32. kolo
07.04.2024 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Pedro Porro (© tottenhamhotspur.com)

Van de Ven pumelicí poslal Spurs do top čtyřky a znepříjemnil návrat Espíritovi Santovi

Hráči Tottenhamu zvládli utkání 32. kola Premier League a díky domácí výhře 3:1 nad Nottinghamem poskočili v tabulce mezi čtyři nejlepší celky. Spurs sice na svého soupeře ze spodní části tabulky vlétli a donutili jej k rychlému vlastnímu gólu, zbytek úvodního dějství ale působili nebezpečněji hosté a poločasová remíza jim mohla být málo. Po změně stran však převzali otěže duelu zpět do svých rukou hráči v bílém a díky výstavní trefě Mickyho van de Vena mohli slavit. Hostujícímu kouči Nunovi Espíritovi Santovi tak návrat na místo, kde prožil nepovedené tříměsíční angažmá, nevyšel.

Kohouti sice v městském derby na půdě West Hamu drtivou většinu zápasu dominovali, nakonec však vybojovali jen remízu a nechali si utéct důležité body v boji o nejlepší čtyřku. Šanci na nápravu měli proti o záchranu hrajícímu Nottinghamu, který se však v minulém kole vzchopil a po sérii velmi nepříznivých výsledků zdolal po hladkém průběhu Fulham.

Jako první překvapivě zahrozili hosté, když si Murillo všiml vyběhnutého Guglielma Vicaria a vypálil, i když se nacházel jen pár metrů před vlastním vápnem. Ambiciózní pokus skončil jen těsně vedle levé tyče. Nakonec se brazilský bek do brány přece jen trefil, naneštěstí pro něj ale srazil centr ze strany za záda vlastního gólmana. Zvýšit náskok mohl Brennan Johnson, jenže osamocený zblízka namířil pouze do Matze Selse. Zaváhání hosté využili vzápětí, když se z podobné pozice na druhé straně nemýlil Chris Wood. Ještě hůře mohlo být pro Tottenham po půlhodině hry. Ryan Yates vyslal zpoza vápna pumelici, kterou Vicario vyrazil jen k Woodovi. Zkušený útočník ale prázdné brány nevyužil a napálil balon do tyče. Na druhé straně se rozezvučela branková konstrukce také, když sražený centr Johnsona skončil na břevně.

Druhý poločas začal ve vysokém tempu, když už po pár desítkách sekund pálil Pierre-Emile Höjbjerg zpoza vápna. Fanoušci se už zvedali radostí ze sedadel, ale proti ráně do šibenice se natáhl Sels. Méně starostí měl následně belgický gólman s pokusem Johnsona, jenž sice pálil po centru ze strany do odkryté brány, avšak prostor mezi tyčemi vůbec netrefil. Nakonec to byli přece jen Kohouti, kteří udeřili. Van de Ven překvapil soupeře nádhernou pumelicí z dálky poslanou přesně do levé šibenice. Klid na kopačky hráčů v bílých dresech přidal po chvíli Pedro Porro z povedeného voleje. Ve zbývajícím čase domácí soupeře k ničemu nepustili, naopak ještě mohl skórovat Heung-Min Son, když se uvolnil, ale jeho projektil vyrazil Sels na tyč.

Spurs tedy nápravu po vloženém kole zvládli a udrželi si těsný kontakt s nejlepší čtyřkou. Jejich dalším soupeřem bude 13. dubna Newcastle, Nottingham sehraje duel o důležité body ve stejný den proti Wolves.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele