Aktuality

Před 100 lety se narodil trenér Rudolf Vytlačil

Před sto lety, 9. února 1912, se v rakouském městečku Schwechat narodil fotbalista a trenér Rudolf Vytlačil. Pod jeho vedením si československá reprezentace připsala počátkem 60. let několik významných úspěchů, mezi něž patřil bronz z mistrovství Evropy a účast ve finále světového šampionátu v Chile.

Llorente finálového soupeře neřeší. Chce trofej

Bilbajský Athletic rázně ukončil tažení třetiligového Mirandésu Španělským pohárem a může se těšit na finále buď s Barcelonou, nebo Valencií. Kanonýr Basků Fernando Llorente touží po trofeji, o kterou se bude hrát v květnu v Madridu.

Villa stále víc věří, že stihne letní Euro

Útočník Barcelony David Villa se dává do pořádku po prosincové zlomenině a následné operaci holeně. 30letý hráč je s rekonvalescencí nadmíru spokojen a nepřestává věřit, že bude připraven hrát už v závěru probíhající sezony.

Senegal po fiasku na africkém mistrovství vyhodil kouče Traorého

Ostudné vystoupení Senegalu na mistrovství Afriky odnesl vyhazovem trenér Amara Traoré. Jeho reprezentace přijela na šampionát jako velký favorit, ale v základní skupině třikrát prohrála a nezískala ani bod.

Na pískot jsem připraven, říká Suárez před soubojem s Evrou

Luis Suárez si odpykal osmizápasový trest za rasistické urážky vůči Patrici Evrovi a shodou okolností se s obráncem Manchesteru United může na hřišti hned potkat. Liverpool v sobotu zamíří k ligovému utkání na Old Trafford a Suárez ví, že jej nečeká vřelé přijetí.

Pizarrovi se v Brémách líbí, budoucnost ale nechává otevřenou

Právě probíhající sezóna by mohla být tou poslední, v níž se Werder může spoléhat na pravidelný přísun branek od Claudia Pizarra. Třiatřicetiletý útočník může z brémského klubu po sezóně odejít, a byť se mu na severu Německa líbí, změnu působiště nevylučuje...

Chelsea hledá záložníka. Přijde Willian nebo Krasić?

Londýnská Chelsea rozhodně neprožívá ideální sezónu a v létě se od jejího mecenáše Romana Abramoviče očekává, že tým mohutně posílí. To se týká především zálohy a někteří zainteresovaní tvrdí, že by se mělo jednat o Miloše Krasiće z Juventusu a zejména doněckého Williana...

Německá bundesliga míří za dalším diváckým rekordem

Německá bundesliga zažila na podzim nejvyšší diváckou návštěvnost v její historii. Celkem 153 zápasů navštívilo 6,78 milionu lidí, což v průměru znamená 44.345 diváků na zápas. Loni v lednu vedení soutěže oznámilo průměr o více než dva tisíce nižší (42.115).

Za Hradec musel v přípravě nastoupit také asistent Šmarda

Fotbalisty Hradce Králové trápí na soustředění v Turecku zdravotní problémy. Kvůli tomu musel trenér Václav Kotal do dnešního přípravného utkání proti Astře Ploješť postavit i svého jednačtyřicetiletého asistenta Michala Šmardu. Ten nakonec při porážce 1:2 odehrál celých 90 minut.

Ambrosini bude jednat až po sezoně, kariéru končit nehodlá

Massimo Ambrosini se znovu po roce dostává do situace plné nejistoty. Zkušenému záložníkovi v červnu skončí smlouva v AC Milán a bude čekat na postoj vedení klubu. V úvahu ale rozhodně nebude přicházet případný konec kariéry...

Van Gaal stále nemůže nastoupit do funkce ředitele Ajaxu

Louis van Gaal nemůže nastoupit do funkce ředitele Ajaxu. Rozhodl o tom nizozemský odvolací soud, který tak potvrdil verdikt soudu nižší instance v Haarlemu. Vyhověl tak opět stížnosti klubové legendy Johana Cruyffa, jenž pro nedávného trenéra Bayernu Mnichov nehlasoval a je proti jeho angažování.

Ba: Nikdy jsem nikomu neřekl, že chci odejít

Newcastle letos prožívá vynikající sezonu a velkou zásluhu na tom má i Demba Ba. Senegalský útočník je i přes účast na africkém šampionátu nejlepším střelcem svého klubu a tím, na co rozhodně nemyslí, je odchod. Naráží tak na lednové spekulace o přestupu, kdy mělo zájem PSG...

Dovalil jde jako asistent k reprezentaci, zůstane ale i u "21"

Novým asistentem v reprezentaci je Jakub Dovalil, který ale dál zůstane také hlavním koučem jednadvacítky. Tu povede v červnových zápasech evropské kvalifikace proti Černé Hoře a v Andoře, pak se hned připojí k národnímu týmu a pojede s ním na Euro. Po šampionátu se teprve rozhodne, kde Dovalil bude působit dál.

Slováci chtějí k reprezentaci plzeňského kouče Vrbu

Nástupcem Vladimíra Weisse na lavičce slovenské reprezentace by se mohl stát plzeňský kouč Pavel Vrba. Výkonný výbor slovenského svazu dnes udělil svému prezidentovi Jánu Kováčikovi mandát k tomu, aby s trenérem Viktorie a zástupci západočeského klubu jednal o Vrbově možném angažování u národního týmu.

Kaufman by mohl zakotvit v Trnavě u kouče Hoftycha

Josef Kaufman, který na konci minulého roku skončil v pražské Slavii, by mohl odejít do Trnavy, kam jej láká český trenér Pavel Hoftych. Sedmadvacetiletý obránce se už ke třetímu týmu slovenské ligy připojil na jeho herním soustředění v tureckém Beleku. Kaufman by mohl v trnavské obraně zacelit mezeru po krajanovi Jiřím Koubském.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele