8. kolo
07.10.2023 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V Selhurst Parku branka opět nepadla. Crystal Palace zradil proti Forestu kluzký trávník

Crystal Palace remizoval v osmém kole Premier League s Nottinghamem 0:0. Šance na změnu skóre v utkání nechyběly, jenže ani jednu z nich týmy nevyužily. Na straně hostů brilantní individuální akci nezakončil přesně Murillo, na té druhé zase ve velké příležitosti podklouzl Jean-Philippe Mateta. Po pětigólové přetahované s Wolves ze začátku září se tak v Selhurst Parku přestalo střelcům dařit a podruhé v řadě byla na tomto stadionu výsledkem bezbranková remíza.

Crystal Palace v předchozím utkání senzačně vyhrál na Old Trafford, v družině Roye Hodgsona však nebylo všechno zalité sluncem. Největší problém nesl název "stehenní sval", jenž v průběhu duelu proti Rudým ďáblům vyřadil už několikátého hráče, tentokrát klíčového muže Eberechiho Ezeho. Na druhé straně Nottingham nebodoval naplno už třikrát v řadě, nicméně předchozí remíza s Brentfordem se dala vzhledem k více než půlhodinovému početnímu oslabení považovat za úspěch.

První výrazná šance přišla až v 16. minutě, kdy se míč po rohovém kopu odrazil pryč z vápna k Harrymu Toffolovi, leč jeho ránu skvěle vyboxoval Sam Johnstone. Tomu o chvíli později trn z paty vytáhla branková konstrukce, kterou po přihrávce za obranu lobem trefil Morgan Gibbs-White. Zranění se nevyhnulo Eagles ani v tomto utkání, hřiště totiž musel předčasně opustit univerzál Jeffrey Schlupp.

Ve druhé polovině prvního dějství se domácí probrali, díky čemuž přišla šance Jordana Ayewa. Útočník z Ghany ale přestřelil bránu. Střídající Jesuran Rak-Sakyi taky nebyl daleko od vstřelení branky, jeden z protihráčů jeho pokus ale zablokoval. Skóre se mohlo změnit i ve prospěch Nottinghamu po parádním sólu ve vápně stopera Murilla, nicméně Brazilce vychytal Johnstone.

Druhý poločas měl pomalejší rozjezd. Diváky ze sedaček zvedl až argentinský zadák Gonzalo Montiel, jeho střelu ovšem nakonec jeden z obránců zablokoval a následoval pouze rohový kop. Záhy měl jistou branku na noze Mateta, jenže útočník, jenž byl v létě spojován s odchodem do BVB, podklouzl a branku minul. Mistr světa Montiel to zkusil opět v pokročilé fázi druhé půle, tentokrát trefil místo Marca Guéhiho jeho parťáka ze stoperské dvojice Joachima Andersena.

Nottingham tak po postupu do Premier League z roku 2022 opět s Orly neprohrál, byť z toho byl podruhé v řadě jen bod. V příštím kole 21. října přivítá Luton, Crystal Palace se tentýž den představí v Newcastlu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele