3. kolo
27.08.2023 17:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Darwin Núňez (© AFP)

Núňez prodloužil čekání Strak na výhru nad Reds. Liverpool otočil šlágr kola i v oslabení

Liverpool ve třetím kole Premier League zvítězil na hřišti Newcastlu 2:1. Vedoucí branku vstřelil ve 25. minutě Anthony Gordon, jenž si zároveň připsal premiérovou domácí trefu po lednovém přestupu z Evertonu. Naděje Reds poté zmenšil pilíř defenzivy Virgil Van Dijk, který se nechal ještě v prvním poločase vyloučit. První výhru Strak nad týmem z města Beatles od roku 2015 ovšem zhatil Darwin Núněz, jenž dvěma brankami v závěru přiřkl tři body hostům.

Táboru Reds udělala radost forma jeho ofenzivního trojzubce a také úspěšné odvolání proti distancu Alexise Mac Allistera, se kterým tak Jürgen Klopp opět mohl počítat. Před velkým šlágrem se dobrému rozpoložení těšili také domácí, kteří sice v předešlém duelu padli na hřišti Citizens, dlouho se jim však nestalo, aby do zápasu s Liverpoolem vstupovali v pozici favorita.

Krátce po začátku málem zamířil do sprch Trent Alexander-Arnold, poněvadž už v sedmé minutě mohl od rozhodčího vidět druhou žlutou kartu poté, co první školácky inkasoval za zbytečné zdržování hry. Nakonec ale dle rozhodčího stačila domluva. Zápasu rozhodně nechybělo tempo ani náboj, jenže pořádných šancí bylo jako šafránu. Skóre nakonec otevřeli Magpies. Alexanderovi-Arnoldovi utekl míč, který našel Gordon, jenž jej poslal pod nohy Alissona a před domácí tribunou náležitě oslavil první trefu v kariéře proti The Reds. Ti se nakonec červené karty dočkali, ovšem provinil se kapitán van Dijk. Skvělá průnikovka Gordona mířila na Alexandera Isaka, jehož právě nizozemský stoper poslal nedovoleně k zemi a šel předčasně do sprch. Naděje Liverpoolu pak zachraňoval Alisson, když famózně vytáhl přesně mířenou pumelici Miguela Almiróna.

Paraguayský křídelník měl na noze gól i v 50. minutě po skvělé přihrávce Joelintona. Tentokrát ovšem bránu brazilského reprezentanta překopl. Díky početní převaze byli nebezpečnější hráči v pruhovaných dresech. Upozornil na sebe opět Gordon, který po skvělé kličce do středu ale nemířil přesně a razantní střelu poslal vedle. Ofenzivu Kloppovy družiny citelně oživil střídající Diogo Jota, avšak Straky si nejtěsnější možné vedení pohlídaly. Almirón navíc mohl v 76. minutě přidat pojistku, jenže tentokrát při technickém zakončení trefil tyč. Hrdinou se ale o pět minut později stal na druhé straně střídající Núněz. Míč se odrazil od zad Svena Botmana a uruguayský snajpr, jenž byl loni často kritizován za neproměňování šancí, tentokrát neselhal. Rychlý útočník pak v úplném závěru vstřelil vítěznou branku, která byla téměř identická jako ta první.

Liverpool tedy potvrdil, že se mu na severu Anglie daří a zvítězil zde popáté z šesti posledních pokusů. Na tento výsledek se pokusí navázat také 3. září, kdy přivítá Aston Villu. Newcastle již o den dříve pojede do Brightonu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele