9. kolo
21.10.2023 16:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Newcastlu (© AFP)

Newcastle se dere do ligového popředí. "Straky" se spolehly na výsostného nahrávače

Crystal Palace nezvládlo duel devátého kola Premier League proti Newcastlu, na jehož hřišti padlo vysoko 0:4. Hosté poprvé inkasovali již po čtyřech minutách, kdy se pohledně prosadil Jacob Murphy. U jeho trefy asistoval Kieran Trippier, jenž se dostal do čela tabulky nejlepších nahrávačů soutěže, přičemž na vstřeleném gólu svého týmu se podílel již ve čtvrtém utkání v řadě. "Straky" následně zaznamenaly další tři zásahy, a posunuly se tak již na pátou příčku tabulky.

Zdravotnímu stavu hráčů hostů nijak výrazně nepomohla ani reprezentační přestávka, a oslabenou družinu Roye Hodgsona tak v St. James' Parku nečekalo nic jednoduchého. Strakám se na vlastním stadionu všeobecně dařilo, o čemž mohlo vyprávět francouzské PSG, které tam v Lize mistrů schytalo výprask. V anglické nejvyšší soutěži pak na hřišti týmu ze severovýchodu Anglie v této sezoně dokázal bodovat pouze Liverpool. Orli nicméně cítili šanci zařadit se po jeho bok, když v posledním venkovním klání vyplenili Old Trafford.

Zápas nabral hned v úvodu rychlý spád a skóre se měnilo už ve čtvrté minutě. Na pravé straně pokutového území se do míče z voleje opřel Murphy a nádherným lobem nachytal gólmana hostujícího celku. Straky zůstaly při chuti i nadále a o vstřelení druhé branky usilovaly především centrovanými balony z pravé strany.

Jeden z nich dokázal ve 44. minutě přetavit v přesný zásah Anthony Gordon, který prudkou střelou nedal brankáři Orlů sebemenší šanci. V nastavení první půle navíc po chybě v obraně Eagles pronikl do vápna Sean Longstaff a ranou k zadní tyči zvýšil náskok svého mužstva na tři branky.

Po změně stran došlo k vyvážení hry a i svěřenci trenéra Hodgsona se rozestříleli. Většina jejich pokusů však postrádala potřebnou přesnost, a zdramatizování zápasu tak bylo i nadále na míle daleko. Místo snížení se následně diváci dočkali další branky z dílny pruhovaných. Calluma Wilsona vyslal nádhernou přihrávkou z pravé strany do samostatného úniku Murphy. Zkušený anglický střelec si následně položil brankáře a s přehledem ho překonal.

Krátce nato se na hřiště podíval střídající Sandro Tonali, u nějž se spekulovalo, že by mohl brzy dostat několikaměsíční trest za nelegální sázení. Za jeho přítomnosti už žádný gól nepadl.

Překvapení se tedy nekonalo a Newcastle ziskem všech bodů zamířil směrem k příčkám, na nichž se chtěl pohybovat od startu sezony. V příštím kole se 28. října představí ve Wolverhamptonu, Crystal Palace o den dříve přivítá Tottenham.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele