8. kolo
07.10.2023 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Tottenhamu (© AFP)

Luton Town - Tottenham Hotspur 0:1

Fotbalisté Tottenhamu i s obtížemi zvítězili v osmém kole Premier League na hřišti Lutonu 1:0. Ačkoliv Kohouti nováčka od úvodních minut drželi v jeho vlastním vápně a vytvářeli si velké množství šancí, odcházeli do šaten bez vstřelené branky a kvůli hloupému vyloučení Yvese Bissoumy také s nevýhodou jednoho muže v poli. Ani to jim ale nezabránilo v tom, aby se po změně stran zásluhohou Mickyho van de Vena, pro kterého šlo o premiérovou trefu v novém dresu, dostali do vedení. To nakonec udrželi a minimálně na několik desítek hodin se posunuli do čela ligové tabulky.

Spurs mohli v minulém kole děkovat za tři body všem svatým a rozhodčím navrch. Liverpool totiž přišel o regulérní branku, což sudí sami přiznali, a v devíti hráčích odolával až do samotného závěru, kdy padl po vlastním gólu. To by však nemělo odvádět pozornost od atraktivního stylu hry, kterým se svěřenci Angeho Postecogloua prezentovali. Právě ten jim zajistil průběžnou druhou příčku. Luton tedy čekala složitá práce, aby k historicky první výhře v Premier League z předminulého kola přidal další úspěch.

Už ve třetí minutě mohl Spurs poslat do vedení Richarlison, k němuž propadl balon, on ale prázdnou bránu přestřelil. Následně defenzivě Lutonu utekl Pedro Porro, který brankáře sice překonal, nicméně míč prosvištěl těsně kolem pravé tyče. Přesnější zakončení předvedl Heung-Min Son, chyběl mu však důraz, a Thomas Kaminski si tak připsal úspěšný zákrok. Ve 30. minutě zkoušel Dejan Kuluševski vypálit z první. Pokus mířil dobře, jenže gólman jej vytěsnil. V závěru poločasu domácí fanoušky na chvíli rozradostnil Elijah Adebayo, k němuž se šťastně odrazil balon a on jej doklepl do sítě. Rozhodčí ovšem gól odvolal kvůli ofsajdu. Před odpískáním konce první půle ještě poslal do šaten Bissoumu, jenž za očividnou simulaci obdržel druhou žlutou kartu.

Hned po pauze mohl skórovat Adebayo, k němuž proletěl míč skrz celé vápno. Ve skluzu jej ale sklepl jen vedle tyče. Na druhé straně si mnohem lépe vedl zakončující van de Ven, kterého před bránou našel James Maddison. Inkasování Luton nabudilo a hnalo vpřed, v předbrankovém prostoru ovšem domácím chyběla přesnost. Obrovskou šanci ke srovnání promarnil Cauley Woodrow, jenž se dostal za defenzivní blok Kohoutů, avšak vyslal jen slabý pokus do míst, kde stál gólman.

Luton tedy početní výhodu nevyužil a s favoritem padl. Další příležitost překvapit bude mít 21. října, kdy pojede na hřiště Nottinghamu. Spurs vyzvou o dva dny později doma v městském derby Fulham.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hollo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele