25. kolo
19.02.2024 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Amadou Onana (© AFP)

Výměna trenéra Hodgsona málem přinesla ovoce. Everton neodešel s prázdnou díky Onanovi

Crystal Palace vybojoval v dohrávce 25. kola Premier League na hřišti Evertonu remízu 1:1. Orli pár hodin před úvodním výkopem vydali zprávu, v níž oznamovali, že z pozice hlavního kouče odstoupil Roy Hodgson a nahradil jej Oliver Glasner. V Goodison Parku ovšem nová tvář pouze přihlížela duelu z tribuny, a na postu trenéra hostů proto figuroval jeden z dosavadních asistentů. Karamelky díky zisku bodu alespoň na chvíli vykoukly ze sestupového pásma.

Everton čekalo už čtvrté vzájemné utkání s Crystal Palace během necelých tří měsíců. Toffees provázela špatná forma, která přispěla k tomu, že získali tři body naposledy 16. prosince, přičemž se v tabulce topili v sestupových vodách. Orli na tom ovšem nebyli o moc lépe, když po dvou prohrách po sobě měli jen pět bodů náskok na svého soupeře, kterého navíc už šestkrát v řadě neporazili.

Nepříznivou bilanci chtěl jako první utnout Odsonne Édouard, ve 12. minutě zápasu však z hranice vápna pálil přímo na připraveného Jordana Pickforda. Na druhé straně se z podobné pozice položil do voleje Abdoulaye Doucouré, jeho rána ale těsně minula levou tyč. Netrefil se ani Dominic Calvert-Lewin, když nadýchaný centr Dwighta McNeila neusměrnil hlavou do branky. Crystal Palace se znovu ozvalo až v 39. minutě, kdy hlavičkoval z rohu Jean-Philippe Mateta, v cestě mu však stál na čáře stojící Ashley Young.

Ve druhém poločase se jako první chtěl uvést Tyrick Mitchell, v samostatném úniku však nedokázal přelobovat zkušeného Pickforda. Everton si následně vytvořil tlak na soupeřově polovině, přesto to byli Orli, kdo rozvlnili síť. V 66. minutě svou střelou Jordan Ayew na zadní tyč nedal Pickfordovi šanci. Na druhé straně znovu hlavičkoval Calvert-Lewin, i tentokrát však mířil vedle. Zasloužené vyrovnání týmu z Merseyside zařídíl v 84. minutě po rohovém kopu hlavičkující Amadou Onana.

Everton tak své trápení neprolomil a doma získal jen bod. Oba celky odehrají další ligový duel 24. února. Toffees změří síly s Brightonem, Orli se utkají s Burnley.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele