13. kolo
25.11.2023 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Odsonne Édouard (© AFP)

Luton si po penalizaci Evertonu upevnil místo mimo sestupové vody, Palace potopil Brown

Hráči Crystal Palace prohráli ve 13. kole Premier League na hřišti Lutonu 1:2. Na první branku si fanoušci v malebném stánku museli počkat až do 72. minuty, kdy domácí celek, který před několika dny vymanila ze sestupového pásma 10bodová penalizace Evertonu, poslal do vedení Teden Mengi. Vzápětí sice vrátil výsledek do vyrovnaného stavu Michael Olise, ani jeho branka se ale tou poslední nestala, neboť následně přece jen překlopil misky vah na stranu nováčka ligy Jacob Brown.

Utkání se do kronik anglické ligy zapsalo ještě z jednoho důvodu, jelikož hostující kouč Roy Hodgson vyrovnal rekord Arsèna Wengera, když se z pozice hlavního trenéra postavil již proti 56. soupeři.

Hráči Lutonu měli za sebou dva velmi těžké duely, které zvládli na jejich poměry velmi dobře. Na domácí půdě totiž dokázali uhrát remízu s Liverpoolem a poté padli jen těsně 0:1 s Manchesterem United. Stále však měl nováček soutěže na svém kontě pouze jednu jedinou výhru a v tabulce se nacházel až na 17. příčce. I na druhé straně Crystal Palace se výsledkově trápil, což podtrhla poslední porážka doma s Evertonem.

Fantastickým dvojzákrokem se v úvodu výtahl Thomas Kaminski, když si poradil nejprve s tečovanou střelou Eberechiho Ezeho i s následnou dorážkou Jeffreyho Schluppa. Tým z Londýna se prezentoval atraktivním ofenzivním fotbalem, zatímco nováček ligy se soustředil na rapidní protiútoky. Belgický brankář Kaminski podržel svůj celek znovu těsně před odchodem do šaten, když byl připraven proti střele z přímého kopu z kopačky Ezeho.

Po změně stran se Luton vrátil na hrací pažit jako aktivnější tým, z této pasáže však nic nevytěžil. Přestože hosté skórovali v 67. minutě, tak trefa Odsonneho Édouarda neplatila. Útočník si totiž pomohl rukou a obrana Lutonu nakonec nebyla za svou chybu potrestána. Na opačné straně si Mengi vybral perfektní načasování pro premiérovou trefu mimo mládežnické kategorie. Bohužel pro něj však náskok nováčka vydržel pouhopouhé tři minuty. Pod neskutečnou individuální akci se podepsal Olise. Nejprve si poradil s několika obránci domácích a pak míč nádherně zakroutil na vzdálenější tyčku. The Hatters se od výkopu ani jednou nedotkli míče. Hrdinou domácích se stal Brown. Defenziva Orlů naprosto podcenila centrovaný míč a byla za tuhle školáckou chybu patřičně potrestána. V nastaveném čase zachránila Luton branková konstrukce.

Luton tak potěšil domácí fanoušky a podruhé v letošním ročníku uchmátl vítězství. V následujícím kole se 2. prosince střetne s Brentfordem, Crystal Palace změří o den později síly s West Hamem.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele