33. kolo
13.04.2024 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Matheus Cunha (© AFP)

Cunhovo zranění je zapomenuto, střelec Vlků rozhodl dvěma góly o remíze v Nottinghamu

Nottingham remizoval ve 33. kole Premier League na vlastním hřišti s Wolves 2:2. Po první půli, která nabídla po jedné brance na obou stranách, poslal v 57. minutě domácí do vedení Danilo. Nedlouho poté však svým druhým gólem v utkání srovnal Matheus Cunha, jenž vynechal od poloviny února do konce března sedm soutěžních duelů.

Nottingham o uplynulém víkendu cestoval na hřiště Tottenhamu se třízápasovou šňůrou bez prohry v zádech, navzdory na pohled vyrovnanému duelu o ni však přišel a dál zaujímal poslední nesestupovou příčku. Ve svém minulém střetnutí prohráli také Wolves, jejichž kouče Garyho O’Neila pořádně rozčílilo rozhodnutí sudího neuznat vyrovnávací trefu Maxe Kilmana z nastavení druhé půle.

Vlažný úvod utkání rozčísl až Ryan Yates, jenž se za hranicí šestnáctky s míčem dlouho nerozpakoval a vypálil po zemi, brankář José Sá byl ovšem připraven. Ve 25. minutě využil zaváhání v obraně hostů Giovanni Reyna, jenž tvrdě vystřelil těsně vedle tyče.

O chvíli později se špatné rozehrávky dopustili i domácí, z čehož rezultoval Joao Gomes, jenž vyslal jedovatý projektil, který zastavil až na brankové čáře obránce Murillo. Ve 40. minutě už se skóre měnilo. Cunha se skvěle uvolnil mezi dvěma obránci a parádním pokusem od tyče otevřel skóre. Ještě v prvním dějství však domácí srovnali, když Reyna namířil rohový kop přesně na hlavu Morgana Gibbse-Whita, který se nemýlil.

Po změně stran se po sérii odrazů dostal balon v pokutovém území k Danilovi, jenž umístěnou ranou rozvlnil síť. Domácí se však z vedení dlouho neradovali, jelikož v 62. minutě neudržel míč v náruči brankář Matz Sels, díky čemuž mohl Cunha srovnat. Hned z rozehry se dostal ke střele z hranice pokutového území Danilo, jehož pokus mířící pod břevno vytěsnil Sá. Ten se činil i nadále, když chytil nebezpečný skákavý pokus Neca Williamse. Forest následně soupeře zatlačil a neustále hrozil, nicméně vítěznou branku už nevstřelil.

Už třetí vzájemné střetnutí v řadě tak skončilo nerozhodným výsledkem. Wolves v příštím kole přivítají 20. dubna Arsenal, Nottingham se představí o den později v klíčovém souboji na hřišti Evertonu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele