24. kolo
10.02.2024 16:00 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Darwin Núñez (© AFP)

Reds se bojovným výkonem nováčka rozhodit nenechali, Burnley sestřelili hlavičkami

Fotbalisté Liverpoolu zvítězili ve 24. kole Premier League před vlastními fanoušky nad Burnley 3:1. Prvním úspěšným střelcem se stal Diogo Jota, který se prosadil ve 31. minutě hlavou. Hosté sice do poločasu vyrovnali, nicméně po změně stran se stejným typem zakončení jako jeho portugalský kolega prosadil Luis Díaz. Reds tak zareagovali na výhru Citizens a vrátili se zpět do čela ligy, jejich rival z Manchesteru má však zápas k dobru.

Liverpool přišel ve šlágru s Arsenalem o 15zápasovou sérii ligové neporazitelnosti, což bylo částečně možné přičíst četné marodce, na které doplnil Mohameda Salaha například Dominik Szoboszlai. K navrácení na vítěznou vlnu si Reds nemohli přát moc vhodnějších soupeřů než Burnley, jež se po postupu do nejvyšší soutěže dál trápilo u dna tabulky. Zápas s Fulhamem však ukázal možného spasitele, a to Davida Datra Fofanu hostujícího z Chelsea.

A právě vypůjčený útočník Pobřeží slonoviny mohl jako první otevřít skóre zápasu, když jeho nepovedený centr skončil na břevně. V 10. minutě se pak uvolnil Zeki Amdouni, Švýcara ale zastavil skvělý výběh Caoimhína Kellehera. Po úvodních šancích nováčka se aktivity ujali domácí fotbalisté. Fanoušky v hledišti rozjásal ve 31. minutě jako první Diogo Jota, jenž se prosadil hlavou po rohovém kopu. O pár chvil později mohl vedení navýšit Díaz, který se objevil na konci povedené kombinace sám před Jamesem Traffordem, anglický brankář však pohotově zasáhl. Vypadalo to, že se do šaten půjde za stavu 1:0 pro Liverpool, nicméně Dara O'Shea v závěru poločasu vyrovnal hlavou také po centru letícím od rohového praporku.

Trenér Jürgen Klopp jistě nebyl s nerozhodným výsledkem spokojený, což bylo na jeho svěřencích znát od samého začátku druhé půle. Už v 52. minutě šli Reds do vedení, když si na centr naběhl Díaz a z obtížné pozice překonal rozhozenou obranu Burnley. The Clarets se ale nevzdali a hnali se za dalším vyrovnáním. Ve dvou šancích za sebou se zjevil Fofana. Nejprve se ocitl sám před Kelleherem, avšak irský gólman pohotově zasáhl. V následující příležitosti byl na útočníkův obstřel krátký, nicméně balon proletěl pouze kolem pravé tyče. Tlak nováčka zapůsobil na domácí jako skvělý budíček. V 72. minutě se do voleje opřel Jarell Quansah, který zamířil jen těsně vedle. O pár minut později pojistil vítězství Liverpoolu Darwin Núňez přesnou hlavičkou k tyči.

Reds tak dodrželi plán vrátit se na vlnu vítězství. V příštím kole se představí 17. února na stadionu Brentfordu, Burnley tentýž den přivítá Arsenal.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele