13. kolo
26.11.2023 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslavující Ollie Watkins (© AFP)

Aston Villa nenápadně stoupá k výšinám. Další propad Tottenhamu zapříčinil Watkins

Fotbalisté Tottenhamu nevyužili výhodu domácího prostředí a ve 13. kole Premier League podlehli Aston Ville 1:2. Úvod utkání přitom vyšel Kohoutům skvěle, když je ve 22. minutě poslal do vedení výstavní šajtlí Giovani Lo Celso, a zaznamenal tak svůj premiérový soutěžní zásah v sezoně. Jednobrankový rozdíl ve skóre však trval jen do nastavení první půle, kdy hlavou vyrovnal Pau Torres. Na stopera Villans navázal po hodině hry Ollie Watkins, jenž přízemním pokusem dokonal obrat a posunul svůj tým jen o dva body za vedoucí Arsenal.

Fantastický začátek sezony a všeobecný optimismus v táboře Kohoutů vystřídalo velké vystřízlivění, když Spurs schytali debakl od Chelsea, během kterého se jim zranilo nebo vykartovalo hned několik opor. Na to navíc navázali duelem na hřišti Wolves, v němž sice i v kombinované sestavě dlouho vedli, dvěma brankami z nastaveného času ale o body přišli. Zato rozlet hostujících Villans mírně přibrzdil nezdar s Nottinghamem, jinak ale předváděli výborné výkony a na svého soupeře ztráceli jen bod.

Aktivní vstup Spurs do utkání mohl zužitkovat Dejan Kuluševski, jenž si ve vápně výborně zasekl balon, ale následnou střelou rozezvučel pouze vzdálenější tyč. Ve 22. minutě již svou územní převahu dokázali domácí přetavit v kýžené vedení. K odraženému míči z rohového kopu se na hranici šestnáctky prodral Lo Celso a výstavní šajtlí propálil vše, co mu stálo v cestě. V nastaveném čase první půle však přišla pro tým ze severu Londýna studená sprcha. Mohla za to standardní situace, kterou Douglas Luiz rozehrál přesně na hlavu Torrese a ten už se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Krátce po změně stran stála u svěřenců Angeho Postecogloua štěstěna. Rychlý protiútok Villans táhl Leon Bailey, který si z pravé strany navedl míč do palebné pozice a Guglielmo Vicario měl co dělat, aby jeho projektil neskončil mezi třemi tyčemi. Na druhé straně předvedli hezkou kombinaci na jeden dotek Heung-Min Son s Kuluševskim. Druhý jmenovaný posléze hledal ve vápně nabíhajícího Brennana Johnsona, který si ale nesrovnal krok a na míč jen těsně nedosáhl. A tak v 61. minutě promluvila největší ofenzivní zbraň modrovínových Watkins. Ten si naběhl mezi stopery na přihrávku Youriho Tielemanse a ranou na vzdálenější tyč rozvlnil síť. O chvíli později byl k vyrovnání blízko Pedro Porro, nicméně ten po vzoru svého švédského kolegy také jen orazítkoval brankovou konstrukci.

Mizérie Tottenhamu tedy pokračovala i po reprezentační pauze a Villans si v hlavním městě dokráčeli pro všechny body. Spurs čeká v příštím kole těžká zkouška, neboť 3. prosince venku vyzvou Manchester City. Aston Villa ve stejný den změří síly S Bournemouthem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele