12. kolo
11.11.2023 13:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Mario Lemina (© AFP)

Z torza týmu nevykouzlil úspěšnou sestavu ani australský mág. Wolves v závěru senzačně otočili

Tottenham po těžké porážce s Chelsea nezvládl ani utkání 12. kola Premier League, když prohrál na hřišti Wolverhamptonu 1:2. Fanoušci nejsledovanější fotbalové ligy světa byli v očekávání, jak si hosté povedou bez několika klíčových mužů sestavy. Svěřenci australského kouče Angeho Postecogloua, jenž potřetí v řadě opanoval anketu o nejlepšího trenéra měsíce, začali utkání velmi dobře, jelikož se už ve třetí minutě prosadil vůbec poprvé v dresu Spurs Brennan Johnson. Po jeho zásahu ale favorit sáhl k defenzivní taktice, což se mu krutě vymstilo v závěru. V něm se ukázal být klíčovým momentem nástup Pabla Sarabii, jenž gólem a asistencí zařídil bleskový obrat.

Hráči Tottenhamu prožili na začátku týdne doslova šílené londýnské derby, v němž padli s Chelsea 1:4. Divoké utkání poznamenaly především dvě červené karty pro Spurs, kteří navíc až do konce roku přišli o zraněné opory Jamese Maddisona a Mickyho van de Vena. I přes vysokou prohru však domácí ochozy svému týmu za velkou bojovnost tleskaly. Uznání si Londýňané zasloužili i od široké fotbalové veřejnosti, protože se díky velmi dobrým výkonům stále nacházeli na druhé příčce tabulky. "Vlci" na tom také nebyli zle, jelikož se vzdalovali sestupovému pásmu.

Na neúspěch Kohoutů z předchozího kola dal už ve třetí minutě zapomenout Johnson. Mladý křídelník využil přesného pasu Pedra Porra do malého vápna a pohodlně uklidil míč do odkryté sítě. Po celý zbytek prvního dějství však byli směrem dopředu výrazně nebezpečnější Wolves, kteří si vytvořili řadu střeleckých příležitostí. Většinu jejich pokusů ovšem zblokovali obětaví obránci soupeře. Poprvé proto musel Guglielmo Vicario zasahovat až po půlhodině hry, kdy vytěsnil přízemní ránu Maria Leminy. Víc už toho ale domácí nestihli a do šaten odcházeli s jednogólovým mankem.

Po změně stran se obrázek hry nezměnil a Tottenham držel těsný náskok jen díky střelecké nemohoucnosti Vlků. V oranžovém dresu totiž nejprve z nadějné pozice uvnitř vápna o pořádný kus minul Matheus Cunha a o pár okamžiků později nedokázal usměrnit balon mezi tři tyče ani zblízka dorážející Hee-Chan Hwang.

Tlak The Wanderers sice postupně opadl, v nastaveném čase ale "Vlci" předvedli fantastický obrat. Nejprve si Sarabia šikovně zpracoval centr zleva a z voleje propálil Vicaria. V 97. minutě pak střelec vyrovnávací branky prostrčil míč na úplně volného Leminu a gabonský záložník tváří v tvář italskému gólmanovi nezaváhal.

Tottenham tak nenapravil nepříjemnou porážku a z Wolverhamptonu si překvapivě neodvezl ani bod. V následujícím kole se 26. listopadu střetne doma s Aston Villou, Wolves změří o den později síly s Fulhamem.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (4)

Přidat komentář
Amon

Vicario - Porro, Phillips, Dier, Emerson - Sarr, Bissouma, Højbjerg - Kulusevski, Son, Johnson

Reagovat
Kohout 1882

Nemyslím si, že by hned hrál AP, pokud bude ready Ben, tak na stoperu bude Royal. Do středu musíme mít kreativce a kdy jindy než teď musí vzít za pačesy Gio.

Reagovat
Kohout 1882

Plus už musíme zapracovat Donleyho, kádr začíná být dost úzký a on si vede dost slušně v PL2, momentálně největší talent z akademie. Doufám, že bude na lávce a dostane už minuty.

Reagovat
Amon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele