33. kolo
13.04.2024 16:00 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Manchesteru City (© AFP)

Citizens se prostříleli do čela tabulky, Luton se z brzkého direktu nevzpamatoval

Manchester City porazil ve 33. kole Premier League na vlastním stadionu Luton 5:1. Rozdíl mezi oběma celky navíc mohl být ještě mnohem vyšší, protože Citizens na trávníku naprosto dominovali, o čemž svědčila i statistika střel v poměru 37:4. První branku si hosté paradoxně vsítili sami, když nepřesný volej Erlinga Haalanda usměrnil do sítě Kloboučníků obličej bránícího Daikiho Hashioky. Rozhodující gól poté zajistil krásnou ranou pod břevno Mateo Kovačič. Domácí se tak před nedělními zápasy konkurentů v boji o titul posunuli o bod do čela tabulky.

Úřadující mistr se vracel k ligovým povinnostem po ofenzivním čtvrtfinálovém představení v Lize mistrů s Realem Madrid, se kterým uhrál na Santiago Bernabéu remízu 3:3. Plně se ale musel soustředit i na Premier League, ve které tradičně bojoval o titul. Do cesty se Citizens tentokrát postavil Luton, jemuž by mohly pomoci k záchraně bodové odečty konkurentů Nottinghamu a Evertonu.

První velkou šanci rozpoutal už v úvodní minutě Kevin De Bruyne, jenž průnikovou přihrávkou vyzval k dlouhému náběhu Haalanda. Jeho zakončení sice krásně vychytal Thomas Kaminski, při následné dorážce ovšem norský útočník z voleje nastřelil obličej Hashioky, od něhož míč zamířil do sítě. I nadále na hřišti jasně dominovali Citizens. Nebezpeční byli zejména po centrech De Bruyneho. Haaland ani Joško Gvardiol ale mezi tři tyče nezamířili. Ve 28. minutě po pasu Belgičana z úhlu nastřelil brankovou konstrukci Matheus Nunes. Sám De Bruyne vyzkoušel Kaminského reflexy v závěru úvodního dějství, gólman si však s jeho pokusem poradil.

Změna stran přinesla absolutně stejný obrázek jako první poločas. Luton neměl sebemenší šanci na srovnání, i domácí ale mysleli na středeční utkání Ligy mistrů a mnoho silami v útoku neplýtvali. O to krásnější byla ovšem trefa Kovačiče, jenž odražený míč z voleje zavěsil pod břevno. Krátce nato si první střelu připsali i The Hatters, když Cauley Woodrow orazítkoval horní tyč.

S třetí brankou ovšem přišli domácí. V 76. minutě totiž bez obtíží proměnil pokutový kop přízemní ranou k tyči Haaland. Citizens tak příliš nerozhodila ani chyba Nunese, jehož při rozehrávce obral o míč Ross Barkley, který i sám snížil. Třigólový náskok si navíc domácí vzali zpátky v 87. minutě, kdy se po krásném průniku do vápna z levé strany prosadil Jérémy Doku. Definitivní podobu skóre pak určil ve třetí minutě nastavení Gvardiol, který vymetl horní roh branky ranou z hrany vápna.

Citizens tak domácí povinnost zvládli a získali tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 20. dubna. Manchester vyzve Brighton, Luton se utká s Brentfordem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele