9. kolo
23.10.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heung-Min Son (© AFP)

Oceněný Son prožil další plodný večer. Premiant Postecoglou se vrátil s Kohouty do čela

Fotbalisté Tottenhamu v pondělní dohrávce devátého kola Premier League přehráli na domácí půdě Fulham 2:0. Tříbodové oslavy zařídil již ve 36. minutě zvolený Hráč měsíce Heung-Min Son, jenž tak potvrdil správnost rozhodnutí a zároveň vystřelil Kohouty zpět do čela tabulky. Ve druhém dějství dal razítko na tři body i James Maddison, kterému právě korejský útočník asistoval. Osobního úspěchu dosáhl také Ange Postecoglou, jenž se stal prvním trenérem, který ve svých úvodních devíti duelech v nejvyšší anglické soutěži získal 23 bodů.

Domácí lodivod Postecoglou do anglické nejvyšší soutěže vlétl jako velká voda. V případě vítězství nad Chalupáři, což se Tottenhamu podařilo v sedmi z posledních osmi ligových vzájemných střetnutí, by se stal prvním trenérem v historii Premier League, který by z premiérových devíti odtrénovaných zápasů získal 23 bodů. Fulham na půdu městského rivala dorazil bez dvou klíčových stoperů i pravého beka Kennyho Teteho, venku však letos prohrál jen jednou, když dokázal obrat například i Arsenal.

Tottenham na sebe nenechal dlouho čekat. Již ve třetí minutě se tváří v tvář Berndu Lenovi ocitl Son, střelu ovšem nedokázal včas umístit. Fulham se o chvíli později prezentoval přesně zahraným rohem, na jehož konci hlavičkoval nehlídaný Joao Palhinha, avšak proti němu se blýskl úžasným reflexivním zákrokem Guglielmo Vicario. Ve 27. minutě napřáhl z hranice velkého vápna Pierre-Emile Höjbjerg, ovšem jeho rána mířila bohužel pro Kohouty pouze doprostřed branky. Krásné sólo předvedl ve 36. minutě Son, který protančil hostující obranou a technickým obstřelem poslal Spurs do vedení.

Domácí svou dominanci potvrdili i v druhém poločase. Son se tentokrát ocitl v roli asistenta, když v 54. minutě svou chytrou přihrávkou vyslal Maddisona a ten po zemi překonal Lena. Chalupáři svůj souboj o kontaktní branku s obranou Tottenhamu prohrávali. V největší šanci hostujícího celku se ocitl v 81. minutě Raúl Jiménez, jehož gólový půst prodloužil svým jistým zákrokem Vicario. Píšťalka hlavního arbitra proto ukončila duel bez dalších změn.

Tottenham tak získal všechny body a dostal se v čele tabulky do trháku. V příštím kole se 27. října představí na půdě Crystal Palace, Fulham bude hrát o dva dny později v Brightonu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele