21. kolo
14.01.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka z utkání Everton - Aston Villa (© AFP)

Strádajícím Karamelkám to nelepilo ani v bezgólovém duelu s Aston Villou

Hráči Evertonu remizovali ve 21. kole Premier League na svém hřišti s Aston Villou 0:0 a nedokázali vyhrát ani šestý soutěžní duel za sebou. Domácí na tom mohli být ještě o poznání hůře, kdyby si ovšem rozhodčí u videa nevšimli ofsajdového postavení předcházejícího trefě Álexe Morena. Stejný osud nicméně potkal v závěru i Karamelky, když zdvižený praporek obral o radost z přesného zásahu Abdoulayeho Doucourého.

Ačkoliv v tabulce si byly oba celky na hony vzdálené, z hlediska výkonnosti je nedávno potkal podobný osud. Jenže zatímco o záchranu bojující Everton nedokázal dotáhnout k výhře žádný z posledních pěti soutěžních duelů, Aston Villa těsně uspěla s Burnley a Middlesbrough. I přes lehce pokulhávající herní projev se tak Villans kromě postupu v FA Cupu zároveň udrželi v přímém kontaktu s čelem tabulky.

Agresivní vstup Karamelek do utkání vedl k první šanci, ve které se po centru Jacka Harrisona zjevil osamocený Arnaut Danjuma, ale jeho volej neměl potřebné parametry. Na druhé straně si poradil se skákající přihrávkou Moreno a zpoza šestnáctky vypálil nechytatelně k tyči. Gólové oslavy mu však překazila intervence videa, jež odhalilo předcházející těsný ofsajd Leona Baileyho. Krátce před odchodem do šaten si naběhl mezi dva stopery Dominic Calvert-Lewin a běžel vstříc Emilianu Martínezovi. Argentinský mistr světa však reflexivním zákrokem změnu skóre odmítl a následně si poradil také s dobře mířenou přízemní střelou Jamese Garnera.

Také po změně stran pokračovala série ostrých soubojů. Jeden takový odskákal Vitalij Mykolenko, jenž byl následně nucen pokračovat s ovázanou hlavou. Z hranice velkého vápna zkoušel štěstí John McGinn, nicméně jeho obstřel skončil jen pár čísel od pravé tyče. Na druhé straně se podruhé v zápase dostal k nebezpečnému zakončení Danjuma, ale ani tentokrát svůj volej nedokázal vměstnat do brankového prostoru. V samotném závěru mohl domácí příznivce zmrazit Matty Cash, který se zjevil úplně sám na penaltovém puntíku, avšak válečník Mykolenko mu skvělým obranným skluzem ve skórování zamezil. Hned vzápětí dostal míč do sítě Doucouré, ten ovšem svůj samostatný únik započal v ofsajdovém postavení.

Týmy se tak rozešly smírně, díky čemuž Everton alespoň ukončil třízápasovou šňůru ligových proher. Toffees sehrají příští duel v Premier League 30. ledna na stadionu Fulhamu, Aston Villa tentýž den přivítá Newcastle.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele