12. kolo
11.11.2023 16:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Oslavující Abdoulaye Doucouré (© AFP)

Everton přidal k raketovému startu i snový závěr. Crystal Palace dotáhlo ztrátu jen dvakrát

Hráči Evertonu si ve 12. kole Premier League odvezli tři body ze hřiště Crystal Palace, které porazili 3:2. Tým z Merseyside dosáhl své druhé venkovní výhry v řadě díky skvělým vstupům do obou poločasů i výtečně zvládnutému závěru střetnutí. Utkání gólově otevřel Vitalij Mykolenko již po pár desítkách vteřin a vítěznou branku vstřelil čtyři minuty před koncem řádné hrací doby Idrissa Gueye. Karamelky se tak třetím ziskem bodů za sebou bezpečně vzdálily od sestupových pozic.

Fotbalisté Evertonu se sice nacházeli po 11 odehraných kolech až na 16. příčce, postupem času nicméně začali své výkony z úvodu sezony vylepšovat, z čehož pramenily pouhé dvě prohry z posledních osmi soutěžních zápasů. Crystal Palace to mělo přesně naopak a z osmi předchozích klání vyhrálo pouze dvakrát. Přihlédnout se však muselo i k těžkému losu Orlů, jelikož se během krátké doby střetli s Newcastlem, Tottenhamem a dvakrát s Manchesterem United.

Karamelky na nic nečekaly a už v první minutě slavily úvodní branku. O tu se postaral Mykolenko, který si nikým nehlídaný naskočil na centrovaný míč a hlavou jej uklidil na místo určení. Vyrovnání však na sebe nenechalo dlouho čekat, v páté minutě se k pokutovému kopu po nevybíravém faulu postavil Eberechi Eze a ve hře nervů si vychutnal brankáře Jordana Pickforda. Po elektrizujícím vstupu do zápasu už nikdo na poločasovém výsledku 1:1 nic nezměnil, byť náznaky šancí byly na obou stranách.

I druhá půle přinesla rychlou branku, jejímž autorem byl Abdoulaye Doucouré. Ten si ve vápně našel přesně to místo, kam se míč odrazil po předchozí střele, a s klidem ho uklidil do odkryté sítě. Tempo zápasu na několik minut opadlo, k čemuž přispěli zejména hráči Toffees, kteří se seskupili do obranného bloku ve snaze neinkasovat. Vyčkávání se však hostům nevyplatilo. Po defenzivním zkratu Jamese Tarkowskiho, jenž za sebe nechal propadnout centrovaný balon, se na malém vápně dostal k míči Odsonne Édouard a pohotově vyrovnal. Everton ale nakonec tři body přece jen urval, když Gueye v 86. minutě překonal po pohledné kombinační akci Sama Johnstonea.

Hostující celek tak navázal na vzestup formy a připsal si důležité tři body. Podobný úspěch bude chtít zopakovat 26. listopadu proti nedalekému Manchesteru City, Crystal Palace přivítá o den dříve Luton.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele