27. kolo
03.03.2024 14:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Justin Kluivert (© AFP)

Domácí prostředí Burnley opět nepomohlo. Bournemouth přiblížil Kompanyho konec

Fotbalisté Bournemouthu porazili ve 27. kole Premier League na neoblíbeném Turf Moor domácí Burnley 2:0, a přerušili tak nelichotivou sérii sedmi po sobě jdoucích ligových utkání bez výhry. Na dlouho očekávaném úspěchu Cherries měl lví podíl Justin Kluivert, když ve 13. minutě po vzoru svého otce potrestal laxní defenzivu soupeře. Naopak svěřenci Vincenta Kompanyho zvítězili v této sezoně před vlastními fanoušky jen jednou, a nepodrželi tak svého trenéra, o jehož případném vyhazovu se v posledních týdnech hojně spekulovalo.

V souboji týmů s otřesnou formou byl stále mírným favoritem Bournemouth. Ten totiž na rozdíl od svého soka v posledních pěti zápasech uhrál alespoň tři remízy. Naopak družina kouče Kompanyho získala pouze bod s Fulhamem a za celou sezonu doma slavila jen jednou. Také výsledek z minulého utkání nahrával hostům, kteří na konci října na Clarets vyzráli.

Úvod střetnutí však zachytil v lepším herním rozpoložení domácí fotbalisty. Lorenz Assignon našel na úrovni penalty osamoceného Wilsona Odoberta, francouzský teenager ale nezasáhl balon čistě, a výsledkem tak byl pouze slabý pokus do rukavic Neta. Nadějný start z pohledu Clarets pohřbil o chvíli později Kluivert. Ten využil laxního přístupu Daryho O'Sheaho, který se nechal příliš jednoduše obehrát a syn legendy Ajaxu posléze ranou pod břevno propálil Jamese Trafforda. Na druhé straně se o vyrovnání snažil Jacob Bruun Larsen, nicméně jeho dorážku po průniku Davida Datra Fofany odvrátil učebnicovým obranným zákrokem Adam Smith. Ještě před odchodem do šaten se dánský útočník postavil k exekuci přímého kopu, avšak Neto vytáhl bravurní zákrok na brankové čáře a udržel nadějný výsledek svého týmu.

Krátce před odehranou hodinou táhl rychlý protiútok aktivní Kluivert, jenž křižnou přihrávkou napříč pokutovým územím našel nabíhajícího Dominica Solankeho, kterého ale výborně vychytal vyběhnutý Trafford. O pár sekund později sklepl Antoine Semenyo ze vzduchu balon Marcusovi Tavernierovi. Ten však ze záklonu pálil pouze do boční sítě. Čtvrthodinu před koncem mohl definitivně rozhodnout Semenyo, jenž si dravě naběhl mezi dva obránce na zpětnou přihrávku Solankeho, nicméně svůj pokus namířil jen těsně vedle vzdálenější tyče. Ghanský reprezentant se v samotném závěru přece jen dočkal. Semenyo se rozběhl vstříc otevřené defenzivě soupeře, navedl si balon na levačku a ranou do šibenice dal svému týmu klid.

Bournemouth tak zvítězil, na což bude chtít navázat 9. března proti Sheffieldu. Burnley o den později vyzve londýnský West Ham.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele