4. kolo
03.09.2023 15:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Odsonne Edouard (© AFP)

Wolves v novém ročníku stále nenašli ideální rytmus, výhru Palace zařídil dvougólový Édouard

Crystal Palace porazilo ve čtvrtém kole Premier League v domácím duelu Wolves 3:2 a připsalo si první letošní výhru před svými fanoušky. K výhře přispěl přesnou trefou mimo jiné i Eberechi Eze, jenž tak konečně začal navazovat na velmi plodnou minulou sezonu, během které si na své konto připsal 10 ligových branek. Dvěma góly, včetně toho vítězného, jej pak doplnil francouzský útočník Odsonne Édouard. The Wanderers si v anglické metropoli došli již pro třetí letošní porážku a v tabulce zůstávají daleko za očekáváním.

Zatímco Crystal Palace mohlo slavit podepsání nové smlouvy s Michaelem Olisem, Vlci měli o jednoho z klíčových hráčů přijít. Matheus Nunes se totiž ocitl v hledáčku úřadujícího šampiona z Manchesteru, a neúčastnil se tak posledního pohárového ani ligového utkání. Oba zápasy přitom Wolves zvládli bez obdrženého gólu, přesto byli výsledkově méně přesvědčiví Orli favority. Kouč Roy Hodgson totiž se svým návratem do týmu z Londýna přinesl i zodpovědný styl hry, který spíš než gólové hody zajišťoval cenné body.

Hosté byli od začátku aktivnější a již v osmé minutě se jim naskytla první šance. Po rohovém kopu ale pálil Fábio Silva z otočky nepřesně, a jeho střela tak pozdravila pouze diváky v hledišti. Na druhé straně mělo po čtvrthodině hry velkou příležitost Crystal Palace po špatné rozehrávce soupeře, jenže ránu Jordana Ayewa obětavě zblokoval jeden z obránců. Ve 34. minutě vystřelil v pokutovém území Pedro Neto, ani jeho pokus však k Samu Johnstonovi nedoputoval. Pět minut před koncem prvního dějství zkusil své štěstí po rychlém brejku Édouard, ale jeho střela skončila pouze v rukavicích Josého Sá.

Po změně stran o sobě jako první dali znát domácí, kteří šli v 56. minutě do vedení. Centr Tyricka Mitchella si ve vápně našel Édouard a nekompromisně uklidil míč k levé tyči. Vedení však týmu z Londýna nevydrželo dlouho. Již v 65. minutě srovnal hlavou po přímém kopu Hee-Chan Hwang. Jednogólový náskok si domácí mohli vzít zpět v 73. minutě, ale střelu Ayewa pohotově vyrazil Sá. O pět minut později se již většina fanoušků v Selhurst Park Stadium radovat mohla. Eze si na hranici pokutového území našel balon a poslal ho přesně k levé tyči. V 84. minutě pak pečetil výhru domácích svým druhým gólem Édouard. Za Wolves ještě stihl v poslední minutě nastavení snížit Matheus Cunha.

Domácí se tak dokázali vypořádat s rolí favorita a o body se od Vlků obrat nenechali. O další výhru zabojují 16. září na hřišti Aston Villy. Ještě těžší výzva čeká téhož dne Wolves. Na jejich stadion totiž přijede Liverpool.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele