20. kolo
30.12.2023 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Wolverhamptonu (© AFP)

"Vlci" si vychutnali svou oblíbenou kořist. Uvadající Everton načal sváteční střelec Kilman

Wolverhampton porazil v utkání 20. kola Premier League Everton 3:0 a připsal si třetí ligovou výhru v řadě. Vítězný gól vstřelil překvapivě Max Kilman, jenž se v nejvyšší anglické soutěži prosadil teprve podruhé v kariéře. Pojistku přidal Matheus Cunha, který se v posledních osmi zápasech přímo podílel již na šesté brance. Výsledek rovněž potvrdil, že se Toffees proti Vlkům nedaří, neboť si proti nim zapsali již pátou porážku z posledních šesti ligových střetnutí, a ve vzájemných konfrontacích tak čekají na výhru již od května 2021.

Everton zareagoval na výrazný bodový odpočet famózně a výhrou nad Burnley z poloviny prosince se vymanil ze sestupového pásma. Poté však navzdory sympatickému výkonu nestačil na Tottenham a následně přenechal všechny body i Manchesteru City. Zpět na vítěznou vlnu toužil naskočit ve Wolverhamptonu, kde na něj ale čekali po třetím vítězství v řadě bažící Vlci. Na jejich úspěšné minisérii měl lví podíl Mario Lemina, jenž ke své tradičně solidní defenzivní práci přidal i góly do sítě Chelsea a Brentfordu.

Gabonský záložník nakonec do utkání z osobních důvodů nezasáhl. Na útočném snažení jeho spoluhráčů to však nebylo v úvodu střetnutí vůbec patrné. Hee-Chan Hwang se skvělou zasekávačkou zbavil svého strážce a následně vybídl ke skórování Cunhu, ten se ale k zakončení z nebezpečné pozice nepropracoval.

U další akce byl opět Hwang, nicméně tentokrát se střelou nepochopitelně otálel, a zmařil tak rychlý protiútok domácího týmu. Ve 25. minutě byli Vlci za svou aktivitu konečně odměněni. V chaotické situaci před Jordanem Pickfordem se nejlépe zorientoval neobvyklý střelec Kilman, který z bezprostřední blízkosti propasíroval míč do sítě.

"Vlci" nepolevovali v ofenzivním snažení ani po změně stran. Pablo Sarabia vyslal dobře načasovanou kolmicí na zteč Hwanga, ten našel na zadní tyči osamoceného Cunhu, který už měl situaci jednoduchou a uklidil balon do prázdné brány. Následně si na přízemní centr ideálních parametrů z dílny Cunhy naběhl Craig Dawson a špičkou kopačky dopravil balon za záda bezmocného Pickforda. Na druhé straně mohl přidat zápletku Dwight McNeil, nicméně jeho tvrdá pumelice orazítkovala pouze břevno.

Wolves tak ovládli už pátý z posledních šesti vzájemných duelů. V příštím kole vyzvou 22. ledna Brighton, Everton už 14. ledna přivítá Aston Villu.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele