3. kolo
27.08.2023 15:00 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley zatím naráží na tvrdý střet s realitou, ofenzivní hvězdy Aston Villy zastoupil Cash

Fotbalisté Aston Villy zvítězili ve třetím kole Premier League na hřišti Burnley 3:1. Nečekaným střeleckým tahounem birminghamského celku se stal obránce Matty Cash, který se v anglické nejvyšší soutěži trefil poprvé od května loňského roku, a to rovnou dvakrát. Hosté si po úvodním výbuchu v Newcastlu napravili reputaci a z posledních dvou duelů získali dvě výhry. The Clarets naopak po postupu z Championship, kde předváděli oku lahodící fotbal, nadále zůstávají v dolních patrech tabulky, navíc bez jediného bodu na kontě.

Dva naprosto rozdílné zápasy prožili na úvod sezony hráči Aston Villy. Zatímco v prvním z nich podlehli vysoko 1:5 Newcastlu, tak ve druhém přejeli Everton velmi jednoznačně 4:0. To Burnley stihlo z důvodu pozdržené rekonstrukce stadionu Lutonu odehrát pouze duel prvního kola, ve kterém narazilo na úřadujícího anglického šampiona Manchester City, s nímž padlo 0:3.

Z prvního poločasu neuběhlo ani 10 minut a už se měnilo skóre. Ollie Watkins naservíroval po rychlém brejku balon do vápna, kde si ho našel Cash a poslal Aston Villu do vedení. Stejný hráč byl autorem i druhé branky, která padla po 20 minutách hry, kdy se Cash skvěle zorientoval v pokutovém území a razantní střelou nedal Jamesu Traffordovi žádnou šanci. Ve 38. minutě mohl další zásah Villans přidat Watkins, ale jeho pokus z úrovně penaltového puntíku domácí gólman zneškodnil. Chvíli před koncem málem přinesla snížení prudká střela Zekiho Amdouniho. Nakonec však skončila těsně nad horní tyčí.

Domácím se povedlo snížit hned po změně stran. Lyle Foster si v pokutovém území skvěle odstavil bránícího hráče a po pohotové otočce prostřelil Robina Olsena. The Lions si však dvougólový náskok vzali zpět po hodině hry. Pohotovou střelou z hranice pokutového území se prezentoval Moussa Diaby a nasměroval míč přesně do pravého dolního rohu branky. V 75. minutě si mohl připsat gól po rychlém brejku střídající Nicoló Zaniolo, ale jeho střelu na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců.

Aston Villa tak utkání zvládla a připsala si druhou výhru v řadě. V dalším kole 3. září zavítá na hřiště Liverpoolu, zatímco Burnley se o den dříve střetne s Tottenhamem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele