Aktuality

Sparta a Slavia žalují FAČR za porušení stanov u odvolání Macely

Sparta a Slavia podaly určovací žalobu, zda při odvolání předsedy komise rozhodčích Luďka Macely výkonným výborem nebyly porušeny stanovy fotbalové asociace (FAČR). Současně spolu s dalšími čtyřmi kluby - Jabloncem, Teplicemi, Žižkovem a Příbramí - podávají podnět odvolací a revizní komise (ORK).

Inter je v šoku, prohru zařízenou Čelůstkou si prý nezasloužil

Vítězové Ligy mistrů z roku 2010 z Interu Milán strnuli v šoku a rozčarování poté, co ve středu zkolabovali při svém vstupu do Ligy mistrů a před domácím publikem prohráli s Trabzonsporem 0:1. Turečtí vicemistři šokovali při své premiéře ve věhlasné soutěži San Siro vítězným gólem českého zadáka Ondřeje Čelůstky.

Giggs znovu posunul rekord jako nejstarší střelec v Lize mistrů

Velšský veterán Ryan Giggs nadále ukazuje, že i v 37 letech je schopný stále hrát fotbal na vrcholu. Ve středečním úvodním duelu fotbalistů Manchesteru United v Lize mistrů nastoupil v základní sestavě a stal se klíčovou postavou zápasu na hřišti Benfiky. Svým parádním gólem zařídil remízu 1:1.

Slavia posílila útok o Blažka z Liberce

Pražská Slavia získala posilu do ofenzivy. Z Liberce přichází do Edenu na roční hostování s následnou opcí útočník Jan Blažek, který už ve Slavii krátce působil před třemi lety.

Fotbal bude znovu hledat nového předsedu

Český fotbal by mohl mít od pátku nového šéfa, jenž nahradí ve funkci předsedy Fotbalové asociace České republiky (FAČR) Ivana Haška, který v červnu rezignoval. Je ale poměrně pravděpodobné, že stejně jako v minulosti dojde při páteční mimořádné valné hromadě k patové situaci.

Kauza Bohemians byl největší problém, míní Rajchl

Místopředseda Fotbalové asociace České republiky (FAČR) Jindřich Rajchl věří, že po více než dvou letech strávených ve vedení fotbalu se po páteční valné hromadě stane jeho šéfem. Během kampaně při cestách napříč republikou delegátům nastínil svoji vizi, podle které by chtěl získat ještě více prostředků od státu, loterijních společností a soukromých zdrojů...

Qatar Foundation nejspíš v Barceloně dostane zelenou

Barcelona se zřejmě definitivně rozhodla pro budoucnost s arabskou pomocnou rukou. Zbavení se takového finančního zdroje, jaký pro posledního vítěze Ligy mistrů i španělské ligy představuje Qatar Foundation, by prý pro ni byl moc velký luxus. Definitivní rozhodnutí nicméně padne až 24. září...

UEFA nedostala od Skotů dostatek důkazů k potrestání Rezka

Evropská fotbalová unie (UEFA) uvedla, že jí Skotská fotbalová asociace neposkytla důkazy, na jejichž základě by měla případně potrestat českého útočníka Jana Rezka za simulování. Rezek si v kvalifikačním utkání 3. září v Glasgowě vysloužil kritiku za to, že příliš ochotně upadl v pokutovém území...

Grygera vzpomíná na rok a půl starou zkušenost s Fulhamem

Zdeněk Grygera se nedávno vyvázal ze smlouvy v Juventusu a jako volný hráč podepsal kontrakt s Fulhamem. V případě českého obránce se jedná o první angažmá v Anglii, zkušenosti právě s Cottagers ale již měl a i když se tehdy nejednalo o příjemný zápas, 31letý fotbalista na něj dodnes vzpomíná především v dobrém...

Na Pjaniće měl při rozhodování velký vliv Luis Enrique

Něco málo přes tři roky strávil Miralem Pjanić v Lyonu, v poslední den letošních letních přestupů pak zamířil do AS Řím. O angažmá v italském klubu měl bosenský záložník nejprve velké pochybnosti, přesvědčil ho až trenér Luis Enrique...

Pelta před volbou: Pokud bych necítil šanci, nekandidoval bych

Miroslav Pelta je přesvědčen, že jeho šance stát se předsedou Fotbalové asociace České republiky (FAČR) je den ode dne větší a stoupá s počtem návštěv delegátů v regionech. Zkušený jablonecký funkcionář je před páteční volbou optimistou a věří, že počáteční náskok svého největšího rivala Jindřicha Rajchla už zlikvidoval.

Guardiola: Pato by za sebou při prvním gólu nechal i Bolta

Hráči Barcelony vyhráli za tři roky pod koučem Josepem Guardiolou téměř vše, co se dalo, ale na startu nové sezony už dvakrát nečekaně klopýtli a v obou případech jen remizovali 2:2. O víkendu ztratili ve španělské lize dvoubrankové vedení v San Sebastianu, včera přišli v posledních sekundách o výhru nad AC Milán.

Čecha proti Leverkusenu potěšila výhra i kapitánská páska

Dva důvody k radosti měl po úterním prvním zápase Ligy mistrů brankář Chelsea Petr Čech. Ve vstupním utkání do soutěže jej potěšila výhra 2:0 nad Leverkusenem, milým bonusem pro něj bylo i to, že podruhé v kariéře a poprvé v soutěžním zápase šel na hřiště jako kapitán londýnského klubu.

Schaaf: Ty opravdové testy jsou stále teprve před námi

Werder Brémy patřil mezi pravidelné účastníky evropských pohárů, letos ovšem Ligu mistrů i Evropskou ligu sledují jeho hráči a fanoušci pouze na televizních obrazovkách. Loňská sezona přednímu německému klubu vůbec nevyšla, nyní pracuje na vylepšení a jde mu to velmi dobře...

Plzeňští hráči byli zklamaní ze ztracené výhry

Rozporuplné pocity měli hráči Plzně po domácí remíze 1:1 s Borisovem v premiérovém utkání základní skupiny Ligy mistrů. Atmosféra nejprestižnější klubové soutěže je nadchla, ale mrzelo je, že nedokázali udržet vedení a po změně stran po chybě inkasovali vyrovnávací branku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele