3. kolo
26.08.2023 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavující Sasa Kalajdzic (© AFP)

Ofenzivní marnost Evertonu nebere konce. Čekání na gólovou radost ukončil rakouský marod

Wolves porazili ve třetím kole Premier League v Goodison Parku Everton 1:0 a konečně bodovali. V duelu dvou soupeřů, kteří měli dosud tristní ofenzivní bilanci, rozhodl v samém závěru Saša Kalajdžič, jenž v loňské sezoně odehrál v oranžovém dresu pouhý jeden zápas. Wolverhampton tak získal první body v ročníku, naopak Karamelky se dál krčí u dna soutěže se třemi porážkami, a co hůř, bez vstřeleného gólu.

Třetí kolo anglické nejvyšší soutěže proti sobě svedlo sousedy ze samotného chvostu tabulky. Poslední Everton nedokázal vstřelit ani branku, navíc v minulém duelu schytal těžkou porážku 0:4 od Aston Villy, což po lítém boji o záchranu z minulé sezony klid do šatny rozhodně nepřineslo. Wolves chtěli prodloužit sérii čtyř neproher ve vzájemných střetnutích, jejich ofenziva ovšem také pokulhávala, jelikož se prosadila pouze jednou. Oba týmy tak nutně potřebovaly nakročit zlepšeným výkonem k bodovým ziskům.

Blízko přerušení gólového půstu byly Karamelky na konci úvodní čtvrthodiny, když po přihrávce na hranici ofsajdu postupoval na brankáře Vlků osamocený Arnaut Danjuma. Domácí útočník ale velké příležitosti nevyužil a orazítkoval pouze levou tyč. Ve 28. minutě tečoval těsně před hostující brankou prudkou střelu z voleje hrudí Lewis Dobbin, na změnu dráhy letu míče ale stačil José Sá na poslední chvíli reflexivně zareagovat. Z následné dorážky zamířil Jarrad Branthwaite pouze mimo. Stejný hráč zakončoval znovu o pouhé dvě minuty později, ale ani na druhý pokus hlavou prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

V 57. minutě se již hráči Wolves radovali z vedoucí trefy, radost v hostujícím sektoru ale byla pouze dočasná, neboť Fábio Silva se v době zakončení nacházel v ofsajdu. O chvíli později se Portugalec o slovo přihlásil podruhé, když po zaváhání obrany Toffees pálil nebezpečně na zadní tyč. Jordan Pickford proti pokusu hostujícího forvarda ale zasahoval nemusel, neboť zamířil vedle. Oba aktéři si tak do třetice souboj zopakovali v 63. minutě, kdy již ránu aktivního Silvy domácí gólman vytěsnil. Na druhé straně měl o chvíli později na hlavě vedoucí trefu Cheick Doucouré, proti střele do protipohybu ale skvěle zareagoval Sá a pokus záložníka Karamelek vytěsnil nad břevno. V 78. minutě již zvedal reprezentant Mali ruce nad hlavu, jeho trefě ale předcházel ofsajd. Skóre se tak měnilo až těsně před koncem, kdy o vítězství Vlků rozhodl střídající Kalajdžič.

Wolves se tak otřepali z nepovedených zápasů a poprvé zvítězili. V dalším utkání zamíří 3. září na hřiště Crystal Palace. Everton o den dříve prověří nováčka ze Sheffieldu.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele