10. kolo
27.10.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Heung-Min Son (© AFP)

Rozjetý Tottenham se nezastavil ani na jihu Londýna. Proti Crystal Palace opět zářil Son

Crystal Palace přivítalo v předehrávce 10. kola na domácí půdě Tottenham a rozjetému lídrovi tabulky podlehlo 1:2. O první změnu skóre se v 53. minutě postaral vlastním gólem obránce Orlů Joel Ward. S rozhodující trefou poté přispěchal Heung-Min Son, který se zasloužil o tříbodový zisk podruhé v řadě. Hosté tak budou mít minimálně do soboty náskok pěti bodů na čele anglické nejvyšší soutěže.

Příchod Angeho Postecogloua na lavičku Tottenhamu se na startu ročníku jevil být pomyslnou trefou do černého. Spurs předváděli jeden výborný výkon za druhým a i díky životní formě Jamese Maddisona se australský trenér stal prvním koučem Premier League, který získal od začátku angažmá v devíti úvodních kolech 23 bodů. Výtečnou bilanci klidně mohl vylepšit proti Crystal Palace, které naposledy schytalo debakl 0:4 od Newcastlu a v uplynulých pěti soutěžních duelech skórovalo jen jednou.

K první šanci se dostali v šesté minutě domácí, když po rychlém protiútoku zakončoval z pravé strany Jordan Ayew. Ten ale trefil pouze dobře postaveného Guglielma Vicaria. Podruhé šel italský brankář do akce hned vzápětí. Míč doskákal do pokutového území, kde z prvního doteku vypálil Odsonne Édouard. Vicario byl ovšem u pravé tyče včas. V 17. minutě došlo k zajímavé příležitosti i na druhé straně. Po sklepnutí Richarlisona střílel z malého vápna Maddison, skákavý balon ale poslal vysoko nad.

První gól přinesla 53. minuta. Po útoku vedeném z pravé strany se míč ve vápně odrazil k Maddisonovi, který nastřelil balon před branku, kde si ho do vlastní sítě srazil Ward. Chvíli poté mohl vyrovnat Marc Guéhi, svou hlavičku po rohovém kopu ovšem mezi tři tyče nevměstnal. V 66. minutě ale naopak přišla druhá branka Spurs. O tu se postaral Son, který bez problému zakončil kombinaci, již na pravé straně rozjel Maddison s Brennanem Johnsonem. V nastaveném čase ještě za domácí zdramatizoval závěr utkání Ayew.

Crystal Palace rozjeté Kohouty nezastavilo a připsalo si další porážku. Orli v příštím kole zavítají 4. listopadu na stadion Burnley, Tottenham o dva dny později čeká již třetí londýnské derby v řadě, a to proti Chelsea.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele