19. kolo
26.12.2023 18:30 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Oslavující Darwin Núňez (© AFP)

Núňez si na sváteční den přichystal vytoužený dárek. Burnley nespasil ani bezchybný Trafford

Liverpool v 19. kole Premier League potvrdil roli favorita a na půdě Burnley zvítězil 2:0. Aktivní svěřenci Jürgena Kloppa nakročili k tříbodovému zisku už v šesté minutě, kdy se krásnou střelou na zadní tyč prosadil Darwin Núňez. Uruguayský útočník tak prolomil své gólové trápení v klubových barvách, které trvalo dlouhých 12 zápasů. Vytáhlý kanonýr navíc potěšil i svého zaměstnavatele na populární svátek Boxing Day, během něhož dostávají dárky naopak zaměstnanci od svých šéfů. V nastaveném čase přidal pojišťovací zásah Diogo Jota, jenž dokázal překonat do té doby skvěle chytajícího Jamese Trafforda.

Reds se tak díky zisku tří bodů alespoň dočasně posunuli do čela soutěže.

Nováčkům dosud v aktuálním ročníku nejvyšší anglické soutěže pšenka nekvetla, přesto se Burnley na hřišti Fulhamu dočkalo ojedinělého triumfu, k němuž gólem a asistencí přispěl mladý Wilson Odobert. Tentokrát se sice The Clarets vraceli na vlastní stadion, tam se jim však zaprvé nedařilo a zadruhé je čekal gigant z Liverpoolu. Reds se nicméně potřebovali oklepat ze dvou domácích remíz s letitými rivaly, jelikož na Anfieldu nedokázali porazit ani Manchester United, ani Arsenal.

Hosté od prvních minut utkání nenechali nic náhodě a už po šesti minutách slavili úvodní branku. Po přihrávce Codyho Gakpa se do míče opřel Núňez a tvrdou ranou k pravé tyči nedovolil Traffordovi zasáhnout. Ve 12. minutě se domácí vymanili z tlaku Liverpoolu a příležitost srovnat měl Josh Brownhill, jeho rána však jen těsně minula bránu. Ve 28. minutě se prosadil tvrdou ranou pod břevno Gakpo, nicméně sudí byl nucen gól odvolat kvůli předchozímu faulu Núňeze. Zvýšit mohl také Mohamed Salah, střelou z prvního doteku však nastřelil pouze horní tyč.

Svěřenci Kloppa po změně stran rozvlinili síť domácí branky už potřetí. Skóre na tabuli ale zůstalo stále jednobrankové, neboť ani tento gól z kopačky Harveyho Elliotta nebyl uznán, tentokrát kvůli ofsajdu Salaha. Malá útočná efektivita mohla Reds mrzet okolo 70. minuty, kdy si domácí dokázali vytvořit několik zajímavých příležitostí. Dvougólový náskok dlouho nedokázaly zařídit ani posily z Kloppovy lavičky, mezi nimiž byl třeba miláček publika Dominik Szoboszlai. V 86. minutě nebezpečně pálil Trent Alexander-Arnold, této krásné ráně ale k nominaci na branku kola chybělo jen pár decimetrů. V závěru hrací doby se na gólovou listinu důležitým zásahem zapsal Diogo Jota, když chytrou ranou z úhlu poslal míč Traffordovi mezi nohama.

Liverpool se tak zařadil do plejády týmů, které v této sezoně odjely z Turf Moor s plným počtem bodů. V příštím kole na Nový rok přivítá Newcastle, Burnley se už o dva dny dříve představí na hřišti Aston Villy.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele