10. kolo
29.10.2008 21:00 CET
4 : 4
(1:1)

Reportáž

Nervydrásající derby mělo šokující závěr

Publikum si muselo připadat jako na houpačce, koneckonců výsledné skóre 4:4 hovoří za vše. Mrzet bude konečný stav hlavně Arsenal, který ještě v 88. minutě vedl 4:2.

Očekávané derby otevřel svižný útok Tottenhamu. Huddlestone poslal na zteč Balea, který však zakončoval již ze značného úhlu pouze do boční sítě. Spurs vstoupili do zápasu beze špetky respektu a brzy slavili úspěch. David Bentley se ve 12. minutě přesnou trefou vysmál všem příznivcům Arsenalu, kteří na něj při každém doteku s balonem pískali. Čtyřicet metrů od Almunii ho najednou napadlo vypálit a k údivu všech na Emirates Stadium míč zaplul za záda golmana Gunners.

Hned za čtyři minuty málem odpověděl Van Persie, z hranice šestnáctky ale kroutil balon těsně mimo. Posléze se k několika centrům z pravé strany dostal Walcott, zpravidla ale nehledal spoluhráče přesně. Ve 22. minutě ovšem po jednom z mnoha rohových kopů propadl balon až ke Gallasovi na zadní tyči, ačkoliv se zdálo, že vyběhnuvší Gomes situaci kontroluje, domácí kapitán prudce vypálil nad břevno.

V 36. minutě Fabregasovu skrytou střelu tečoval vedle vzdálenější tyče jeden z fotbalistů Spurs a z následného rohu zahřmělo. Van Persieho centr na přední tyči jen nepatrně lízl Mickael Silvestre, a tak za ním Gomes neměl šanci míč zasáhnout. Další hrubice brankáře hostí tak již nezůstala nepotrestána. Ke konci první půle mimořádné tempo trochu opadlo, nadále však hra měla spád, a to i díky shovívavosti sudího Atkinsona při posuzování osobních soubojů.

Druhá půle začala pro Tottenham pohromou. Už ve 46. minutě si Gallas vyskočil na centrovaný míč ze standardní situace a zavěsil. Gomes opět neměl úplně čisté svědomí, zaváhal rovněž Huddlestone. Arsenal tímto obratem získal sebevědomí a po čtyřech minutách zkoušel štěstí z 25 metrů povedenou ranou Denilson. Hned poté Silvestre z prakticky totožné situace jako při prvním gólu minul.

Přesně po hodině hry si aktivnější Arsenal vytvořil další příležitost. Míč se odrazil čirou náhodou k Van Persiemu, ten na hraně šestnáctky tak nějak nechtěně přistrčil Adebayorovi, který bez přípravy v dobré pozici pálil vedle. Za tři minuty kontrovali Spurs solidním pokusem Bentleyho, jež se stal kořistí rukavic Almunii. V 65. minutě ovšem udeřili Kanonýři potřetí. Milimetrový pas Van Persieho prošel mezi oběma stopery Tottenhamu na kopačky Nasriho, ten přehodil Gomese a Adebayor ještě před brankovou čarou pro jistotu doklepával balon do sítě. Trefil se tak poosmé v osmém utkání proti Spurs. Báječná vizitka tožského kanonýra.

Jenže tím zdaleka koncert na Emirates Stadium nekončil. Za dvě minuty po Adebayorově trefě pálil ze střední vzdálenosti prudce Huddlestone, Almunia jeho projektil ideálně nezkrotil a pohotový Darren Bent vykřesal pro Tottenham jiskřičku naděje. Ta však pohasla hned vzápětí. Strašidelná zpětná přihrávka Huttona doputovala jen k Adebayorovi, ten nesobecky přihrával křížem pokutového území Van Persiemu, jehož bombu pravou nohou lze směle označit za nechytatelnou.

Na severu Londýna se nadále hrálo kupředu na obou stranách. V 75. minutě to však byl znovu Arsenal, kdo mohl skórovat. Nasri nádherně našel Van Persieho na malém vápně, ten ale jen taktak dosáhl na balon, aby ho špičkou poslal dosti vedle levé tyče Gomesovy svatyně. Spurs ke konci zcela otevřeli obranu, bylo jim to ale pramálo prospěšné. Dovolili tím namlsaným Kanonýrům podnikat četné protiútoky.

V 89. minutě však pronikl středem hřiště Jenas a nádhernou střelou okolo obránce ke vzdálenější tyči nedal Almuniovi žádnou šanci. Kohouti pak domácí pořádně přitlačili a v nastavení dílo dokonali. Tečovaná rána Modriče dopadla na tyč a Lennon hbitě dorazil balon do sítě.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

arsenal to prostě zvládne tip 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
SqueeZy

zatim ti to vychazi

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

poslední šance kohoutu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Od Spurs očekávám výkon na hranici možností, motivace bude obrovská.... Nový manažer, první ligová výhra, nenáviděný rival... To dohromady dává pro Arsenal velmi nebezpečnou situaci. Doufam ze se nám je podaří po delší době porazit

Reagovat
smazaný uživatel

asi néééééééééééééééé

Reagovat
smazaný uživatel

11111111111

Reagovat
smazaný uživatel

gunners si s outsiderem souteze poradi, 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Outsider soutěže? To jsem nevěděl, myslel jsem si že ho všichni tipují kolem 5. místa....

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že arsenal zvítězí, ale v žádném případě to nebude zadarma,vždyt je to londýnské derby a totenham dostal nový impuls,tak uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

JO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! super hoši

Reagovat
smazaný uživatel

sem to rikal 4:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele