. Kuszczaka prověřil Boa Morte, skóre se ale nakonec až do závěrečného hvizdu již nezměnilo

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Tottenham Hotspur 4:4

29.10.2008 21:00

Góly: 37. Mikaël Silvestre, 46. William Gallas, 64. Emmanuel Adebayor, 68. Robin van Persie - 13. David Bentley, 67. Darren Bent, 89. Jermaine Jenas, 90+4. Aaron Lennon

Publikum si muselo připadat jako na houpačce, koneckonců výsledné skóre 4:4 hovoří za vše. Mrzet bude konečný stav hlavně Arsenal, který ještě v 88. minutě vedl 4:2.

Očekávané derby otevřel svižný útok Tottenhamu. Huddlestone poslal na zteč Balea, který však zakončoval již ze značného úhlu pouze do boční sítě. Spurs vstoupili do zápasu beze špetky respektu a brzy slavili úspěch. David Bentley se ve 12. minutě přesnou trefou vysmál všem příznivcům Arsenalu, kteří na něj při každém doteku s balonem pískali. Čtyřicet metrů od Almunii ho najednou napadlo vypálit a k údivu všech na Emirates Stadium míč zaplul za záda golmana Gunners.

Hned za čtyři minuty málem odpověděl Van Persie, z hranice šestnáctky ale kroutil balon těsně mimo. Posléze se k několika centrům z pravé strany dostal Walcott, zpravidla ale nehledal spoluhráče přesně. Ve 22. minutě ovšem po jednom z mnoha rohových kopů propadl balon až ke Gallasovi na zadní tyči, ačkoliv se zdálo, že vyběhnuvší Gomes situaci kontroluje, domácí kapitán prudce vypálil nad břevno.

V 36. minutě Fabregasovu skrytou střelu tečoval vedle vzdálenější tyče jeden z fotbalistů Spurs a z následného rohu zahřmělo. Van Persieho centr na přední tyči jen nepatrně lízl Mickael Silvestre, a tak za ním Gomes neměl šanci míč zasáhnout. Další hrubice brankáře hostí tak již nezůstala nepotrestána. Ke konci první půle mimořádné tempo trochu opadlo, nadále však hra měla spád, a to i díky shovívavosti sudího Atkinsona při posuzování osobních soubojů.

Druhá půle začala pro Tottenham pohromou. Už ve 46. minutě si Gallas vyskočil na centrovaný míč ze standardní situace a zavěsil. Gomes opět neměl úplně čisté svědomí, zaváhal rovněž Huddlestone. Arsenal tímto obratem získal sebevědomí a po čtyřech minutách zkoušel štěstí z 25 metrů povedenou ranou Denilson. Hned poté Silvestre z prakticky totožné situace jako při prvním gólu minul.

Přesně po hodině hry si aktivnější Arsenal vytvořil další příležitost. Míč se odrazil čirou náhodou k Van Persiemu, ten na hraně šestnáctky tak nějak nechtěně přistrčil Adebayorovi, který bez přípravy v dobré pozici pálil vedle. Za tři minuty kontrovali Spurs solidním pokusem Bentleyho, jež se stal kořistí rukavic Almunii. V 65. minutě ovšem udeřili Kanonýři potřetí. Milimetrový pas Van Persieho prošel mezi oběma stopery Tottenhamu na kopačky Nasriho, ten přehodil Gomese a Adebayor ještě před brankovou čarou pro jistotu doklepával balon do sítě. Trefil se tak poosmé v osmém utkání proti Spurs. Báječná vizitka tožského kanonýra.

Jenže tím zdaleka koncert na Emirates Stadium nekončil. Za dvě minuty po Adebayorově trefě pálil ze střední vzdálenosti prudce Huddlestone, Almunia jeho projektil ideálně nezkrotil a pohotový Darren Bent vykřesal pro Tottenham jiskřičku naděje. Ta však pohasla hned vzápětí. Strašidelná zpětná přihrávka Huttona doputovala jen k Adebayorovi, ten nesobecky přihrával křížem pokutového území Van Persiemu, jehož bombu pravou nohou lze směle označit za nechytatelnou.

Na severu Londýna se nadále hrálo kupředu na obou stranách. V 75. minutě to však byl znovu Arsenal, kdo mohl skórovat. Nasri nádherně našel Van Persieho na malém vápně, ten ale jen taktak dosáhl na balon, aby ho špičkou poslal dosti vedle levé tyče Gomesovy svatyně. Spurs ke konci zcela otevřeli obranu, bylo jim to ale pramálo prospěšné. Dovolili tím namlsaným Kanonýrům podnikat četné protiútoky.

V 89. minutě však pronikl středem hřiště Jenas a nádhernou střelou okolo obránce ke vzdálenější tyči nedal Almuniovi žádnou šanci. Kohouti pak domácí pořádně přitlačili a v nastavení dílo dokonali. Tečovaná rána Modriče dopadla na tyč a Lennon hbitě dorazil balon do sítě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC1082015:626
2.Chelsea FC1072122:423
3.Arsenal FC1062222:1020
4.Aston Villa1062219:1220
5.Hull City1062214:1420
6.Manchester United953115:518
7.Portsmouth FC1042410:1514
8.Manchester City1041523:1613
9.Middlesbrough FC1041510:1513
10.Sunderland AFC103349:1112
11.West Ham United1040614:1812
12.Everton FC1033414:1912
13.Blackburn Rovers1033411:1812
14.Fulham FC93248:811
15.Stoke City1031611:1810
16.West Bromwich Albion103168:1610
17.Newcastle United1023512:189
18.Wigan Athletic1022611:158
19.Bolton Wanderers102268:138
20.Tottenham Hotspur1013611:166

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (312)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele