7. kolo
30.09.2023 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Alexander Isak střílí druhou branku utkání z penalty (© AFP)

Newcastle se nepáral ani s dalším nováčkem. Odpor Burnley zlomil pokutový kop Isaka

Hráči Newcastlu v sedmém kole Premier League porazili na svém stadionu Burnley 2:0. Straky, jimž sebevědomí dodával osmigólový debakl Sheffieldu z minulého ligového klání, si situaci výrazně zjednodušily brzkým zásahem Miguela Almiróna, na nějž pak po změně stran úspěšnou exekucí penalty navázal Alexander Isak. Poslední tříbodový zisk The Clarets ze St. James' Parku se tak nadále datuje do roku 1976, a svěřenci Vincenta Kompanyho tak stále čekají na premiérovou výhru od návratu mezi anglickou elitu.

Straky v dosavadním průběhu soutěže nasbíraly tři výhry i porážky, ztrácely však pouze s týmy, které v loňském ročníku skončily v nejlepší šestce. V minulém kole ovšem nasázely "osmičku" Sheffieldu a ve středu dokázaly vyřadit Manchester City v EFL Cupu. Dobrou pohodu Toons přijelo na sever Anglie otestovat Burnley. Nováček zatím pouze jednou remizoval, a proto už potřeboval pravidelně bodovat. V Newcastlu však ještě v rámci Premier League nikdy nezvítězil.

The Clarets k první velké šanci výrazně pomohlo podklouznutí Dana Burna, jenže Zeki Amdouni osamocený před Nickem Popem napálil pouze anglického gólmana. Naopak hráči Newcastlu k otevření skóre nepotřebovali ani vyloženou šanci a ve 14. minutě se radovali z vedoucí trefy. Kieran Trippier vybojoval míč na útočné polovině, předal ho Almirónovi a ten se zpoza vápna technickým pokusem trefil přesně do levé šibenice. Druhou branku Strak měl na kopačce Isak, který se štěstím obešel gólmana, následně ale nedokázal zamířit do odkryté branky. Zvýšit mohl také Elliot Anderson, jeho hlavičku ovšem vytěsnil James Trafford.

Hra se po návratu z kabin výrazně uklidnila a souboj se odehrával především mezi oběma šestnáctkami. Favorit z Newcastlu s jednogólovým náskokem v zádech držel míč na kopačkách častěji, ale na rozdíl od první půle si příležitosti už nevytvářel. Musel mu tak pomoci Ameen Al Dakhil, jenž ve vlastním vápně fauloval Anthonyho Gordona a sudí nařídil penaltu. Tu proměnil ranou do pravého spodního rohu Isak a přidal hostům klid do závěrečných minut. Částečně napravit svou chybu mohl zanedlouho Al Dakhil, jehož hlavičku však vytěsnil Pope.

Newcastle tak potvrdil roli favorita a zvítězil potřetí v řadě. V dalším zápase se 8. října představí na půdě West Hamu, Burnley zavítá 3. října do Lutonu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele