5. kolo
16.09.2023 16:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavující Jhon Duran (© AFP)

Nemocný kouč na dálku sledoval porážku Crystal Palace. Villans rozhodli z pozdní penalty

Aston Villa v pátém kole Premier League přehrála na domácí půdě Crystal Palace v poměru 3:1. První poločas sice fanouškům góly nenabídl, ihned po změně stran se ale dokázal prosadit hostující kanonýr Odsonne Édouard, jenž se z posledních tří duelů prosadil již čtyřikrát. Dlouho to vypadalo, že Orli i bez Roye Hodgsona, který nemohl být na zápase kvůli zdravotním potížím, dotáhnou utkání do vítězného konce. V úplném závěru ovšem nejprve srovnal 19letý kolumbijský mladík Jhon Duran a v následném nastavení z penalty rozhodl o triumfu Villans Douglas Luiz.

Přestože se Orlům před startem nového ročníku anglické nejvyšší soutěže i kvůli odchodu Wilfrieda Zahy příliš nevěřilo, s jejich výsledky mohla uvnitř klubu panovat spokojenost. Mezi fanoušky navíc vzbuzovalo nadšení udržení dvou jiných ofenzivních tahounů, Eberechiho Ezeho a Michaela Oliseho, o které měly vehementní zájem kluby z nejlepší šestky. Obecná spokojenost mohla panovat v Birminghamu, domácí sice měli na kontě nepříliš lichotivou bilanci dvou výher a dvou porážek, ty však přišly proti silnému Liverpoolu a Newcastlu.

Úvodní čtvrthodina nenabídla příliš atraktivní fotbal, oba celky spíše vyčkávaly a nevyprodukovaly ani jednu střelu na branku. Do obrovské příležitosti se však v 19. minutě po nedorozumění v obraně dostal útočník celku z Birminghamu Ollie Watkins, pokusu z hranice šestnáctky vystavil stopku skvělým zákrokem gólman Sam Johnstone. Aktivnější Aston Villa rozvlnila síť ve 35. minutě poté, co si perfektní přihrávku Paua Torrese skvěle zpracoval Moussa Diaby a pálil k pravé tyči. Gól však Darren England po konzultaci s videorozhodčím odvolal.

Do druhého dějství skvěle vstoupili hosté, když se ve 48. minutě prosadil Édouard, kterého parádní přihrávkou našel Jean-Philippe Mateta. I přes inkasovanou branku Aston Villa dominovala a držela míč více na svých kopačkách. Kýženého vyrovnání se domácí nakonec dočkali v 88. minutě, kdy si přihrávku Lucase Digneho zkušeně zpracoval Duran, který pak zakončil pod břevno. V závěru sudí England nařídil po nedovoleném zákroku Chrise Richardse pokutový kop a z bílého bodu obrat dokonal Douglas Luiz. O pár minut později ještě navýšil vedení střelou do odkryté branky Leon Bailey.

Aston Villa tedy na domácím hřišti podle očekávání uspěla a připsala si třetí vítězství v sezoně. Jejím dalším soupeřem bude 24. září londýnská Chelsea, zatímco Crystal Palace o den dříve přivítá v městském derby Fulham.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele